» Blog » Huawei

Recenzie Huawei Band 7 - Potențial sub forma unor date precise și a unor funcții urbane

Taguri: Huawei | Smartwatch

12.7.2022 | 6 MIN

Huawei a decis să lanseze un ceas poate în fiecare lună. Pentru luna iulie, a pregătit o variantă a Huawei Band 7, care nu lipsește din repertoriul niciunui brand chinezesc. Totuși, acest "Band" mi se pare mult mai rafinat decât omologii săi.

Voi menționa de la bun început că, dacă aveți Huawei Band 6, nu este nevoie să investiți într-un nou model de brățară. Nu s-au schimbat prea multe lucruri de bază și multe lucruri, cum ar fi durata de viață a bateriei și/sau ecranul, au rămas la fel. Este neobișnuit, dar este adevărat. O să vă ofer o scurtă prezentare a ceea ce s-a schimbat aici:

  • Reducerea greutății cu 2 grame
  • Creștere cu 1 PPI a fineții ecranului și opțiunea de afișare Always-on
  • Răspunsuri prestabilite la mesaje
  • Opțiuni predefinite de răspuns la SMS și la apelurile primite

Ei bine, asta e tot pentru început. Dacă doriți să aflați mai multe, continuați să citiți.

254 lei Vânzarea s-a încheiat

Designul rămâne exact același

Căutați o schimbare și nu mai vreți să purtați aceeași brățară la încheietura mâinii. O să vă dezamăgesc. Band 7 este exact la fel ca vechea generație Huawei Band 6. Din punct de vedere dimensional, a crescut foarte puțin - 44,35 x 26 x 9,9 mm, comparativ cu vechea generație - 43×25,4×10,99 mm. Așadar, noua generație este puțin mai mare și puțin mai subțire.

254 lei Vânzarea s-a încheiat

Materialul carcasei este un polimer rezistent, completat de o curea din silicon cu cataramă din plastic. Ieftin, practic și ușor. Așa cum am menționat la început, brățara a scăzut la o greutate de 16 g fără curea. Dacă nu vă place siliconul, puteți cu siguranță să vă echipați ceasul cu elemente metalice sau din piele, de exemplu, pe unele site-uri fără nume.

Am vești bune pentru iubitorii de culori, există o mulțime de culori. Astfel, puteți achiziționa brățara în nuanțe de gri închis (aproape negru), roz și verde.

În general, trebuie să spun că, în comparație cu Xiaomi Mi Band 7 Huawei Band 7 mi se potrivește mult mai bine. Se simte mai solid pe mână și nu pare a fi o jucărie, mai degrabă un dispozitiv. Este mai ferm pe mână, nu se învârte la fel de mult și pur și simplu... Are sfere mai mari decât Xiaomi Mi Band 7.

AMOLED cu modul Always-on

Pentru bani puțini, ecran generos. Ecranul de 1,47" cu rezoluție mare de 194 x 368 a rămas la fel ca la generația precedentă, dar de ce să schimbi ceva care era deja genial. Noutatea constă în ecranul permanent activat, ceea ce îi va mulțumi pe cei care nu vor să se uite la un ecran negru și să aștepte să vadă dacă gesturile funcționează așa cum ar trebui. Aceasta va reduce puțin durata de viață a bateriei, dar poate fi utilă. Glumesc, va reduce durata de viață a bateriei la jumătate, ceea ce trebuie să acceptați.

Bateria va fi satisfăcătoare chiar și pentru utilizatorii exigenți

Standardul tuturor brățărilor smart este o autonomie destul de decentă a bateriei. Pentru Huawei Band 7, vorbim de 14 zile de utilizare normală și 10 zile de utilizare intensă.

Mai exact:

  • 14 zile - Monitorizarea ritmului cardiac: mereu activată, HUAWEI TruSleep™: activată noaptea, exerciții fizice: în medie 30 de minute pe săptămână, notificări de mesaje: activate (50 de mesaje, 6 apeluri și 3 alarme pe zi), ecran: se activează de 200 de ori pe zi
  • 10 zile - Monitorizarea ritmului cardiac: întotdeauna activată, HUAWEI TruSleep™: activată noaptea, exerciții fizice: în medie 60 de minute pe săptămână, notificări de mesaje: activate (50 de mesaje, 6 apeluri și 3 alarme pe zi), ecran: activat de 500 de ori pe zi

Ce vom face, 60 de minute de exerciții fizice pe săptămână este destul de mult, iar dacă folosiți brățara mai mult pentru sport, veți obține aproximativ o săptămână de rezistență, așa cum fac și eu.

Senzorialul nu impresionează și nu ofensează

Elementele de bază, sub forma unui accelerometru, giroscop, senzor de ritm cardiac și pulsoximetru, nu sunt deloc ofensatoare... De aceea, este vorba pur și simplu de elementele de bază. :-) Dar îi dau un an, cel mult doi, când GPS-ul va ajunge și la toate brățările. Și atunci chiar nu va mai fi nimic de care să ne facem griji. Deocamdată, dacă doriți să faceți sport și să vedeți traseul pe care l-ați parcurs, aveți nevoie de o conexiune GPS de pe telefon.

Dar ceea ce trebuie să subliniez pentru nota maximă este ritmul cardiac, care este din nou la un nivel ridicat. Ultima generație era deja grozavă, iar acum consider că măsurarea este chiar mai sofisticată. Și mă bucur că recenzenții din toată lumea sunt de acord cu acest lucru și nu este doar presupunerea mea oarbă.

Sistemul de operare Harmony OS

Se poate observa că au încercat să implementeze cât mai multe lucruri într-un pachet mic și au blocat puțin sistemul. Nu este mare lucru, dar observăm o mică întrerupere în pictogramele din meniu și o ușoară netezime în derulare. În rest, însă, totul funcționează foarte bine, puteți ajunge acolo unde doriți și nu aveți nevoie de o diplomă în științe spațiale pentru a face acest lucru.

96 de activități sportive cu posibilitatea de a urmări progresul antrenamentului

Sportivii, dacă nu îi deranjează lipsa GPS-ului, pufnesc de bucurie. O mulțime de activități (deși 90 dintre ele măsoară aceleași valori) și o mulțime de indicatori măsurabili. Ceasul vă poate evalua nevoile de recuperare, indicele de alergare, VO2 Max și efectul antrenamentului.

În articolul de mai jos detaliez toți parametrii:

Nu doar pentru a-l lăuda, din păcate, Huawei nu are deocamdată posibilitatea de a încărca activitățile direct în Strava, ceea ce este păcat. Și până acum nu pare că se lucrează la ea...

Micuțul se remarcă printre brățări și calcă pe urmele unor modele și mai scumpe

Așa cum ne-am obișnuit, brățara poate accepta o notificare de pe telefon, poate găsi telefonul, poate schimba o melodie de pe telefon, poate face o fotografie (fată mai înaltă), dar niciodată nu a existat prea mult altceva. În încercarea de a distruge concurența, Huawei a adăugat răspunsuri predefinite la mesajele SMS. În cele din urmă, cineva s-a gândit că cineva care are nevoie în primul rând de caracteristici urbane va cumpăra brățara.

Singurul lucru care îi lipsește acestei brățări este plata NFC. Adică, cipul este acolo, dar medierea este încă în întârziere.

Prietene, nu te stresa și respiră.

Huawei este conștient de situațiile stresante din viață și știe, de asemenea, că acestea sunt din ce în ce mai multe în vremurile agitate de astăzi. De aceea, se concentrează pe măsurarea stresului, precum și pe exerciții de respirație pentru a vă ajuta să gestionați mai bine stresul. Dacă acest lucru nu vă ajută, puteți folosi un accelerometru pentru a vă înregistra pașii și puteți face o plimbare anti-stres.

Pentru a vă ține evidența tuturor lucrurilor, Band 7 vă va măsura continuu ritmul cardiac, iar dacă uitați ceva, Huawei Shamrock vă va reaminti să beți sau să vă luați medicamentele. Această funcție este în fază incipientă deocamdată, așa că o așteptăm în următoarea actualizare.

O piesă destul de amuzantă

Colegul meu Dominik vorbește despre Xiaomi Mi Band 7 ca despre un "Upgrade de decență", cu care sunt pe deplin de acord. Cu toate acestea, nu se poate spune același lucru despre Huawei Band 7. Nu, designul nu s-a schimbat și ecranul nu a crescut, dar Huawei a luat ce e mai bun din vechea generație (urmărirea ritmului cardiac, ecran...), a adăugat funcții inteligente (apelare telefonică, răspunsuri prestabilite) și a făcut din acest mic dispozitiv o adevărată explozie la un preț rezonabil.

Deci, da, dacă nu aveți nevoie de aceste funcții inteligente, Band 6 poate fi o opțiune mai economică, dar a șaptea generație are cu siguranță multe de oferit. De asemenea, o alternativă ar putea fi Xiaomi Mi Band 7, deja menționat de mai multe ori, sau Huawei Watch Fit sau Watch Fit 2 deja pe jumătate observabile. Avantajul lui Mi Band 7 este o baterie ușor mai mare, iar avantajul lui Watch Fit este cu siguranță prezența unui receptor GPS și a altor funcții de antrenament.

Cum vi se pare Huawei Band 7? Scrieți-ne în comentarii.

S-ar putea să vă placă:

Recenzie Huawei Watch Fit 2 - Îndepărtarea limitelor imposibilului
24.6.2022
Recenzie Huawei Watch Fit 2 - Îndepărtarea limitelor imposibilului

Huawei Watch Fit recenzie – Shorty cu un buzunar mare de surprize
23.3.2022
Huawei Watch Fit recenzie – Shorty cu un buzunar mare de surprize