» Blog » Amazfit

Amazfit GTR Mini Review - Prima miniatură printre GTR

Taguri: Recenzii | Amazfit | Smartwatch

29.5.2024 | 6 MIN

În cazul ceasurilor Amazfit, am văzut doar modele "mini" în carcase pătrate. Nu și cu cele rotunde. Dar acest lucru se schimbă odată cu apariția ceasului Amazfit GTR Mini, iar mic este într-adevăr doar în ce privește carcasa. Cu restul își întrece rivalii cu cel puțin o clasă.

Cu Amazfit GTR și GTS, ne-am obișnuit cu aspectul ceasului, funcționalitatea este un plus-minus, iar scorul general este bun. Noile GTR sunt un game-changer din acest punct de vedere și, din start, trebuie să subliniez câteva lucruri:

  • Aspectul
  • Precizia GPS-ului și a ritmului cardiac
  • Durata de viață a bateriei
  • Managementul bateriei

Ceea ce nu m-a impresionat prea tare este viteza și fluiditatea sistemului. Dar tot trebuie să iei în considerare prețul ceasului.

Carcasa din aluminiu

La început, când am scos ceasul din cutie, nu am fost impresionat prea tare. Un fel de cip de înot argintiu și negru pe încheietura mea. Dar, treptat, am început să mă obișnuiesc cu el, și dacă e să îl punem pe mâna unei femei (unde ceasul își are de fapt și locul), nu mai este atât de rău. Designul este foarte minimalist, la fel ca și diametrul de 42mm. De deranjarea liniilor curate în acest caz se ocupă un buton de pe poziția a doua, care este destul de proeminent. Evocă un pic vechiul cronometru, dar până la urmă nu mă deranjează deloc.

În rest, ceasul este suficient de subțire, suficient de ușor și nu prea îl simți pe mână. Greutatea, chiar și cu cureaua de silicon, este de 36,2 g.

Cureaua este destul de confortabilă și se fixează cu o închidere clasică. Singurul lucru care mă enervează puțin este sistemul ca la Apple Watch, unde capătul se introduce în interior și trebuie să strângi cureaua cu o gaură mai puțin ca să nu te strângă prea tare.

Afișajul nu surprinde, dar nici nu jignește

Ecranul de 1,28 inch, care folosește tehnologia AMOLED cu o rezoluție de 416 x 416 pixeli, ar putea fi descris ca fiind unul clasic. Este foarte plăcut de privit, iar lizibilitatea nu este o problemă în orice lumină. Este pur și simplu clasicul chinezesc cu care ne-am obișnuit cu toții.

Sticla de aici este sticlă Gorilla Glass 2.5D cu acoperire AF, care se asigură că nu apar amprente vizibile pe ecran, deoarece ecranul este orice altceva decât touchscreen. În general, cred că nu am de ce să mă plâng, aș folosi doar un fel de folie pentru a nu strica sticla pe undeva.

Performanță decentă în ce privește ritmul cardiac

În ceea ce privește dotarea cu senzori, nu ne putem aștepta la minuni de la un ceas urban. Avem un pulsoximetru, un monitor de ritm cardiac, GPS, accelerometru, senzor geomagnetic și senzor de lumină ambientală. Așadar, din nou și din nou, o astfel de normalitate urbană.

Dar ceea ce nu este 100% în toate ceasurile urbane este monitorul de ritm cardiac și GPS-ul. Dar aici, ambii senzori prezintă o acuratețe egală cu, să zicem, Fenix 7X al meu. Am fost (ne)plăcut surprins de cât de bine se potrivesc. Comparând una dintre cursele mele, ritmul cardiac mediu pe Garmin a fost de 134, iar pe Amazfit a fost de 132. S-ar putea chiar să îi acord lui Amazfit beneficiul îndoielii. De fapt, ambele au fost măsurate cu mâna.

În cazul GPS-ului, a fost o altă surpriză plăcută faptul că traseele nu au fost aproape deloc diferite. Cea mai mare problemă pentru Amazfit a fost pădurea și altitudinea, deoarece nu are cum să măsoare acest lucru. Și nici ceasul nu îți scuipă aceste informații în aplicație.

Durata de viață a bateriei de 7 până la 14 zile este cu siguranță mulțumitoare

Pentru durata de viață a bateriei în raport cu corpul ceasului, Amazfit s-a descurcat destul de bine. Ceasul oferă 14 zile în modul smartwatch cu o utilizare normală și 7 zile cu o utilizare intensă. Nu că l-aș fi purtat 24 de ore din 24, 7 zile din 7, dar de fapt nu am încărcat bateria pe toată durata testării. Câteva alergări, câteva notificări, somn, și în 8 zile sunt încă la 32%. Ceea ce m-a surprins destul de mult.

Foarte bun este și managementul de baterie, care îți spune totul despre utilizarea dispozitivului. În mod specific, acesta defalcă cât % din baterie este consumat de notificări, antrenamente, monitorizare zilnică etc. Aveți, de asemenea, opțiunea de a seta un mod de economisire a energiei, ceea ce reduce un pic funcțiile, dar ceasul durează o veșnicie.

Un partener pentru sport? Da.

Ignorând cele peste 120 de activități sportive, care sunt sigur că toate vor veni "la îndemână", sunt aici elementele de bază sub formă de ciclism, alergare, gimnastică etc. Iar în cazul alergării, este un partener destul de decent, care îți poate evalua contribuția aerobică/anaerobică, VO2 Max sau timpul de recuperare. Iar pentru un ceas care nu mă cunoștea, tocmai mi-a evaluat VO2 Max aproape la fel de bine ca și Garmin-ul meu.

M-am uitat mult la faptul că ceasul are aceeași funcție ca și Garmin, că atunci când faci o pauză poți apăsa pe butonul "later" și activitatea se va ascunde. La fel ca și faptul că poți seta alarme pentru mâncare/băutură și poate și un pacer virtual (adversar virtual la un anumit ritm). wow!

Interfața de utilizare economisește unde se poate

Singurul lucru cu care am o mică problemă la ceas este mediul utilizatorului. Pentru a obține mai multă autonomie, au redus tranzițiile și se poate observa că ceasul "îngheață" uneori ușor atunci când trece la un alt ecran. De fapt, controlezi ceasul mișcându-te de la stânga la dreapta, acolo unde sunt widgeturile. Ultimul este apoi widgetul de rezumat, unde vezi toate widgeturile în dale. Mă cam gândesc că ar fi de ajuns doar cel în care poți seta totul...

Totuși, butonul te duce la un meniu unde sunt mai multe opțiuni, aplicații și setări. Dacă vrei să te întorci la ecranul principal, există un swipe pe ecran și/sau un buton pentru asta.

Respiri? Respir

Funcțiile de fitness sunt similare la toate modelele de pe Amazfit. Avem elementele de bază sub forma pașilor, caloriilor și ritmului cardiac (în fiecare minut) și poate și somnul. Ceea ce trebuie să evidențiez este măsurarea cu o singură apăsare, care măsoară tot ce ai nevoie într-un minut și emite medii. O altă extensie este exercițiul de respirație sau calendarul menstrual, de exemplu.

Nu primești un apel telefonic, ci o fotografie

Ceasul, ca și GTS Mini, nu poate efectua apeluri telefonice. Ne-am putea aștepta, de fapt, ca acesta să trebuiască să facă o distincție. Dar notificările funcționează așa cum ar trebui, iar opțiunea de răspuns rapid funcționează pe Android. O caracteristică interesantă este autodeclanșatorul de la distanță de pe ceas, care funcționează și pe iPhone. În rest, de la clasicele, aveți un ceas de alarmă, un cronometru, un cronometru cu numărătoare inversă și un calendar, de exemplu.

De la clasicele modele Amazfit, cel mai mult persistă aici concentrația de Pomodoro și/sau selectorul de vreme. Ceea ce m-a surprins destul de mult este prezența unei busole, dar cred că dacă mă voi rătăci prin oraș, o voi folosi și pe asta:-)

Evaluare

Din punctul meu de vedere este un ceas bun. Vreți să auziți mai multe? Îmi place designul ceasului, în care este confecționat discret, astfel încât nimeni nu trebuie să știe că ai un dispozitiv inteligent la încheietura mâinii. Cu un monitor precis al ritmului cardiac, o durată de viață lungă a bateriei și alte caracteristici interesante, acest ceas este partenerul perfect atât pentru sport, cât și pentru a fi purtat toată ziua.

Dacă ar fi să mă uit la concurenții acestui model, aș alege Huawei Watch GT 3 42 mm, care este poate puțin mai atractiv prin culorile și opțiunile de telefon. Apoi aș adăuga Garmin Venu 2S, care are un preț ceva mai mare și este mai mult orientat spre sport.

Dar cum vi se pare vouă prima generație de ceasuri Mini rotunde?