» Blog » Huawei

Huawei Watch GT 3 recenzie – Cel mai bun model mid-range?

Taguri: Recenzii | Huawei | Smartwatch

23.3.2022 | 10 MIN

Huawei lansează acum un smartwatch după altul, iar în cazul Huawei Watch GT 3 este o nouă bombă. Am putea avea aici un aspirant pentru cel mai bun smartwatch mid-range?

Voi spune de la bun început că cel mai mult m-a fermecat afișajul ceasului, care este pur și simplu uimitor. Iar claritatea și contrastul său sunt completate de durata lungă de viață a bateriei, de 14 zile, astfel încât marca este perfectă. În plus, excelează la efectuarea de apeluri direct de pe ceas și dispune de un asistent vocal. Sună destul de mult ca un ceas de vis, nu-i așa? Ei bine, are ciudățeniile sale.

Activist, elitist, elegant și clasic

După cum sugerează și numele, Huawei s-a gândit la toată lumea și în toate felurile. Ceasul este disponibil în versiunile Active (curea din silicon), Classic (piele) și Elite (metal). Aceste versiuni au o carcasă identică de 46 mm. Dar brandul s-a gândit și la femei și a realizat o versiune elegantă în care puteți alege între o brățară din piele și una din metal. Dimensiunea carcasei variantei mai mici este de 42 mm. Ceea ce merită evidențiat este înălțimea ceasului, care este de 11 mm.

Butoanele sunt o caracteristică nouă în seria GT. Așadar, un buton și apoi o coroană rotativă clasică, care poate fi utilizată pentru a controla dispozitivul. Este o soluție foarte elegantă și trebuie să spun că plasarea coroanei este o adevărată explozie.

Toate modelele au o carcasă realizată dintr-o combinație de oțel și plastic întărit (doar pe capac), fiecare model având un finisaj PVD diferit. Carcasa fin prelucrată este completată de o lunetă pentru minute, ceea ce conferă aspectul unui ceas relativ clasic. Se poate observa că Huawei se preocupă foarte mult de aspect și că toate detaliile sunt perfect puse la punct. Versiunea mai mică nu are o lunetă, dar designerii s-au jucat cu afișajul, care este frumos rotunjit și se leagă direct de carcasă.

Dacă nu vă place culoarea carcasei și cureaua nu vi se potrivește, veți fi mulțumit de opțiunea curelelor cu eliberare rapidă de 22 mm pentru modelul mai mare și de 20 mm pentru cel mai mic. În prezent, testez modelul cu o curea de silicon. Este foarte confortabil și îmi amintește foarte mult de cel de la Garmin. Are două bucle pentru o prindere foarte bună la capătul curelei și o încuietoare metalică. De asemenea, găsim gravat pe o parte: Huawei Watch GT.

Greutatea fiecărui ceas este de aproximativ 42 g pentru varianta mai mare și de aproximativ 35 g pentru cea mai mică. Aceste valori sunt doar pentru carcasă, iar apoi depinde de dumneavoastră ce curea îi atașați. Este un fapt că varianta metalică cântărește în jur de 117 g, ceea ce este deja o greutate destul de mare pe mână, ceea ce ar putea deranja în timpul purtării pe tot parcursul zilei.

Ecranul

Ecranul AMOLED a încetat relativ să mă mai deranjeze în ultima vreme. Este la un nivel atât de bun încât lizibilitatea nu mai este o problemă. Poate că într-o zi vom vedea că nu se va stinge. Mai exact, aici este vorba de un ecran de 1,43" cu o rezoluție de 466 x 466. Pentru varianta pentru femei, dimensiunea ecranului este de 1,32". Finețea este aceeași - 326 ppi. Mica schimbare față de fratele său mai mare, Watch 3, constă în sticlă. În loc de safir, aici au ales sticlă minerală (Gorilla), probabil pentru a economisi bani. Datorită acestei soluții, aș recomanda o peliculă de protecție sau o husă din silicon.

Sunt foarte mulțumit de sensibilitatea afișajului la atingerea ecranului. Chiar dacă am încercat în mod deliberat să blochez puțin ceasul, nu a făcut-o și funcționează perfect.

Echipamentul senzorial surprinde cu siguranță pe toată lumea

Este grozav să vezi că și ceasurile mai ieftine au toate echipamentele de senzori cu care suntem obișnuiți cu Fenix etc. Este vorba despre barometru, giroscop, accelerometru, senzor de ritm cardiac, busolă, GPS și termometru. Pentru ultimele două, aș dori să subliniez faptul că GPS are o frecvență dublă și poate primi semnale de la receptoarele de satelit GLONASS, Galileo, QZSS și BeiDou. În ceea ce privește termometrul, acesta măsoară chiar și temperatura pielii. Ați auzit bine, temperatura pielii, nu a corpului, așa că veți obține citiri undeva în jurul valorii de 30 - 32 de grade.

Huawei se bazează foarte mult pe senzorul de ritm cardiac. Și are şi un motiv. În ceea ce privește acuratețea sa, nu am nimic de reproșat. Pe de altă parte, citirile se potrivesc mai mult sau mai puțin cu cele de la Garmin.

Amazfit GTR 3 recenzie - Probabil cea mai bună alternativă sub 1000 de lei
26.7.2022
Amazfit GTR 3 recenzie - Probabil cea mai bună alternativă sub 1000 de lei

Tur de ceasuri și recenzii OS

E păcat că funcția de coroană nu este încă finalizată. În ceea ce privește partea de bază, putem folosi cel mult coroana pentru a o strânge și a ajunge la meniul ceasului. Din nefericire, nu puteți schimba widgeturile cu ajutorul acestuia și, prin urmare, trebuie să bâjbâiți în jurul afișajului, așa cum ne-am obișnuit deja. În mod clasic, notificările sunt ascunse în partea de jos a ecranului principal, iar comenzile rapide în partea de sus.

În general, avem două opțiuni de meniu din care putem alege. Defilarea clasică și apoi "Apple tile". Asemănarea este foarte mare. În meniul derulant, putem parcurge opțiunile cu ajutorul coroanei, dar, din păcate, nu le mai putem confirma cu ajutorul coroanei. Dacă apăsați coroana undeva, aceasta acționează ca un buton "înapoi la ecranul principal". Butonul de jos poate fi configurat în mod liber și, în mod implicit, îi sunt atribuite activități sportive.

Să verificăm Harmony 2.1 care se ascunde în ceas. Software-ul a suferit cu siguranță câteva schimbări importante în comparație cu LiteOS, care se găsește pe alte ceasuri Huawei a Honor. În general, îi acord o notă foarte mare datorită vitezei și clarității. Unele dintre denumiri sunt oarecum amuzante (au numit centura de piept, curea de ritm cardiac), dar se poate vedea că încă se joacă cu ambianța ceasului și îl înfrumusețează la perfecție.

Baterii cu specificații exacte

Unul dintre lucrurile pe care le așteptam cu nerăbdare este durata de viață a bateriei. Huawei a specificat exact câte mesaje, apeluri, activități, muzică și așa mai departe vor influenţa durata bateriei. Și cifrele exacte?

Model 46 mm:

14 zile durata de viață a bateriei : 30 de minute de apeluri Bluetooth în fiecare săptămână, 30 de minute de redare a muzicii în fiecare săptămână, monitorizare a ritmului cardiac activată, HUAWEI TruSleepTM activat pentru somn, 90 de minute de exerciții fizice în fiecare săptămână (activat GPS), alerte de mesaje activate (50 de SMS-uri, 6 apeluri și 3 alarme pe zi), ecranul se aprinde de 200x pe zi.

8 zile durata de viață a bateriei: 30 de minute de apeluri prin Bluetooth în fiecare săptămână, 30 de minute de redare de muzică în fiecare săptămână, monitorizare a ritmului cardiac activată, HUAWEI TruSleep™ activat pentru somn, 180 de minute de exerciții fizice în fiecare săptămână (activat GPS ), alerte de mesaje activate (50 SMS, 6 apeluri și 3 alarme pe zi), ecran pornit timp de 30 de minute pe zi.

Model 42 mm:

7 zile durata de viață a bateriei: 30 de minute de apeluri prin Bluetooth în fiecare săptămână, 30 de minute de redare de muzică în fiecare săptămână, monitorizare a ritmului cardiac activată, HUAWEI TruSleep™ activat pentru somn, monitorizare a stresului activată, 180 de minute de exerciții fizice în fiecare zi timp de o săptămână (GPS activat), alerte de mesaje activate (50 de mesaje SMS, 6 apeluri și 3 alarme pe zi), ecran pornit timp de 30 de minute pe zi

4 zile durata de viață a bateriei: 30 de minute de apeluri prin Bluetooth în fiecare săptămână, 30 de minute de redare de muzică în fiecare săptămână, monitorizare a ritmului cardiac activată, HUAWEI TruSleep™ activat pentru somn, 180 de minute de exerciții fizice în fiecare săptămână (activat GPS), alerte de mesaje activate (50 SMS, 6 apeluri și 3 alarme pe zi), ecran activat timp de 30 de minute pe zi.

Huawei chiar nu minte. În mod realist, ceea ce scriu ei, eu confirm în acțiune. Dacă folosiți GPS-ul mai mult, trebuie să vă așteptați la o rezistență ceva mai mică. Veți fi cu siguranță mulțumit de încărcătorul wireless și de faptul că ceasul se încarcă complet într-o oră și jumătate.

Samsung Galaxy Watch 4 recenzie - începe confruntarea dintre SUA și Coreea
26.7.2022
Samsung Galaxy Watch 4 recenzie - începe confruntarea dintre SUA și Coreea

Cu un suflet sportiv

Greutatea este un pic prea mare, așa că o voi păstra pentru o altă ocazie. Cu toate acestea, are un suflet sportiv și, prin urmare, merită pentru începători și alergători moderat avansați, atleți. Există 100 de activități sportive în ceas, unde puteți găsi alergare, drumeții, ciclism, înot (rezistență la apă 50M) și așa mai departe. În plus, puteți programa antrenamente pe care ceasul vi le va reaminti în fiecare zi sau puteți alege unul dintre planurile de antrenament deja prestabilite.

Este mișto să vezi cum avansează toate brandurile de smartwatch-uri. Și astfel, aici găsim, poate pentru prima dată la Huawei, o funcție "înapoi la start". Aceasta vă va oferi o hartă precisă a locului în care mergeți, precum și o săgeată care vă va arăta cel mai scurt drum de întoarcere. După actualizare, puteți chiar să încărcați întregul traseu pe ceas și să-l lăsați să vă ghideze. Este grozav că acum poți conecta la ceas o centură de piept sau orice alt senzor cu Bluetooth.

Din cauza unor probleme de sănătate, nu pot testa corect ceasul în timpul activității sportive, așa că sper că mă veți ierta. Mai târziu voi aduce aici o editare despre acuratețea GPS și previzualizarea generală a sportului cu acest smartwatch.

Asistentul vocal

Muzică în mașină? Da. Asistent vocal Huawei? Da. Sunați de pe telefon? DA! Acest model pare a fi un adevărat "jack of all trades" și, datorită asistenței vocale și a apelurilor, nu trebuie să vă opriți deloc din vorbit. Acum probabil că vă gândiți că ceasului nu-i lipsește nimic. Da, așa este. Din păcate, asistentul vocal nu este susținut aici, așa că nu avem noroc deocamdată și putem aștepta să vedem ce aduc actualizările.

Garmin Venu 2 Plus introducere - Primul cu funcție telefonică
12.5.2022
Garmin Venu 2 Plus introducere - Primul cu funcție telefonică

Huawei nu a reușit încă să activeze răspunsurile la notificări, astfel încât puteți răspunde la SMS-uri de pe telefon doar cu mesaje prestabilite. Dar nu și pentru Messenger, WhatsApp etc... De asemenea, ceasul nu este capabil să afișeze niciun emoji. Un paradox și mai mare este faptul că emoticoanele reprezintă o opțiune de dezabonare de la mesaje. Desigur, există funcții de bază, cum ar fi cronometrul, alarma etc. Dacă ați dorit un calculator, de exemplu, acesta poate fi tras din aplicația Huawei App.

De asemenea, apreciez foarte pozitiv posibilitatea de a efectua apeluri telefonice, unde difuzorul este suficient de puternic și microfonul este clar. Atât eu, cât și cealaltă parte am auzit perfect. De asemenea, muzica este remarcabil de plăcută de ascultat din difuzor. Păcat doar că nu putem conecta ceasul la niciunul dintre serviciile de streaming, așa că trebuie să încărcăm niște emițătoare în memorie pe stil vechi, din foun.

Fitness tracker cu urmărire impecabilă a somnului

Sigur, elementele de bază, cum ar fi pașii, caloriile, ritmul cardiac, monitorizarea stresului, somnul... Bineînțeles, ceasurile nu duc lipsă de acest lucru, și se poate spune că toate brățările și ceasurile smart au deja acest lucru. Aici, însă, Huawei a mers mai departe și a prelucrat perfect widget-urile, iar monitorizarea somnului este perfectă și pentru mine una dintre cele mai reușite pe care le-am văzut vreodată. Este păcat că ceasul afișează doar informațiile de bază și trebuie să vizualizați widget-ul detaliat în aplicație.

Îmi place foarte mult widget-ul numit "stil de viață sănătos", unde putem introduce cât de mult dorim să alergăm, să bem apă, să mergem pe jos... De fapt, orice, iar atunci când atingem acea limită, ceasul va raporta acest lucru și va bifa că am terminat pentru ziua respectivă.

Huawei Health - cool, dar asocierea cu ceasul este o tragedie

Ei bine, aproape că am crezut că ceasul va fi impecabil, dar asta m-a convins de contrariu. Marele defect este asocierea ceasului cu telefonul. Am un telefon Samsung și am descărcat de ceva vreme aplicația Huawei Health. După ce am actualizat biblioteca ceasului pentru asociere, fac clic pe asocierea Huawei Watch GT 3 și Huawei raportează că nu am aplicația actualizată.

Mă uit în Play Store, totul este actualizat. Încerc să descarc prin intermediul site-ului oficial App Gallery. Din păcate, serverele nu funcționează. Abia după ce am intrat în Google Chrome, am descărcat și am instalat manual App Gallery, am reușit să reinstalez Huawei Health și să asociez ceasul. Ei bine, comedie, ce pot să vă spun. După aceea, aplicația a funcționat foarte bine, iar procesarea este la un standard excelent. Dar acest lucru îi diminuează cu siguranță atractivitatea. Să sperăm că funcționează mai bine pe telefoanele Huawei și Honor.

Am un sentiment bun în legătură cu ceasul

Îl am la încheietura mâinii doar de câteva zile și deja știu că acest smartwatch merită! Nu mi-au plăcut la început, dar odată ce am pus mâna pe el, mi-am schimbat părerea. De la aspect până la funcționalitate, ceasul are multe de oferit și, la un preț relativ scăzut, pretinde distincția de a fi cel mai bun ceas din gama medie. Dacă se pun la punct rețele, emoji și funcția de coroană, va ajunge cu siguranță în TOPUL TOPULUI.

Ceasurile care ar putea înlocui aceste funcții și, eventual, să le extindă puțin, sunt, de exemplu Samsung Galaxy Watch 4, care oferă dictare vocală a mesajelor, asistent vocal și, de asemenea, plata cu cardul. Aș vedea o versiune mai sportivă a acestui ceas în modelul Garmin Venu 2 Plus. Acesta oferă ce e mai bun din latura sportivă a Garmin și adaugă un aspect și caracteristici urbane.

Ceasurile menționate în articol