» Blog » Tissot

Tissot PRX - Galerie foto cu nostalgie de geniu

Taguri: Galerie foto | Tissot | Clasice

30.6.2022 | 5 MIN

Tissot PRX a fost conceput pentru a fi incredibil de versatil. Deși nu ating caracterul sportiv al unui ceas de scafandru, dar, nu este un model elegant. Dar ceea ce este extraordinar la ele este că au în comun o sofisticare similară, doar că au o combinație greu de descris de elemente sportive și elegante. De când Tissot le-a relansat în 2021, ele au apărut în mai multe versiuni. Vă aducem o avalanșă de inspirație pentru că PRX-urile sunt atât de greu de refuzat.

Versatilitatea lor este cea care îi face alegerea perfectă pentru purtarea de zi cu zi, fie că mergeți la birou, la bar sau la un grătar în aer liber. Rezistență la apă de 100 m, lizibilitate perfectă, luminozitate subtilă, un afișaj al datei la îndemână și finisaje din oțel impresionante. Cine poate să se opună?

Abrevierea PRX vine de la Precision, Robust și X ca denumire romană pentru rezistența la apă de 10 ATM.

Dacă există un lucru care a făcut ca PRX să strălucească cu adevărat și să câștige atenția pasionaților de ceasuri, acesta este combinația dintre o carcasă specifică și o brățară integrată. Acesta din urmă este în centrul atenției și, în același timp, o lovitură amară pentru unii aproape-proprietari.

Dacă sunteți suficient de norocos pentru a avea un ceas care vi se potrivește, sunteți o persoană norocoasă. Brățara integrată, pe lângă faptul că arată foarte bine, este și foarte confortabilă. Compatibilă cu carcasa ceasului. Reprezintă o singură unitate. Din punct de vedere vizual, nu este nimic de reproșat, dar, practic, prelungește lungimea carcasei...

Cu toate că diametrul carcasei (40 mm) și cantul abrupt nu sugerează acest lucru, adevărul este că, dacă nu potrivești brățara de la început, nu va scădea nici măcar un centimetru. Nu doar circumferința încheieturii contează, ci și forma. Poate că asta face ca PRX să fie cu atât mai atrăgătoar, prin inaccesibilitatea sa ascunsă.

Ceasurile sport cu brățară integrată au apărut în anii '70. Nu este un design patentat de un anumit brand. Dar simbolurile clare sunt Royal Oak de la Audemars Piguet și Nautilus de la Patek Philippe. Și au inspirat zeci de alți producători, inclusiv Tissot, care le-a introdus pentru prima dată în 1978.

Tissot PRX Quartz

De la lansarea modelului PRX, Tissot a introdus deja numeroase variante de culoare. Cu un mecanism de quartz în interior,vă puteți bucura de efectul Sunburst sau de designul vertical și binențeles un cadran bine pus la punct.

Variantele cu quartz sunt ideale pentru pasionații de ceasuri în devenire, deoarece, la un preț accesibil, veți obține un ceas cu adevărat frumos, cu un design care rezonează puternic în comunitatea orologieră.

La urma urmei, cu modelul ETA F06.115 nu avem de ce să ne simțim prost. Este foarte precis, practic și are o funcție de avertizare a bateriei descărcate.

Când ceasurile Tissot PRX Quartz au apărut în 2021, au atras un interes uriaș. Și cererea pentru un mecanism mecanic cu ticăit, pe care Tissot l-a și îndeplinit în curând.

Tissot PRX Automatic

Tissot PRX Automatic are aceeași carcasă, doar puțin mai groasă, cu aceeași șlefuire intensă care scoate în evidență duritatea oțelului. Sofisticarea poate fi observată în luneta lucioasă și în verigile brățării cu zimți.

Purtarea acestui ceas într-un bar este posibil să ducă la reacții, fără îndoială. Vor veni oamenii la dvs. și vă vor spune "Hei, omule, frumos PRX"? Nu, nu chiar, mai degrabă așa: "Hei omule, frumos ceas. Ce-i asta? Este asta...?" Completați clasicii sau alți jucători din industria ceasurilor sportive cu inima unui gentleman. Acesta este răspunsul pe care îl căutați? Eu aș spune că da. Lex Stolk, Fratellowatches.com

În interior, însă, se află un mecanism Powermatic 80.111 cu o rezervă de putere mare de 80 de ore, 23 de bijuterii și un filet Nivachron antimagnetic. Puteți vedea oricând mecanismul prin capacul din sticlă.

Nu este vorba de o orologerie extrem de delicată. Powermatic 80 (versiunea 80.111 bazată pe C07.111 cu o bază în 2824-2) se bazează pe ideea unui mecanism automat realizat cu o intervenție umană minimă și, prin urmare, mai accesibil pentru o gamă largă de persoane. În această versiune, dispozitivul pas cu pas este fabricat din material de înaltă tehnologie în loc de metal, iar sistemul de control fin a fost înlocuit cu o ajustare cu laser în timpul fabricării.

Chiar dacă nu vă veți trezi minunându-vă de degetele iscusite ale maeștrilor ceasornicari, aceasta este un mecanism fiabil, care a fost aclamat de toată lumea în categoria sa. Elimină înlocuirea bateriei, vă puteți minuna în continuare de moștenirea istorică a mecanismului mecanic, iar rezerva de putere întrece adesea concurența.

În comparație cu versiunea cu quartz, nu vă veți bucura de o suprafață netedă a cadranului, ci de o structură sculpturală, asemănătoare unei napolitane. PRX-ul mega conic este chiar mai aproape de iconicul AP Royal Oak, pe care îl vedem în subconștient ca fiind prototipul conceptului de carcasă conică cu brățară integrată.

La fel ca și versiunea cu quartz, versiunea mecanică oferă o satisfacție puternică în raport cu banii. Veți obține ceasuri automate fabricate în Elveția cu texturi deosebite, design atractiv și precizie de fabricație. Astfel, veți găsi adesea comentarii conform cărora PRX pare mai scump decât este de fapt.

PRX Automatic are o carcasă și o brățară frumos realizată, ceea ce îl face să se simtă ca un ceas mai scump atunci când îl purtați. Ariel Adams, ABlogToWatch.com

Sticla este de safir, cu un strat anti-reflexie intern pentru a preveni strălucirea nedorită. Astfel, ar trebui să reziste în mod fiabil la zgârieturi și, în același timp, să nu afecteze buna lizibilitate. Tissot s-a gândit cu adevărat la toată lumea, inclusiv la cei care doresc să poarte PRX pe o curea din piele.

Tissot PRX 35 mm

Pentru toți bărbații și femeile care au vărsat o lacrimă pentru că PRX de 40 mm este prea mare pentru ei, Tissot a extins gama PRX Quartz pentru a include o carcasă de 35 mm.

Și chiar funcționează. Chiar și femeile cu încheieturi mici nu vor considera că PRX de 35 mm este mare. Dimpotrivă, aerodinamica modelului iese cu atât mai mult în evidență.

Mai mult decât atât, cadranele colorate sunt oglindite atât în versiunea mai mare, cât și în cea mai mică, astfel încât, în mod intenționat sau spontan, au fost create de fapt perechi de ceasuri.

Când a apărut noul PRX, a fost un succes instantaneu. Acestea au exploatat același gen de nostalgie ca și Timex Q. Atât PRX cât și Q cu quartz sunt accesibile aproape oricui și ambele folosesc un mecanism cu quartzț care este fidel originalului. Jack Foster, Hodinkee.com

Deocamdată, PRX 35mm este disponibil doar în varianta cu quartz, dar cine știe ce altceva mai are Tissot în rezervă.

S-ar putea să vă intereseze:

Povestea brandului Tissot - Inovatori prin tradiție
19.5.2022
Povestea brandului Tissot - Inovatori prin tradiție

Ceasuri Tissot bărbați - Galeria foto a celor mai apreciate ceasuri
23.3.2022
Ceasuri Tissot bărbați - Galeria foto a celor mai apreciate ceasuri