» Blog » Coros

4 motive pentru a-ți achiziționa un smartwatch Coros

Taguri: Ghid de selecție | Coros | Smartwatch

25.5.2022 | 4 MIN

Aveți îndoieli cu privire la brandul Coros sau nu știți încă nimic despre el? Astăzi, analizăm 4 motive pentru care merită să achiziționați un ceas Coros. Sau s-ar putea să constatați că, Coros nu este deloc pentru dumneavoastră.

Am scris câteva articole despre ceasurile Coros, menționând beneficiile modelelor lor, dar cred că încă mai putem dedica un pic mai mult spațiu acestui aspect.

1.Ceasul se focusează exclusiv pe sport

Ceasurile Coros nu au plăți contactless, funcții de lifestyle sau suport pentru streaming. Acest lucru poate părea un dezavantaj, dar nu vă lăsați păcăliți, nu este. Întorcând spatele funcțiilor inteligente, aceștia se pot dedica pe deplin analizei sportive. Și reușesc. Coros își numește instrumentul de analiză EvoLab.

Ce măsoară ceasurile Coros:

  • Marathon Level – O reprezentare numerică a abilității dumneavoastră de a alerga pe distanța unui maraton. Această valoare ia în considerare VO2Max, pragul de lactație și eficiența alergării. Cu cât scorul este mai mare, cu atât mai repede puteți alerga un maraton.
  • Training Load – O expresie numerică a impactului antrenamentului asupra organismului dumneavoastră în funcție de intensitatea și durata exercițiului.
  • VO2 Max – Cantitatea maximă de oxigen pe care un atlet o poate folosi în timpul unei activități sportive.
  • Running performance – Cât de bună a fost alergarea dvs. în raport cu condiția dvs. fizică, pe o scară de la 80 la 120.
  • Pragul de lactație – Ritmul cardiac sau ritmul la care acidul lactic (lactat) începe să se acumuleze în organism în cantități mai mari și oboseala se instalează mai repede.
  • Ritmul cardiac în repaus
  • Base Fitness – O expresie numerică a capacității organismului de a se antrena mai mult timp și mai des la o intensitate mai mare.
  • Load Impact – Cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai mare impactul asupra corpului dumneavoastră și cu atât mai mari sunt limitările în antrenamentul dumneavoastră pe baza oboselii.
  • Fatique – Diferența dintre Fitness de bază și Load Impact. Cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai mare suprasolicitarea (valorile de peste 60 indică deja suprasolicitarea).
  • Race Predictor – Prognozați rezultatele pentru 5 km, 10 km, semimaraton și maraton pe baza nivelului dumneavoastră de pregătire fizică.
  • Timp de recuperare – Procentul de recuperare de la ultima sesiune de antrenament.

Nu spun că toți acești indicatori sunt importanți pentru un alergător începător sau pasionat, dar pentru cineva care vrea să se ocupe de cifre, este o plăcere. Pentru cei care se pricep la calculul complet al cifrelor, Coros a lansat și Training Hub, o versiune desktop de analiză a performanțelor dvs.

Permiteți-mi să fiu clar. Nu veți găsi o analiză mai detaliată a performanțelor sportive în segmentul smartwatch-urilor (sau al sportivilor, de altfel).

Mai este un fapt. Ceasul Coros măsoară wați direct de la încheietura mâinii. Watt-urile sunt considerate viitorul analizei performanțelor sportive și se crede că ar putea completa puternic măsurarea ritmului cardiac în viitor.

Simplicitatea este prezentă în întregul Corosy. Fie în exterior, fie în interior. Corosy este probabil singurul smartwatch sport care poate fi acționat cu un singur deget. Comenzile sunt proiectate cu o coroană și două butoane pe o parte.

Interfața de utilizare a ceasului este în același spirit. Widget-uri între care te deplasezi, meniuri, totul în toată simplitatea. Ceea ce nu încăpea în ceas, încăpea în aplicația mobilă. Și cine s-ar fi așteptat, este din nou minimalist. Patru ecrane, nimic mai mult, nimic mai puțin.

"Garmin, Suunto și alte branduri mai vechi au început să producă ceasuri în urmă cu aproximativ 10 ani. Și asta era lumea PC-ului. Dar când lucrurile s-au mutat pe dispozitive mobile, au încercat să pună atât de multe funcții de pe PC pe un ecran mic. Când am început să ne proiectăm produsul, am pornit de la zero, doar de la mobil. De aceea este atât de ușor de utilizat și atât de ușor de folosit", a declarat Lewis Wu, directorul executiv al Coros, într-un interviu anterior.

Este ușor să vă rătăciți în unele ceasuri smart. Cu siguranță nu în Coros.

3. Cel mai bun feedback posibil

Coros are multe nume mari în echipa sa – Camille Herron, Kilian Jornet, Emelie Forsberg, Eliud Kipchoge...

În afară de faptul că arată foarte bine atunci când ai astfel de nume în echipă, acest lucru are un beneficiu mult mai mare - cel mai bun feedback posibil. Atunci când echipamentul este testat de cei mai buni, care au fost atleți profesioniști timp de mulți ani, este imposibil ca algoritmii, funcționalitatea generală, să nu fie excepțională. În plus, când acești tipi au alergat atât de mulți kilometri pe atât de multe terenuri diferite...

A trecut destul de puțin timp de când Coros a lansat funcția "Ritm ajustat". Înainte de lansare, Kilian a oferit algoritmi brevetați Coros obținuți în timpul antrenamentelor. Datele au fost foarte apropiate de formulele echipei de cercetare și i-au ajutat pe aceștia să ajusteze în continuare.

4. Durata de viață a bateriei

Dacă trebuie să vă mulțumiți cu o singură informație, aceasta este că nu există niciun Coros care să nu reziste cel puțin 2 săptămâni în modul smartwatch normal. Și asta este deja peste medie. Dar vorbim de o rezistență minimă.

Dacă ne uităm la titan Vertix 2, acesta poate rezista până la 2 luni fără încărcare. Cu un semnal GPS, acest lucru înseamnă până la 140 de ore. Atunci când primește patru sisteme de navigație simultan, ceasul are o durată de 90 de ore. La frecvență dublă, este de 50 de ore. Concurenții sunt greu de găsit.

Ce să spui la sfârșit?

Văd viitorul Coros foarte luminos. Este un brand tânăr și progresist, care va intra acum în mod agresiv pe piața ceasurilor sport inteligente. Și ăsta e un lucru bun! Nu numai că fac dispozitive excelente, dar forțează concurența să avanseze la fel de repede ca și ei. Și numai viitorul va spune cine poate ține pasul.

Ar mai fi mai multe motive pentru a le cumpăra, dar eu personal le consider pe acestea ca fiind cele principale aici. Vă puteți gândi la vreun motiv? Postați-l în comentarii!