» Blog » Huawei

Huawei Watch D recenzie - Măsoară tensiunea cu ajutorul unei manșete amplasate în curea

Taguri: Recenzii | Huawei | Smartwatch

7.9.2022 | 8 MIN

Nu cu mult timp în urmă am scris o recenzie despre acest ceas, iar acum îl am în sfârșit în măinile mele. Huawei Watch Dprimul ceas din lume cu tensiometru. În articolul de astăzi , analizăm modul în care funcționează și dacă poate înlocui un disponitiv medical.

Ceasurile Huawei nu încetează niciodată să mă surprindă. De fapt, smartwatchurile lor încearcă să se impună în toate categoriile. Fie că este vorba de ceasuri sport  (Huawei Watch GT Runner) sau smartwatchuri pentru sănătate precum Watch D.

Cele mai mari avantaje ale modelului:

  • Măsurarea tensiunii prin intermediul unei manșete gonflabile
  • EKG
  • Greutate redusă
  • Displey AMOLED
  • Durata de viață a bateriei decentă

Watch Fit după Crăciun

Carcasa ceasului D îmi amintește puțin de carcasa Huawei Watch Fit 2. Dar după valul de Crăciun. Dimensiunile de 51 x 38 x 13,6 mm s-ar putea să nu se potrivească tuturor. După cum scrie însuși producătorul - înălțimea acestui model este măsurată în cel mai subțire punct al său, deci poate că senzorul de ritm cardiac nu este inclus. Astfel, cu senzorul, înălțimea totală a ceasului este de 15,85 mm. Este cu siguranță plăcut faptul că, carcasa este fabricată din aluminiu și astfel, de exemplu, este mai durabilă decât plasticul și mai ușoară decât dacă ar fi fost fabricată din oțel.

Greutatea modelului este de aproximativ 40,9 g fără curea și 91 g cu curea de mărimea L. Ceea ce nu este rău în legătură cu faptul că ceasul are o manșetă specială (pad) pentru măsurarea tensiunii. Greutatea este ușor modificată de dimensiunea curelei. Există, de fapt, două dimensiuni în pachet, pentru măsurarea corectă a tensiunii. M ar trebui să se potrivească unei mâini de la 13 la 16 cm, iar L de la 16,1 la 20 cm.

Cureaua, ca la fiecare model Huawei, este realizată dintr-un polimer de înaltă calitate numit Fluoroelastomer. Este confortabilă și nu am nicio problemă în a o purta toată ziua. Se închide cu o închidere clasică, care funcționează în mod fiabil. Reglarea lungimii nu este, de asemenea, dificilă. Cureaua are o lățime de 29 mm, așa că este un pic cam voluminoasă pe mână.

Văd un ușor dezavantaj în curea în timpul activității sportive. Deși se încălzește bine (manșeta manometrului este destul de caldă), cureaua nu poate fi strânsă 100% pe mână doar din cauza cataramei rabatabile, iar măsurarea ritmului cardiac poate să nu fie exactă.

Clasicul AMOLED de la acest brand

Odată ce o companie începe să producă displayuri de calitate, este greu să le depășești produsul cu ceva și mai WOW. Aici avem un AMOLED cu o rezoluție de 456 x 280 pixeli și o dimensiune de 1,64". Finețea este de 326 PPI și, oricât de mult nu voi descrie datele, voi spune că display-ul este plăcut de privit și redat în detaliu.

Opțiunea de a seta modul Always-on va fi cu siguranță pe placul unora și puteți alege dacă doriți un display Always-on digital sau analogic.

De asemenea, veți fi mulțumiți de cadranele schimbabile, deoarece există o mulțime de ele în aplicație pentru ca toată lumea să poată alege. Există aproximativ 5 în bază, care detaliază cele mai importante lucruri.

Sticla pe acest ceas are o formă  ușor curbată 2.5D Gorilla Glass, deci este predispusă la zgârieturi. Așadar, vă recomand să acoperiți displayul cu o folie protectoare sau cu o husă de protecție din silicon.

Echipament pentru senzori

Baza este formată dintr-un accelerometru, un giroscop, un sistem optic (pulsoximetru, monitor de ritm cardiac), un senzor termic care măsoară temperatura pielii și un senzor de lumină ambientală. Expansion vine apoi cu un senzor Hall (câmp magnetic), un ECG, un monitor de tensiune arterială și, pentru mine, un GPS, la care poate nu mă așteptam aici. Funcțiile de sănătate sunt principala atracție, așa că m-am gândit că ar trebui să lase GPS-ul deoparte.

Cu toate acestea, este aici și măsoară perfect. Nu a existat nicio problemă cu datele în timpul rulării. Ceasul s-a potrivit atât cu lungimea traseelor, iar redarea nu a fost deloc rea.

Černá – Huawei Watch D, Žlutá – Garmin Fenix 7X

Negru - Huawei Watch D, Galben - Garmin Fenix 7X

Tensiometrul și ECG-ul reprezintă cea mai mare atracție a acestui model

Când am auzit prima dată că ceasul va avea un tensiometru, am fost foarte încântat de noua tehnologie. Și entuziasmul... Acesta persistă.

Tensiometrul se bazează pe o manșetă gonflabilă care este încorporată în curea. Pentru a măsura tensiunea, puneți mâna pe inimă (așa cum se arată în video și în animația din ceas), iar manșeta începe să se umfle cu un mic compresor (pompă). Acesta măsoară apoi tensiunea într-un mod similar cu tensiometrul clasic pe care îl cunoaștem cu toții.

Sincer, vreau doar să vă împărtășesc testele mele. Așa a funcționat pe mâna mea, nu pot spune că nu va funcționa mai bine pentru altcineva. În cadrul testelor, am folosit un tensiometru convențional, un Huawei Watch D și un Samsung Galaxy Watch 5 PRO calibrat. Am pus rezultatele într-un tabel pentru mai multă claritate.

Măsurători / Ceasuri

Samsung Galaxy Watch 5 PRO
Huawei Watch D
Tensiometru clasic
1. măsurători 127/73
126/73
122/70

2. măsurători

133/76
117/76
129/77
3. măsurători 132/75
118/72
129/75

Huawei spune că măsoară cu o precizie de +-3 mm Hg. Din acest tabel putem vedea că tensiunea diastolică ar fi destul de bună, dar cea sistolică nu se potrivește. Cu toate acestea, lucrul perfect este că ceasul nu trebuie calibrat în niciun fel și poate face acest lucru doar cu ajutorul unui mastic. Ceea ce este pe jumătate important este să aveți o curea adecvată și să țineți corect mâna atunci când măsurați.

Deoarece se așteaptă ca ceasul să mai treacă prin multe alte actualizări, nu voi emite nicio judecată. Tehnologia este complet nouă și se așteaptă multe îmbunătățiri. Nu e rău deloc, dar am mari speranțe pentru viitor! :-)

Puteți apoi să vă evaluați rezultatele tensiunii în aplicație, unde Huawei vă va scrie dacă vă aflați în limitele normale sau dacă aveți o tensiune ridicată sau redusă. În plus față de evaluarea zilnică, puteți evalua și săptămânal sau lunar. De asemenea, puteți specifica de câte ori doriți ca ceasul să vă alerteze în timpul zilei pentru a vă măsura presiunea.

ECG este un clasic pentru brandurile care doresc să adauge ceva la ceasurile lor și să le facă literalmente "fanteziste". Din păcate, este probabil singurul senzor care nu mă impresionează. Nu mi se pare deloc precis, iar prin adăugarea acestui senzor se poate spune că ceasul are ceva în plus.

Este bine că vă solicită o măsurătoare după exerciții (deoarece 30 de minute după exerciții este cel mai bun moment). Nu o dată dispozitivul m-a trimis la medic, așa cum se întâmplă cu celelalte, deci are un mic și nesemnificativ plus.

Cine a fost de fapt primul?

Se poate spune că Huawei a realizat primul ceas cunoscut public care măsoară tensiunea arterială. Dar primul ceas cu un monitor de tensiune arterială integrat a fost realizat în a 11-a lună a anului 2020, denumit BP Doctor MED.

Ceasul funcționează pe o tehnologie ușor diferită și, prin urmare, nu putem vorbi de plagiat din partea Huawei, dar cu siguranță este frumos să menționăm această companie.:-)

Nu uitați să faceți mișcare

Deși ceasul se concentrează în primul rând pe funcțiile de sănătate, aceștia nu au uitat de sport. Ceasul conține peste 70 de activități sportive, inclusiv cele mai importante, precum alergarea, ciclismul, yoga, antrenamentul cu greutăți, cardio și așa mai departe. După ce vă antrenați, ceasul vă prezintă câteva date de bază, iar restul le puteți găsi în aplicația Huawei Health.

Dacă vă este prea lene să vă porniți antrenamentul, Watch D poate recunoaște 6 activități și le poate începe pentru dvs. Plimbare în aer liber și în interior, alergare, bandă de alergare, aparat eliptic și aparat de canotaj..

Hodinky se mnou prošly i test v podobě přeběhnutí Smrku a Lysé hory najednou. 50M voděodolnost zajišťuje možnost plavat, či nosit hodinky 3 hodiny v naprostém dešti a sněhu :-)

Rezistența la apă de 50M asigură posibilitatea de a înota cu el sau de a-l purta timp de 3 ore în ploaie și zăpadă :-)

Autonomia bateriei este mai mică la Huawei, la alte branduri este standard

Durata de viață de șapte zile a unui smartwatch este deja un standard. În cele mai multe cazuri, întâlnim și mai multă rezistență cu Huawei.

La Watch D, au respectat în sfârșit standardul de aur, iar ceasul trebuie să reziste 7 zile în modul smartwatch cu șase măsurători pe zi și x alte reguli.

Bateria mă surprinde. Într-un mod plăcut. Chiar și cu activități sportive mai lungi de două ore, rezistă frumos și chiar și atunci când m-am jucat cu el (măsurând constant tensiunea), i-am dat 5 ore de antrenament, a durat 5 zile încărcate, ceea ce este foarte decent!

Caracteristici de fitness - Bazele suficiente

În ceas găsim elementele de bază, cum ar fi pașii, caloriile, somnul, ritmul cardiac și măsurarea SpO2. Ca o astfel de funcție mai avansată, am luat memento-ul inteligent care vă spune în timpul zilei că ar trebui să mergeți la un antrenament, să beți ceva, să vă culcați etc.

Dacă aveți prieteni sau rude care folosesc, de asemenea, ceasuri Huawei, puteți să le împărtășiți citirile tensiunii arteriale, bătăile excesive ale inimii etc. pentru a-i ține pe cei dragi la curent cu starea dumneavoastră de sănătate în orice moment.

Mai puțin smart precum obișnuia să fie Huawei

Cu Huawei, apelarea hands-free, stocarea de muzică și răspunsurile la mesaje prestabilite sunt standard.

Aici, va trebui să ne mulțumim cu o ușoară reducere a serviciilor și vă puteți aștepta doar la notificări, controlul serviciilor și vă puteți aștepta doar la notificări, controlul muzicii de pe telefon, vremea și cam atât. Răspunsurile prestabilite la notificări pentru telefoanele Android vor fi foarte plăcute. Ceasul are, de asemenea, un asistent vocal, dar, din păcate, acesta nu este disponibil pentru România. Dar înțeleg, Huawei în acțiunile sale prin faptul că ceasul este construit în primul rând ca un dispozitiv medical.

Rezumat

Huawei Watch D are cu siguranță o valoare adăugată și nu este o pierdere de bani. Tensiometrul poate fi folosit pentru măsurători orientative, iar pentru persoanele cu dificultăți, aceasta este o modalitate de a ține totul sub control.

Îmi place că ceasul are o utilizare generală cam oriunde. Citind un mesaj de pe el, răspunzând cu un răspuns prestabilit, schimbând o melodie de pe telefon, făcând jogging cu el... Nu este doar un dispozitiv medical, ci un smartwatch cu drepturi depline, cu toate dotările și cu o autonomie decentă a bateriei!

Ca alternativă, aș vedea doar Samsung Galaxy Watch 4 sau Watch 5, care poate măsura și tensiunea după calibrarea cu un manometru clasic. Micul dezavantaj constă în calibrarea inițială și apoi, de asemenea, în faptul că ceasul trebuie calibrat mai des. Și, de asemenea, că trebuie doar să aveți un telefon Samsung pentru a putea măsura presiunea și ECG-ul. Dar are mai multe funcții inteligente și, de exemplu, plata cu cardul.

Ce părere aveți despre noul Huawei Watch D?

Ceasurile menționate în articol