» Blog » Polar

Polar Pacer Pro recenzii – Țineți pasul! Reîncarnare după 30 de ani

Taguri: Recenzii | Polar | Smartwatch

13.5.2022 | 8 MIN

Polar Pacer Pro sunt noile proiecții de la Polar. Și trebuie să spun că poți simți cu adevărat viteza și puterea lor. Un efort mare de la Polar cu câteva simboluri tipice ale brandului.

Da, da, ați citit bine. Acest model a văzut lumina zilei în urmă cu 30 de ani, fiind unul dintre primele sporttestere din lume care putea măsura ritmul cardiac cu precizie ECG (apropo, primul a fost tot de la Polar în 1982).

Originální Polar Pacer z roku XY :-)

Polar Pacer original din anul XY :-)

Ei bine, suntem în 2022 și vine a doua generație, mult mai sofisticată decât prima. Este foarte asemănător ca preț cu Vantage M2, dar cu siguranță are mai multe caracteristici. Să rezumăm câteva dintre lucrurile pe care le consider interesante:

  • Altimetru barometric
  • Pe bune, un procesor mai rapid
  • Măsurarea puterii la încheietura mâinii
  • Divizor de dealuri, navigare pe traseu
  • Ecran mai contrastant

Au fost, bineînțeles, lucruri care au rămas la fel și, sincer, nu-mi place:

  • Ceasul nu se poate reconecta singur la telefon
  • Asocierea generală nu este bună
  • Unele meniuri nu se pot derula (trebuie să vă întoarceți după ultimul element)

Dar acum să trecem la chestii tehnice cum trebuie.

Vantage V2 deghizat

Aici este adevărat că nu este nevoie să schimbăm ceea ce funcționează perfect. Ceasul amintește de Polar Vantage V și V2.  Nu veți găsi nicio diferență în partea superioară a ceasului. Cele mai mari modificări se află pe fața ceasului, unde a fost adăugat conectorul de încărcare. Acesta nu mai atașează "pucul" la senzorul de ritm cardiac, ci este un încărcător magnetic separat în partea de jos a capacului. Există, de asemenea, o schimbare în ceea ce privește senzorul de ritm cardiac, care nu mai iese din capac și se poate spune că este chiar ușor încastrat. Ceea ce mă face fericit, pentru că în sfârșit nu-mi lasă o "urmă" pe mână.

În ceea ce privește milimetrajul, ceasul are un frumos diametru de 45 mm care se poate potrivi atât unei doamne, cât și unui domn. Ceasul vine la pachet cu o curea de rezervă, astfel încât să se potrivească încheieturilor mai mici și să nu se desprindă inutil. Personal, ceasul mi se potrivește un pic mai puțin decât alt Polar... Este păcat, îmi place ceasul și nu știu unde este problema. Greutatea s-a oprit la 41 de grame, ceea ce îl face un dispozitiv foarte ușor.

Și cureaua? Este o adevărată cursă. Este perforată pe toată suprafața, așa că este foarte aerisită. Aveți, de asemenea, opțiunea de a utiliza tehnologia de schimbare, prin care schimbați "eliberarea rapidă" Polar de pe curea cu o curea Quick Release de 22 mm lățime. După ce ați îndepărtat "eliberarea rapidă", puneți noile anse, care se potrivesc doar curelelor universale.

Un afișaj mai luminos este cu siguranță vizibil

Ceasul folosește un ecran MIP transflectiv cu o rezoluție de 240 x 240 pixeli și o dimensiune de 1,2". Este un afișaj atât de normal pentru această clasă de preț. Atât în ceea ce privește rezoluția, cât și dimensiunea. Dar ceea ce Polar a făcut cu siguranță bine este vizibilitatea. De asemenea, s-au îmbunătățit foarte mult față de Grit X Pro de exemplu, care este mai scump. Culoarea neagră este adesea discutată în cercurile de smartwatch-uri. Fie că este cu adevărat negru, fie că este albastru sau gri. Aici, negrul este cu adevărat negru. Ei bine, ca de obicei, ecranul este protejat de o sticlă de gorila de trei milimetri.

Barometru și wați în front

Din punct de vedere senzorial, ceasul este un adevărat succes. Are un monitor de ritm cardiac, barometru, busolă, accelerometru și GPS, care poate detecta, de asemenea, GLONASS, Galileo și QZSS. După cum am spus, un arsenal destul de decent pentru antrenamentul dvs. minunat și precis. Mulți oameni erau îngrijorați că Polar a trecut la un alt tip de senzor, dar nu este cazul. Ceasul are exact același senzor, doar că a fost modificat pentru un alt tip de încărcare. Există încă 10 LED-uri în trei culori, fiecare culoare ajutând la o măsurătoare diferită. Portocaliul funcționează mai bine pentru măsurarea timpului de odihnă, iar roșul pentru măsurători mai rapide în timpul sportului.

Deși ceasul se ridică la nivelul lui Vantage M2, are câteva lucruri în plus. Unul dintre elementele suplimentare semnificative este puterea măsurată direct de la încheietura mâinii. Watt-urile sunt cel mai bine utilizate pentru antrenamente intense, în cazul în care monitorul de ritm cardiac nu reușește uneori să înregistreze cu precizie schimbările de intensitate ale activității, dar Watt-urile o fac. Este nevoie de un pic de timp pentru a înțelege ce vă spune de fapt valoarea la început, dar poate fi un instrument foarte util la final.

Polar Pacer Pro – černá, Garmin Fenix 7X – červená

Polar Pacer Pro - negru, Garmin Fenix 7X - roșu

În ceea ce privește acuratețea senzorilor, sunt din nou mulțumit de monitorul de ritm cardiac. Aceasta este ceea ce face Polar și este un titan în această industrie. În ceea ce privește GPS-ul, am mici îndoieli. Ceasul a măsurat cu 250 de metri mai puțin pe traseu decât Garmin Fenix 7X, iar metrii urcați diferă cu 90 de metri, în condițiile în care Polar a urcat mai mult cu această valoare (traseul total a fost de 9,28 km / 655 m ascensiune). Deci, pentru mine, Garmin este mai precis, dar iert Polar pentru asta, pentru că a doua zi au măsurat foarte asemănător cu 7X-ul menționat mai sus.

Polar Pacer Pro – černá, Garmin Fenix 7X – červená

Polar Pacer Pro - negru, Garmin Fenix 7X - roșu

Unde poate fi problema?

Unul dintre puținele lucruri care mă deranjează la Polar este durata de viață a bateriei. Ceasul nu are atât de multe funcții smart care să reducă durata de viață a bateriei. Și totuși, avem doar o autonomie foarte medie de șapte zile în modul smartwatch și o durată de viață a bateriei puțin peste medie de 35 de ore cu GPS după a doua secundă.

Toată lumea iubește viteza

Iar acum vă puteți bucura de viteza noului sistem Polar. Adică, sistemul este același ca la modelele mai vechi, cu toate dotările pe care le avea (fără meniuri rulante și alte excese similare), dar viteza este în sfârșit ceea ce m-aș aștepta de la un ceas. Totuși, toți cei implicați în Polar sunt de acord asupra unui lucru. În cazul în care modelul este acționat doar prin butoane și nu are un ecran tactil, sistemul este mai rapid. Și sunt mulțumit că acest model este doar cu butoane.

Sportul dublei spirale

Sportul este ADN-ul acestui ceas. De aceea, la o apăsare lungă a butonului roșu, veți găsi peste 20 de activități sportive. Nu este suficient? Nu disperați. 20 pot fi acceptate de Polar Pacer, dar le puteți schimba oricând în Polar Flow. Mai sunt multe...

Când vine vorba de alergare, ceasul vă oferă un feedback de o calitate atât de bună despre antrenamentul dvs. încât chiar și cei mai mari tocilari ai cifrelor vor saliva de încântare. Ceasul vă va prezenta punctele cele mai importante după antrenament, iar apoi veți găsi un rezumat detaliat al tuturor parametrilor în aplicație.

Din nou, trebuie să subliniez funcția Hill Splitter, care funcționează excelent și, dacă vă concentrați pe alergarea în pantă, nu am decât să o recomand. Și dacă ești îngrijorat de precizie. Am alergat de 11 ori pe Haldu Emu și Hill Splitter a arătat 11 dealuri. În mod uimitor, în acest fel puteți urmări cum v-ați descurcat în timpul antrenamentului.

Și nu ar fi Polar dacă nu ar oferi teste pentru aproape orice. Testul de fitness vă spune chiar și VO2Max în două minute. Și nici măcar nu trebuie să vă mișcați (serios, mișcarea anulează testul). Pe lângă testul de relaxare, există și un test de alergare, de ciclism și de mers pe jos.

În cele din urmă, au decis să adauge navigația prin curbe la modelele din gama medie, ceea ce reprezintă o caracteristică interesantă. Trebuie doar să încărcați un fișier GPX pe ceasul dvs. și sunteți gata să porniți în orice aventură.

Pentru activitățile sportive, am lăudat Polar până la ceruri, dar trebuie să menționez și un dezavantaj. Monitorizarea activității este declanșată de butonul din mijloc din dreapta și dezactivată de butonul de jos din stânga. Atunci când mă urcam pe bicicletă, m-am trezit deseori că apăsam butonul de jos și îmi întrerupeam antrenamentul...

Nu vă dați ceasul jos, pentru că nu aveți niciun motiv să o faceți

Deoarece ceasul nu măsoară doar activitatea sportivă, ci monitorizează și pașii, caloriile și timpul de activitate în timpul zilei, iar noaptea vă măsoară somnul, nu trebuie să vă dați ceasul jos. Cu excepția încărcării... Și din nou, mă repet, ca în fiecare recenzie Polar, ceasul are un sistem magistral de urmărire a somnului numit Nightly Recharge, de la care alte companii ar trebui să învețe.

Ceasul vă oferă o medie nocturnă a ritmului cardiac, a variabilității ritmului cardiac, a respirației și multe altele. Un scor de somn este standard, precum și procentele de somn REM, profund și ușor.

Schimbare în notificările smart

Și încă una viguroasă. Pentru prima dată cu Polar, întâlnim posibilitatea de a deschide notificări smart în activitate. Adică, puteți seta exact unde doriți să vedeți notificările. Consider că acesta este un pas înainte semnificativ și promit să depășesc poate doar ecranul. Dar asta e muzica viitorului.:-)

Pe lângă notificări, ceasul oferă, de asemenea, controlul muzicii de pe telefon, o alarmă, un cronometru și exercițiul de respirație Serene pentru a vă ajuta să vă stăpâniți respirația, stresul și ritmul cardiac.

Este foarte potrivit pentru alergători?

Da, este într-adevăr potrivit pentru alergători. De la design, la evaluarea și caracteristicile sportive. Acest model are Pace în ADN-ul său. Și pot spune fără rezerve că acest ceas este cel mai logic pentru mine din punctul de vedere al Polar. Putere de la încheietura mâinii, navigare cu curbă, autonomie decentă a bateriei, altimetru barometric. Are toate elementele esențiale pentru orice alergător. În plus, au un meniu care nu se blochează și o funcționare mai rapidă în general.

Dacă vă gândiți la un alt brand cu specificații similare, ați putea verifica noul  Suunto 5 Peak,  care are caracteristici aproape identice, cu excepția măsurării puterii la încheietura mâinii. O altă opțiune este, cu siguranță, Coros Pace 2, care a diminuat din farmecul său doar prin faptul că nu are navigare în curbă. De la Garmin, puteți verifica Forerunner 245 sau 745.

Sunteți interesat de smartwatch Polar Pacer Pro? Scrieți-ne în comentarii ce admirați cel mai mult la el.:-)

S-ar putea să vă intereseze:

Polar Grit X Pro recenzie – Un adevărat sportiv cu elemente elegante
23.3.2022
Polar Grit X Pro recenzie – Un adevărat sportiv cu elemente elegante

Coros Pace 2 revenzii - Un ceas care face chiar și un leneș mai rapid
18.5.2022
Coros Pace 2 revenzii - Un ceas care face chiar și un leneș mai rapid

Suunto 5 Peak review - Afaceri în exterior, petrecere în interior
23.3.2022
Suunto 5 Peak review - Afaceri în exterior, petrecere în interior

Garmin Forerunner 745: Sporttesterul cu un palmares aproape perfect
15.8.2022
Garmin Forerunner 745: Sporttesterul cu un palmares aproape perfect

Ceasurile menționate în articol

1 532 lei în stoc
1 532 lei în stoc
1 532 lei (Livrare 14.5.)
1 532 lei (Livrare 14.5.)