» Blog » Samsung

Samsung Galaxy Watch 5 PRO și Watch 5 recenzie – Rezistența a fost extinsă și ce urmează?

Taguri: Recenzii | Samsung | Smartwatch

23.9.2022 | 7 MIN

Nu cu mult timp în urmă, au apărut două noi modele de ceasuri Galaxy Watch 5 PRO și Galaxy Watch 5. Probabil că, la fel ca și alte branduri, Samsung a abordat și lumea outdoor, iar modelul PRO s-a adresat acestui grup de persoane. Și cum au reușit?

În trecut, dacă spuneai Samsung Galaxy Watch, era sinonim cu un ceas urban pur-sânge, cu o bază de funcții inteligente foarte bogată și, de asemenea, cu o durată de viață a bateriei foarte scăzută. Ceasul a rezistat între una și două zile cu o încărcare. Dar producătorul a încercat să schimbe acest lucru cu noul model.

Deci, ce este nou:

  • durată de viață mai lungă a bateriei
  • sticlă de cristal de safir
  • carcasă modificată pentru a se potrivi mai bine pe mână
  • navigare în curbă (doar versiunea PRO)
  • opțiunea TrackBack (doar versiunea PRO)

Merită să treceți de la 4 la 5 sau 5 PRO?

Trecerea de la 4 la 5 nu merită cu siguranță tranziția. În afară de o baterie și un capac "curbat" ceva mai bun, nu văd niciun motiv pentru a le schimba. Samsung Galaxy Watch 5 PRO este, așadar, o altă poveste și este un ceas destul de diferit. Mulți oameni nu vor fi cu siguranță încântați de lipsa unei coroane rotative, dar totuși. În sfârșit, PRO-urile sunt SUPER.

Samsung Galaxy Watch 4 recenzie - începe confruntarea dintre SUA și Coreea
26.7.2022
Samsung Galaxy Watch 4 recenzie - începe confruntarea dintre SUA și Coreea

Un design rămâne neschimbat

Pentru versiunea "de bază" a celor cinci, designul a rămas același. Carcasele sunt disponibile în dimensiuni de 40 și 44 mm și, din nou, arată ca niște jetoane de biliard din aluminiu Hi-Fi. Dar designul lor minimalist este cu siguranță potrivit pentru oamenii de afaceri care au nevoie de un ceas simplu sub cămașă.

Singurul lucru care s-a schimbat este micul punct de lângă senzorul de ritm cardiac de pe capac care ne detectează temperatura pe timp de noapte. Deci, senzorul iese acum din carcasă. Iese destul de mult în evidență și sunt îngrijorat de eventuale "tatuaje" neplăcute. Adică, urma de la senzor pe piele.

Acesta este un alt factor care afectează multe dintre caracteristicile ceasului. Cureaua și fixarea acesteia. Singurele ceasuri care mi se potrivesc corect la mână sunt cele mai mici, și asta e destul de rău. Dacă iau mărimile mai mari, se formează o gaură între ceas și curea, ceea ce afectează măsurarea ritmului cardiac și arată inestetic. Desigur, cureaua este curbată în jurul carcasei, așa că dacă doriți s-o schimbați optați pentru o curea originală.

Să ne uităm la un model mai interesant, 5 PRO. Îmi place foarte mult noul concept de ceas. Luneta minimalistă care iese din carcasă mi-a atras imediat atenția și nu-mi lipsește deloc cea mecanică rotativă.

Carcasa din titan este din nou foarte elegantă, dar dă totuși impresia de robustețe și frumusețe pură. Diametrul carcasei este de 45 mm (probabil că nu se va potrivi oricui), iar înălțimea este de 14,6 mm, ceea ce este destul de mult. Pentru un Samsung care indică o înălțime de 11 mm... Nu știu unde au greșit tovarășii, dar cineva care a măsurat-o trebuie să fi greșit foarte mult.

Cureaua de pe PRO a suferit, de asemenea, o schimbare și a primit un sistem de închidere complet nou. Acum, cureaua funcționează ca o curea pliabilă, cu o închidere magnetică care funcționează foarte bine. Singura problemă pe care o văd este, din nou, la reglarea curelei, unde, până acum, nu am reușit să o reglez corect, astfel încât cureaua să nu mă strângă, dar nici să nu fie slăbită și, din nou, să nu formeze goluri.

În rest, designul este foarte amuzant, iar ceasul se poartă bine în ciuda grosimii sale. Greutatea de 46 g nu deranjează nici măcar atunci când dormiți.

În cele din urmă, vă las cu toate datele într-un tabel în care puteți găsi măsurătorile un pic mai clar:

GW 5 (40 mm)
GW 5 (44 mm)
GW 5 PRO
Lățime 40 mm
44 mm
45 mm
Înălțime 13 mm
13 mm
14,6 mm
Greutate 29 g 33 g 46 g

Gorila a fost înlocuită de safir

Vechea Gorilla a fost înlocuită cu Sapphire pe toate modelele, ceea ce consider că este un avantaj pentru protecția displayului. La modelul de bază, de și luneta nu iese din carcasă, zgârieturile reprezintă un risc. Vă puteți simți mai mult sau mai puțin în siguranță cu Sapphire.

Pentru claritate, voi introduce din nou dimensiunile în tabel:

GW 5 (40 mm)
GW 5 (44 mm)
GW 5 PRO
Displey
450 x 450 pixelli 450 x 450 pixeli
450 x 450 pixeli
Dimensiune 1,19" 1,4" 1,4"

Așadar, displayul este cel mai mare pe cele mai mari modele, ceea ce este foarte logic. Cu toate acestea, cel mai mic display are cel mai mare DPI bazat pe pixelare, deoarece are același număr de pixeli ca și omologii săi mai mari.

Din punct de vedere senzorial, este tot aceeași melodie.

În ceea ce privește senzorii, modelele sunt exact aceleași, astfel încât nu este nevoie să le descriem pe fiecare în parte. Teoretic și practic, această categorie nu s-a schimbat deloc în comparație cu modelul anterior. Veți găsi un accelerometru, un barometru, un giroscop, un monitor de ritm cardiac, un pulsoximetru, un ECG, o busolă și un termometru. Și, bineînțeles, GPS. În ceea ce privește GPS-ul, Samsung este poate singura companie care nu a pus un GPS multibandă în noul model.

Termometrul acționează ca un senzor suplimentar atunci când se măsoară somnul pentru a vă ajuta să măsurați temperatura și să evaluați mai bine somnul, dar, din păcate, nu am constatat în testele mele că este de folos sau că evaluează măcar...

Atletul din versiunea PRO

Samsung a încercat să facă un ceas outdoor. Corpul (carcasa) versiunii PRO este aproape comparabil cu cel al Garmin. Cu toate acestea, îi lipsește puțin sufletul. Mă așteptam la o oarecare separare și la un mecanism sportiv ușor diferit în versiunea PRO. Asemenea unei închideri de activitate normală care nu pornește precum o companie cu un măr mușcat.

Singura diferență față de versiunea PRO este navigația în curbă, dar deocamdată o puteți declanșa doar în timpul activității de ciclism sau de mers pe jos, ceea ce nu este tocmai o circumstanță plăcută. Un alt lucru este că funcționalitatea de încărcare a unui fișier GPX, până în prezent, nu este chiar la înălțime și, din păcate, nu am reușit să introduc în ceas nici măcar un fișier de pe Mapy.cz.

În cele din urmă, totuși, am reușit să introduc un fișier de pe un alt site și am reușit să pun navigația în funcțiune. Apoi, totul a funcționat așa cum trebuia. Ceasul, dacă este conectat la telefon (și la datele mobile), poate, de asemenea, să navigheze prin intermediul hărții Google pe care o descărcați pentru traseul respectiv.

În rest, veți avea parte de o gamă captivantă de activități sportive pe ambele modele, unde au fost gândite absolut toate activitățile pe care vi le-ați putea dori. Nu există un deficit de acțiuni importante outdoor sau indoor.

Lunetă mecanică, la revedere!

După cum vă puteți da seama deja din imagini și din descriere, Samsung a spus adio, deocamdată, lunetei care se rotește mecanic în jurul displayului.  Prin urmare, ceasul este controlat prin atingere în combinație cu două butoane. Dar comenzile sunt apoi clasice - bara din partea de sus ascunde centrul de control, derularea în jos vă duce la meniu, iar deplasarea spre stânga, dreapta deschide widget-uri pe care le puteți selecta după cum doriți.

Pentru o funcționare mai rapidă, puteți utiliza, de asemenea, lunetă digitală invizibilă în jurul displayului.

Comenzile sunt intuitive și cred că nu veți avea probleme cu asta. În acest caz, puteți parcurge programul "tutorial" de bază care va apărea imediat după asociere.

Caracteristicile inteligente sunt încă un element de bază al acestor modele

Samsung se remarcă încă o dată prin inteligență. Fie că este vorba de posibilitatea de a vă extinde aplicațiile din Play Store, fie că este vorba de versiunea LTE, în care puteți încărca un e-SIM. Bineînțeles, puteți efectua apeluri prin Bluetooth de pe telefon, puteți răspunde la mesaje (fie prin opțiunea prestabilită, fie prin răspuns liber) sau puteți plăti cu cardul.

Am fost puțin dezamăgit de faptul că ceasul nu acceptă încă introducerea și comenzile vocale în altă limbă, deoarece Bixby a învățat doar limba engleză. Cu toate acestea, este plăcut să atingeți mâna (un posibil gest reglabil), să deschideți Bixby și să setați un cronometru sau alte funcții.

Caracteristici de fitness de nivel înalt

Ceasul măsoară caloriile active, numărul de pași, timpul activ și, bineînțeles, ritmul cardiac pe tot parcursul zilei. Dar nu măsoară fiecare secundă, ci doar fiecare minut. Widgetul de fitness vă oferă apoi un rezumat al tuturor acestor activități, iar atunci când derulați în jos, puteți vedea pe grafic în ce moment al zilei sunteți cel mai activ.

Lucrul care nu s-a schimbat este că, dacă doriți să utilizați măsurători avansate, cum ar fi măsurarea grăsimii corporale, a apei și a mușchilor, ECG și tensiunea arterială, trebuie să aveți ceasul asociat cu telefonul Samsung Galaxy.

Ceasul dispune, de asemenea, de măsurarea stresului și a SpO2, care nu mai depinde de un telefon Samsung.

Un model contradictoriu aproape neschimbat

Ca de obicei, modelul promitea multe, dar și-a îndeplinit așteptările pe jumătate. Autonomia reală a bateriei este din nou în jur de două zile și, sincer, dacă aveți a patra generație, nu merită să-l schimbați.

Versiunea clasică este aproape neschimbată, iar versiunea PRO este o capodoperă din punct de vedere al aspectului, dar aici se termină farmecul său. Nu vreau să mint, așa că scriu doar faptele goale. Am fost impresionat de designul ceasului, dar din punct de vedere funcțional și al bateriei nu a ieșit în evidență în mod deosebit.

Sunt sigur că își vor găsi cumpărători, pentru că sunt niște trăgători urbani deștepți și sunt o mulțime de oameni care nu se supără să reîncarce mai des.

Dar dvs.? Ce părere aveți despre Five și modelul PRO?

S-ar putea să vă intereseze:

Apple Watch 7 recenzie – Ecranul, încărcare rapidă și... Merită?
22.7.2022
Apple Watch 7 recenzie – Ecranul, încărcare rapidă și... Merită?

Garmin Venu 2 Plus introducere - Primul cu funcție telefonică
12.5.2022
Garmin Venu 2 Plus introducere - Primul cu funcție telefonică

Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun smartwatch sub 10 000 CZK?
23.3.2022
Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun smartwatch sub 10 000 CZK?

Ceasurile menționate în articol