» Blog » Xiaomi

Xiaomi Mi Band 7 recenzie - Ce s-a schimbat în afară de numărul din denumire?

Taguri: Recenzii | Xiaomi | Smartwatch

27.7.2022 | 8 MIN

Xiaomi își extinde din nou linia de brățări cu încă o piesă după un an. Prin intermediul Mi Smart Band 7 sosește ceva nou în lumea brățărilor sau este doar un upgrade la datorie?

Ce ne oferă de fapt?

În comparație cu generația anterioară, au existat câteva schimbări și modificări. Noul model este mai mic și mai subțire în comparație cu versiunea anterioară. Marginile din jurul displayului sunt mai subțiri și, datorită acestui fapt, displayul a fost mărit. Am observat, de asemenea, o schimbare semnificativă în ceea ce privește durata de viață a bateriei și adăugarea de funcții de stil de viață, dar mai multe despre acest lucru în câteva momente.

De ce să schimbăm ceva ce funcționează?

Designul simplu și fără complicații al Mi Band a fost prezent încă de la început. Aspectul curat, simplu și minimalist este ceea ce face ca această gamă să fie atât de populară. Xiaomi continuă pe aceeași linie cu Mi Smart Band 7.

Cureaua nu a suferit nicio modificare semnificativă. Cu toate că, cureaua din generația anterioară era greu de fixat și, din păcate, Xiaomi nu a rezolvat această problemă. Cureaua nu poate fi strânsă bine și, oricât de mult ați încerca, va fi oricum întotdeauna mai puțin fixă decât vă simțiți confortabil. Sunt oferite câteva combinații de culori. La noi, probabil că va fi pusă în vânzare doar varianta neagră, așa cum a fost întotdeauna.

Cureaua poate fi înlocuită cu ușurință prin îndepărtarea capsei care formează inima brățării. Prin fixarea ei la loc, puteți pune Mi Band într-o altă variantă de nuanță în câteva secunde. Generațiile anterioare aveau aceleași dimensiuni și, prin urmare, curele compatibile. Odată cu noul model, dimensiunile s-au schimbat la 20,7 x 12,25 mm și, prin urmare, nu mai puteți pune cureaua de la vechea generație pe el.

Mi Band își păstrează în continuare dimensiunile subțiri. Deși a reușit să se îngroașe puțin. Dar nu este pentru orice tărăgănare de dinaintea verii. A câștigat mai puțin de 1 gram. De la 12,8 g (Mi Smart Band 6) la 13,5 g (Mi Smart Band 7). Este totuși o greutate neglijabilă. Nu simțiți absolut deloc că purtați brățara atunci când o purtați. Nu vă încurcă atunci când faceți sport sau dormiți.

Display pe toată suprafața

În comparație cu versiunea anterioară, displayul a fost mărit cu un inch. De la 1,56 la 1,62 inch. Pe lângă mărirea displayului, rezoluția a fost mărită la 192 x 490 pixeli, iar luminozitatea la 500 nits. Acest lucru face ca displayul să fie mai ușor lizibil în lumina soarelui. În comparație, versiunea anterioară a Mi Band avea o rezoluție de 152 x 486 pixeli și 450 de nits

Designul grafic al ceasului a suferit o mare schimbare. Cadranele atractive și interfața cu utilizatorul fac din brățară o plăcere de privit. O altă inovație notabilă este suportul pentru displayul Always-on. Este mai solicitant pentru durata de viață a bateriei, dar, pe de altă parte, brățara este mereu aprinsă.

În cazul brățărilor și ceasurilor mai ieftine, mă înnebunește întotdeauna faptul că sensibilitatea stratului tactil este foarte slabă, iar dispozitivul este adesea insensibil. În primele câteva ore, nu am întâmpinat deloc acest lucru cu Mi Band 7. La început, brățara a răspuns decent la atingere. A apărut abia după ce am încărcat puțin banda. Brățara a părut să devină brusc amorțită. Fiecare răspuns sau tranziție de meniu nu mai era la fel de lină ca atunci când am pornit-o prima dată.

Echipamentul senzorului este aproape identic cu cel al modelului mai vechi

Noua generație oferă aceleași lucruri ca și cea anterioară. Puls oximetru, accelerometru, giroscop, pedometru și monitor de ritm cardiac. O caracteristică nouă este estimarea VO2Max. Această funcție poate estima cantitatea maximă de oxigen pe care corpul dumneavoastră o poate utiliza la efort maxim.

Din păcate, brățara nu are un receptor GPS. Din punctul meu de vedere, este păcat, cred că ar fi ridicat destul de mult prestigiul și calitatea brățării. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că brățara ar trebui să fie accesibilă, iar prezența GPS-ului ar crește semnificativ prețul.

Marea atracție a generației anterioare a fost prezența NFC și posibilitatea de a plăti cu ajutorul unei brățări. Modelul cu NFC nu este încă disponibil pe piața noastră. Dacă va fi așa, aceasta este încă o mare întrebare.

Bateria cu capacitate mai mare

Bateria integrată a fost îmbunătățită cu 44%, crescând de la capacitatea anterioară de 125 mAh la 180 mAh. Acest lucru nu schimbă durata de viață a bateriei în comparație cu generația anterioară. Deși bateria este mai mare, promite o creștere de doar 1 zi. Durata de viață a bateriei ajunge până la 15 zile cu o singură încărcare. Brățara se încarcă în continuare cu ajutorul adaptorului magnetic și durează 2 ore pentru a se încărca până la 100% din baterie.

Mediul utilizatorului

Deoarece este o brățară, dezvoltatorii nu au inventat nimic complicat. Coborâți la meniu, urcați la centrul de notificare. Dacă vă deplasați în lateral, se deschid widget-uri precum vremea, playerul de muzică și altele. Depinde de ceea ce ați configurat. Acord un plus pentru manipularea interfeței cu utilizatorul. Este simplu, intuitiv și, cel mai important, clar.

Mi Band 7 obține chiar și fundalul 3D pe care l-am văzut pe Watch S1. Este fantastic să vezi așa ceva într-o brățară de câteva sute de euro. Din nefericire, puterea brățării nu este suficient de puternică pentru a reuși o asemenea performanță. Prin urmare, animația 3D este ușor întreruptă și neuniformă, ceea ce afectează efectul general.

Monitorizarea sănătății

Pe lângă urmărirea caloriilor arse, a pașilor făcuți, Mi Band 7 monitorizează acum în mod avansat nivelul de somn și de stres pe parcursul zilei. Comparativ cu versiunea anterioară, Mi Band este acum capabil să măsoare SpO2 pe tot parcursul zilei și al nopții, nu doar la cererea utilizatorului, ca în trecut.

Femeile vor aprecia, fără îndoială, funcția de urmărire a ciclului menstrual. Acesta este capabil să facă o predicție inteligentă a întregului ciclu. Pe baza datelor anterioare, brățara o va avertiza pe purtătoare dacă ciclul ei este întârziat și nu este nevoie să solicite asistență medicală.

Brățara are și o funcție de respirație. Puteți alege mai multe cicluri de respirație și puteți oferi corpului dumneavoastră puțin oxigen în timpul zilei sau în pauza de prânz la serviciu. Poate părea o prostie, dar o respirație corectă și o bună oxigenare a sângelui previn lucruri precum durerile de cap, oboseala și alte neplăceri.

Iubitorii de sport au motive de bucurie

Cei care nu se pot lipsi de sport în viața lor îl vor găsi pe placul lor. Noul model oferă o extindere a activităților sportive. De la 30 de activități la cele 120 actuale. Modelul nu are GPS, dar în combinație cu telefonul este capabil să înregistreze traseul. Găsirea unui semnal GPS prin intermediul telefonului a durat în medie aproximativ 30 de secunde. Apoi, ceasul a anunțat o conexiune reușită și nimic nu a împiedicat începerea exercițiului de înregistrare. Brățara este, de asemenea, potrivită pentru înot sau pentru sporturi acvatice, deoarece are o rezistență la apă de 5 ATM (potrivită pentru înot).

Chiar dacă brățara face parte din categoria dispozitivelor mai mici, aceasta afișează cel puțin 3 câmpuri de date (ritm cardiac, timp activ, calorii arse) în timpul unui antrenament. Individual, depinde de fiecare activitate în parte, de exemplu alergarea oferă mult mai multe date înregistrate în mai multe câmpuri de date (pași, ritm mediu, distanță, ritm cardiac, calorii arse) decât activitatea de antrenament cu greutăți (timp, calorii arse, ritm cardiac).

De asemenea, suportă evaluarea condiției fizice prin intermediul parametrilor PAI (Personal Activity Intelligence). Acesta este un algoritm care evaluează scorul de fitness al unui utilizator și îl ajută să își depășească obiectivele, să își îmbunătățească condiția fizică și sănătatea. PAI ia în considerare date privind vârsta, greutatea, ritmul cardiac în repaus și maxim etc. Cu cât scorul este mai mare, cu atât mai bine pentru dumneavoastră. Idealul este de a rămâne peste 100. PAI vă evaluează punctajul după fiecare săptămână.

Noile caracteristici sunt sarcina de antrenament, efectul antrenamentului și timpul de recuperare. Toate cele trei caracteristici sunt capabile să vă ridice performanța la un nivel superior. Acesta va evalua cât de greu a fost antrenamentul dumneavoastră și ce efect a avut asupra corpului dumneavoastră. După ce activitatea sportivă s-a încheiat, brățara va evalua timpul de recuperare a organismului dumneavoastră. Lucrul interesant este că brățara citește ritmul cardiac la secundă în timpul activității sportive, în timp ce în timpul zilei citește ritmul cardiac doar la minut sau mai mult (în funcție de setările utilizatorului).

Nu puteți avea niciodată suficiente funcții inteligente

Sunt acceptate funcții precum ceas deșteptător, control de la distanță al camerei, oglindirea notificărilor de pe telefon, control al playerului muzical și prognoza meteo. Interfața de utilizator a suferit o schimbare majoră, fiind destul de apropiată de interfața de utilizator de la smartwatch. L-aș compara cu Xiaomi Watch S1, care a fost cu adevărat nostim.

Xiaomi Watch S1 recenzie - Un pas mai aproape de concurență
30.6.2022
Xiaomi Watch S1 recenzie - Un pas mai aproape de concurență

O funcție practică este, fără îndoială, funcția de lanternă. Abia cu această funcție am observat un mic neajuns care poate deraia orice critic. Displayul nu este distribuit uniform, astfel că rama este mai mare pe o parte decât pe cealaltă. Aceasta a fost deja o problemă cu ultima generație Mi Band. Și, sincer, din păcate Xiaomi nu a reparat o problemă atât de mică.

Brățara dispune, de asemenea, de o funcție de declanșare a camerei de la distanță. Pur și simplu setați telefonul într-o anumită poziție și, când sunteți gata, trimiteți un semnal de la brățară la telefon pentru a face o fotografie. Ecranul telefonului nu este oglindit în brățară, dar acest lucru este probabil de așteptat.

Puteți schimba piesele muzicale pe care le ascultați în acel moment pe telefon prin bluetooth. Deși nu puteți selecta melodia sau lista de redare curentă direct de pe brățară, puteți cel puțin să parcurgeți melodiile.

Xiaomi Watch S1 recenzie - Un pas mai aproape de concurență
30.6.2022
Xiaomi Watch S1 recenzie - Un pas mai aproape de concurență

Aplicația

Puteți asocia Mi Band cu două aplicații imediat. Sunt disponibile atât aplicația Mi Fitness, cât și aplicația Zepp Life. Ambele vă vor oferi în cele din urmă exact același lucru. Sunt clare, funcționează bine, iar datele din ele sunt redate excelent. Mi-a plăcut un pic mai mult aplicația Zepp Life atunci când am folosit-o. De asemenea, aplicațiile se conectează la aplicația universală de sport Strava.

Merită upgrade-ul?

Până la urmă, au existat unele schimbări, dar cel mai important plus pe care îl văd este cu siguranță creșterea displayului. Am fost, de asemenea, plăcut surprins de noua interfață de utilizator și de adăugarea unei serii de activități sportive.

Dacă sunteți posesorul unui Mi Band 6, actualizarea nu are prea mult sens. În cazul în care dețineți un model mai vechi sau încă niciunul, Mi Band 7 are cu siguranță sens. Opțiunile rămân benzile de la terți, cum ar fi Garmin Vivosmart 5 , care este de-a dreptul sportiv. O altă opțiune este Honor Band 6, găsim caracteristici similare cu Mi Band 7 și un ecran puțin mai mare.

S-ar putea să vă intereseze și:

Garmin Vívosmart 5 review - Un pas înainte sau în lateral?
12.5.2022
Garmin Vívosmart 5 review - Un pas înainte sau în lateral?