» Blog » Xiaomi

CONFRUNTARE: Huawei Band 7 vs. Xiaomi Mi Smart Band 7

Taguri: Duel | Xiaomi | Huawei | Smartwatch

26.10.2022 | 10 MIN

Denumire, preț, caracteristici. Acestea sunt câteva caracteristici care unesc cele două modele concurente ale brandurilor asiatice. Huawei și Xiaomi au venit pe piață cu modele destul de asemănătoare, Huawei Band 7 și  Xiaomi Mi Smart Band 7. Astăzi, vom arunca o privire asupra acestei confruntări a modelelor 7.

În ultimele luni, Huawei a venit cu un succes după altul. Iar Band 7 nu face excepție. Au reușit să creeze o brățară cu bani puțini și multă muzică. În fața sa se află Mi Smart Band 7, cu nume similar. Nu este doar o confruntare între două omonime, ci două mari companii asiatice care se luptă pentru un loc mai bun în clasament.

Design simplu

Una dintre cele mai evidente diferențe este designul celor două brățări. În timp ce Band 7 recuperează deja ușor forma de smartwatch, omologul său Xiaomi rămâne încă în lumea brățărilor.

Din punct de vedere parametric, brățările nu sunt departe una de cealaltă. Huawei Band 7 cântărește doar 16 g, are o grosime de 10 mm și un diametru al carcasei de 26 mm. Mi Band este mult mai subțire în comparație cu acesta. Cu o greutate și mai mică, de 13,5 g, nici măcar nu știi că o porți. Grosimea sa de 12 mm și diametrul de 21 mm o fac una dintre cele mai mici brățări de pe piață.

196 lei în stoc

Curelele de la ambele modele sunt din silicon. Marele avantaj al benzii 7 este flexibilitatea curelei și numărul mare de găuri pentru prindere. Grație ajustării perfecte, banda poate fi montată chiar și pe încheietura mai mică a unui copil, ceea ce reprezintă adesea o problemă în cazul ceasurilor pentru copii.  În cazul Mi Smart, este exact invers. Probabil că nu veți reuși niciodată să o potriviți perfect.

Cureaua ambelor modele este prevăzută cu o cataramă din plastic. Înțeleg că producătorii au vrut să economisească costuri și greutate. De fapt, se potrivește produsului complet din plastic. Cu toate acestea, o închizătoare din plastic este întotdeauna cea mai proastă opțiune. Acesta se poate rupe cu ușurință dacă este trasă rapid sau manevrată greșit.

În ceea ce privește aspectul general, construcția brățării și potrivirea, Band 7 este învingătoare din punctul meu de vedere. Se poate adapta mai bine la încheietura mâinii, iar tipul de silicon folosit pentru curea este mai confortabil decât cel de la Xiaomi. Ca om, nu sunt complet fan al unui dispozitiv atât de mic, dar, în general, are un avantaj față de Xiaomi în această privință.

Displayuri de care nici măcar giganților smartwatch-urilor nu le-ar fi rușine

Este fantastic cât de ornamentate sunt displayurile de pe ambele brățări. Voi începe cu Huawei. Un display AMOLED de 1,47 inch, cu o rezoluție de 194x368 pixeli și opțiunea always-on (un display activat permanent). Întregul display este apoi acoperit de o sticlă de plastic, care este, la urma urmei, mai predispusă la diverse zgârieturi. Dar, având în vedere prețul brățării, nu am absolut nimic împotrivă.

Xiaomi, pe de altă parte, contraatacă. Acesta dispune, de asemenea, de un display AMOLED de 1,62 inch. În ciuda specificațiilor mai mari, nu se simte că displayul este mai mare. Acest lucru se datorează faptului că brățara este mai extinsă în înălțime și mai puțin în lateral. Displayul are o pixelare de 192 x 490 și dispune, de asemenea, de o funcție always-on. Este acoperit cu sticlă Gorilla Glass temperată, ceea ce mi se pare mult mai logic decât cea din plastic, deoarece este mai rezistentă la zgârieturi și spargere.

Fiecare dintre exponate arată foarte bine la vedere. Uneori chiar mă minunam pentru că îmi dădeam seama că este vorba de o brățară. Pixelii ușor mai mari au decis în cele din urmă care dintre cele două displayuri m-a impresionat mai mult. În confruntarea displayurilor, aș acorda un avantaj strâns piesei Xiaomi, dar diferența este într-adevăr imposibil de distins.

Xiaomi Mi Band 7 recenzie - Ce s-a schimbat în afară de numărul din denumire
27.7.2022
Xiaomi Mi Band 7 recenzie - Ce s-a schimbat în afară de numărul din denumire

Echipament senzorial

Echipamentul senzorilor este același. Ambele modele sunt echipate cu accelerometru, giroscop, senzor de ritm cardiac, pedometru și pulsoximetru. Astfel, m-am concentrat pe evaluarea calității măsurătorilor. În general, Huawei este cunoscută pentru calitatea măsurătorilor. Acest lucru nu se poate spune despre Xiaomi, chiar și în cazul prețurilor mai mari.

TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta
6.6.2022
TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta

Huawei Band 7 și măsurarea ritmului cardiac este la un nivel ridicat. Acesta este lucrul asupra căruia am căzut de acord cu colegul meu Matei. Am putut vedea deja că ștacheta a fost ridicată cu generația anterioară, dar acum calitatea a crescut din nou, iar măsurarea este foarte precisă. În cazul Xiaomi este o poveste mai tristă. Adesea, măsurătorile nu corespund realității. Se confruntă cu această problemă de x ani...sincer, nu înțeleg de ce nu fac ceva în acest sens.

De asemenea, brățările au progresat în măsurarea somnului. Nu te încurcă, nici măcar atunci când te rostogolești în pat, datorită greutății lor mici. Aplicația detaliază apoi modul în care a evoluat somnul dumneavoastră.

Țineți cont de absența unui receptor GPS. Din punctul meu de vedere, ar adăuga cu siguranță un plus de eleganță brățărilor și le-ar face giganți ai categoriei lor. Pe de altă parte, prețul brățărilor ar crește și nu ar mai fi la fel de accesibile ca acum.

Noutatea cea mai remarcabilă este adăugarea estimării VO2Max. Ambele modele au primit acest upgrade. Pentru o brățară care abia dacă depășește prețul de 1000 de coroane, e frumos, nu? Indicatorul VO2Max definește cantitatea maximă de oxigen pe care corpul uman o poate folosi în timpul unei sarcini sportive. Datorită acestui lucru, puteți afla care este starea dumneavoastră fizică.

Dezavantajul rămâne faptul că ambele modele nu au GPS, ceea ce are legătură și cu măsurarea VO2Max. Prin urmare, datele nu sunt atât de relevante pe cât ar trebui să fie..

În ceea ce privește categoria acuratețe, Huawei își rostogolește adversarul în măsurători. Acuratețea datelor a fost destul de asemănătoare cu cea a smartwatchului Apple Watch 7, care este cunoscut pentru măsurători destul de precise și de înaltă calitate.

O doză decentă de sport

Niciuna dintre ele nu va dezamăgi din punct de vedere sportiv. Există o gamă largă de activități sportive din care puteți alege. Band 7 oferă până la 96, iar Mi Smart Band 7 peste 130. O doză decentă de sport. Datorită lejerității lor, nici măcar nu vă dați seama de ele atunci când faceți exerciții. În plus... Acestea se țin ferm pe mână și nimic nu împiedică înregistrarea și măsurarea netulburată.

Mi Smart Band 7 este menit să fie un companion sportiv și se descurcă perfect. Gama de activități sportive și categorisirea lor este mult mai bună decât Huawei Band 7. Thumbs up Xiaomi! Adăugați la aceasta senzori de o calitate și mai bună și această bandă poate fi un instrument ideal pentru sport. Tocmai din cauza senzorilor de calitate scăzută, aș prefera totuși Huawei Band 7. Deși acreditările sportive ale Xiaomi sunt excelente, datele reale sunt totuși mai importante pentru mine.

Rezistența este mai mult decât solidă

Nici această confruntare nu va fi una cu un singur obiectiv. Cele două modele au chiar și o durată de viață a bateriei destul de asemănătoare. Band 7 de la Huawei va rezista până la 14 zile de utilizare standard și 10 zile de utilizare mai intensă.

Mai exact:

  • 14 zile - Monitorizarea ritmului cardiac: întotdeauna activată, HUAWEI TruSleep™: activat pe timp de noapte, exerciții fizice: în medie 30 de minute pe săptămână, notificări de mesaje: activate (50 de mesaje, 6 apeluri și 3 alarme pe zi), ecran: se activează de 200 de ori pe zi
  • 10 zile - Monitorizarea ritmului cardiac: întotdeauna activată, HUAWEI TruSleep™: activat pe timp de noapte, exerciții fizice: în medie 60 de minute pe săptămână, notificări de mesaje: activate (50 de mesaje, 6 apeluri și 3 alarme pe zi), ecran: se activează de 500 de ori pe zi

Mi Smart Band 7 este aproape la fel. Are o durată de viață de până la 15 zile în cazul unei utilizări standard și de 9 zile în cazul unei utilizări mai intense. Jos pălăria pentru amândoi. Pentru o brățară care costă câteva sute aceasta este o realizare excelentă. Nici măcar nu aș declara un câștigător aici, în medie iese la fel.

Micuții inteligenți

Aceste brățări nu sunt cu siguranță pentru cei slabi de inimă. Se întâmplă să facă destul de multe. Una dintre funcțiile mele inteligente preferate este declanșatorul de la distanță al aparatului foto. Din păcate brățările nu oglindesc camera, dar mi-aș fi dorit acest lucru.

De asemenea, puteți controla playerul muzical prin intermediul brățărilor, dar, din păcate, nu veți găsi în ele servicii de stocare sau de streaming. Dau un vot de încurajare pentru funcția meteo. Nu am mai văzut de mult timp un reportaj atât de bine realizat. Trebuie să recunosc că am fost impresionat, în felul meu, de design și de datele afișate în fiecare dintre modele, care oferă nenumărate posibilități.

O bucurie pentru fiecare utilizator

Interfața cu utilizatorul este bine gestionată pentru ambele modele. Fiecare model are tranziții frumos concepute între meniuri și widget-uri, nu se blochează prea mult. În plus, fiecare model oferă cadrane configurabile pe care le puteți personaliza după bunul plac.

Mi Smart Band 7 are în ofertă chiar și un fundal 3D. Prima dată l-am văzut pe Xiaomi Watch S1. Mi se pare interesant, dar brățara nu are încă suficientă energie pentru astfel de gadgeturi. Din această cauză, fundalul se bloca întotdeauna în timpul animației și strica impactul final. Dar țineți-o tot așa Xiaomi, într-o zi va fi cu siguranță în top!

În combinație cu un dispozitiv Android, Huawei Band 7 poate, de asemenea, să răspundă la mesaje. Nu-i așa că e tare? Din punctul meu de vedere, 100% da. Caracteristici interesante la o brățară pentru câteva sute.

Recenzie Huawei Band 7 - Potențial sub forma unor date precise și a unor funcții urbane
12.7.2022
Recenzie Huawei Band 7 - Potențial sub forma unor date precise și a unor funcții urbane

Găsesc o ușoară diferență în butonul de pe partea laterală a carcasei. Butonul este echipat cu modelul Band 7, în timp ce modelul Xiaomi este fără buton. Butonul servește ca intrare și ieșire în meniul ceasului. Ținând apăsat butonul, puteți, de asemenea, să reporniți sau să opriți banda. Sincer, în timpul utilizării, butonul mi s-a potrivit foarte bine. Este un element care a făcut ca brățara să fie ușor de utilizat. Este posibil să fi ratat acest lucru în cazul modelului Xioami, deoarece nu a fost întotdeauna la fel de fiabil la atingere, iar comenzile au fost stagnante. Pe de altă parte, din punct de vedere estetic, butonul este mai puțin deranjant.

În ceea ce privește manevrabilitatea generală și prima impresie, înclin din nou de partea Huawei. Acesta este unul dintre celelalte motive pentru care este cu un pas mai departe decât Xiaomi în finală. Și pe de o parte, îmi pare rău, deoarece Xiaomi a jucat bine, funcțional sau nu. Simt doar că nu va merge niciodată până la capăt. Și de aceea lucrurile care ar putea fi grozave nu sunt atât de grozave, pentru că sunt neterminate.

Aplicație

În ceea ce privește aplicațiile, avem "Huawei Health" pentru Huawei și "Mi Fitness" pentru Xiaomi. Nu merită să intrăm în prea multe detalii despre aplicații. Acestea sunt destul de asemănătoare, vă oferă aceeași listă de date, iar imaginea de ansamblu a tuturor înregistrărilor este bună. Mi-a plăcut mai mult aplicația Huawei. Motivul este simplu. Când deschid aplicația, mi se pare sofisticată. Dimpotrivă, când deschid Mi Fitness, mă simt ca într-o aplicație pentru copii. Nu mă înțelegeți greșit, dar când deschid aplicația, este primul lucru care îmi vine în minte.

Pot să laud cu o inimă curată

Este clar că niciuna dintre piesele analizate nu a depășit limitele imposibilului. Dar, în mod clar, au reușit să depășească toate așteptările. Fiind vorba de brățări pe bani puțini, puțini sunt cei care se așteaptă cu adevărat la miracole de la ele. Un preț scăzut, un display cool, o autonomie solidă a bateriei, o dotare decentă a senzorilor, o grămadă de funcții sportive și ceva inteligent. Sunt suficiente argumente convingătoare pentru mine pentru a lăuda ambele brățări.

Dacă ar trebui să aleg direct unul dintre modele, aș ezita o vreme. Dar, în cele din urmă, aș înclina spre Huawei Band 7. De ce? În toate testele mele, nu am întâlnit nicio brățară care să nu funcționeze fără probleme. Și acesta este primul lucru pe care îl urmăresc întotdeauna cu atenție. De îndată ce ceva nu funcționează așa cum ar trebui, nu-mi place. Și nu pot spune același lucru despre Band 7. În plus, dacă adaug plusurile enumerate în paragraful de mai sus, nu am de ce să-mi fac griji.

Există un singur motiv pentru care nu aș alege Mi Smart Band 7. În cazul unei utilizări maxime, netezimea dispare după un timp. De asemenea, îmi place teribil de mult fundalul 3D, dar mă tot întreb. De ce oare îl pun acolo dacă nu funcționează nici pe jumătate și strică impresia generală?

Așa cum am menționat în recenzia noastră video, recomand Band 7 pentru femei sau adolescenți sau copii mai mici. Nu este chiar potrivit pentru mâna unui bărbat. Mi Smart Band 7 este opusul. Prin alungirea corpului, este posibil ca banda să nu se potrivească tuturor. În special, persoanele cu încheieturi mai mici vor găsi că acesta este proeminent față de mână și, probabil, va fi greu de purtat.

Ce altceva aș mai putea să sublinia?

Dacă nu ați găsit ceea ce vă așteptați în niciunul dintre aceste produse, nu vă faceți griji. Modelul mai sportiv de la Garmin, Vívosmart 5,  oferă o mai mare plăcere de a face sport și date foarte precise. Apoi, există modele mai vechi ale produselor menționate. Printre acestea se numără Huawei Band 6 și Mi Smart Band 6. Alegerea modelelor mai vechi mi se pare logică, mai ales dacă doriți să economisiți un dolar. În caz contrar, merită să investești în modele mai noi, care oferă o echipare, o baterie și caracteristici ceva mai bune.

S-ar putea să vă intereseze și:

Garmin Vívosmart 5 review - Un pas înainte sau în lateral?
12.5.2022
Garmin Vívosmart 5 review - Un pas înainte sau în lateral?