» Blog » Garmin

Top 6: Smartwatch Garmin cu cea mai lungă durată de viață a bateriei

Taguri: Cele mai bune | Garmin | Smartwatch

7.11.2022 | 8 MIN

Autonomia bateriei Garmin este măsurată în modul GPS la zeci de ore și chiar luni în modul smartwatch. Prin urmare, am decis să facem o selecție de 6 ceasuri cu cea mai lungă durată de viață a bateriei de la acest brand.

Din start, să vedem care sunt modelele pe care le voi menționa astăzi, de la cea mai mare anduranță la cea mai mică. Și chiar de la început, am atașat un tabel cu rezistența bateriei a ceasului în toate modurile esențiale.

Enduro 2
Fenix 7X
Instinct 2 Solar Epix 2 Forerunner 955 / 955 Solar Forerunner 255
Modul smartwatch 34 zile / 46 zile solar
28 zile / 37 zile solar
24 zile / 54 zile solar 16 zile / 6 zile Always on 15 zile / 20 zile solar 14 zile
Modul de economisire a bateriei 111 zile / 550 zile 90 zile / 1+ an 65 zile / nelimitat 21 zile X X
GPS
110 h / 150 h solar
89 h / 122 h solar
70 h / 370 h
42 h / 30 h Always on 42 h / 49 h solar 30 h
GPS + toate sistemele de sateliți + benzi multiple 68 h / 81 h solar
36 h / 41 h solar
X 20 h / 15 h Always on 20 h / 22 h solar 16 h
GPS + toate sistemele prin satelit 78 h / 96 h 63 h / 77 h X 32 hod / 24 Always on 31 h / 34 h 25 h
Modul expediție 77 zile / 122 zile 62 zile / 139 zile 32 zile / nelimitat 14 zile X
X

Ce trebuie să căutați și care este cel mai mare consumator de baterii?

Cele trei puncte cele mai critice care afectează cel mai mult bateria sunt:

  • Tipul displayului
  • Lumina de fundal
  • Configurarea ceasului și utilizarea acestuia

Cele mai comune trei tipuri de displayuri pentru smartwatch sunt: Display MIP transreflectiv, display AMOLED și display MIP transreflectiv monocrom. Avantajul unui display transflectiv este iluminarea continuă și, deși acest lucru se face în detrimentul redării și al culorilor, se amortizează printr-o autonomie mai mare a bateriei. Displayurile au tendința de a fi colorate, dar culorile sunt puțin mai palide decât, de exemplu, AMOLED.

TOTUL PE TEMA: Modele de displayuri pentru smartwatch
26.10.2022
TOTUL PE TEMA: Modele de displayuri pentru smartwatch

Acronimul MIP înseamnă Memory In Pixel (memorie în pixeli) - în esență, înseamnă că displayul își amintește pixelii pe care îi afișează și îi schimbă doar pe cei pe care trebuie să îi schimbe. Acest lucru economisește o cantitate incredibilă de energie, motiv pentru care vedem aceste ecrane în multe dispozitive alimentate cu baterii (dispozitive medicale, dispozitive electronice portabile...). În general, obținem cifre ridicate privind durata de viață a bateriei pentru displayurile transflective.

Dacă adăugăm cuvântul "monocrom" la cuvântul "MIP transflectiv", îndrăznesc să spun că obținem cel mai eficient display din lume din punct de vedere energetic. Displayurile monocrome sunt alb-negru și au aceleași caracteristici ca și MIP-urile transflective.

Displayul AMOLED ar putea fi considerat o tendință mai modernă. De fapt, este de multe ori mai redat și mai colorat. Încercați să vă imaginați că displayul unui telefon și AMOLED de pe un ceas vor arăta aproape la fel. Această tehnologie are un mic dezavantaj, deoarece se estompează complet în negru și, prin urmare, nu puteți vedea ora sau orice altceva pe ea. De asemenea, nu este tocmai delicat cu bateria, așa că este adesea folosit pentru tipurile de ceasuri urbane, unde se așteaptă o încărcare mai frecventă.

Ei bine, iată un scurt indicator pentru ceasurile pe care le vom examina astăzi:

Enduro 2 – Cel mai rezistent ceas Garmin

Un ceas de la Garmin care se concentrează pe anduranță și care o are în nume. Enduro 2 (Endurance) este modelul pentru toți ultra maniacii, dar și pentru persoanele leneșe. Paradox, nu? Ultramaniacii vor aprecia durata de viață a bateriei în timpul aventurilor lor, iar cei mai leneși vor aprecia faptul că nu trebuie să o încarce poate mai mult de 40 de zile.

Acesta este un alt ceas Garmin care funcționează cu energie solară, astfel încât rezistența sa depinde de cantitatea de lumină la care este expus. Dacă sunt îndeplinite condițiile (50k lux pe zi în medie), puteți obține până la 46 de zile în modul smartwatch și 150 de ore cu energie solară.

În ceea ce privește caracteristicile, acestea sunt la fel ca Fenix 7X, dar cu o durată de viață mai lungă a bateriei. Deci, pentru cine este acest ceas? Pentru persoana care caută un aspect mai îndrăzneț decât Fenix și o durată de viață a bateriei și mai mare. Totuși, veți plăti puțin mai mult pentru asta. Un alt avantaj al acestui model este combinarea a două curele în pachet - și anume una de nailon pe ceas și una de silicon de rezervă.

Garmin Enduro 2 recenzie - De data aceasta cu hărți și player de muzică
16.1.2023
Garmin Enduro 2 recenzie - De data aceasta cu hărți și player de muzică

Fenix 7X și dublurile sale

Nu este un secret că toate modelele precum Quatix, Tactix sau Descent, de exemplu, se bazează pe modelul Fenix. Acestea au doar modificări minore pentru un anumit sport. Dar elementele de bază ale ceasului rămân aceleași. Și durata de viață a bateriei, de asemenea. Dar Fenix este pur și simplu un cult care se află pe piață de aproape un deceniu și de aceea merită să ai acest ceas la încheietura mâinii.

Smartwatch-uri Garmin pentru sporturi specifice
29.9.2022
Smartwatch-uri Garmin pentru sporturi specifice

Ceasul Fenix 7X este, de asemenea, aproape cel mai bine echipat din gama largă de ceasuri Garmin (Enduro 2 le afectează acum). Așadar, există tot felul de activități, de urmărire a stării de fitness și, bineînțeles, funcții smart. Din punctul meu de vedere, Fenix este cu siguranță cel mai versatil model din gama Garmin, putând face față la orice, de la golf până la o drumeție pe Pacific Crest.

În concluzie, este doar a doua cea mai lungă durată de viață a bateriei pe care Garmin a realizat-o vreodată. În cazul lui Fenix 7X, depinde și de cât de bun este accesul la lumină. Dacă este excelent, puteți obține până la 37 de zile în modul smartwatch și până la 122 de ore în modul GPS. Ceea ce este foarte mult, și aș spune, pentru un muritor obișnuit, o cantitate incredibilă.:-)

Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?
23.3.2022
Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?

Instinct 2 Solar – Invincibilul alb-negru pentru adevărata viață outdoor

Instinct 2 Solar, este un ceas oarecum unic, care nu reușește niciodată să surprindă prin aspectul și caracteristicile sale. Dar acest ceas durabil se bazează pe durata de viață a bateriei. Are un display transflectiv alb-negru cu memorie în pixeli, care nu consumă prea multă baterie. Și tocmai de aceea este primul ceas care, teoretic, nu ar trebui să aibă nevoie de un cablu de alimentare.

Dacă sunteți în căutarea unui ceas pentru activități outdoor, cum ar fi drumeții lungi, excursii de cross-country în mediul rural sau, de exemplu, ciclism enduro sau downhill, ar trebui să vă opriți și să aruncați o privire la aceste frumuseți.

Din punct de vedere funcțional, este destul de asemănător cu Fenix 7, cu excepția faptului că are un display alb-negru, astfel că ceasul nu are o hartă și un player de muzică. Ceea ce nu lipsește, însă, este navigarea în curbă, orice activitate sportivă și scorul. Printre funcțiile inteligente se numără plata cu cardul sau răspunsurile prestabilite la mesaje. Deci, raportul preț/performanță este un model uimitor. Mai mult, respectarea standardului militar îl face un dispozitiv cu adevărat invincibil.

De fapt, ceasul rezistă până la 28 de zile în modul smartwatch și are o autonomie nelimitată în cazul unui acces bun la lumină. Apoi durează 30 de ore cu GPS și 48 de ore cu energie solară.

Dělá se také v živějších barvách pro dámy ve velikosti

Disponibil și în culori mai vibrante pentru dame în mărimea "S".

Garmin Instinct 2 review - Sau un soldat într-o cămașă hawaiiană
12.5.2022
Garmin Instinct 2 review - Sau un soldat într-o cămașă hawaiiană

Epix 2 – Elegantul AMOLED

Probabil că este cel mai elegant ceas din gama Garmin de astăzi. Este vorba despre smartwatchul Epix 2, care combină o carcasă Fenix cu tehnologia de display AMOLED. Un ceas pentru cei care nu vor să facă compromisuri în ceea ce privește funcționalitatea și un display vibrant.

Vreți să alergați un maraton? Dați-i drumul. Vreți să escaladați un munte de 2.000 de metri? Dați-i drumul. Vreți să confruntați un Ironman? Dați-i drumul. Puteți face totul cu acest ceas, iar apoi, atunci când vă aflați la birou și le povestiți colegilor despre el și le prezentați istoria, veți fi cu siguranță un adevărat geniu.

Acestea oferă aceeași bază funcțională ca și Fenix 7, plus frumusețea orbitoare a culorilor puternice și contrastante. Dacă sunteți dispus să sacrificați câteva zile de autonomie a bateriei în schimbul unui aspect deosebit, Epix este pentru dumneavoastră.

Chiar dacă Epix are un display de tip "urban", Epix poate funcționa până la 16 zile cu o singură încărcare în modul smartwatch și până la 42 de ore cu GPS-ul activat. Ambele cifre sunt indicate atunci când modul Always-on nu este în funcțiune. Dacă folosiți un display iluminat în permanență, veți obține până la 6 zile în modul smartwatch și 30 de ore cu GPS.

Garmin Epix 2 review - Nici măcar Lada nu ar putea picta un astfel de ecran
19.5.2022
Garmin Epix 2 review - Nici măcar Lada nu ar putea picta un astfel de ecran

Forerunner 955 / Forerunner 955 Solar - Primul solar din seria Forerunner

Urmează Forerunner 955, unde puteți alege dintre două versiuni. Fără solar și cu solar (primul ceas solar de la Garmin din această serie). Aceste rachete din plastic sunt concepute în primul rând pentru alergare, triatlon și performanță, dar cu siguranță nu se vor pierde nici într-un mediu urban. Caracteristica lor dominantă, datorită carcasei din plastic, este ușurința lor. Prin urmare, acestea sunt potrivite pentru sportivii care nu doresc să aibă un gram în plus la încheietura mâinii sau poate pentru femeile care caută un ceas de dimensiuni rezonabile cu o durată de viață lungă a bateriei.

Din punct de vedere funcțional, nu ați putea ști că este un Fenix. Singura diferență este durabilitatea ceasului, care este mai mică din cauza carcasei din plastic

Apropo de lanternă. Fără energie solară, ceasul ajunge la 15 zile în modul smartwatch și la 42 de ore cu GPS.  În cazul energiei solare, valorile sunt puțin mai mari - mai exact 20 de zile în modul smartwatch și 49 de ore cu GPS-ul în funcțiune după o secundă.

Garmin Forerunner 955 recenzie - Doar ce e mai bun va face
1.6.2022
Garmin Forerunner 955 recenzie - Doar ce e mai bun va face

Forerunner 255 - Universal sub 2000

Deși aș fi putut alege un alt model (și mai vechi), cum ar fi Fenix 6X, am ales în cele din urmă Forerunner 255. Un model care ar trebui să primească mai mult spațiu datorită versatilității și caracteristicilor sale deosebite. Poate face cam tot ceea ce vă puteți gândi, așa că plătiți cu el, puteți chiar să redați muzică cu versiunea "Music", iar monitorizarea activității este pur și simplu minunată. De asemenea, adaugă funcții de fitness, cum ar fi VST, pași, somn și un widget de antrenament excelent.

Aș recomanda acest ceas tuturor celor care nu vor să arunce bani, uneori inutili, pe modele mai scumpe și care doresc totuși să aibă un ceas / sporttester de foarte bună calitate.

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, avem de-a face cu un titan din categoria mid-range, unde rezistă în jur de 14 zile în modul smartwatch și oferă până la 30 de ore pe GPS. Doamnele pot alege varianta mai mică, cu porecla "S", care va oferi atunci aproximativ 12 zile în modul smartwatch și până la 25 de ore pe GPS.

Garmin Forerunner 255/255S Review - Încărcătură sportivă de mijloc de gamă
1.6.2022
Garmin Forerunner 255/255S Review - Încărcătură sportivă de mijloc de gamă

Concluzia

În concluzie, acest ceas va rezista cu siguranță mai mult de 10 zile încărcat și puteți face aproape totul cu o singură încărcare a bateriei. Așadar, depinde de dvs. ce ceas alegeți și care este cea mai bună alegere pentru dvs.