AM ALES TOP 6: Ceasuri solare, accesibile pentru bărbați

Taguri: Cele mai bune | Pentru bărbați | Clasice

31.3.2022 | 6 MIN

Rareori mi se întâmplă să întâlnesc opinii conform cărora energia solară este viitorul lumii orologere (și nu numai). Dar când au apărut ceasurile solare și care este povestea din spatele lor? La asta ne vom uita astăzi. Am pregătit ceasuri solare sport-elegante și accesibile pentru bărbați.

(1) Casio Edifice EFS-S510

Casio Edifice EFS-S510 este un ceas modern, cu un design imaginativ, sportiv-elegant și cu energie solară Tough Solar, care va fi apreciat în special de domnii care caută un ceas fiabil, fără efort și elegant pentru fiecare zi. Cu toate acestea, datorită diametrului său superior de 46 mm, se potrivește destul de bine la încheieturile foarte largi.

În ceea ce privește specificațiile, nu voi exagera când spun că Casio Edifice impresionează în mod expres prin caracteristicile la care ne-am aștepta la o gamă de preț mai mare. De fapt, pe lângă energia solară, au primit un cristal de safir rezistent la zgârieturi și o rezistență la apă crescută până la 100M, astfel încât să puteți înota cu ceasul. Brățara din oțel periat cu dungi decorative lucioase și cadranul cu efect sunburst (șlefuirea care provine din centrul cadranului, care evocă efectul razelor soarelui atunci când lumina este reflectată) sunt, de asemenea, precise.

Energia solară este un tip de energie regenerabilă care poate fi utilizată în viața de zi cu zi - este gratuită, nepoluantă și omniprezentă (cu excepția zilelor înnorate, desigur). În lumea orologeriei, energia solară este de ani buni o alternativă consacrată la alimentarea cu baterii convenționale ( quartz), astfel încât ceasurile alimentate cu energie solară nu trebuie să înlocuiască bateriile de unică folosință și greu de reciclat și, prin urmare, nu necesită practic întreținere.

(2) Casio Wave Ceptor WVA-M650

Casio Wave Ceptor WVA-M650 este o piesă mai degrabă sportivă, cu un cadran modern combinat ana-digi, energie solară și control prin semnal radio.

Pe lângă prețul accesibil, designul interesant și alimentarea cu energie solară care nu necesită întreținere, sincronizarea radio este probabil cel mai important aspect care a pus Casio Wave Ceptor pe piedestalul utilizatorului. Dacă recepționează un semnal de la una dintre cele cinci stații de emisie (cea mai apropiată se află în Frankfurt, Germania), se va cronometra în fiecare noapte la secundă exactă. Și chiar dacă semnalul nu se află uneori în raza de acțiune, acestea funcționează cu precizia unui ceas obișnuit cu quartz (alimentat cu baterii).


În ceea ce privește utilizarea energiei solare, ceasornicarii s-au inspirat din dezvoltarea sateliților, pe care au fost atașate celule solare în anii 1950 pentru a le prelungi durata de viață. În anii 1960 și 1970, ceasornicarii au profitat și ei de această idee, căutând modalități de a îmbunătăți ceasurile cu quartz care începuseră să apară pe piață. Astfel, în 1972, primele ceasuri digitale solare Synchronar, deținute de inventatorul Roger W. Riehl, au văzut lumina zilei. Acesta a fost urmat de Citizen și de primul său ceas analogic, Crystron, în 1976. De atunci, dezvoltarea a rămas practic neschimbată.

(3) Citizen Sports Eco-Drive

Ceasurile Citizen Sports Eco-Drive funcționează cu energie solară Eco-Drive, cea mai cunoscută și cea mai dominantă tehnologie Citizen (prezentă în aproximativ 90% din producția sa). Numele înseamnă "Ecology Drive", care se bazează pe filozofia ecologică a brandului.

Citizen Sports Eco-Drive este o piesă relativ sobră și echilibrată, cu o ușoară notă vintage și un design sportiv-elegant în culori discrete. Pe cadran, cifrele arabe mari, cadranele secundare ale cronometrului și scara de minute de culoare galbenă strălucitoare atrag atenția, dând viață acestei subtilități colorate. Mulți vor aprecia, de asemenea, cureaua din piele simplă și elegantă, cu mici cusături. Acesta este un ceas mai mare, cu un diametru de 43 mm, așa că se potrivește mai mult la o încheietură mai lată.

Care este principiul de funcționare a ceasurilor solare? Singura diferență față de un ceas cu quartz obișnuit este că acesta își poate reîncărca bateria cu ajutorul luminii. Celulele solare (care se găsesc cel mai adesea sub cadran) absorb lumina și o transformă în energie electrică. Energia electrică este apoi stocată în acumulator (baterie reîncărcabilă) și, datorită acestui fapt, ceasul are o rezervă de energie ridicată, care la ceasurile de astăzi este de cel puțin 6 luni. Expunerea la orice lumină reîncarcă în permanență ceasul.

(4) Festina Solar Energy

În 2023, Festina a surprins mulți fani cu ceasul său solar. A fost pentru prima dată când brandul de modă s-a aventurat în domeniul ceasurilor cu energie solară, iar Festina Solar Energy s-a născut.

Festina a combinat tehnologia modernă a mecanismului solar cu un stil de ceas atemporal și foarte formal. Designul simplu este completat de acele albastre, o structură decorativă a cadranului și o curea din piele neagră pe care un gentleman o asortează cu nuanța curelei și a pantofilor.

Vă încărcați corect ceasul solar? Există trei aspecte principale care trebuie luate în considerare atunci când încărcați un ceas solar: intensitatea luminii, timpul de expunere la lumină și distanța față de sursa de lumină.
1. În ceea ce privește intensitatea lumii, lumina soarelui este, evident, cea mai benefică, care încarcă ceasul cel mai rapid și mai eficient (mai ales atunci când nu există niciun nor pe cer). Cu toate acestea, lumina artificială este, de asemenea, eficientă (răspunde și la iluminatul normal de birou, doar că mult mai lent). Singura modalitate de a rămâne fără energie este să lăsați ceasul în întuneric sau să îl ascundeți sub mânecă.

(5) Citizen Elegant Eco-Drive Super Titanium

Nu exagerez când spun că modelul Citizen Elegant Eco-Drive Super Titanium probabil că vă v-a surprinde când vedeți specificațiile (și prețul) acestuia. Pe noi ne-a surprins.

Cristal de safir practic rezistent la zgârieturi, rezistență la apă de 100 m, energie solară Eco-Drive și construcție din Super Titan care este de cinci ori mai rezistentă la zgârieturi decât oțelul? Citizen Elegant va fi preferat de cei care apreciază un ceas cu adevărat durabil și practic, cu un design mai conservator, dar neobișnuit.

În plus, datorită titanului, acestea sunt extrem de ușoare și confortabile (la care contribuie și dimensiunea medie plăcută de 42 mm, care se potrivește aproape la încheietura mâinii oricărui bărbat), dar ceea ce este și mai important pentru mulți - sunt 100% antialergenice și, prin urmare, potrivite pentru persoanele cu piele sensibilă sau alergii la nichel, care se găsește, de asemenea, în oțelul chirurgical utilizat în mod obișnuit.

2. Timpul de expunere la lumină este, de asemenea, important. În timp ce lumina puternică a soarelui poate încărca un ceas complet descărcat în câteva ore (cel mai adesea se citește 6 ore), iluminarea într-un birou sau acasă va necesita un timp mai îndelungat pentru a se încărca (o baterie complet descărcată poate avea nevoie de până la 360 de ore pentru a se încărca în condiții de lumină artificială slabă). Pentru a obține o încărcare optimă a bateriei, încercați să vă expuneți ceasul la lumina puternică a soarelui (poate plasându-l pe pervazul unei ferestre) timp de aproximativ 30 de minute cam o dată pe săptămână.

(6) Citizen Sports CA069

Ceasurile Citizen Sports CA069 Pilot's atrag prin aspectul modern, plin de viață și energie și prin sistemul Eco-Drive alimentat cu energie solară.

La fel ca în cazul majorității ceasurilor moderne pentru piloți, cadranul mare abundă într-o varietate de detalii atrăgătoare și de indicatori utili. În cazul modelului Citizen Sports CA069, scara azimutală, subcadranele cronometrului și combinația carismatică de culori cu finisaj PVD negru lucios joacă un rol principal, contrastând cu acele albe și detaliile galbene strălucitoare, care sunt ușor lizibile în ciuda cadranului aglomerat. Tuturor elementelor li s-a oferit suficient spațiu pentru a ieși în evidență - ceasul are un diametru de 44 mm, astfel încât este mai probabil să fie ales de domnii cu o circumferință mai mare a încheieturii mâinii.

3. Ultimul aspect este distanța față de sursa de lumină, care este, desigur, legată de lumina artificială. Pur și simplu, acest lucru înseamnă că, de exemplu, un ceas plasat sub o lampă se va încărca mai repede decât dacă îl purtați doar în jurul unei camere iluminate artificial. Așadar, atunci când încărcați cu lumină artificială, încercați să nu fiți prea departe de sursa de lumină. Cu toate acestea, dacă vă încărcați ceasul sub o lampă, trebuie să aveți grijă ca ceasul să nu se supraîncălzească; o lampă UV care nu transferă căldură este întotdeauna recomandată.

Galerie foto a ceasurilor de bărbați Citizen - Ce altceva v-ați putea dori?
14.9.2022
Galerie foto a ceasurilor de bărbați Citizen - Ce altceva v-ați putea dori?

Ceasurile menționate în articol