» Blog » Suunto

Suunto 5 Peak performanță - Haina s-a schimbat, inima a rămas

Taguri: Recenzii | Suunto | Smartwatch

23.3.2022 | 3 MIN

Suunto 5 Peak a ieșit la lumină la începutul acestui an. Din nefericire, volumul de muncă a fost ridicat și toată lumea a decis să lanseze ceva nou. De aceea, abia acum ajungem la această piesă modestă.

Pot folosi o frază dintr-un basm cehesc, "Sunt mic, dar smart", deoarece această frază descrie perfect ceasul. Pentru început, aș dori să subliniez câteva dintre principalele diferențe față de versiunea anterioară:

  • Design
  • Aproape jumătate din greutate
  • Curele Quick Release universale
  • Opțiune de afișare inversă

Nu ți se pare suficient? Nu și pentru mine. Dar acum vom intra mai în profunzime.

Designul elegant le avantajează

Vechiul Fives chiar arăta mai degrabă ca o navă spațială. Multe profiluri, multe șuruburi și o construcție robustă care, cu siguranță, nu se potrivea cu mâna oricui. Dar Suunto 5 Peak a evoluat odată cu vremurile, iar designul său imită foarte mult vârful de gamă actual al Suunto  – Suunto 9 Peak. Carcasa este sobră, de 43 mm, iar înălțimea ceasului este de 13 mm. Construcția din plastic este completată de o lunetă ușoară din oțel, iar toate modificările au dus la o greutate de 39 g, aproape la jumătate

Da, carcasa este grozavă și ușoară, dar curelele cu eliberare rapidă sunt unul dintre cele mai mari plusuri. Chiar și Suunto și-a dat seama că a merge împotriva curentului de curele universale nu valora prea mult, așa că acum puteți " fixa" aproape orice curea de 22 mm (aceeași lățime este și la Suunto 9 Peak). Există, de asemenea, o variantă a modelului Five care are o curea realizată din plasticul reciclat capturat din mare. În general, Suunto se mândrește cu faptul că este prietenos cu mediul înconjurător, astfel că toate ceasurile sale sunt fabricate cu energie 100% regenerabilă.

Afișajul Nea nu s-a schimbat, dar sticla s-a debilitat 

Ecranul matrix (adică transflectiv) rămâne același, cu o rezoluție de 218 x 218 pixeli și o dimensiune de 1,1". Cea mai mare schimbare este la nivelul sticlei, unde inginerii au folosit plastic în loc de minerale. Sticla din plastic este mai ușoară și mai rezistentă la șocuri. Un mic dezavantaj este că sticla de plastic se poate zgâria mai ușor. Dar acest lucru ar trebui rezolvat prin lustruire cu pastă de lustruit exact ca la un ceas convențional.

Beneficiile Sporttester pe care nu trebuie să le ratezi

Nu, nu este chiar un ceas smart de pe care să asculți muzică, să dai un telefon și apoi să plătești cumpărăturile la casă. Ceasul este, ca de obicei, un sporttester pur finlandez. De la bun început, este frumos să spunem că ceasul are exact aceleași caracteristici ca și modelul de bază nouă, dar fără barometru.

În afară de funcțiile de fitness, cum ar fi monitorizarea tuturor parametrilor 24 de ore din 24, 7 zile din 7 (ritm cardiac, pași, somn...), ceasul este pur și simplu orientat spre sport. Acestea includ numeroase activități sportive (80 de moduri) și peste 50 de valori măsurabile, adică valori precum viteza, ritmul, kilometrii etc. În cele din urmă, chiar și 5s se mândrește deja cu gadgeturile SuuntoPlusTM, pe care le-am descris mai mult în articolul despre Suunto 9 Peak.

Suunto 9 Peak recenzii – Putere mare într-o ediție mică
17.5.2022
Suunto 9 Peak recenzii – Putere mare într-o ediție mică

Persoanele care se află adesea pe munte sau în medii necunoscute se vor bucura, de asemenea, de navigația curbă, unde puteți planifica un traseu fie de pe orice pagină de hartă, fie direct în aplicația Suunto App, în funcție de hărțile Heat (popularitate în rândul utilizatorilor). Și veți aprecia cu siguranță capacitatea de a controla muzica de pe telefon. De asemenea, o noutate este posibilitatea de a inversa culorile afișate, respectiv alb în loc de negru și negru în loc de alb.


Totul este subliniat de autonomia decentă a bateriei, care în modul smartwatch are o durată de viață de 7 zile, iar în modul GPS între 20 și 100 de ore, în funcție de frecvența de scanare.

Din punctul meu de vedere

Îl pot percepe foarte clar. Un sporttester frumos și ușor care merită încercat. Un concept Suunto foarte ușor (și ieftin) în care au fost încorporate aproape toate elementele esențiale. Lipsa barometrului, ca și în cazul versiunii mai vechi, era de așteptat. În plus, veţi fi încântat de SuuntoPlus, ecranul frumos lizibil și bateria destul de decentă. În timp ce scriu aceste rânduri, abia aștept să îl testez cum trebuie.

Ceasurile menționate în articol

948 lei în stoc
948 lei nu este disponibil
948 lei nu este disponibil
948 lei nu este disponibil
948 lei nu este disponibil
1 500 lei nu este disponibil
948 lei nu este disponibil
948 lei nu este disponibil
1 500 lei nu este disponibil