» Blog » Polar

Polar Ignite 3 introducere - Dispozitiv de fitness cu AMOLED

Taguri: Prezentare | Polar | Smartwatch

11.11.2022 | 4 MIN

Polar lansează pe piață primul ceas cu display AMOLED și promite meniuri de multe ori mai rapide. De asemenea, se mândrește cu Multi-GNSS și cu una dintre cele mai bune durate de viață a bateriei din lumea smartwatchurilor urbane. Acesta este noul Polar Ignite 3.

Deși nu sunt un fan al smartwatchurilor tipice, am fost întotdeauna foarte atașat de gama Ignite. Odată cu adăugarea displayului AMOLED, a noului GPS Dual-Band și a creșterii vitezei sistemului, îmi place și mai mult!

Și pentru că noutățile sunt multiple, iar timpul este scurt, haideți să trecem direct la noutățile aduse de acest model:

  • display AMOLED mai mare de 1,28" AMOLED
  • GNSS dual-band
  • aspect opțional
  • asistentul de somn SleepWise
  • alergare, mers și testul VO2 Max

Povestea Polar - Brandul care a creat primul smartwatch din lume
14.6.2022
Povestea Polar - Brandul care a creat primul smartwatch din lume

Păstrarea designului și a parametrilor

Îmi place foarte mult faptul că, deși tehnologia de afișare s-a schimbat, bateria a devenit mai mare, carcasa a rămas la aceeași dimensiune (adică mică) și minimalistă. 43 x 43 x 9,5 mm sunt parametrii ideali pentru mine, se potrivesc la mâna oricui, iar grosimea de 9,5 mm este incredibilă! Împreună cu greutatea de 35 g, acest ceas devine un ceas de zi cu zi ideal.

Carcasa nu are lunetă și este doar un inel de oțel zimțat în jurul displayului.

A existat o ușoară schimbare la nivelul curelei, unde s-a ajuns la un "Apple Watch" care se mulează în interior pe mână. Așadar, nu există o buclă, ci un "ochișor" în care să se introducă capătul. Mi se pare că acest tip nu se poate potrivi corespunzător și că pur și simplu nu este potrivit. Dar aceasta este doar părerea mea. În rest, îmi place foarte mult ceasul și, așa cum spune Polar, este un ceas pentru orice ocazie de zi cu zi.

Polar Pacer Pro recenzii - Păstrați ritmul! Reîncarnare după 30 de ani
13.5.2022
Polar Pacer Pro recenzii - Păstrați ritmul! Reîncarnare după 30 de ani

Caracteristica dominantă a ceasului este cu siguranță displayul

Cuvintele AMOLED și smartwatch merg cu siguranță împreună, iar acesta este cu siguranță motivul pentru care Polar a ales acest tip de display. Displayul de 1,28" cu o rezoluție de 416 x 416 pixeli arată foarte bine în fotografii și abia aștept să văd realitatea. De asemenea, este interesantă sticla Gorilla Glass curbată, care adaugă un anume fler ceasului.

1 532 lei în stoc

Dar dacă nu doriți să controlați totul doar cu ajutorul displayului, puteți folosi un buton de pe partea laterală a carcasei.

Mai precis ca niciodată

Da, suntem deja obișnuiți ca ceasurile Polar să fie mega-precise în ceea ce privește ritmul cardiac, dar acum se adaugă un GPS care va funcționa pe două frecvențe și poate detecta până la 4 sisteme de sateliți împreună.

Sunt foarte curios să văd ce acuratețe vor putea atinge și cum se vor compara, de exemplu, cu Garmin Fenix 7X.

Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?
23.3.2022
Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?

De asemenea, o noutate pentru Polar este capacitatea de a exporta datele HRV din activele de antrenament.

Durata de viață a bateriei este din nou doar acceptabilă

Da, să spunem că dacă Samsung sau Apple ar lansa un ceas care să reziste cinci zile în modul smartwatch și până la 30 de ore pe GPS, ar fi o bombă! La urma urmei, este plin de caracteristici. Polar pierde un pic din funcțiile smart și, astfel, cinci zile în modul smartwatch este doar o rezistență suficientă.

Pe de altă parte, 30 de ore pe GPS este destul de decent și arată că ceasul poate face față unei activități intense.

Ritmul vieții

Nu s-au schimbat prea multe în ceea ce privește funcțiile smart sau sport. Polar are o gamă constantă de activități sportive din care toată lumea poate alege, iar din partea funcțiilor smart avem elementele de bază, cum ar fi notificările, controlul muzicii de pe telefon și cam atât. Singura noutate este adăugarea de teste de la modele de ceasuri de lux. Astfel, putem face un test de alergare, de mers și VO2 Max pe ceas.

Dar noua caracteristică este așa-numitul ritm de viață, care vă ghidează pe parcursul zilei și vă spune ce trebuie să faceți în anumite momente ale zilei. De exemplu, ar trebui să vă plimbați puțin dimineața, să faceți exerciții fizice după-amiaza, vă amintește să urcați scările sau vă încurajează să faceți exerciții de respirație. Toate acestea se încheie, bineînțeles, cu ritmul care măsoară somnul cu NightlyRecharge.

O altă funcție nouă este SleepWise, care ar trebui să ne ajute să vedem când avem cea mai multă energie din somn și cum calitatea somnului ne afectează ziua. Există, de asemenea, o funcție conexă prin care Polar poate estima, pe baza "ceasului intern", când corpul dvs. vrea să se culce și când vrea să se trezească și vă poate recomanda acele ore.

Vă ajută să vă mențineți în formă

Există într-adevăr o mulțime de ceasuri pe piață care își pun în evidență latura de fitness. Ei proclamă ce pot face, cum te pot ajuta să îți gestionezi sănătatea, dar cu Polar, mi se pare diferit. Poate pentru că au una dintre cele mai precise măsurători ale ritmului cardiac de la încheietura mâinii. Poate pentru că eu cred că somnul este cheia bunăstării (iar Polar dedică atât de mult timp acestui aspect atunci când își dezvoltă ceasurile).

Cu siguranță, acest ceas are sens pentru mine pentru toate persoanele care doresc să se mențină în formă și să o crească ușor. Pentru un alergător profesionist, acest ceas este un nonsens, dar pentru o persoană care vrea să-și depășească limitele dincolo de zona de confort, va fi perfect. Dar, având în vedere că totul este doar o introducere pe hârtie, abia aștept să testez versiunea reală.

Ceasurile menționate în articol