» Blog » Polar

Polar Grit X Pro recenzie –  Un adevărat sportiv cu elemente elegante

Taguri: Recenzii | Polar | Smartwatch

23.3.2022 | 8 MIN

Încă un Polar, încă un Grit X și încă un sportiv. Nu există niciun ceas de la acest brand care să nu fie un ceas sportiv supraalimentat. Este la fel ca Polar Grit X Pro, dar adaugă și o doză de fler și stil.

Astăzi, o voi lua de la capăt și voi trece direct la întrebarea dacă diferențele sunt atât de accentuate încât ar trebui să se ia în considerare cumpărarea unui nou model. Și trebuie să spun că, dacă nu vă interesează aspectul fizic, atunci nu, nu trebuie să vă gândiți la asta. O mulțime de caracteristici din noile Grits au ajuns la cele mai vechi Vantage V2 şi Grit X.

Cele mai importante adaosuri pe care le poți avea odată cu actualizarea, chiar și în versiunea veche a Grits, sunt posibilitatea de a seta comenzi rapide, posibilitatea de a opri ceasul, evaluarea săptămânală a antrenamentelor sau posibilitatea de a respinge un apel cu ajutorul ceasului.

Dar să trecem acum la atracțiile lui Grit X Pro. Dacă doriți un ceas de exterior foarte frumos, dar care să aibă și o doză adecvată de eleganță, PRO este ceasul potrivit pentru dumneavoastră. În afară de aspectul extraordinar, acesta adaugă o mulțime de caracteristici noi. Cele mai interesante sunt:

  • Grafic de altitudine pentru navigația pe traseu
  • Vizualizarea traseului în timpul navigării
  • Suport pentru sistemele de sateliți Galileo și QZSS
  • Sticlă de safir
  • Controlul luminii de fundal
  • Controlați muzica de pe telefon cu ajutorul ceasului dvs.
  • Posibilitatea de a partaja ritmul cardiac cu terțe părți

Eleganță sofisticată în aer liber

Fără să exagerez și cu sufletul liniștit pot spune că în ceea ce privește aspectul și manopera sunt, după seria Garmin Marq, cele mai îndepărtate. Polar a mers cu adevărat mai departe și fiecare milimetru al carcasei este bine detaliat. Carcasa este fabricată din plastic întărit cu fibră de sticlă pentru întărire, iar curbura sa în jurul butoanelor și a senzorului de ritm cardiac este foarte elegantă. Toate formele carcasei se potrivesc perfect și, de asemenea, au făcut o treabă excelentă în a ascunde cele patru șuruburi care sunt plasate pe capacul ceasului.

Luneta și ansele carcasei sunt din oțel inoxidabil (disponibile și în titan), iar luneta are o scală azimutală. Pe lateral, la numărul 9, găsim inscripția gravată "Grit X Pro". Pe părțile laterale, găsim cinci butoane mecanice, cu butonul din mijloc aliniat frumos cu carcasa pentru a preveni apăsarea accidentală a acestuia.

Cureaua din silicon, completată cu telescoape de 22 mm. Este disponibilă în două lungimi - S/M (pentru o circumferință a încheieturii mâinii cuprinsă între 13 și 19 cm) și M/L (între 14,5 și 21,5 cm). Greutatea este de 79 g în oțel și cu 6 g mai ușoară în titan.

Touchpad transreflectiv cu safir

Ceasul este prevăzut cu un ecran tactil LCD transflectiv de 1,2" cu o rezoluție de 240 x 240 pixeli. Din păcate, viciul care afectează smartwatch-urile de la toate brandurile - luneta - afectează și acest ceas, astfel că avem 0,5 cm de spațiu în plus față de marginea lunetei, ca să spunem așa. Noutatea este cristalul de safir aproape imposibil de zgâriat, care este încă protejat de lunetă. Astfel, grija pentru sticlă poate dispărea.

5 + 1 senzori pentru performanțe reale

În ceea ce privește senzorii, ceasul este decent și tot ce ai nevoie este aici. Mai exact, un barometru, un accelerometru, un altimetru și o busolă. În plus, bineînțeles, există GPS, care poate detecta și sistemele de sateliți GLONASS, Galileo și QZSS. Și, așa cum se obișnuiește, există un senzor de ritm cardiac testat de Polar (Precision Prime™), care este pur și simplu unul dintre cele mai precise de pe piață. În plus, când te uiți la diversitatea de culori din luminile senzorilor, este și estetic, iar tu te vei simți ca la discotecă..:-)

Folosind GPS și un barometru, ceasul măsoară, de asemenea, puterea - adică puterea - care poate fi utilizată pentru a controla, de exemplu, viteza în timpul antrenamentului, în mod foarte asemănător (și poate chiar mai bine) cu un monitor de ritm cardiac. Acum puteți controla antrenamentele și în funcție de wați.

Running Power este o completare excelentă a monitorului de ritm cardiac - ajută la monitorizarea solicitărilor externe în timpul alergării. Puterea de ieșire răspunde la schimbările de intensitate mai rapid decât ritmul cardiac, ceea ce face ca puterea de alergare să fie un indicator excelent pentru gestionarea antrenamentelor de tip interval și de munte. Calculul utilizează un algoritm dezvoltat de Polar pe baza datelor GPS și a barometrului. Calculul este influențat și de greutatea corporală, așa că actualizați-l în mod regulat. - Adaptat din Polar.com

Un tun de sport cu putere și tot ce ai nevoie

Din momentul în care ceasul dispune de elemente precum cursele în scaun cu rotile, jazz, dans modern și așa mai departe, nu e de mirare că numesc ceasul un tun în activitățile sportive. Activitățile esențiale precum alergarea, ciclismul, alergarea pe traseu, înotul (rezistența la apă este de 100 m) sunt, desigur, de asemenea, prezente. Așadar, dacă doriți să vă duceți performanța la nivelul următor, Polar vă va asista pe deplin în acest sens.

Din nefericire, mersul în cârje nu a făcut parte din selecția de sporturi și astfel nu am avut ocazia să testez toate funcțiile 100%. Cu toate acestea, conform interfeței de activitate, totul rămâne la fel, așa că depinde de dvs. ce activitate alegeți și cum ajustați câmpurile de date (acestea pot fi ajustate doar în aplicația de pe PC sau de pe telefon). După antrenament, ceasul vă oferă toate datele de activitate de care aveți nevoie. În general, brandul este cu mult înaintea tuturor în acest caz, iar datele sunt mult mai detaliate decât cele ale concurenței.

Bateria are o durată medie

Ceea ce mă surprinde este durata de viață a bateriei. Din moment în care ceasul nu face atât de multe, m-aș aștepta să fie puțin mai mare decât este în realitate. Cu o utilizare mai intensă, am ajuns la 5 sau 6 zile. Nu-mi pot imagina cum ar fi fost să mă duc la asta complet antrenat... Cu toate acestea, în timpul activității, ceasul poate rezista până la 40 de ore de detectare GPS pe secundă și poate rezista până la 100 de ore cu un interval de detectare redus. Nu e rău, dar în ziua de azi și ceea ce prezintă concurența, nu e suficient.

Păcat de atingere

Ca să nu vorbesc doar în numele meu, am făcut un mic sondaj printre sportivi. Și, poate cu o singură excepție, au existat răspunsuri simple precum: "Touchpad-ul este inutil!". Și asta este și părerea mea. Ecranul tactil funcționează foarte prost, iar răspunsul sistemului este literalmente teribil. Din păcate, nu pot să-l laud nici un pic.

Controlul butoanelor este  îmbunătățit. Din păcate, însă, butoanele nu ajung la comenzi rapide și notificări, ceea ce este păcat și remarc acest lucru de fiecare dată când testez Polars cu touchscreen. Cu toate acestea, cu Polar Vantage M a M2 au renunțat la touchpad și este minunat. Altfel, Polar a îmbunătățit faptul că meniul este derulabil, astfel încât nu mai trebuie să dai scroll în jos și apoi din nou în sus, ci acum poți derula de la ultima pictogramă la prima pictogramă

Polar nu dezamăgește niciodată în ceea ce privește funcțiile smart

Nu vă va dezamăgi, pentru că nu le are prea multe. Dar este minunat să îl vezi cum avansează. În cazul lui Grit X Pro, Polar adaugă posibilitatea de a controla muzica de pe telefon și de a respinge un apel cu ajutorul ceasului. Deocamdată, pot fi vizualizate doar apelul și notificările. În cazul în care văd o modificare este cu siguranță noul widget pentru răsărit și apus de soare. Pe lângă faptul că vă indică orele de răsărit și apus, ceasul vă va da și timpul în care va fi vizibil înainte de a se întuneca. De la bază, găsim apoi cronometre, alarmă, cronometru, busolă, etc.

Teste, etape și monitorizare 24/7

De la funcțiile de fitness, Polar are tot ce vă trebuie. De exemplu, urmărirea ritmului cardiac pe parcursul zilei (la fiecare secundă), numărul de pași parcurși și urmărirea foarte detaliată a somnului. Dincolo de elementele de bază, ceasul vă repartizează foarte bine recuperarea, unde puteți alege dintre două moduri. Primul este de Nightly Recharge (urmărirea somnului), iar al doilea este de Recovery Pro.

Cea de-a doua opțiune este puțin mai dificilă, deoarece trebuie să faceți 3 teste cu centura de piept în fiecare săptămână și să răspundeți la câteva întrebări pe ceas. Timpul de recuperare este apoi ajustat în funcție de aceasta. Dar face o diferență și este o modalitate mai precisă de a vă supraveghea odihna și de a nu vă suprasolicita inutil. În plus, Polar oferă alte cinci teste - un test ortostatic, un test de recuperare a picioarelor, un test de ciclism, un test de alergare și un test de fitness. Polar este probabil singurul de pe piață care vă oferă posibilitatea de a afla VO2 max fără activitate fizică. Ceasul dispune și de funcția Serene (a nu se confunda cu Siri), care este un exercițiu de respirație.

Învățați, prieteni smart!

Aplicația Polar este, pur și simplu, cea mai îndepărtată de aceasta în ceea ce privește inteligența, aspectul și prezentarea. Totul este bine aliniat și apreciez foarte mult posibilitatea de a deschide aplicația atât pe telefon, cât și pe PC. Pentru persoanele care sunt la fel de conservatoare ca mine, PC-ul este pur și simplu mai bun și mai ușor de navigat. De asemenea, trebuie să evidențiez capacitatea de a face un plan de antrenament structurat, care arată deja foarte profesionist.

Obrázek příkladu tréninkového plánu přímo ze stránek Polaru

Exemplu de imagine a planului de formare direct de pe site Polar

O mulțime de fotografii despre aplicație pot fi găsite în recenzii Polar mai vechi:

Sinteza sentimentelor mele

Așa cum am scris la începutul recenziei, acesta este al doilea cel mai frumos smartwatch după modelele MARQ. Nu pot nega sofisticarea lor și, din punct de vedere al designului, sunt foarte înalte. Pe de altă parte, Polar Grit X Pro are încă câteva deficiențe pe partea tehnică. Cel mai rău fiind întreruperea sistemului și durata de viață a bateriei medie spre scăzută în comparație cu alte testere de sport în aer liber de la alte branduri.

Dacă doriți un smartwatch pentru oraș și pentru sporturi ocazionale, din păcate nu vi-l pot recomanda. Dar dacă sunteți în căutarea unui sportstester care arată bine și fără compromisuri, da. Acesta este ceasul potrivit pentru dumneavoastră. Planurile de antrenament excelente, wați și un monitor de ritm cardiac precis reprezintă cheia pentru a deveni un atlet mai bun. Alternativa pare să fie compania vecină Suunto, concret Suunto 9 sau Suunto 9 Peak. Şi vă mai pot recomanda Garmin Fenix 6, Forerunner 945 sau Coros Apex Pro sau Vertix 2 fie prima sau a doua generație.

Îmi place foarte mult Polar ca brand, așa că sper că va continua să avanseze și să își îmbunătățească dispozitivele, așa cum fac și concurenții lui. Ce părere aveți despre Polar?