» Blog » Huawei

Recenzie Huawei Watch Fit 2 - Îndepărtarea limitelor imposibilului

Taguri: Recenzii | Huawei | Smartwatch

24.6.2022 | 8 MIN

Pe hârtie, acest smartwatch a șters ochii tuturor, pentru că, probabil, nu există ceasuri mai ieftine care să poată concura cu el și, dimpotrivă, ceasurile mai scumpe au mari dificultăți în a face față acestui micuț.

Ce nu ar trebui să ratați cu această noutate?

  • Trei variante de model - Active, Classic și Elegant
  • Noul ecran AMOLED de 1,74" cu suport Always-on
  • Durata de viață a bateriei: 10 zile pentru utilizare normală și 7 zile pentru utilizare intensivă
  • Capacitate de apelare telefonică prin Bluetooth
  • Player de muzică încorporat
  • Nenumărate funcții sportive și antrenamente de alergare personalizate
  • Antrenamente animate
  • Navigare cu viraj

Sunteți la fel de entuziasmați ca și mine? Sau nu? Nu se poate. Haideți să ne uităm cu atenție, și sunt sigur că așa va fi.

Huawei Watch Fit recenzie – Shorty cu un buzunar mare de surprize
23.3.2022
Huawei Watch Fit recenzie – Shorty cu un buzunar mare de surprize

Shorty a crescut puțin și a adăugat puțină eleganță

Cu toții creștem și ne modificăm cumva. Chiar și cu acest model, compania nu a stat pe loc și a adăugat modelul Classic pe o curea din piele între variantele Active și Elegant. Pentru a fi mai clar, versiunea Active este oferită pe silicon, Classic pe piele, iar Elegant pe o brățară metalică. Variantele Classic și Elegant au, de asemenea, o carcasă din aluminiu și un cip NFC, dar, în rest, ceasurile sunt identice.

Să ne uităm acum la acest model. Watch Fit 2 are aceeași înălțime de 46 mm ca și predecesorul său. Dar cum de ceva vreme cu toții am crescut în lățime, Watch Fit 2 a luat 33,5 milimetri în diametru (vechea generație avea 30 de milimetri). Grosimea este de 10,8 mm. În general, ceasul se potrivește aproape tuturor încheieturilor, de la anorexice la bangeri. Este confortabil pentru a fi purtat toată ziua și pentru somn. Acest lucru este ajutat de greutatea de 26 g în versiunea Active și de 30 g în versiunile Classic și Elegant. Cu toate acestea, această greutate este fără curea și/sau fără brățară.

Interesant este că versiunile Classic și Elegant au un sistem de prindere a curelei diferit de cel al versiunii Active. În versiunea de bază Active avem un sistem ala Huawei, iar în cele două variante superioare avem Quick Release. Este un pic păcat că nu au pus și ceasuri de viteză standardizate în bază... Și pentru a economisi ceva greutate (și bani), catarama de pe cureaua de silicon este din plastic.

În rest, aspectul a rămas la fel de minimalist ca întotdeauna, astfel încât singurul element care distrage atenția este butonul din partea dreaptă a carcasei. În rest, carcasa este cu adevărat mai clară și chiar și versiunea de bază arată ca și cum ar fi fabricată din metal, ceea ce ar putea constitui o provocare pentru multe persoane.

Ecran standard Huawei

Brățara/ceasul are un ecran de 1,74" cu o rezoluție de 336 x 480 pixeli. Finețea ridicată a ecranului de 336 PPI este un alt standard frumos al companiei și cu siguranță nu trebuie să vă faceți griji că vă uitați la Tetris. Sticla este sticla clasică Gorilla Glass.

Dimensiunea display-ului este absolut perfectă pentru mine și cred că, dacă ar fi să clasificăm acest ceas ca fiind de mână, este cel mai mare display în ceea ce privește această categorie. O mulțime de recenzenți speculează unde să clasifice acest model, dar cred că cuvântul "Watch" din numele ceasului ne oferă un indiciu clar.

Un mic dezavantaj pe care îl găsesc la aceste branduri de afișaje, dar poate că sunt prea cârcotaș. Gesturile (cum ar fi oprirea ecranului) funcționează numai pe ecranul de bază. Nicăieri altundeva nu poți pune palma pe ecran și să-l adormi.

GPS - da, Giroscop - da, Busolă - da, Compas - da

Pare deja ca un fel de science-fiction ușor, dar ceasul este echipat cu aproape toți senzorii pe care îi găsim de obicei la încheietura mâinii pe dispozitive smart mai performante. Și anume un accelerometru, o busolă, un giroscop, un pulsoximetru, un senzor de ritm cardiac și, de asemenea, un GPS. Un echipament destul de decent pentru un model atât de mic...GPS na volné planině, pecka. Červená Garmin Fenix 7X, červná Huawei Watch Fit 2

GPS-ul pe câmpiile deschise, o explozie. Garmin Fenix 7X roșu, Huawei Watch Fit 2 negru

Mă bucur că Watch Fit 2 nu m-a dezamăgit, iar acuratețea senzorilor este uluitoare. Inclusiv ritm cardiac și GPS. Am luat-o pentru o sesiune de antrenament pe Fatra printre stânci și a rezistat cu adevărat testului. Au avut ceva probleme în pădure, dar variații minime și am fost plăcut surprins.

Paradoxně se jim výborně vedlo v zastavěné oblasti

În mod paradoxal, s-au descurcat foarte bine în zona urbană. Red Fenix 7X, negru - Watch Fit 2V jehličnatém lese při stoupaní na Stoh měly Watch Fity trošku problém

Watch Fit 2 a avut o mică problemă atunci când a urcat prin pădurea de conifere de pe Stack. Garmin Fenix 7X roșu, Huawei Watch Fit 2 negru

Vechiul Watch Fit avea o problemă de viteză

Este adevărat că ultima generație nu a fost tocmai rapidă în ceea ce privește sistemul de operare. Și bănuiesc că Huawei era conștient de acest lucru și, prin urmare, a lucrat la acest aspect. Fluxul din meniu este excelent și nu mi-e teamă să spun că ceasul este la egalitate cu modele Huawei mai scumpe, cum ar fi Huawei Watch GT 3 Pro.  Dacă glisăm ecranul spre dreapta și spre stânga, găsim toate lucrurile importante, cum ar fi vremea, muzica, apelurile, rezumatele pașilor și așa mai departe. Totul este, bineînțeles, reglabil.

Deplasați-vă în jos pe ecran pentru a deschide comenzi rapide și în sus pe ecran pentru a deschide notificări. Trebuie să spun că totul are sens, cu excepția unui mic lucru. Dacă ajungeți la sfârșitul meniului din dreapta sau din stânga, o nouă atingere nu vă duce la vizualizarea de bază. Din păcate, nu se întâmplă nimic. Trebuie fie să vă întoarceți cu ajutorul butonului, fie să glisați înapoi în cealaltă direcție. Pe ecranul principal, butonul servește ca o cale de acces la meniul ceasului, unde puteți găsi deja absolut totul în ceas.

Sportul nu este o problemă

De cele mai multe ori, se obișnuiește ca aceste brățări/smartwatch-uri din gama inferioară să fie bune doar pentru sport, iar funcțiile smart să fie vagi și viceversa. Dar nu este cazul aici, iar atât în ceea ce privește caracteristicile smart, cât și cele sportive, acest micuț excelează. Și nu mă refer la proverbialul milion de activități, pe care, desigur, le veți găsi aici.

Vorbesc despre sofisticarea sporturilor majore, cum ar fi alergarea, unde veți învăța toate elementele esențiale și veți primi chiar și o încălzire animată și ghidată înainte de a alerga. După antrenament, ceasul va emite o analiză detaliată, iar Huawei nu a uitat de starea de antrenament, sarcina de antrenament și VO2 Max. În ansamblu, încep să văd cum toate acestea se pot încadra în carcasă:-)

Testování byla zábava a tak trošku dřina.:-)

Testarea a fost amuzantă și un pic obositoare. :-)

Un alt aspect care ne-a uimit la redacție este navigația. Ați auzit bine. Ceasul dispune de navigare cu viraje, astfel încât puteți încărca un fișier GPX și puteți fi ghidat pe o hartă oarbă în aventurile dumneavoastră. Și dacă ați căzut în apă undeva, nu vă faceți griji, ceasul este potrivit și pentru înot.

Bateria este cu siguranță peste standard

Ceva trebuie să fie în neregulă cu acel ceas. Dar cu siguranță nu este bateria. 10 zile în modul smartwatch cu utilizare ușoară și o săptămână de utilizare intensă este o valoare foarte decentă, iar încărcătorul îl puteți ascunde într-un sertar pentru câteva zile.

Dacă vă interesează o analiză detaliată, în stil Hoyavey, iată o defalcare a ceea ce puteți și ce nu puteți face pentru o astfel de autonomie a bateriei:

  • Timp de 10 zile: 30 de minute de apeluri prin Bluetooth pe săptămână, 30 de minute de ascultare de muzică pe săptămână, monitorizare continuă a somnului și a ritmului cardiac, 30 de minute de exerciții fizice pe săptămână, notificări activate (50 de mesaje, 6 apeluri și 3 alarme pe zi) și ecranul se poate trezi de până la 200 de ori pe zi.
  • Timp de 7 zile: 30 de minute de apeluri prin Bluetooth pe săptămână, 30 de minute de muzică pe săptămână, urmărirea somnului și a ritmului cardiac pornită continuu, 60 de minute de exerciții fizice pe săptămână, notificări pornite (50 de mesaje, 6 apeluri și 3 alarme pe zi) și ecranul se poate activa de până la 500 de ori pe zi.

Din păcate, nu veți citi nicăieri cât timp poate funcționa ceasul în mod continuu pe GPS. Când l-am luat pentru patru ore la munte, am obținut 16% din 46% când l-am rulat. Ceea ce ne spune că durata de viață a bateriei va fi undeva în jur de maxim 10 ore. Dar cred că nu avem de ce să ne plângem.

Apeluri telefonice și muzică pe ceas? Nici o problemă.

Una dintre cele mai mari atracții ale acestui model este cu siguranță apelarea prin Bluetooth și stocarea muzicii. Dacă nu mă înșel, acesta este unul dintre cele mai ieftine ceasuri care poate face acest lucru. Dacă mai știți și altele, nu ezitați să le postați în comentarii.

Puteți folosi ceasul pentru a răspunde cu un mesaj prestabilit, ceea ce este o adevărată plăcere și vă simplifică foarte mult viața. Bineînțeles, mai sunt și funcția meteo, funcția "Unde mi-e telefonul", alarma, cronometrul, cronometrul, cronometrul de numărătoare inversă și așa mai departe. Există și un magazin AppGalery pentru Watch Fit 2, unde puteți îmbogăți ceasul cu aplicații suplimentare.

Așa cum am menționat la începutul recenziei, în cele două variante se găsește și un cip NFC

Respiră. Îl pot auzi cum geme

Trebuie să cunoașteți filmul Cenușăreasa și faimoasa scenă în care domnul D își ține respirația. Dacă doriți, de asemenea, să vă îmbunătățiți respirația (sau pur și simplu doriți să vă calmați), puteți folosi exerciții de respirație și "respirați" cu ceasul. În plus, ceasul măsoară elementele de bază, cum ar fi pașii, ritmul cardiac, caloriile și stresul după ce răspunde la un chestionar, de exemplu (cu siguranță vă veți distra cu chestionarul). Acesta măsoară, de asemenea, somnul, pentru care îți spune chiar cum să îl îmbunătățești prin recunoașterea etapelor de somn profund, ușor și REM.

Nu am găsit nicio eroare

Cu adevărat și sincer. Tot timpul am sperat să găsesc vreun defect major în această piesă și nimic... Ceasul mi-a tăiat răsuflarea, iar Huawei a creat un model unic în ceea ce privește raportul preț/performanță, dar și în ceea ce privește raportul sport/funcții smart. Nu înțeleg cum au reușit să creeze un astfel de model cu un preț atât de mic, dar este cu adevărat dotat cu toate cele necesare și totuși prețul rămâne sub 800 de lei.

Colegul meu Dominik a comentat spunând: "Dacă modelul ăsta nu va fi lansat cu lopata peste tejghea clienților, nu știu care altul." Și are dreptate. Huawei Watch Fit 2 are mult potențial, atât pentru sportivi, cât și pentru cei care lucrează la birou

Este foarte dificil să găsești un model similar dintr-o gamă de prețuri asemănătoare. Dacă am rămâne la aceeași companie, aș verifica Huawei Watch GT 2, care are caracteristici foarte asemănătoare și poate fi cumpărat doar puțin mai scump. O altă alternativă ar putea fi, de exemplu, Garmin Venu SQ, care nu telefonează, dar îl plătești și are proverbiala calitate Garmin

Dacă vrei să investiți ceva mai mult, nu pot decât să vă recomand Apple Watch 7 sau Samsung Watch 4.

Ce părere aveți despre acest model? Sunteți la fel de entuziasmați ca și mine?

S-ar putea să vă placă:

Huawei Watch GT 3 recenzie – Cel mai bun model din gama medie?
23.3.2022
Huawei Watch GT 3 recenzie – Cel mai bun model din gama medie?

Garmin Venu SQ recenzie: Corpul lui Apple Watch, inima lui Garmin
23.3.2022
Garmin Venu SQ recenzie: Corpul lui Apple Watch, inima lui Garmin

Apple Watch 7 recenzie – Ecranul, încărcare rapidă și... Merită?
22.7.2022
Apple Watch 7 recenzie – Ecranul, încărcare rapidă și... Merită?

Samsung Galaxy Watch 4 recenzie - începe confruntarea dintre SUA și Coreea
26.7.2022
Samsung Galaxy Watch 4 recenzie - începe confruntarea dintre SUA și Coreea