» Blog » Casio

Am ales TOP 6: ceasuri Casio

Taguri: Cele mai bune | Casio | Pentru bărbați | Clasice

28.5.2024 | 3 MIN

Ceasurile de la compania japoneză Casio se numără de mulți ani printre cele mai bine vândute ceasuri din lume. Acest lucru se datorează atât prețului lor accesibil, cât și faptului că acestea sunt într-adevăr oferite într-o multitudine de stiluri - și puțini ar fi cei care nu ar alege. Dacă încă ezitați, v-am ușurat sarcina cu selecțiile noastre pentru cele mai interesante piese care ne-au atras atenția.

(1) De societate

În prima categorie, am ales ceasurile de societate, adică ceasuri pe care le puteți purta liniștit și la birou, la o întâlnire de afaceri sau la cinema.

Primul model pe care l-am luat în considerare a fost MTP-1384, care dă o impresie foarte luxoasă, iar pentru prețul de mai puțin de cca 350 de lei primești deja o rezistență la apă de 100M. Dar, în cele din urmă, am ales popularul MTP-1302 ca model de top. Aare o rezistență la apă de doar 50M, dar și-a găsit rapid locul în inimile colecționarilor pentru culorile sale jucăușe. Unele combinații de culori, cum ar fi faimosul Tiffany Blue, se așteaptă adesea și săptămâni întregi.

(2) Pentru fiecare zi

Alegerea unui ceas care să se potrivească la majoritatea ocaziilor este într-adevăr dificilă. Acesta ar trebui să fie relativ ușor, practic și suficient de plin de funcții. O mulțime de ceasuri digitale ar îndeplini toate acestea, dar cu greu vei purta unul cu o jachetă, de exemplu. De aceea, am ales Casio Wave Ceptor LCW-M170TD. Acesta oferă carcasă și brățară ușoare din titan (astfel încât ceasul să fie potrivit pentru cei care suferă de alergii) și un sistem de încărcare solară practic, ca să nu fie nevoie să vizităm ceasornicarul foarte des.

Ceasul este, de asemenea, controlat prin radio, ceea ce adaugă considerabil la experiența de utilizare. Grație afișajului digital discret de la ora șase, Casio a reușit, de asemenea, să înghesuie ceasul cu funcțiile cu care suntem obișnuiți la ceasurile digitale - ora universală, cronometru, alarmă și alte funcții utile, toate într-un pachet de sub 8.000 de dolari! Cei care ar prefera totuși o curea rece din oțel rece pot apela la modelul LCW-M100 cu același modul.

(3) Retro

Ceasurile retro sunt foarte ușor de găsit în gama Casio, dar este și mai greu să alegi un singur câștigător. Sigur, am fi putut să ne îndreptăm spre modelele F91W sau A168, care au dat dovadă de eficiență, dar la sfârșitul anului (2023) Casio ne-a surprins plăcut prin introducerea unor noi combinații subtile de culori pentru AQ-230A. Acesta din urmă este o alegere populară pentru cei care nu se satură de ceasurile analogice, dar cărora le place confortul unui mic afișaj digital. Ceasul este, de asemenea, foarte confortabil datorită carcasei ușoare din rășină.

(4) Sport

Un ceas sportiv ar trebui să vă facă sângele să pompeze! Acesta ar trebui să surprindă frenezia mașinilor de curse și adrenalina care curge. Puține colecții reușesc să facă acest lucru la fel de bine ca și gama Edifice. Iar dacă sunteți în căutarea unui ceas care să fie aproape de mașinile de curse, de ce să nu optați pentru un ceas realizat dintr-un material tipic pentru sporturile cu motor - carbonul.

Carcasa ranforsată cu rășină de carbon și cu decupaje distinctive conferă ceasului nu doar un impuls sportiv, ci mai ales lejeritate - în plus, carbonul nu se răcește la mână în timpul iernii la fel de mult ca oțelul. De asemenea, combinația dintre energia solară și prezența bluetooth-ului face din ceas un companion excelent pentru cineva care trebuie să știe ora la secundă.

(5) Outdoor

Există o mulțime de ceasuri care să încânte inimile pasionaților de activități în aer liber în gama G-Shock. Cu toate acestea, gama de ceasuri G-Shock-uri este atât de largă încât am decis să le dedicăm un articol separat:

Și, la urma urmei, gama Protrek se adresează mai mult excursioniștilor și pasionaților de drumeții. Din ea am ales modelul PRG-340T. Această frumusețe fabricată din biomaterial pe tensiometru de titan va mulțumi cu caracteristici precum altimetrul sau busola. Ceasul este dotat cu încărcare solară și poate singurul lucru care deranjează este lipsa sincronizării radio a timpului.

(6) Digitale

Cine nu și-ar dori să poarte un ceas James Bond? Ei bine, poate că Roger Moore a purtat un Seiko G-757, dar acest Casio accesibil este al naibii de aproape! Nu e de mirare că și-au câștigat porecla Casio Royale. Capacitatea de a urmări timpul într-un al doilea fus orar, cu mini hartă clară și o iluminare de calitate, îl fac nu doar partenerul ideal al agentului secret, ci, mai ales, un câștigător în categoria ceasurilor digitale.

Ceasurile menționate în articol