» Blog » Recenzii

Prim Meteorite Muonionalusta recenzie - Cu adevărat un ceas spațial

Taguri: Recenzii | Pentru bărbați | Clasice | Fashion | Tradiționale

18.11.2022 | 4 MIN

Să purtați la încheietura mâinii ceva eteric este într-adevăr o idee atrăgătoare. Cadranele de meteorit sunt destul de rare, ceea ce face cu atât mai interesant faptul că puteți avea un astfel de ceas de la producătorul ceh Prim. Da, haideți să vă prezentăm ediția limitată Prim Meteorite Muonionalusta.

Un meteorit este un corp ceresc care a lovit Pământul. Mai mulți factori trebuie să fi jucat un rol favorabil pentru ca acesta să nu ardă în atmosfera noastră, cum ar fi mărimea, viteza de zbor și compoziția.

Pentru cadranele de ceasuri, se folosesc de obicei așa-numitele siderite, care sunt constituite în principal din fier și nichel. Aceștia sunt mai puțin obișnuiți și reprezintă doar aproximativ 18% din toți meteorii. Oamenii de știință cred că acestea provin din miezul unor asteroizi dezintegrați.

Acest fapt este destul de interesant, dar iată încă ceva - au structuri unice formate prin gravarea suprafeței, numite modele Widmanstätten. Aceste modele unice sunt probabil ceea ce ne fascinează cel mai mult la cadranele din meteorit.

Rolex Cosmograph Daytona meteorite.

Rolex Cosmograph Daytona meteorite.

Prelucrarea meteoritului nu este ușoară și necesită o muncă delicată. De aceea, ceasurile cu cadrane din meteorit sunt destul de rare și destul de scumpe. Cu toate acestea, giganții din domeniul orologeriei, cum ar fi Rolex, Omega, Piaget, Jaquet Droz și Cartier, preferă să lucreze cu ei.

Cu toate acestea, Prim MPM de la Frýdek Místek are, de asemenea, experiență cu cadrane din meteoriți. În trecut, a prezentat două ediții limitate, cel mai recent în combinație cu Tourbillon. Inutil să mai vorbim acum, deoarece ambele sunt complet epuizate.

Răspunsul copleșitor la piesele din meteorit a fost cel care a determinat Prim să revină la corpul cosmic pentru ceasurile sale, lansând 100 de bucăți din ediția limitată Prim Meteorite Muonionalusta în toamna anului 2022. Așadar, dacă vreți să aveți propria bucățică de univers, aveți o oportunitate unică.

Denumirea Muonionalusta se referă la originea meteoritului folosit. Meteoritul Muonionalusta este probabil cel mai vechi meteorit cunoscut de pe planetă și a căzut în urmă cu un milion de ani la granița dintre Finlanda și regiunea nordică a Scandinaviei, fiind descoperit în 1906 în apropierea satului Muonionalusta. Părți din meteoritul Muonionalusta au fost folosite nu numai pe cadrane, ci și în ediții limitate de Rolls-Royce Phantom și BMW.

Prim folosește o parte dintr-un meteorit găsit pe 10 august 2015 de cercetătorul ceh Vladislav Kellerstein în regiunea Laponia. Ceea ce este interesant la Prim Muonionalusta nu este doar materialul spațial, ci și prețul. Pentru că, în comparație cu concurența, acest Prim este probabil unul dintre cele mai accesibile ceasuri cu cadran de meteorit.

Sunt oferite 4 opțiuni de culoare și este clar că toate sunt modele extrem de sociale, concepute pentru a impresiona și oferă o mulțime de posibilități de a iubi textura unică a suprafeței.

Versiunea albastră a fost produsă în 30 de exemplare, versiunea gri natural în 30 de exemplare, versiunea neagră în 20 de exemplare și combinația negru-auriu în 20 de exemplare.

Utilizarea luminozității pe ace, care în opinia mea nu era necesară, precum și numerotarea de pe scală, m-au nedumerit puțin. În cele din urmă, însă, structura de meteorit a fost bine echilibrată și ajustată de indecșii și de acele din oțel pentru a face ca ceasul să arate elegant, cu o bună lizibilitate. Potrivit lui Prim, aplicarea indecșilor a reprezentat o mare provocare, deoarece aceștia trebuiau fixați cu precizie pe meteorit.

Carcasa este realizată din oțel chirurgical, în două variante este tratată prin metoda de placare cu ionizare pentru a obține o nuanță închisă. Diametrul carcasei este de 44 mm, ceea ce văd ca fiind probabil cea mai mare capcană a întregului concept, pentru că pentru un ceas pur social putem vorbi de un număr destul de mare.

Da, 42 sau chiar 40 mm ar fi mult mai potrivit. Pe de altă parte, frumusețea materialului folosit ar putea ieși mai mult în evidență, iar ansele sunt destul de scurte, așa că ar trebui să se potrivească unei încheieturi mai delicate. Finisajul constă într-o combinație foarte tradițională de suprafețe periate și lustruite.

Grosimea este foarte plăcută, de 10 mm, în ciuda sticlei de safir ușor convexe. Datorăm acest lucru designului minimalist, fără complicații suplimentare.

Mecanismul automat nu oferă nici o dată, nici o altă complicație, ci o vizualizare a mecanismului prin intermediul open heart și o vizualizare a întregului mecanism prin intermediul capacului. Capacul este, de asemenea, înșurubat și nu lipsesc informațiile privind numărul ediției limitate.

Prim a ales mecanismul elvețian STP-5-15. Este practic o alternativă la popularul ETA 2824-2. Acesta oferă o rezervă de timp de funcționare de aproximativ 44 de ore, funcționează la 4 Hz, are 26 de pietre, înfășurare cu rotorul pe două fețe și hacking.

Mecanismul ales a fost cel care a permis, de asemenea, amplasarea în mod neconvențional open heart la ora 12 și, să recunoaștem, un preț mai accesibil, dar fără ca Prim să se simtă stânjenit de calibrul utilizat. În plus, puteți vedea, de asemenea, ornamentarea frumoasă a mecanismului, care va încânta cu siguranță toți fanii mecanismelor ornamentate și care constituie un întreg element de  senzație al modelului Meteorite.

Prim a realizat curele din piele pentru toate variantele, ceea ce este cu siguranță o opțiune potrivită având în vedere stilul elegant al ceasului. Distanța dintre anse este de 22 mm (ideal pentru brand) și catarama este realizată din oțel cu închidere pliantă.

Prim Meteorit 2022 este un proiect îndrăzneț, dar aș îndrăzni să spun că este destinat succesului. Acesta oferă ceva cu adevărat excepțional pe piață și la un preț mai mult decât accesibil în comparație cu concurența. Deci da, dacă v-ați dorit un ceas spațial, iată-l.

S-ar putea să vă intereseze și:

Prim Aviator Automatic LE 2022 recenzie - A impresionat prin mecanism, și a surprins prin
15.8.2022
Prim Aviator Automatic LE 2022 recenzie - A impresionat prin mecanism, și a surprins prin