» Blog » Garmin

Garmin Tactix 7 recenzii – Ce vedeți?

Taguri: Recenzii | Garmin | Pentru bărbați | Smartwatch | Armată

7.4.2022 | 14 MIN

Eu văd putere. Văd curaj. Văd un mecanism care cu nimeni și nimic... Dacă ați văzut nuci de cocos în zăpadă, cunoașteți finalul acestei replici. Dacă cineva alege cele mai dotate dispozitive de la Garmin, ajunge adesea la o răscruce de drumuri - Fenix sau Tactix? Iar noul Garmin Tactix 7 a amestecat cu siguranță cărțile.

La începutul anului Garmin Fenix 7X a văzut lumina zilei. Dacă ați citit sau ați văzut recenzia noastră despre Fenix 7, probabil că nu veți afla aproape nimic nou aici. Dar dacă nu, nu ezitați să citiți mai departe.

Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?
23.3.2022
Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?

Care este diferența dintre Tactix 7 și Fenix 7X?

Există, de fapt, destul de multe diferențe, așa că haideți să facem un rezumat al acestora.

Garmin Tactix 7 are, de asemenea, următoarele caracteristici:

  • caracteristici militare, cum ar fi modul de vedere pe timp de noapte, modul Stealth și Kill Switch
  • funcții aeronautice
  • lumina luminează alb și verde
  • lunetă dreaptă cu scală de 24 de ore

Poate credeți că nu este suficient și că unele dintre caracteristicile militare sau aeriene sunt complet inutile, dar majoritatea oamenilor de rând vor lua un Tactix dintr-un singur motiv - aspectul. Este pur și simplu cel mai elegant ceas Garmin, fără îndoială.

Ce este nou în Tactix 7?

Cu Tactix, acum puteți lumina pe cineva. La propriu. Pentru că în poziția a 12-a veți găsi o lanternă cu LED.

Caracteristicile tactice se regăseau deja în generația anterioară, dar Tactix include acum și caracteristici aeriene.

Din punctul de vedere al senzorilor, marea schimbare este în ceea ce privește GPS-ul și senzorul de ritm cardiac.

Comandă combinată cu setări pe ecranul tactil doar pentru unele comenzi.

Oh, și durata de viață a bateriei. Garmin a făcut ceva incredibil aici. Un mic test - ceasul rezistă până la 37 de zile în modul normal, cu un acces bun la lumină.

Ce este cu siguranță mai bun la Tactix 7 în comparație cu Fenix 7X

Sunt foarte fericit să vă anunț că Tactix 7 rămâne în două (sau chiar trei) versiuni. Apreciez cu siguranță faptul că Tactix a rămas la versiunea non-solară. Așadar, avem modelul Tactix 7 PRO Sapphire și Garmin Tactix 7 PRO Solar Sapphire. Cea de-a treia variantă este versiunea Ballistics, care include un software pentru calcularea tirului la distanță.

Dacă ar trebui să detaliez un pic diferit:

În ceea ce privește aspectul, aproape nimic nu s-a schimbat de fapt, dar...

Și întreb, așa cum fac întotdeauna: "De ce să schimbăm ceva care funcționează?" Cred că Garmin a făcut foarte bine că nu a schimbat aproape nimic în ceea ce privește aspectul lui Tactix 7. Dar ceea ce au făcut de-a dreptul grozav a fost să schimbe materialul lunetă și vârful în titan. Luneta este acum extinsă și la anse, astfel încât titanul acoperă plasticul care era anterior vizibil pe anse. Carcasa rămâne, bineînțeles, din plastic, astfel încât greutatea să nu crească vertiginos. În comparație cu ultima generație, aceasta a fost redusă, iar racla s-a oprit la 89 g. Cu silicon, acestea sunt, în mod paradoxal, cu 7 g mai ușoare decât cu nailon dur.

Acum să ne uităm la curele, unde schimbarea de design a fost destul de semnificativă.

Rămân ambele tipuri de curele, sau nailon și silicon. Depinde de dvs. ce preferați. Personal, prefer nailon. Este un pic mai greu pe Tactix decât, să zicem, UltraFit pe Endur, dar tot mi se pare mai bun decât siliconul. La urma urmei, putem obține UltraFit și pe Tactix. Intervalul dintre anse este același (26 mm), iar UltraFit arată foarte bine și pe Tactix. Versiunea de bază fără solar va fi prevăzută cu silicon, iar ambele solarii vor fi pe nailon cu silicon inclus în pachet.

Culorile negre ale curelei vor fi din nou incluse, dar dacă doriți verde militar sau kaki, de exemplu, aveți acum opțiunea de a achiziționa aceste culori minunate separat. Și trebuie să recunosc, îmi place foarte mult cea kaki.

Ecranul tactil este pentru fete

Asta e ceea ce vrei să auzi la un ceas militar. Sunt pentru fete, nu? Da, Garmin a optat deja pentru ecran tactil cu butoane și aici. Cred că voi lăsa la latitudinea fiecăruia dintre noi să decidă dacă acest lucru este corect sau nu. Deocamdată, această tehnologie se află la început la Garmin. Da, funcționează foarte bine. Nu se blochează, este fluidă, poți atinge un ac de pe card și simplifică deplasarea pe hartă. Dar are câteva dezavantaje.

Deocamdată, nu este posibilă configurarea unui ecran tactil numai pentru fundalurile hărților, unde acest control are cel mai mult sens. Al doilea, și pentru mine cel mai mare minus, este retroiluminarea afișajului, care se aprinde de fiecare dată când activați ecranul tactil. Și nu, nu există nicio modalitate de a o ajusta. Cred că are un impact mare asupra bateriei, iar în timpul zilei este pur și simplu inutilă. Problema cu primul minus este să setați o comandă rapidă pentru a activa atingerea unui buton pe care îl apăsați doar atunci când vă aflați pe map pad. Deci, tot ce a mai rămas de făcut este să rezolvăm iluminarea din spate și este perfecțiunea în sine.

Sapfajr cu afișaj transflectiv

Ecranul transflectiv cu o rezoluție de 280 x 280 pixeli și o diagonală de 1,4" rămâne un clasic. Vechiul și bunul One Four, cu o lizibilitate excelentă datorită tehnologiei de afișare transflectivă, cu o mică dificultate din cauza sticlei de safir. L-aș numi un ceas pentru cei care fac selfie-uri, pentru că reflexia în lumina directă a soarelui este cu adevărat minunată, iar fotografia pentru Instagram, de asemenea. Ochelarii polarizați ajută foarte mult la lizibilitate, iar strălucirea dispare complet.

Și dacă vă întrebați dacă trebuie să lipiți o folie de protecție sau o sticlă de acoperire, răspunsul este nu. A, este inutilă și B, sticla este ușor convexă, așa că, dacă este vorba de o sticlă protectoare și nu de o folie, oricum nu se va lipi.

Safir sau safir solar?

Despre asta este vorba, despre lizibilitate. Dacă pot să vă sfătuiesc din poziția mea, v-aș recomanda versiunea safir pur fără solariu pentru cei care au o vedere puțin deficitară. Stratul solar afectează lizibilitatea. Și dacă vă uitați la inelul solar din jurul ecranului, cu siguranță nu veți fi supărat că nu este acolo. Nu ați câștiga nici un concurs de frumusețe cu această dungă. Și iată și o poză în loc de o aberație.

Fără prejudecăți la adresa kilometrilor lipsă în jurnal

Sunteți unul dintre ei? Cei care au avut Tactics și s-au plâns că nu au avut la fel de mulți kilometri ca ceilalți? Da, nu este niciun secret că antena EXO din lunetă nu funcționa foarte bine și pierdea puțin din kilometraj. Dar asta este în trecut acum. Noul chipset este o altă poveste. Aveți la dispoziție patru opțiuni de detecție. Doar GPS (cel mai puțin precis), All Systems (cel mai bun raport performanță/baterie - alegerea mea), All + Multi Bands (acuratețe pe care o știți doar din lumea viselor) și UltraTrac, care detectează fiecare minut, ceea ce este relativ un twofer pentru un ceas cu atâta autonomie.

Pe aceeași undă este și senzorul de ritm cardiac, care a fost actualizat la versiunea 4.0. Este cel mai precis aparat Garmin de până acum, dar trebuie să fiu ușor critic la adresa lui. Deși este cea mai precis, trebuie să vă asigurați că, centura este bine strânsă. Dar pot spune cu inima împăcată că este foarte posibil că precizia să se fi dublat.

Restul echipamentului senzorial a rămas exact la fel. Și, sincer, mă bucur că nu au introdus "prostii" precum ECG, măsurători ale tensiunii arteriale și altele. Accelerometru, barometru, giroscop, altimetru, busolă, termometru, monitor de ritm cardiac și GPS. Aceștia sunt senzorii esențiali care măsoară toate lucrurile importante. Restul este un fel de o gândire secundară, în plus.

De 5 ori Trans-Siberian Railway

Cu un ceas, ați putea călători de aproape cinci ori cu trenul în jurul celei mai lungi linii de cale ferată. De fapt, o călătorie cu trenul durează 6 zile, iar durata de viață de 28 de zile a ceasului smart Tactix este impresionantă. Dacă soarele strălucește bine, ceasul poate funcționa până la 37 de zile.

Pentru claritate, un tabel care să arate și alte timpi de anduranță ar fi cu siguranță mai bun:


Tactix 7 Pro Sapphire
Tactix Delta Pro Solar Sapphire
În modul smartwatch 28 de zile
28 de zile (37 de zile)
Mod de economisire 90 de zile 90 de zile (1+ an)
Recepția semnalului GPS 89 ore
89 ore (122 ore)
Recepția tuturor sateliților 63 ore 63 ore (77 ore)
Recepția tuturor sateliților (multi-frecvență) 36 ore 36 ore (41 ore)
Recepția tuturor sateliților + muzică 16 ore 16 ore
GPS (mod maxim de economisire a energiei) 213 ore 213 ore (578 ore)

Întotdeauna afirmăm că energia solară este nașpa în condițiile noastre de iluminare și că nu prea are utilitate. Dar în această generație, nu mai este deloc un lucru rău și trebuie să recunosc că îi văd unele avantaje. Dacă ne uităm la widgetul solar, putem vedea în sfârșit numărul real și mediu de ore de lux care ne reîncarcă dispozitivele. Pentru ca ceasul să fie alimentat cu energie solară și pentru ca valoarea din paranteze să se aplice, trebuie să fie de 50.000 lumeni timp de cel puțin 3 ore.

În cazul activităților sportive, această valoare trebuie să fie prezentă pe toată durata activității, ceea ce este relativ dificil. Ei bine, de fapt, nu este așa. Nu este fezabil.:-)

Luminile sunt aprinse

Și ștergătoarele șterg. Nu mă mai satur de lanterna aia. Adică, ați crede că e o prostie. Dar credeți-mă, este un lucru pe care îl veți folosi în fiecare zi, așa cum fac și eu. Ți-ai uitat lanterna frontală și te întorci de la antrenament pe întuneric? Aprindeți lumina. Ți-a căzut o bancnotă în mașină? Aprindeți lumina. Mergeți la baie noaptea și nu vreți să treziți toată familia cu o lumină mare? Aprindeți lumina.

Este la fel de utilă în viața de zi cu zi ca și în sport. Pe lângă faptul că acționează ca o "lanternă frontală", ceasul se poate aprinde în funcție de cadența pașilor, de exemplu, atunci când alergați pe drum și doriți să fiți văzut. Mică schimbare cu Tactix 7 este că ceasul are o lumină albă (ca Fenix) și apoi o lumină verde (Fenix are o lumină roșie).

Atât în tranșee, cât și în oraș

Unii ar crede că ceasurile militare sunt destinate exclusiv soldaților și tranșeelor. Dar nu este așa. Acesta este bun pentru viața de zi cu zi în oraș. Ascultați muzică (MP3, Spotify, Deezer...), plătiți cumpărăturile și citiți notificările de pe telefon. Pentru mine, acestea sunt, probabil, cele mai importante trei caracteristici ale stilului de viață pe care le oferă acest ceas.

O funcție pe care o puteți utiliza peste tot, iar acum chiar peste tot (în întreaga lume), este baza de hărți. La fel ca în Fenix, hărțile TopoActive sunt mondiale. Spațiul de stocare este de 32 GB și, bineînțeles, Topovoucher din Republica Cehă. Puteți descărca și edita hărți în voie direct de pe ceas sau puteți folosi vechiul cablu și să-l conectați la Garmin Express.  Este mai rapid și, de asemenea, extra old-school (și vintage este la modă acum).

Náhled mapy bez nahraného topo voucheru

Previzualizare hartă fără voucher topo încărcat

De asemenea, o noutate la Tactix, pe care am văzut-o pentru prima dată la Fenix 7, este un magazin de aplicații Garmin Connect IQ chiar pe ceas. Deocamdată, pe ceas vom găsi doar aplicații recomandate chiar de Garmin, dar judecând după această mișcare, bănuiesc că se va deschide pentru toate aplicațiile Connect IQ în scurt timp.

Soldații și aviatorii pot să fie liberi

Garmin a decis că funcțiile militare suplimentare față de Fenix nu erau suficiente, așa că a adăugat funcții pentru aviatori pentru a face din Tactix un ceas și mai bine pus la punct. Un pic de funcționalitate tactică nu strică, iar aici este o listă cu cele mai importante aspecte:

  • Tactix are o lunetă plată cu o scală de 24 de ore și au un aspect mai robust.
  • Butoanele sunt zimțate, astfel încât acestea sunt puțin mai ușor de operat chiar și cu o mână murdară de noroi sau cu mănuși.
  • Kill Switch – Puteți seta o comandă rapidă cu un singur buton (țineți apăsat mai mult timp) și ceasul se va reseta.
  • Stealth Mode – Acest mod împiedică stocarea și partajarea locației GPS și dezactivează orice comunicare wireless.
  • Night Vision Mode – Reduce intensitatea luminii de fundal pentru a permite vizualizarea ceasului prin vedere pe timp de noapte și dezactivează senzorul optic de ritm cardiac.
  • Tactix este singurul care combină încărcarea solară cu un cristal de safir.
  • Versiunea balistică a adăugat software-ul Applied Ballistics Elite pentru calculele de tragere de la distanță.
  • Versiunile Delta PRO Sapphire și Delta PRO Solar Sapphire au o curea de nailon (este inclusă și o curea de silicon).

Pentru cei care zboară, vă recomand să descărcați Garmin Pilot în plus față de Garmin Connect, unde veți găsi tot ce aveți nevoie pentru a vă face timpul petrecut în aer cât mai confortabil și mai sigur posibil.

Prima funcție aeronautică este funcția meteorologică. Rapoartele meteorologice includ radar NEXRAD, METAR și TAF. Toate cele trei sisteme generează rapoarte periodice privind vremea, vântul, presiunea etc. De cele mai multe ori, rapoartele vin o dată pe oră. În cazul în care vremea se schimbă brusc, există, prin urmare, rapoarte speciale SPECI.

Takhle nějak bude vypadat NEXRAD na vašich Tactixech

Iată cum va arăta NEXRAD pe Tactix-urile dvs

A doua funcție aeronautică este navigația. Aceasta funcționează cu ajutorul unei baze de date aeronautice globale. Puteți planifica un traseu care să vă convină sau puteți activa o funcție care vă va ghida către cel mai apropiat aeroport.

Aleargă un maraton sau fă parașutism

În mod surprinzător, ambele activități pot fi realizate cu acest ceas. Garmin este renumit pentru sufletul său sportiv, iar noile Tactixes nu fac excepție. Așadar, dacă vreți să alergați un ultramaraton, să mergeți cu bicicleta pe trasee sălbatice, să mergeți la sală sau să jucați golf, nu ezitați.

Dacă sunteți un biciclist, vă vor plăcea cele 10 activități diferite de ciclism, iar dacă vă place să vă aventurați în pădure, puteți profita de statisticile GRIT și FLOW care măsoară dificultatea plimbării (GRIT) și fluiditatea plimbării (FLOW). Dacă sunteți un alergător, nu uitați să verificați noua funcție de rezistență în timp real, care vă spune unde vă situați din punct de vedere al rezistenței și cât timp mai puteți continua să alergați.

Pasionații de fitness vor aprecia exercițiile animate care vă pot ajuta să vă compuneți antrenamentul. Unele antrenamente animate sunt deja încărcate pe ceas, iar altele pot fi descărcate în continuare de pe Garmin Connect.

Cât de mult ați băut?

Cât de des auziți această întrebare? Și nu mă refer la momentul în care vă întoarceți seara de la bar și iubita vă întreabă. Deseori ne întrebăm dacă bem suficient și cât de mult am băut într-o zi. Ei bine, și pur și simplu notați în Tactix și vedeți un grafic în ceas (precum și apoi în Connect) despre cât de mult ați băut. În rest, bineînțeles, sunt toate elementele esențiale. Pași, somn, palat, calorii, baterie corporală, stres. Exact tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă ține evidența. Recomandarea mea este un instantaneu de sănătate, care vă va oferi, da, un instantaneu de sănătate.

Eu îl folosesc aproape în fiecare dimineață și aflu tot ce am nevoie. În două minute, Garmin-ul meu arată valorile medii ale ritmului cardiac, SpO2, respirației, stresului și, de asemenea, variabilitatea ritmului cardiac, din care ne putem da seama cât de obosit este corpul nostru. Deci, da, chiar și ca un ajutor de fitness pentru uzura zilnică, este un dispozitiv excelent.

Garmin Connect

Să mergem la Garmin Connect. O platformă pentru a vă evalua antrenamentele, pentru a ține un jurnal online și multe altele. Pur și simplu, dacă doriți să configurați ceva, mergeți la Connect. Rata procentuală de succes în rezolvarea problemei va fi de 99,9%.

Dar, mai întâi de toate. Acum vom începe pe o pagină numită Ziua mea. Acolo vom vedea un rezumat al zilei noastre, ritmul cardiac, somnul, antrenamentele, evaluarea VO2 Max etc. Bineînțeles, puteți ajusta totul în funcție de dumneavoastră. Imediat sub aceasta, se află mediile săptămânale ale acestor valori pe care tocmai le-am menționat.

În al doilea rând, în partea de jos veți găsi secțiunea Provocări. Aici puteți vedea toate provocările la care participați împreună cu prietenii dvs. sau chiar provocările naționale, unde vă puteți face noi prieteni. Ultima opțiune este să creați dvs. o provocare și să vă invitați prietenii.

Calendarul este cea de-a treia secțiune pe care putem face clic în bara de jos. Aici vedem un calendar neașteptat, cu niște dungi ciudate. Dungile pot fi diferite în fiecare zi. Fiecare dungă este de o culoare diferită, iar culoarea indică întotdeauna despre ce este vorba. Roșu este pentru ritmul cardiac, albastru pentru pași, verde pentru activitatea sportivă etc. Puteți urmări totul cu claritate zi de zi.

Aceasta este urmată de secțiunea Prezentare generală, pe care o puteți considera un fel de perete Facebook. Aici sunt activitățile atât ale dvs. cât și ale tuturor prietenilor dvs. Puteți să le dați like, să le comentați sau să vă motivați cu antrenamentele altora.

Ultima secțiune din partea de jos este Notificări, unde putem vedea cine a apreciat antrenamentul nostru, cine l-a comentat etc.

Pentru a complica lucrurile, există un alt meniu lateral care oferă opțiuni suplimentare pentru setări, rapoarte etc. De asemenea, o noutate este posibilitatea de a configura întregul ceas de pe telefon atunci când faceți clic pe ceasurile noastre asociate (doar Tactix 7 și Fenix 7). Iar pentru cei cărora le place să vadă totul mai mare, nu este nicio problemă să vizualizați Garmin Connect pe computer (care, apropo, este locul de unde a pornit).

Tactix Delta sau Tactix 7?

Dacă doriți să impresionați cu cea mai recentă linie de ceasuri, doriți să aveți senzori GPS și monitoare de ritm cardiac incredibil de precise și, în plus, o durată de viață a bateriei și un touchpad puțin îmbunătățit, atunci da. Tactix 7 oferă aceste caracteristici noi și grozave, care merită cu siguranță să le aveți și de care veți fi foarte mulțumiți.

Vlevo Tactix Delta, napravo Tactix 7

Stânga Tactix Delta, dreapta Tactix 7

Pe de altă parte, dacă vă mulțumiți cu al doilea cel mai bun ceas din lume și vă mulțumiți cu acel număr "2", Garmin Tactix Delta este încă un produs, care cu siguranță va mai rula smartwatch-uri de la toate brandurile pentru încă câțiva ani.

Personal, îmi place pur și simplu ceasul! Îmi place aspectul lui, durabilitatea lui și, în general, îmi place conceptul de ceasuri similare, cum ar fi Fenix, la care se adaugă funcții suplimentare. Dar pur și simplu nu se potrivește cu mâna mea de bebeluș și trebuie să mă resemnez să folosesc Fenix care nu arată atât de nostim pe încheietura mea.

Și părerea celui mai mare iubitor de Tactix al companiei, Dominic? Aici este:

"Dintr-un punct de vedere pragmatic, ceasul nu are absolut niciun sens, cu excepția cazului în care pleci într-o misiune în Mali sau fotografiezi nori pe cer în fiecare zi. Dar pentru mine este încă o chestiune de suflet. Mai ales din cauza designului, pentru că nu există un ceas mai bărbătesc decât Tactix. Și acum, cu noi senzori care au făcut un pas înainte.

Alternativele la acest model sunt relativ greu de găsit. Dacă ar trebui să menționez unul, acesta ar fi  Garmin Fenix 7,care este cumva întrepătruns în tot articolul pentru că sunt ceasuri aproape identice. Cealaltă opțiune este Coros Vertix 2. mai sportiv. Coros are, de asemenea, o durată de viață monstruoasă a bateriei și adaugă măsurarea puterii, de exemplu.

Vă puteți gândi la alte alternative pentru acest model? Spuneți-mi în comentarii.:-)