» Blog » Xiaomi

Xiaomi Watch S1 recenzie - Un pas mai aproape de concurență

Taguri: Recenzii | Xiaomi | Smartwatch

30.6.2022 | 9 MIN

Noul model Watch S1 de la Xiaomi a spulberat granițele îndelungate în care a jucat acest brand asiatic. Acesta oferă acum un model cu un cristal de safir ca primă piesă de la Xiaomi. Toate acestea sunt subliniate de posibilitatea de a efectua apeluri telefonice, de plata fără contact, de autonomia solidă a bateriei, de un design plăcut și de un afișaj precis.

Atrag imediat atenția

Datorită multiplelor variante, fiecare își va găsi look-ul preferat. Marele avantaj este că, indiferent dacă alegeți modelul din oțel sau din plastic, ambele arată foarte bine. În timp ce modelul sportiv Active nu se va potrivi cu un costum de om de afaceri, lunetă din oțel îi conferă ceasului un aer subtil pentru activitățile non-sportive. Modelul S1 pe de altă parte, nu are o lunetă din oțel, dar cureaua de piele are grijă de aspectul elegant.

Doar versiunea mai scumpă, premium, Watch S1 oferă o curea din piele cu o lățime de 22 mm și un sistem interschimbabil Quick Release. Cureaua din piele dă o impresie de calitate și mi-a lăsat sentimentul că port un ceas potrivit pentru mediul cultural. S-a purtat foarte bine, a fost extrem de confortabilă și mi s-a potrivit mai bine decât cea din silicon. Cu cureaua din piele, ceasul este chiar mult mai ușor (17 g, mai exact).

Diferența de greutate este unul dintre elementele care diferențiază considerabil cele două modele. Modelul cu carcasă din oțel cântărește 79 de grame chiar și atunci când este combinat cu cureaua din silicon. Modelul complet din plastic este mai mult de jumătate mai ușor, cu doar 36 de grame. În timpul utilizării, acest lucru este echitabil, mai ales atunci când faceți sport.

Din păcate, dezavantajul curelelor din piele este durabilitatea și uzura rapidă. Dimpotrivă, ceea ce apreciez la ambele curele este catarama metalică, care este mult mai bună decât cea din plastic. Am fost intrigat de manopera carcasei și a curelei. Tranziția dintre carcasă și curea este excelent realizată și face ca cureaua să se potrivească frumos cu carcasa.

Partea dreaptă a carcasei este decorată cu două butoane. Butonul de sus servește la intrarea și ieșirea din și către meniu, iar cel de jos la redirecționarea rapidă către meniul activităților sportive. Ceea ce ar fi util este coroana rotativă pentru mișcarea ceasului. Răspunsul haptic este slab, iar mișcarea prin intermediul coroanei rotative ar fi cu siguranță un plus.

Modelul sport are butoanele mai plate și mai înglobate în carcasă. Fiind mai plate, butoanele sunt mai ușor de acționat în timpul activității sportive, iar degetul transpirat nu are tendința de a aluneca atât de mult pe ele. Modelul însoțitor are butoane mai proeminente și care amintesc ușor de capetele de ac de gămălie.

Ecranul este plăcut la vedere

Îmi place foarte mult ecranul ceasului, iar rezoluția de 466 x 466 de pixeli este o plăcere de privit. De multe ori am pornit ecranul doar pentru a admira cât de fantastic arată. Am schimbat în mod intenționat fundalul cadranului în fiecare zi și m-am bucurat de cât de bine a făcut Xiaomi acest lucru. Finețea afișajului de 326 PPI este, de asemenea, perfectă, cu care se mândrește modelul ceva mai scump de la Apple Watch. Și nici măcar nu trebuie să vă faceți griji cu privire la zgârieturile inestetice care vă împiedică să vedeți ecranul. Este protejat de un cristal de safir, aproape imposibil de zgâriat.

Pe de altă parte, pe versiunea Active ar putea apărea în timp o zgârietură. Este fabricat cu sticlă temperată Gorilla Glass. Deși este mai predispus la zgârieturi, este mai rezistent la rupere.

Era vizibilității slabe a ecranelor AMOLED în lumina soarelui pare să se fi încheiat. Ecranul este foarte ușor lizibil chiar și în lumina directă a soarelui. Ceea ce m-a deranjat puțin a fost sensibilitatea la mișcarea încheieturii mâinii.

Când am vrut să verific dacă am primit notificări sau cât e ceasul, de multe ori ecranul nici măcar nu se aprindea. Dar acesta nu este un neajuns al ecranului, ci al senzorilor care înregistrează mișcările mâinii.

Autonomie impresionantă a bateriei

Ecranele AMOLED sunt întotdeauna cel mai mare adversar al duratei de viață a bateriei. Când au construit Watch S1, au rezolvat problema duratei de viață a bateriei cu o baterie adecvată de 470 mAh. Ceasul ajunge astfel la 12 zile în modul smartwatch și la 5 zile cu Always-On activ (ecran aprins permanent). Poate că a fost doar vina mea, dar după ce am setat Always-On, afișajul a răspuns la mișcările mâinii mult mai bine decât atunci când am dezactivat această funcție.

Un mic plus nesemnificativ îl atribui formei de încărcare fără fir. Am avut o încărcare completă într-o oră și jumătate. Acest lucru nu se aplică în cazul versiunii Active, care nu este echipată cu încărcare wireless.

Interfața cu utilizatorul este simplă și intuitivă

Am lăudat deja rezoluția perfectă, așa că voi lăuda și experiența utilizatorului. Este foarte clar și nu vă pierdeți în el. Întotdeauna am găsit imediat ceea ce am vrut. Există o gamă largă de cadrane care merită. Și dincolo de meniul recomandat, puteți instala o mulțime de altele în aplicație. Utilizatorii de iOS pot fi ușor afectați de meniul de aplicații de instalat, care nu sunt întotdeauna disponibile pentru acest sistem de operare.

Caracteristici sportive pentru toată lumea

Modelul S1 este un partener util chiar și pentru un antrenament adecvat. Acesta oferă peste o sută de profiluri sportive. Acestea sunt subdivizate în continuare în categoriile de sporturi nautice, dans, activități în aer liber, antrenamente în sala de sport, sporturi recreative, sporturi cu mingea și sporturi de iarnă. Îmi plac foarte mult opțiunile deja prestabilite pentru activități. Pentru antrenamentele HIIT, puteți seta imediat intervale, pauze etc. Câmpurile de date au, de asemenea, un tratament frumos. Acestea afișează informații despre ritmul cardiac, numărul de calorii arse, timpul activ și altele.

În calitate de luptător, am fost literalmente captivat de ofertele de arte marțiale. Acesta oferă în special activități precum muay-thai, taekwondo, karate, judo, lupte și MMA. Mi-aș dori să fie aplicabil și în practică. La modelele mai mici și mai ușoare aceste activități sunt utilizabile, la acest model mai degrabă nu. Faptul că ceasul cântărește 79 g îl face să fie un obstacol în timpul acestor activități. Boxul este posibil, dar este incomod pentru mână. Chiar dacă îl ascundeți sub un bandaj de box și ulterior într-o mănușă, tot deranjează mai degrabă la încheietura mâinii.

Și alți sportivi în afară de luptători vor găsi, desigur, ceva de care să se bucure. Pentru a sublinia cât de largă este gama de sporturi, trebuie să menționez cele mai importante, cum ar fi monitorizarea zborului de zmeu sau activitatea hula hoop. Pentru cei care nu au de ales în meniul de activități sportive, Huawei Watch GT Runner cu un sistem mai avansat de urmărire a alergării sau o serie de asistenți de antrenament, poate fi o alternativă.

Echipament pentru senzori

Măsurarea pulsoximetrului este cea mai interesantă, iar măsurarea ritmului cardiac este destul de precisă. În general, scriu pentru că ceasul a dat uneori date absurde. În timpul antrenamentului pe intervale, ceasul meu a raportat o frecvență cardiacă de aproximativ 90 BPM. În schimb, Apple Watch 7 a raportat ritmul meu cardiac la 140 BPM. Aș putea ierta ceasul pentru câteva bătăi de inimă, dar asta...? În ceea ce privește ceilalți senzori, nu voi uita accelerometrul, giroscopul și pedometrul.

TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta
6.6.2022
TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta

Ceasul detectează rapid și precis locația dvs. cu ajutorul unui cip GNSS cu două frecvențe. GNSS înseamnă Global Navigation Satellite System (sistem global de navigație prin satelit) și, datorită cipului cu frecvență dublă, ceasul primește semnale de la doi sateliți în același timp. Pe scurt, acest lucru înseamnă că înregistrarea este mai precisă. Pentru a face acest lucru, suportă cele mai utilizate cinci sisteme de venituri prin satelit (GPS, Galileo, GLONASS, Beidou și QZSS).

Deficiența pe care am observat-o a fost aceea că valorile au fost constant similare atunci când am măsurat saturația de oxigen. Uneori mă întrebam dacă nu cumva ceasul avea programat un anumit interval și raporta acest lucru tuturor. Am făcut un mic experiment pe această temă, împrumutând ceasul la 5 colegi pe rând. Și rezultatul...? Toți, inclusiv eu, au avut aceleași citiri (97%). Cu toate acestea, ceasul meu zilnic de la Apple a indicat date diferite atunci când l-am măsurat din nou. Concluzia este că ceasul are o măsurare a saturației de oxigen, dar mă îndoiesc de acuratețea măsurătorii.

TOTUL PE TEMA: Pulsoximetrul - De ce este important și ce ne spune? (1/2)
28.7.2022
TOTUL PE TEMA: Pulsoximetrul - De ce este important și ce ne spune? (1/2)

Funcții smart și lifestyle

Cea mai mare atracție a acestui model este, fără îndoială, posibilitatea de a efectua apeluri telefonice. Este din nou un pas înainte în domeniul smartwatch-urilor de la Xiaomi. Difuzorul și microfonul se află în partea de jos a ceasului. La un apel telefonic, sunetul de la difuzor se auzea bine și clar, iar de cealaltă parte se auzea din nou bine. Există, de asemenea, conectivitate Wi-Fi, vedere de ansamblu a notificărilor și afișare a SMS-urilor. Plata fără contact este, de asemenea, posibilă datorită MiPay. Din păcate, deocamdată funcționează doar cu carduri MasterCard.

În ceea ce privește funcțiile legate de stilul de viață, nu voi intra în detalii despre cele standard, cum ar fi numărul de pași, caloriile arse și altele. O funcție practică și utilă este monitorizarea somnului și a stresului. Rezultatele măsurătorilor ne pot da un indiciu despre cum ar trebui să se desfășoare ziua noastră... Fie că ar trebui să fie mai productiv sau mai relaxant.

În ceas găsim, de asemenea, o funcție meteo, o lanternă și un declanșator de cameră la distanță. Ultima funcție menționată este foarte practică și am folosit-o de mai multe ori. Vă puteți seta telefonul ca aparat foto și, de la distanță, puteți face o fotografie de familie, de exemplu, fără ca vreunul dintre membrii familiei să fie nevoit să vă fotografieze pe dumneavoastră. Din păcate ceasul nu acceptă transmiterea de imagini de la camerele foto, pentru a vedea dacă tot ceea ce doriți se află în fotografie. O mulțime de ceasuri pot face acest lucru în zilele noastre, dar, din păcate, nu am văzut încă acest lucru la acest model.

Xiaomi Mi Watch recenzii - cele mai sofisticate smartwatches ieftine
23.3.2022
Xiaomi Mi Watch recenzii - cele mai sofisticate smartwatches ieftine

Aplicație reușită

Degetul mare sus pentru aplicația Mi Fitness, care este clară și simplă. Asocierea ceasului cu telefonul a fost rapidă și fără probleme, ceea ce reprezintă adesea o provocare, în special în cazul brandurilor asiatice. Totul este simplu de înțeles, iar utilizatorul va găsi în aplicație o mulțime de date măsurate de ceas. Există, de asemenea, analize detaliate în secțiuni precum pașii parcurși, ritmul cardiac, stresul, saturația de oxigen și altele.

Elegant sau sportiv?

În cele din urmă, să rezumăm în detaliu. Voi pierde vreo funcționalitate dacă voi cumpăra un model mai ieftin? Nu, din punct de vedere funcțional veți avea în continuare același model pe mână în varianta integral din plastic și cu 40 de grame mai ușoară. Dacă știți că ceasul este menit să fie un partener pentru birou sau companie, nu ezitați să alegeți varianta cu curea din piele, carcasă din oțel și cristal de safir. Va fi un pic mai greu, dar cu un strop de stil elegant în schimb.

La ce altceva să tindem?

O variantă destul de asemănătoare nu doar din punct de vedere funcțional, ci și al designului este Huawei Watch GT 3. O alternativă la un preț mai accesibil este Xiaomi Mi Watch, care, din păcate, nu oferă la fel de multe activități sportive, opțiuni de apelare sau de plată.

Huawei Watch GT 3 recenzie – Cel mai bun model din gama medie?
23.3.2022
Huawei Watch GT 3 recenzie – Cel mai bun model din gama medie?

Rezumat

Xiaomi a creat un ceas cu o manoperă perfectă. A subliniat acest lucru cu un preț foarte prietenos, cu o gamă de materiale și caracteristici premium. A făcut un mare pas înainte în dezvoltarea sa și începe să respire pe terenul competiției.

Printre aspectele pozitive ale ceasului se numără o gamă de peste 200 de cadrane, posibilitatea de a efectua apeluri telefonice, plata fără contact și un ecran fantastic. Dezavantajele ceasului nu sunt la fel de mari. În primul rând, aș menționa incapacitatea de a răspunde la notificări și lipsa unui magazin de aplicații. Prin urmare, aș recomanda acest model tuturor celor care nu doresc să cheltuiască o tonă de bani pe un ceas și totuși să aibă la încheietura mâinii ceva care oferă o mulțime de caracteristici smart și sportive.