» Blog » Tissot

AM ALES TOP 6: Cele mai apreciate ceasuri Tissot sociale pentru bărbați

Taguri: Cele mai bune | Tissot | Pentru bărbați | Clasice | Evenimetne sociale

7.4.2022 | 11 MIN

Aveți o sarcină dificilă în fața dumneavoastră. Alegeți un ceas social pentru bărbați. Poate știţi doar până acum că ar trebui să fie elegant, că nu v-ar deranja o anumită versatilitate elvețiană, pentru că așa vă comandă inima. Poate că va fi primul din colecția dumneavoastră. Sau este menit să fie un cadou, dar nu v-ar plăcea să rămână în paragină. Vă oferim puțină inspirație sub forma celor mai populare ceasuri Tissot sociale pentru bărbați din ultimul an și, întâmplător, câteva sfaturi despre cum ar trebui să arate.

Într-adevăr, alegerea unui ceas social pentru bărbați poate deveni cu ușurință un proiect de mai multe săptămâni sau luni. Este posibil să fi studiat toate elementele esențiale, mai mult sau mai puțin acceptate, despre cum ar trebui sau nu să arate. Este posibil să aveți chiar un fel de idee în minte, dar apoi vine partea dificilă: alegerea celui mai potrivit ceas. Iar acest moment decisiv va fi la fel de dramatic, fie că îl alegeți pentru dumneavoastră sau drept cadou.

[[M3287]]

Vestea încurajatoare este că mulți dintre cei care caută ceasul perfect s-au confruntat cu aceeași dilemă înaintea dumneavoastră. Succesul este și el o chestiune de gust, dar, pentru început, este bine să știți unde să căutați un astfel de ceas. Dacă vă orientați spre un brand elvețian tradițional, Tissot ar trebui să fie una dintre primele alegeri pentru a vă arunca în plasă.

Sunteți în căutarea unei eleganțe casual, universal de gală sau aveți nevoie de cea mai mare formalitate? Revedeți cum ar trebui să arate un ceas de gală și evitați cele mai frecvente 5 greșeli atunci când alegeți un ceas social pentru bărbați.

(1) Tissot T-Classic PRX Automatic

Tissot PRX Automatic a apărut ca un trăsnet din senin și a cucerit imediat inimile pasionaților de ceasuri. Mulți experți au fost chiar de acord că este unul dintre cele mai bune ceasuri elvețiene disponibile în acest an.

Aceștia au atras atenția asupra lor cu stilul retro al carcasei pătrate în formă cilindrică, ca în anii '70, dar care s-a dovedit a fi cu adevărat atemporală și, mai presus de toate, elegantă.

Calitatea și manopera sofisticată dau impresia că ceasul este mult mai scump decât este în realitate. Adăugați la acestea brățara integrată lăudată, cristalul de safir, rezistența la apă de 100 m și veți avea ceasul perfect pentru fiecare zi, care va face față societății.

Tissot PRX - Galerie foto de nostalgie genială
30.6.2022
Tissot PRX - Galerie foto de nostalgie genială

În interior, mecanismul automat Powermatic 80 cu filet antimagnetic Nivachron bate pasul pe loc. Dar dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai practice și nu vă plac ceasurile mecanice, puteți ajunge cu ușurință la Tissot PRX Quartz cu mecanism elvețian ETA alimentat cu baterii.

Alb sau negru? În primul rând, culoarea cadranului unui ceas social nu trebuie să fie prea stridentă. Convenția strictă înclină spre alb sau negru, care sunt printre cele mai clasice culori. Dar, în cazul ceasurilor, depinde de compania în care este purtat și de stilul proprietarului. Chiar și un ceas realizat cu bun gust, cu un cadran verde sau albastru, nu va fi stânjenitor, de exemplu, la o petrecere cu multă voioșie. Alegeți o cravată și butonii de manșetă în aceeași culoare și veți ieși învingător.

Tissot PRX v quartzovém provedení s modrým číselníkem.

Tissot PRX în quartz cu cadran albastru.

(2) Tissot Tradition Quartz. Unde scrie că trebuie să fie mecanic?

Atrecut mult timp decând ceasurile quartz nu erau considerate suficient de elegante de către mulți tradiționaliști pentru a purta titlul de ceas cu adevărat social. Deși acum suntem fericiți și mândri să ne întoarcem la mecanica tradițională, nu ne vom amăgi că cei mai mulți dintre noi nu punem mâna mai des pe un quartz sau că nu sunt de fapt mai eficiente din punct de vedere pur practic.

Mecanismele cu quartz sunt de multe ori mai precise, rezistă mai bine la manipulări dure și necesită puțină întreținere (în afară de înlocuirea bateriei). Și, de obicei, sunt și mult mai ieftine. Nici aspectul estetic nu este limitat în niciun fel. Și astfel, iată că avem Tissot Tradition, care la prima vedere poate fi descris cu îndrăzneală ca un ceas de bărbați foarte elegant și potrivit pentru evenimente sociale.

Un cadran alb este ideal pentru un ceas social. Va completa cu bun gust hainele închise la culoare, dar nu va fi o pacoste chiar și în lunile mai calde, când optăm adesea pentru ținute mai deschise. Interesul modelului este, de asemenea, subliniat de tipul guilloche, un decor subtil care este folosit în mod popular pe ceasurile clasice.

Číselník má jemný gilošovaný vzor

Cadranul are un model fin guilloche.

Numerele romane sunt, de asemenea, considerate culmea formalității la costumele bărbătești. Acestea dau, fără să vrea, o impresie de demnitate, la fel ca acele tradiționale Dauphine. Funcția practică a datei de la ora 3 este lipsită de o încadrare semnificativă, pe un fundal alb și, prin urmare, nu atrage inutil atenția asupra sa. Deși întreaga compoziție pare sedentară, atemporalitatea modelului este evidentă.

Elegance je nadčasová. Tissot Tradition jsou moderní dnes, stejně jako za několik let.

Eleganța este atemporală. Tradiția brandului Tissot este la fel de modernă astăzi cum va fi și în anii ce vor urma.

Cureaua este realizată din piele de vițel, iar modelul de crocodil este obținut doar prin ștanțare. Deși la început poate părea puțin cam rigid, după ce este purtat o vreme, cureaua se adaptează la încheietura mâinii. Și dacă închiderea cu catarama fluture este nouă pentru dvs., credeți-mă că, odată ce vă obișnuiți cu ea, nu o veți mai dori altfel. Veți aprecia, de asemenea, versatilitatea cadranului alb în combinație cu carcasa din oțel atunci când doriți să schimbați cureaua maro - cu una neagră, una metalică, indiferent de situație.

Hnědý kožený řemínek s aligátořím vzorem je pro společenské hodinky dobrou volbou. K hnědým botám naprosto ideální.

O curea din piele maro cu model aligator este o alegere bună pentru un ceas de gală. Perfect cu pantofi maro.

Este recomandabil, dacă nu esențial, să aveți cel puțin un ceas social în colecția dumneavoastră. Fie că îl veți scoate doar ocazional, pentru momente mai festive, fie că vă deplasați zilnic într-un mediu care necesită o anumită eleganță în materie de îmbrăcăminte și accesorii. Sau, pur și simplu, este exact tipul de ceas cu care vă simțiți confortabil. Tissot Tradition poate fi o poartă de intrare în lumea ceasurilor elvețiene.

Sfat suplimentar: Foarte asemănător stilului clasic introdus de colecția Classic Dream.

Ați prefera să aveți un ceas mic sau un ceas mai mare? Dvs. sunteți cel care ar trebui să vă dedicaţi societăţii, nu societatea să se dedice ceasului dvs. Mai mult de o sprânceană va fi probabil ridicată în fața unui ceas gigant, greu de ascuns sub manșeta cămășii. În categoria socială a ceasurilor, se încadrează o carcasă de 38-42 mm.

(3) Tissot Classic Dream Quartz. Pentru iubitorii stilului clasic

Ceasurile sociale Tissot sunt descrise cel mai bine prin cuvântul atemporalitate. Modelul Tissot Classic Dream este un ceas clasic Tissot pentru bărbați, care nu iese în evidență în niciun fel semnificativ și datorită acestui fapt are potențialul de a fi relevant astăzi și peste zece ani.

Mai distinctiv este modelul cu cifre romane, care conferă ceasului o notă istorică elegantă. Modelele cu indecși simpli sunt mai sedentare.

Cu toate acestea, ambele variante au un diametru al carcasei de 42 mm și o înălțime de 8 mm. Acest lucru a fost realizat datorită mecanismului quartz ETA. Cu toate acestea, dacă sunteți un fan al mecanismelor mecanice, există și modele Classic Dream în variantă automată.  Aceasta este cu mecanism Powermatic, care oferă una dintre cele mai accesibile versiuni ale unui mecanism automat.

Sticla este de safir, iar rezistența la apă de 50 de metri corespunde clasificării modelului ca fiind un ceas social. De asemenea, acesta a câștigat popularitate datorită bunei sale lizibilități și clarități. Și la funcția practică de dată. Este oferit în mai multe opțiuni de culoare  și puteți alege să îl purtați pe o brățară din oțel sau pe o curea din piele.

Pe metal sau pe piele? Dar nicidecumu pe o curea NATO din silicon sau din material textil. Curelele din piele sunt mai elegante și sunt considerate mai formale pentru ceasurile sociale. Cu toate acestea, brățările din oțel nu vor fi cu siguranță stânjenitoare în majoritatea situațiilor.

(4) Tissot Le Locle. Unul dintre vârfurile eleganței la prețuri accesibile

Le Locle. De unde altundeva ar trebui să provină eleganța supremă a lui Tissot decât din orașul său natal. În Le Locle, Elveția, Charles-Felicien Tissot și fiul său au fondat în 1853 un brand de ceasuri care se remarcă și astăzi prin precizie, inovație și calitate. Modelele din colecția omonimă erau menite să fie piese de excepție, care vor fi apreciate de iubitorii de ceasuri tradiționale din întreaga lume.

Și asta este exact modelul Tissot Automatic Le Locle. Tissot a introdus această colecție în 2013, cu ocazia aniversării companiei. De atunci, a devenit un obiect de apreciere și una dintre cele mai interesante alegeri dacă sunteți în căutarea unui ceas mecanic elvețian elegant și accesibil.

În primul rând, trebuie să admirăm latura estetică Le Locle. Centrul cadranului și cercul cu indecşi este prevăzut cu model guilloche. Un element de design foarte interesant, dar care nu depășește limitele ostentației. Da, ceasurile sociale nu trebuie să fie plictisitoare, dar, în același timp, nu trebuie să uite că scopul lor este eleganța discretă. Acest lucru este, de asemenea, subliniat de cifrele romane foarte formale, acele în formă de frunze și de cureaua din piele cu o închizătoare tip fluture care economisește materialul din piele atunci când se fixează.

Semnul distinctiv al unui ceas social, dar și o opțiune ideală pentru bărbații cu încheieturi mai mici. Deși în interior găsim un mecanism mecanic Powermatic 80,  acesta este foarte subțire și ușor. Prin urmare, se va potrivi bine sub manșeta cămășii. Și, așa cum am menționat în cazul modelelor anterioare, Tissot nu face compromisuri în ceea ce privește cristalul de safir de înaltă calitate, rezistent la zgârieturi.

Foatre versatil, Le Locle pe o brățară de oțel.

Singurul lucru care lipsește este un strat anti-reflexie din sticlă de safir pentru a absorbi din strălucire. În lumina directă a soarelui, în ciuda clarității excelente a cadranului, poate fi puțin mai greu lizibilă ora. Totuși, Antireflex ar crește prețul, așa că uneori este necesar să închidem ochii și să recunoaștem beneficiile compromisului ales.

Curea maro sau neagră? Important este să vă asortați cu accesoriile din piele. Pantofi, curea, servieta, curea de ceas. Gândiți-vă și la ce culori se potrivesc între ele. De exemplu, este obișnuită combinarea unei carcase de aur cu o curea maro, în timp ce un cadran negru va arăta mai bine cu unul negru.

Tissot Le Locle este unul dintre cele mai apreciate ceasuri bărbătești pentru evenimente mai formale (și nu numai) ale acestui brand elvețian. Design atemporal, proporții ideale, cadran decorat neconvențional, cu o vedere parțială a mecanismului Swiss Made cu o admirabilă rezervă de putere de 80 de ore. Alegeți doar modelul care corespunde cel mai bine cerințelor dumneavoastră - vedeți mai multe variante Tissot Le Locle Powermatic 80.

(5) Tissot Chemin des Tourelles. Eleganță practică cu o inimă mecanică

Este posibil ca în timpul procesului de selecție să fi constatat că sunteți mai atras de ceasurile mecanice cu încărcare automată și, în mod ideal, cu o rezervă de putere mai mare, astfel încât să nu trebuie să vă gândiți să îl încarcați atunci când îl puneţi deoparte în weekend. De asemenea, ar fi util ca acestea să fie foarte versatile, astfel încât să se potrivească cu aproape orice. Și, bineînțeles, ușor de citit, pentru că nu este doar un decor. Doar un clasic atemporal.

Cele mai frecvente 5 greșeli atunci când alegeți un ceas social pentru bărbați
1.5.2023
Cele mai frecvente 5 greșeli atunci când alegeți un ceas social pentru bărbați

Este destul de probabil ca în cele din urmă să vă uitați la unul dintre candidații de pe lista scurtă. Acesta este modul în care Tissot creează Tissot Chemin des Tourelles. Ca și în cazul Le Locle, numele elvețian nu este întâmplător. Este numele străzii pe care a fost construită fabrica de ceasuri Tissot la începutul secolului trecut. O puteți găsi acolo și astăzi. Și, odată cu ea, etalonul incontestabil al Tissot atunci când vine vorba de ceasuri clasice.

Modelele din colecția Chemin des Tourelles au tot ceea ce aparține unui ceas de societate: o lunetă extrem de lustruită, ansele tăiate cu precizie cu margini lustruite, o carcasă subțire, astfel încât un gentleman să o poată ascunde sub tivul cămășii, un aspect simplu. Tissot Chemin des Tourelles va fi apreciat și de bărbații cu încheieturi mai mari, deoarece diametrul carcasei este de 42 mm, o cifră modernă și încă apărabilă chiar și pentru epitropii complecși.

Chemin de Tourelles v černém provedení s arabskými číselicemi.

Chemin de Tourelles în nuanță neagră cu cifre arabe.

Cadranul are un design foarte simplu și este cu atât mai practic. Veți descoperi că Tissot Chemin des Tourelles arată cu bun gust atât cu un sacou și o cămașă la o întâlnire de afaceri, cât și cu o ținută mai casual, la o ieșire cu prietenii. Oferă o rezistență mai mare la apă de 50 de metri și un cristal de safir rezistent la zgârieturi. Această versatilitate, dar fără a face compromisuri în privința unor criterii sociale importante, este ceea ce face din ea o piesă extrem de interesantă.

Și trebuie să aibă cifre romane? Nu, este necesar. Cu cifre arabe sau cu indecşi fără cifre sunt, de asemenea, perfecte. Important este ca indecşii să nu fie excentrici, cu atât mai puțin cu o luminozitate provocatoare. Pe scurt, nu este nevoie de megalomanie pentru un cadran clar lizibil. Și când este vorba de un ceas elegant, deloc.

(6) Tissot Gentleman. Pentru cavalerul modern

Tissot a lansat modelul Getleman în 2019 și a devenit literalmente un model căutat imediat. Nu e de mirare, deoarece reprezintă un design extrem de funcțional și versatil, care combină un aer ușor sportiv cu un design altfel elegant.

În multe privințe, amintește de Tissot PR 100, dar este puțin mai elegant - pe scurt, pentru domnii moderni. Ceasul este foarte subțire, iar diametrul carcasei de 40 mm se potrivește cu majoritatea încheieturilor bărbaților.

Gentleman se středovým rozdělením na hnědém řemínku.

Gentleman cu o partiție de centru pe o curea maro.

Datorită prețului său accesibil și designului cu quartz, este un candidat ideal pentru primul ceas mai bun și, mai presus de toate, pentru uzura zilnică. Oferă o rezistență la apă de 100 de metri, luminozitate ușoară, cristal de safir și un afișaj de dată la îndemână.

Practicul Gentleman pe o brățară din oțel.

Pentru evenimentele mai formale, purtați Gentlemen pe o curea din  piele, iar pentru cele mai casual, oțelul este suficient. Cadranul cu efect sunburst adaugă cu siguranță un plus de interes, dar nu interferează cu stilul simplu al ceasului.

În plus față de versiunea cu quartz, modelul este disponibil și într-o versiune mecanică cu un mecanism Powermatic 80 și un capac transparent Tissot Gentleman Automatic.

Tissot Gentleman Automatic se sytě zeleným číselníkem.

Tissot Gentleman Automatic cu un cadran verde închis.

Iar pentru iubitorii de mecanisme vizibile, în 2023, familia Gentleman s-a extins și include modele open heart.

Tissot Gentlemn Automatic s open heart.

Tissot Gentleman Automatic cu open heart.

Oricare ar fi modelul pe care îl alegeți, cu greu puteți da greș cu un brand tradițional precum Tissot. Singurul lucru la care mai trebuie să vă gândiți este, pentru ce ocazie este destinat ceasul, cât de mare este gradul de formalitate și care va fi cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Pentru mai multă inspirație, consultați, de exemplu, selecția noastră de modele pentru bărbați din 2019, în care am analizat noutățile elegante de la toate brandurile.