» Blog » Seiko

AM ALES TOP 6: Ceasuri mecanice Seiko pe care nu vom înceta să le iubim niciodată

Taguri: Cele mai bune | Seiko | Pentru bărbați | Clasice | Tradiționale

23.3.2022 | 10 MIN

Ele stârnesc emoții. Au un număr mare de fani. De îndată ce apare un nou model, acesta este prezent pe toate forumurile de ceasuri din întreaga lume. Seiko poate rezona cu adevărat cu iubitorii de ceasuri. În articolul de astăzi, a trebuit să iau multe decizii dificile. Alegerea celor mai bune 6 ceasuri mecanice Seico pentru bărbaţi a părut a fi o sarcină de superfan. Este posibil să nu fiți de acord cu selecția finală, dar acesta este singurul lucru pe care îl puteți face în această privință. Sau lansează-ți propria argumentație în comentarii.

1) Seiko 5 Sports

Modelul 5. Poarta de intrare în lumea ceasurilor mecanice. Cea mai veche linie de ceasuri vândute continuu de Seiko. Mecanisme ieftine, fiabile, care și-au îndeplinit rolul timp de aproape 60 de ani. Acestea sunt Seiko 5.

Popularitatea modelului Seiko 5 a crescut treptat. Seiko l-a lansat în 1963 sub numele de Seiko 5 Sportsmatic. Acesta a fost conceput pentru a "atrage tânăra generație a vremii și pentru a oferi un ceas versatil, care să meargă oriunde cu proprietarii săi și care să fie accesibil". Din punct de vedere al designului, au copiat adesea modele iconice din alte game, dar le datorăm și modele de referință - primele cronografe automate din lume, de exemplu, au fost Five.

Un avantaj uriaș al ceasurilor model 5 era prețul accesibil, în special al modelelor mai vechi cu mecanism original 7S. Astăzi, în Seiko 5 Sports sunt mecanisme 4R, care au deja hacking, înfășurare manuală și o rezervă de putere de 41 de ore. De fapt, aceasta este același mecanism care se găsește în Prospex sau Presage de bază, care este apreciat pentru fiabilitatea și simplitatea sa.

Și designul a fost, de asemenea, îmbunătățit. Mai ales în 2019, când Seiko s-a inspirat dintr-o altă legendă - SKX007 de scufundări, pe care Seiko l-a scos deja din uz. Astfel, designul popular al scafandrului a sporit și mai mult popularitatea modelului 5. În plus, Seiko are o grijă considerabilă cu modelul 5. Acesta înregistrează în mod regulat ediții limitate foarte interesante, adaugă noi modele, inclusiv " Field Style " și intenționează să le împingă în viitor.

Nu contează ce design alegeți. Fie că este vorba de popularul pepsi,  o ediție limitată actuală sau pur și simplu negru "stealth". După mai bine de jumătate de secol, modelul 5 este încă un obiect căutat. Și probabil că acest lucru nu se va schimba niciodată.

Limitovaná edice k 140. výročí založení Seiko 5 Sports SPB213J1.

Ediție limitată pentru aniversarea a 140 de ani de la înființarea Seiko 5 Sports SPB213J1.

S-ar putea să vă intereseze:

2) Seiko Prospex Sea Turtles

În lumea orologeriei, când un ceas primește o poreclă, este o onoare. Și dovada. Dovada că este interesant, că a primit o atenție specială. Și că au o bază puternică de fani. Acest lucru este cu siguranță valabil pentru Seiko. Dacă ar trebui să aleg doar un singur ceas, acesta ar fi Seiko Turtles. Și iată-le aici.

S-au născut în anii 1970, iar predecesorul lor direct a fost Seiko Willard, pe care acum îl considerăm un simbol de sine stătător. Au devenit cunoscute sub numele de țestoase datorită trăsăturilor distinctive care ne amintesc de acest animal remarcabil. Carcasa seamănă cu o carapace, luntrea canelată reprezintă marginile carapacei, iar coroana de la ora 4 este piciorul de broască țestoasă. Și sunt robuste. Durabil. Iar apa nu le crează nici o problemă.

Ediţia Save the Ocean a adus o mare popularitate țestoaselor. Aici, Seiko și-a folosit talentul pentru cadrane rafinate, detalii atente și atrăgătoare și a exploatat latura umană a lucrurilor. O parte din încasări sunt direcționate către Ocean Learning Center, o organizație non-profit fondată de Fabien Cousteau.

Cadranele conțineau referințe la creaturi marine - balene, raze manta, pinguini sau rechini albi. Puteți găsi înotătoarea de rechin pe cel mai popular model din țara noastră în versiunea King.

Versiunea King a fost cireașa de pe tort. Prin înlocuirea sticlei minerale cu un cristal de safir și a inserției lunetă din aluminiu cu una din ceramică, Seiko și-a perfecționat Turtles. În rest, ca toate ceasurile de scufundări Seiko Prospex Sea respectă certificarea ISO 6425, oferă o rezistență la apă de 200 m, iar în interior veți găsi un mecanism intern 4R..

TOP 6: Ceasuri de scafandri pentru bărbați
31.3.2022
TOP 6: Ceasuri de scafandri pentru bărbați

TOTUL PE TEMA: Rezistența la apă a ceasurilor
16.8.2022
TOTUL PE TEMA: Rezistența la apă a ceasurilor

3) Seiko Prospex Land Alpinist

Un model iconic care are un design inconfundabil. Un design care îi atrage pe mulți în mod magic, în timp ce unii nu înțeleg ce văd alții în ele. Oricum ar fi, Seiko Alpinist este un ceas unic.

Designerul Seiko, Shigei Sakai, se află în spatele acestui aspect. El l-a proiectat în 1995 și tot el a fost cel care a ales o nuanță specifică de verde pentru unido, ceea ce a făcut ca Alpinistul să fie și mai popular. Mai ales că, pentru o vreme, au fost practic imposibil de găsit în afara pieței japoneze. De atunci, Seiko Alpinist a suferit numeroase modificări. A fost lansat la nivel mondial, designul a fost ușor modificat, mecanismul a fost îmbunătățitk.

Astăzi putem găsi un mecanism de clasă medie 6R35 cu o rezervă de 70 de ore. De altfel, o privire prin capacul transparent oferă o imagine a funcționării acestuia. Și beneficiază de avantajele de a face parte din gama Prospex – rezistență ridicată la apă, coroană înșurubată, carcasă mai robustă. Poate că astăzi nu mai sunt atractive pentru alpiniști, dar probabil că nu-și vor pierde niciodată farmecul pentru iubitorii acestui stil unic.

Punctele lor forte nu sunt doar povestea lor interesantă, istoria îndelungată, numeroasele variante (inclusiv limitările), ci și dimensiunea lor (39,5 x 46,5 mm), care le face să se potrivească perfect la încheietura mâinii. Nu este un ceas pentru toată lumea. Nici nu are un design universal. Dar este un Seiko Alpinist.

4) Seiko Presage Cocktail Time

Este vineri seara. Stai la bar, iar Hisashi Kishi îți prepară cocktailul perfect. V-ați demonstrat deja valoarea, acum așteptați doar compania pe care ați aranjat-o. Este momentul potrivit pentru a te opri și a te bucura de clipa prezentă. La încheietura mâinii, încheietura mâinii ticăie delicios Seiko Cocktail Time Spritzer.

Colecţia ceasurilor Seiko Cocktail Time a fost creată în 2010 și a fost concepută inițial doar pentru piața japoneză. Se spune că japonezii au un obicei frumos de a-și încheia ziua de lucru cu un cocktail cu colegii sau prietenii, cel mai adesea la sfârșitul săptămânii. Este o întâlnire informală, o ocazie de a vorbi despre orice. Și poate că, într-o seară, la un pahar de vin, a apărut ideea de a crea un ceas cu cadrane inspirate de cocktailuri celebre în întreaga lume..

Ceasul, care a reușit să transfere în mod incredibil atmosfera cocktailurilor și a barurilor, a devenit un fenomen. Atât de mult încât Seiko a decis să lanseze pe piața mondială ceasul său Cocktail Watch. De atunci, au fost create zeci de modele - culorile s-au schimbat pentru a se potrivi cu cocktailurile, iar structurile uimitoare ale cadranelor au fost uluitoare. Și este valabil și astăzi.

Ceea ce m-a deranjat cel mai mult de-a lungul anilor a fost structura în formă de raze a cadranelor. Indecşii tipici din oțel în formă de picătură au fost un semn distinctiv timp de mulți ani. Dar în 2020, Seiko a extins colecția pentru a include modele de diferite dimensiuni, cu o textură care amintește de tăietura de pe paharele de cristal de bar vechi și un font de cifre arabe de pe etichetele sticlelor de bar vechi. Stilul încă elegant și ușor retro al Cocktailului a fost din nou un succes.

Seiko Presage podle koktejlu Old School SRPE43J1.

Seiko Presage inspirat după cocktail Old School SRPE43J1.

Ocazional, cocktailurile sunt criticate pentru sticla minerală Hardlex, uneori pentru grosime (au o sticlă convexă suplimentară), iar alteori pentru mecanismul de bază 4R. Dar nimic nu poate schimba faptul că oricine le cedează, le cedează pentru totdeauna. Este ca și cum ți-ai găsi băutura preferată - totul este în proporție potrivită pentru dvs.

5) Seiko Prospex Sea 62MAS

Multe lucruri s-au întâmplat în 1965. De exemplu, în țara noastră a fost permisă sărbătorirea zilei de 1 Mai, iar poetul Allen Ginsberg a devenit rege. Magazinele au început să vândă folie de staniol. Ringo Starr a făcut furori în lume, iar Premiul Nobel pentru Fizică a fost acordat lui Richard Feynman, ale cărui prelegeri în mai multe volume s-ar putea să le aveți pe raft. Și în Japonia a fost fabricat primul ceas de scafandru profesionist japonez, Seiko 62MAS.

Porecla 62MAS este un compus - 62 sunt primele două cifre ale denumirii originale a modelului 6217-8000/1. MAS este o abreviere de la Autodater autoMAtic Selfdater.

Aveau o rezistență la apă de 150 de metri, o formă tipică de carcasă, data pe ora trei, indecşi pătrați și ace şi multă luminozitate. Totul a fost proiectat pentru o eficiență maximă. Dar nu parametrii istorici sunt cei mai importanți. Principalul lucru este că lumea scafandrilor Seiko s-a născut aici, iar acesta este cel mai căutat, mai admirat și mai discutat ceas Seiko. Și este, de asemenea, locul de naștere al reputației Seiko pentru instrumentele de scufundări fiabile.

De atunci, am văzut multe modele. Și mulțe au devenit adevărate legende în domeniul orologeriei. Au existat Willards, Turtles, Samurai, Monsters, Suma, 1968,... Fiecare dintre ele este unic și fiecare a câștigat admiratori și colecționari diferiți.  Cel din 1965. 62MASk a fost primul.

Model 62MAS Seiko vybralo pro svou modrobílou edici u příležitosti oslav 140. výročí založení Seika.

Seiko a ales modelul 62MAS pentru ediția sa alb-albastru pentru a sărbători cea de-a 140-a aniversare a Seiko.

În plus, designul lor este de neuitat. Este cât se poate de clasic, așa cum vă puteți imagina. Curat, funcțional și, practic, nu există nimic de îmbunătățit. Modelul 62 este, de asemenea, unic în ceea ce privește modul în care se potrivește la încheietura mâinii. Pentru că Sumo sunt prea groase pentru unii oameni. Monștrii sunt prea îndrăzneți. Forma de pernă a Turtles nu se potrivește tuturor. Dar 62MAS vorbește o limbă universală pentru fani și pentru viitorii proprietari.

Seiko Prospex SPB147J1 se zlatými detaily.

Seiko Prospex SPB147J1 cu detalii aurite.

Acum, uitați-vă la carcasa șlefuită. Pentru o brățară tipică, unde vor fi așezate oyster, NATO și siliconul. Ascultați clicul lunetei rotative. Lăsați LumiBrite bogat să lumineze întunericul. Și puneți cicliometrul pentru a vedea cât de mică este abaterea. Și, în final, alegeți o variantă. Ar putea fi o ediție limitată Seiko cu ocazia celei de-a 140-a aniversări. O combinație cu aur sau un model realizat din aliajul unic Ever Brilliant.

Seiko Prospex SLA043J1 z oceli Ever Blilliant.

Seiko Prospex SLA043J1 din oţel Ever Blilliant.

6) Seiko Presage Sharp Edged

Lumea gamei Presage s-a schimbat pentru totdeauna atunci când Seiko a introdus colecția Sharp Edged: o colecție cu margini ascuțite. Fiind o linie elegantă de ceasuri formale, Presage avea, de obicei, o carcasă rotundă simplă, cu anse alungite. Un stil foarte clasic, în care nu se aștepta o rezistență mai mare la apă și nici luminescența nu era binevenită..

Cu toate acestea, colecţia Sharp Edged a reușit să combine această eleganță japoneză tradițională și să adauge marginea modernă a unui ceas mai sportiv. Rezistența la apă a fost împinsă la 100 de metri, luminescența este prezentă pe mâini, dar și pe indici, iar forma carcasei are un aspect mai dinamic. Ceea ce rămâne este conceptul uimitor al cadranelor.

Motivul de pe cadranele seriei Sharp Edged se numește "asanoha", tradus ca frunză de cânepă, care are un statut istoric și spiritual unic în cultura japoneză. Cânepa a fost folosită pentru a face țesături, iar simbolul frunzei semnifică puterea și sănătatea și se spune că protejează împotriva spiritelor rele. În mod tradițional, motivul a fost folosit ca motiv decorativ încă din perioada Heian (794-1185 sau 1192 d.Hr.).

Culorile sunt bogate, îndrăznețe și în diferite nuanțe. Dar, în mod ideal, trebuie să scoateți acest ceas la lumină naturală, unde vă va oferi și mai multă plăcere. Fiecare nuanță are o tradiție proprie în Japonia. De exemplu, albastrul este nuanța indigoului, un colorant natural (Aitetsu), verdele se referă la culoarea copacilor veșnic verzi (Tokiwa), iar roșul din Ebi-ro este culoarea vinulu…

Prelucrarea cadranelor este cu adevărat uimitoare și aș spune că nivelul de prelucrare a ceasului în sine a crescut. Suprafețele lustruite sunt precise și în contrast sofisticat cu șlefuirea. Faptul că Seiko țintește mai sus în toate liniile sale poate fi văzut în Presage - Sharps este unul dintre puținele din această linie care are un mecanism de nivel superior 6R, unde există o precizie mai bună și, de asemenea, o rezervă de putere de 70 de ore.

Seiko Presage Automatic SPB227J1 Sharp Edged.

Seiko Presage Automatic SPB227J1 Sharp Edged.

Dar liniile ascuțite nu înseamnă doar o mică revoluție în Presages. Este aproape de necrezut cum Seiko a reușit să obțină dimensiunea și conicitatea potrivite, astfel încât ceasul să se potrivească la încheietura mâinii oricărui bărbat, indiferent de mărime. Arată bine de fiecare dată, iar acest lucru, împreună cu celelalte specificații, îl face un model incredibil de versatil, cu care nu puteți da greș.

Și cum ar arăta alegerea dvs. a celor mai bune ceasuri Seiko?