» Blog » Casio

Casio Frogman sărbătorește 30 de ani - Povestea de la mormoloc la broscoi de 30 de ani

Taguri: Prezentare | Casio | Pentru bărbați | Clasice | Scufundări

9.1.2023 | 7 MIN

O formă asimetrică, un broscoi pe capac și un cuvânt care explică totul: Frogman. Scafandrul de la G-Shock își sărbătorește piatra de hotar în 2023, iar Casio a pregătit modele aniversare. Ce a făcut pe Frogman atât de faimos? Și cum s-au schimbat ele în 30 de ani? Astăzi, îi vom face o scurtă prezentare istorică și vom arunca o privire la noile apariții în acest imperiu al broaștelor.

Scafandri speciali care au cucerit comunitatea

Primul model a apărut în 1993. Era marcat DW-6300 și avea inscripția Frogman și o mică figură a unui broscoi care se scufundă pe capac.První Frogmani DW-6300 ještě neměli na pouzdrě název Frogman.

Primele Frogmans DW-6300 nu aveau încă numele Frogman pe carcasă.

Asta tot nu ar fi fost atât de unic, dar ceasul avea un design asimetric al carcasei care a devenit rapid recognoscibil și care este asociat și astăzi cu modelele Frogman. Și nici măcar asta nu a fost tot. Capacul ceasului a fost prevăzut cu filet, nu cu șuruburi, iar această specificație a rămas aproape peste tot.Dýnko DW-6300 s Žabákem a označením Frogman. Zdroj: www.carousell.com.my

Capac DW-6300 cu Broscoi și inscripția Frogman. Sursa: www.carousell.com.my

Dar principalul lucru - a fost primul G-Shock pur de scufundare cu rezistență la apă până la 200 de metri. Da - știu, știu, toate G-Shock-urile au WR 200M. Dar acestea aveau o adâncime realistă de 200 de metri, conform certificării internaționale pentru scafandri ISO 6425. Astfel, Frogmen au fost - și încă sunt - singurele G-Shock-uri cu certificare pentru scafandri.

TOTUL PE TEMA: Rezistența la apă a ceasurilor
16.8.2022
TOTUL PE TEMA: Rezistența la apă a ceasurilor

1993: Primul G-Shock Frogman cu certificare de scafandru.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că nu are o lunetă rotativă, precum scafandri obișnuiți. În schimb, Frogman este echipat cu un mod de măsurare a timpului de scufundare și chiar cu posibilitatea de a salva o înregistrare. În mod derutant, litera W din nume poate fi cea pe care mulți o asociază cu cronometrarea radio în Casio, dar aceasta nu apare în Frogmans decât mai târziu, semnalând un simplu ceas.

Frogmany nosí i světový rekordman v potápění Nuno Goméz.

Frogman este purtat și de deținătorul recordului mondial la scufundări, Nuno Gomez.

Frogmans au fost destul de robuste încă de la început și au câștigat recunoaștere în primul rând pentru durabilitatea și calitatea manoperei lor. La urma urmei, Frogmans au fost și sunt fabricate exclusiv în Japonia. Acestea au fost populare nu numai printre profesioniști, ci și printre colecționari, edițiile speciale devenind piese de colecție foarte căutate.

Printre scafandrii profesioniști care poartă Frogmans se numără Nuno Gomez, care s-a scufundat la o adâncime incredibilă de 318,25 metri. Și cu Frogman pe mână.

Modelul a câștigat o popularitate surprinzătoare, iar Casio a lansat mai multe variante de culoare până în 1995. Chiar mai mult a venit cu a doua generație Frogman DW-8200, care a combinat o structură asemănătoare cu cea a G-Shock cu o lunetă din titan.

Druhá generace Frogmanů DW-8200.

A doua generație de Frogman DW-8200.

1995: A doua generație de Frogman DW-8200 cu corp din titan.

Interesant este faptul că Frogmanii s-au infiltrat în cele mai înalte rânduri - în 1999 a fost introdus Frogman MRG-1100. În afară de caracteristicile și designul Frogman, ceea ce era unic la el era faptul că era complet din titan.

(Există speculații actuale pe forumul G-Shock G-central că un hibrid de MRG și Frogman analogic ar putea apărea în 2023. Dar cine știe... cine știe...)

Celotitanový Frogman MRG-1100.

Celotitanium Frogman MRG-1100.

În același an a apărut DW-9900, care era neobișnuit prin dimensiunile sale mai mici de 51,6 x 46,8 x 15,9 mm. Cu toate acestea, nu numai că avea dimensiuni mai mici, dar era și mai puțin popular și a fost înlocuit destul de repede.

Mai presus decât roua. Frogman pe energie solară și control radio

Primele Frogman cu Tough Solar au apărut în 2001, cu denumirea GW-200. Această generație a venit, de asemenea, în mai multe variante de culoare, inclusiv popularul GW-200Z din 2009, care a fost, de asemenea, poreclit Final Frogman.

Frogman DW-200 s titanovým tělem včetně dýnka a solárním napájením. Zdroj: info.photowatches.eu

Frogman DW-200 cu corp din titan, inclusiv partea de sus și alimentare solară. Sursa: info.photowatches.eu

2001: Primul Frogman cu Tough Solar GW-200.

De atunci, familia Frogman a avut parte de energie solară în mod regulat. Punctul de cotitură a venit în 2009, cu versiunea GWF-1000. Acesta a fost primul Frogman care nu numai că a avut energie solară, dar a avut și Multi Band 6, astfel încât s-a sincronizat cu semnalul radio și de la toate cele 6 stații în același timp.

GWF-1000 byly první Frogmani s příjmem rádiového signálu.

GWF-1000 primul Frogman cu recepție de semnal radio.

Dimensiunile GWF-1000 erau de 58,3 x 52,8 x 18 mm și, pe lângă modul de scufundare (cu memorie pentru 10 înregistrări), acest Frogman era echipat și cu o hartă a mareelor și a fazelor lunii. Corpul din oțel, protejat de un G-Shock din rășină, a avut, de asemenea, un tratament DLC pentru a crește rezistența la coroziune.

2009: primul Frogman cu solar și sincronizare radio Multi Band.

Seria GF-8200 poate fi inclusă în această eră, care a fost produsă începând cu 2010 și a fost disponibilă în numeroase ediții speciale. Și asta include Frogman GF-8235D-1BER pentru a sărbători cea de-a 35-a aniversare a G-Shock-urilor. O asemănare izbitoare poate fi găsită și în actuala ediție specială GW-8230B-9AER pentru cea de-a 30-a aniversare a lui Frogman. Sau a fost un alt model...? Ei bine, mai multe despre asta într-un moment.

Frogmani série GF-8200.

Frogmani seria GF-8200.

Încă nu ne-am încheiat călătoria. Nici măcar solarul combinat cu sincronizarea RC nu a însemnat sfârșitul dezvoltării. În 2016, Casio introduce Frogman cu un cristal de safir și denumirea GWF-D1000, care adaugă trei senzori esențiali: termometru, indicator de adâncime și busolă.

2016: Frogmani GWF-D1000 cu safir, termometru, indicator de adâncime și busolă.

Frogmen obține ace și carbon

Saltul evolutiv al broscoiului a fost în 2020. Pe piață a apărut Frogmanul analogic. Pentru prima dată în istoria acestei colecții, acest model are ace. Se numește GWF-A1000, iar afișajul analogic nu a fost singurul pas revoluționar.

Matrița metalică cu șuruburi pe care o cunoaștem încă din primele zile ale Frogman a fost înlocuită cu rășină armată cu fibră de carbon. În plus, au o tehnologie modernă de comunicare Bluetooth care le permite să se conecteze la o aplicație mobilă.

GWF-A1000 s karbonovým tělem.

GWF-A1000 cu corp din carbon.

2020: primul Frogman analogic cu o carcasă monocoque carbon și Bluetooth.

Chiar și designul modern nu le-a schimbat durabilitatea și certificarea ISO 6425 pentru scufundări. Casio a introdus, de asemenea, o ediție specială rainbow dedicată broaștei rare curcubeu din Borneo. Și nu mai e nevoie să spun cât de repede s-a epuizat stocul.

Nu mai este vorba de o broască tânără. Frogman împlinește 30 de ani

În a doua jumătate a anului 2022, Casio a anunțat modele aniversare. Mai întâi a apărut modelul G-Shock GW-8230B-9AER din seria 8200. După nume, s-ar părea că ar fi o referință la GF-8235, dar, de fapt, dacă vă uitați mai atent, veți descoperi că Casio revizuiește aici a doua generație a modelului DW-8200, mai exact DW-8200B-9A.DW-8200,

Seria 8200: DW-8200, GF-8235 și noul GW-8230B.

Casio a ales ediția de aur DW-8200 probabil pentru că s-a vândut rapid la vremea sa și este acum un obiect căutat de colecționari. Astfel, acesta reprezintă un exemplu ideal pentru importanța și popularitatea lui Frogman. Casio a păstrat nu numai designul, ci și dimensiunea.

2022: Eko-Frogman GW-8230B cu lunetă și curea din biomasă.

Dar nu contează cu adevărat la ce modele se referă, acestea sunt pur și simplu amfibieni de rasă pură care aparțin familiei Frogman. Din nou, avem un corp din titan care include un capac cu filet și un broscoi pe capac. De data aceasta, este în designul de bază ca la primele modele.

Testarea noilor Frogman a fost la fel de cinstită ca în trecut, poate chiar mai cinstită. În plus față de durabilitatea generală, există și teste de electricitate statică sau de apăsare a butoanelor în apă și sub presiune.

Modelul aniversar se află într-o cutie specială, iar atunci când este activată lumina de fundal cu LED-uri... apare Broscoiul. Bineînțeles că da.

Și puțină culoare la final. Vă mai amintiți ediția curcubeu dedicată broaștei curcubeu rare? Ei bine, succesorul este dedicat broaștei otrăvitoare care locuiește în pădurea amazoniană.

Modelul GWF-A1000APF-1A va fi din nou o ediție limitată, iar lentila este fabricată din fibră de carbon laminată cu fibră de sticlă. Culorile sunt apoi unice, evident diferite pentru fiecare piesă și vor varia în funcție de unghiuri.

Zdroj: casioblog.com

Frogman la cea de-a 30-a aniversare a GWF-A1000APF-1A. Sursa: casioblog.com

Din punct de vedere funcțional și dimensional, nu diferă de modelul analogic GWF-A1000, însă se speculează că va fi ultimul model din această linie de dezvoltare a Frogmans, ceea ce le sporește atractivitatea.

Frogmanii sunt una dintre cele mai vechi serii G-Shock și au fost întotdeauna considerate modele de top. Nu se știe cu ce ne va surprinde Frogman, dar cu siguranță cu ceva plăcut.

S-ar putea să vă intereseze în continuare: