» Blog » Citizen

6 NEJ: Ceas pentru bărbați Citizen Solar Powered Eco Drive

Taguri: Cele mai bune | Citizen | Pentru bărbați | Clasice | Aviație | Scufundări | Tradiționale

Alimentat cu energie solară, durabil, sportiv, sofisticat în ceea ce privește designul și tehnologia, și totuși accesibil pentru toată lumea? Pur și simplu Citizen...♥ Astăzi vom arunca o privire asupra celor mai populare ceasuri pentru bărbați Citizen Eco-Drive și asupra a cinci fapte pe care poate nu le știați despre marca Citizen.

Ce este Eco-Drive?

Eco-Drive, care funcționează cu energie solară, este cea mai faimoasă și, de asemenea, cea mai dominantă tehnologie Citizen - o veți găsi în aproximativ 90% din producția sa. Numele vine de la "Ecology Drive", care se bazează pe filosofia ecologică a mărcii. Acest lucru se datorează faptului că unitatea solară elimină necesitatea de a înlocui bateriile, care nu pot fi reciclate și, prin urmare, poluează mediul înconjurător. Astfel, ceasul este reîncărcat de lumină, atât solară, cât și artificială, iar bateria poate stoca suficientă energie pentru a funcționa timp de șase luni sau mai mult (în funcție de model) fără acces la lumină.

(1) Citizen Sports CA0695

Citizen Sports CA0695 este unul dintre cele mai populare ceasuri sport pentru bărbați. De fapt, puțini oameni vor trece cu vederea această piesă modernă și dinamică.

TOP 6: Ceasuri solare, accesibile pentru bărbați
31.3.2022
TOP 6: Ceasuri solare, accesibile pentru bărbați

Designul zbuciumat, diametrul mai mare de 44 mm și finisajul negru condimentat cu galben îndrăzneț conferă ceasului un sex-appeal sportiv. Impresionează, de asemenea, prin funcția de cronometru, un indicator al direcției lumii și, mai ales, marcajele de minute în loc de marcajele de ore - așa cum este tipic pentru ceasurile de pilot.

Compania japoneză Citizen Watch Company este unul dintre cei mai renumiți și mai mari producători de ceasuri din lume. Și pe bună dreptate. Respectată de fani pentru ceasurile bine construite, fiabile și accesibile, mișcările Citizen sunt folosite de o serie de producători de renume și, de asemenea, a fost prima care a folosit o sursă ecologică curată pentru a alimenta un ceas: lumina. Istoria sa, primele sale premiere interesante, tehnologiile brevetate și probele de inginerie ar trebui să fie cunoscute de orice pasionat de ceasuri. Prin urmare, în acest articol vom prezenta 5 fapte interesante.

(2) Promaster Sky CB5850

Deși vederea cadranului extrem de încărcat al piloților Promaster Sky CB5850-80E poate provoca o ușoară anxietate, privilegiul lor este în mod paradoxal lipsit de griji. Alimentarea cu energie solară, care vă scutește de schimbarea regulată a bateriei, este completarea perfectă pentru un ceas de care nu trebuie să vă faceți griji, alături de sincronizarea timpului prin unde radio.

TOP	6: Ceasuri bărbați cu recepție radio (sub 2 000)
28.6.2022
TOP 6: Ceasuri bărbați cu recepție radio (sub 2 000)

Fanii titanului ușor vor adora și acești Promaster. Abia dacă le veți simți la încheietura mâinii (mai ales dacă până acum ați fost obișnuit să purtați ceasuri din oțel), în ciuda robusteții lor și a dimensiunii mai mari de 43 mm. În plus, ceasul primește un cristal de safir de neșters, rezistență la apă până la 200 de metri și o luminozitate exemplară. Iar dacă apreciați funcții precum alarma, cronometrul sau calendarul, ceasul ar putea deveni destul de ușor accesoriul dvs. funcțional preferat pentru fiecare zi.

1. Citizen are mai mult de un secol de istorie. Fondată în 1918, numele Citizen, care înseamnă "cetățean", a fost dat mărcii de către primarul orașului Tokyo, Shinpei Goto, care era prieten cu fondatorul Kamekichi Yamazaki. Numele a fost menit să surprindă visul fondatorului de a crea un ceas de înaltă calitate pe care fiecare cetățean și-l putea permite. Așadar, poate părea puțin ironic faptul că, probabil, prima persoană care a deținut un ceas Citizen a fost împăratul japonez de atunci, Taishō. Acest lucru s-a întâmplat în jurul anului 1924.

(3) Cetățean elegant

Safir, rezistență la apă de 100 m, alimentare solară și construcție Super Titania? Acesta este genul de specificații pe care puțini oameni le-ar căuta în acest interval de preț. Iar cadranul elegant cu grilă... pur și simplu frumos. Acesta este modelul Citizen Elegant.

Super Titanium este titanul special tratat de Citizen, care este mai rezistent la zgârieturi decât oțelul, lucru pe care poate toți îl putem aprecia (să recunoaștem, aproape toți ne zgâriem fără să știm bietele noastre ceasuri de birouri, cutii și altele asemenea). În plus, ușurința îl face foarte confortabil de purtat. Cu un diametru mai mic al carcasei, de 42 mm, și un design simplu, aspiră apoi să fie un accesoriu potrivit și pentru ținutele formale.

2. Citizen produce totul în cadrul companiei. Acest lucru înseamnă că toate componentele - de la circuitele integrate și cipurile electronice la componentele mecanice, carcase, cadrane, mâini și mișcări - sunt fabricate în Japonia. Inclusiv mișcările care sunt vândute unor terți sub marca Miyota. Citizen produce chiar și mașinile care realizează piesele individuale. Excepție fac mișcările folosite la ceasurile Campagnola de la La Joux Perret (pe care Citizen le deține), a căror producție are loc în Elveția.

(4) Citizen Sports CA4420

Succesul modelului Citizen Sports CA4420 se datorează, fără îndoială, nu numai solarului practic, ci și culorii neobișnuite a cadranului. Mai mult - verdele închis "sternal" în combinație cu cureaua din piele maro arată pur și simplu minunat.

1 121 lei (Livrare 10.5.)

Oricine iubește combinația dintre stilul retro ușor și parametrii moderni va ajunge, probabil, la acest Sporty. Ceasul este rezistent la apă până la 100 M, iar cronometrul de care dispune măsoară până la 1/5 de secundă. Și, în ciuda caracteristicilor sportive, nimeni nu-i va nega nici lizibilitatea foarte bună, datorită cifrelor arabe mari.

3. Linia de asamblare automatizată a Citizen a devenit ucigașul industriei elvețiene de ceasuri la sfârșitul anilor 1970. Și, lucru interesant, una dintre liniile de producție automatizate care a început să funcționeze la sfârșitul anilor 1970 pentru a produce în masă mișcări cu cuarț este chiar și astăzi încă în uz. În prezent, este capabilă să producă o mișcare de cuarț completă în fiecare secundă (ceea ce înseamnă aproximativ 30 de milioane pe an dacă ar funcționa în mod continuu timp de un an întreg). Iar Citizen are cel puțin 10 astfel de linii...

(5) Citizen Promaster Marine Aqualand

Ceasurile de scufundare sunt una dintre cele mai populare categorii de ceasuri bărbătești din toate timpurile. Citizen Promaster Marine Aqualand, cu designul său pepsi fără vârstă, oferă un aer sportiv foarte cool, care va face impresie atât la birou sau între prieteni, de exemplu, cât și la o adevărată scufundare.

Funcțiile necesare pentru a monitoriza adâncimea curentă, a înregistra ultima scufundare la cea mai mare adâncime sau a vă alerta atunci când ați ieșit prea repede la suprafață sugerează că acesta este un dispozitiv pur funcțional. Ceasul este capabil să îndeplinească o asemenea multitudine de funcții datorită sursei sale de energie solară, a cărei stare de încărcare este vizibilă și pe cadranul de la ora 10.

TOP 6: Ceasuri de scafandri pentru bărbați
31.3.2022
TOP 6: Ceasuri de scafandri pentru bărbați

4. Cele mai înalte modele Citizen "high-end" sunt asamblate manual de așa-numiții Meisters și Super Meisters. Deși Citizen dispune de o linie de producție super-eficientă, modelele Citizen high-end, inclusiv modelele cu cuarț precum Citizen Chronomaster, sunt asamblate manual de un singur ceasornicar. Pentru a se califica ca Super Meister, un ceasornicar trebuie să aibă cel puțin 30 de ani de experiență în asamblarea ceasurilor Citizen.

(6) Citizen Sports CB5887

Energetic, sportiv, practic și totuși elegant. În 2021, Citizen s-a gândit că nu ar strica să își "îmbrace" puțin colecția sportivă și astfel s-a născut Citizen Sports CB5887.

Ceasul a fost tonificat doar pe partea de design, nu și pe cea funcțională. În afară de controlul practic prin unde radio, acesta oferea un cronometru cu o precizie de o zecime de secundă, data și ziua săptămânii, alarmă și un indicator de încărcare. Durabilitatea este garantată de construcția robustă din oțel, de rezistența la apă până la 200 m (deci este potrivit și pentru scufundări) și de cristalul de safir rezistent la zgârieturi, care este acoperit cu un strat anti-reflexie pentru a preveni strălucirea.

5. Citizen este specializată nu doar în ceasuri cu energie solară, ci și în ultra-subțire și ultra-precizie. Citizen a avut cele mai subțiri ceasuri în anii '60 și '70, iar în prezent deține primul loc în top cu modelul Eco-Drive One din 2016, care este cel mai subțire ceas cu energie solară din lume. Citizen lucrează, de asemenea, la ultra-precizie de câteva decenii, culminând cu Calibre 0100 din 2018, cu o precizie de +/- 1 secundă pe an.

Galerie foto a ceasurilor de bărbați Citizen - Ce altceva v-ați putea dori?
14.9.2022
Galerie foto a ceasurilor de bărbați Citizen - Ce altceva v-ați putea dori?