» Blog » Honor

Honor Watch ES recenzii – Baby smartwatch la un preț foarte bun

Taguri: Recenzii | Honor | Smartwatch

23.3.2022 | 6 MIN

Prima întâlnire cu ceasul a fost foarte ciudată. Nu știam deloc cum să numesc Honor Watch ES și abia după câteva minute m-am hotărât asupra smartwatch-ului pentru copii. Dar nu lăsa numele să te păcălească

Veți găsi opinii diferite în diferite literaturi. Ceas smart, brățară smart, hibrid smart, ceva smart tentononc. În recenzia mea despre Honor Band 6, am scris că este o brățară care se clatină pe marginea smartwatch-urilor. Cu acest ceas, este exact opusul. De fapt, acesta are multiple funcții de smartwatch și este considerat un gigant sportiv în lume la un preț serios de scăzut. Și este doar puțin mai lată decât unele brățări.

De ce să optăm pentru un astfel de ceas?

Pur și simplu punctăm:

Compactitate din punct de vedere al dimensiunilor
Senzor de ritm cardiac precis
Pulsoximetru
Ecran AMOLED frumos
Durată lungă de viață a bateriei

Ce-l face să fie mai puțin atractiv?

Absenţa GPS
Lizibilitatea notificărilor

Baby smartwatch

Aș spune că am în mână probabil unul dintre cele mai ușoare ceasuri smart din lume. Dacă nu chiar cel mai ușor. Cu dimensiunile 46 x 30 x 10,7 mm, cântărește doar 21 g și nu se simte deloc în mână. Este aproape neliniștitor să te asiguri că nu l-ai pierdut. Încă un lucru despre dimensiuni. Se poate spune că este un model unisex, dar, nu l-aș recomanda pentru încheieturile foarte subțiri.

Având în vedere că testez versiunea neagră (există și pe roz), pot spune că este relativ elegant și aproape că dispar pe mână. Un accesoriu atât de discret, atât pentru birou, cât și pentru sport. Singurul lucru mic care întrerupe aspectul monolitic este butonul mecanic de pe partea laterală a carcasei, cu o canelură roșie în mijloc. Dar exact acesta este butonul care îmi place la acestea. Un pic de asimetrie în simetria perfectă.:-)

Cureaua este din silicon și trebuie să spun că se potrivește minunat pe mână. Marele avantaj este că are anse de tip Quick Release (lățimea anselor este de 20 mm), astfel încât puteți pune o curea frumoasă din piele sau o curea clasică din silicon.

Uimitor... AMOLED cu modul always-on

În afară de raritatea absolută, Honor Band 5 Sport,  folosește întotdeauna un ecran AMOLED care este pur și simplu... Uimitor. Ce vom face, aici, deocamdată, ceasul chinezesc domnește cu siguranță, pentru că poate face un afișaj frumos lizibil cu o finețe impecabilă și adaugă la asta o autonomie enormă a bateriei. Numerele se adaugă la un ecran cu diametrul de 1,64", cu o rezoluție de 456 x 280 pixeli și o finețe de 326 PPI.

În ultima mea recenzie a Honor Band 6, m-am plâns că băieții din China nu au adăugat un mod always-on. Iată că, în sfârșit, au mușcat momeala și, deși producătorul avertizează că durata de viață a bateriei este la jumătate, aceasta există. De exemplu, pentru mine, care sunt obișnuită cu un afișaj iluminat permanent, este o eliberare faptul că pot verifica ora și data tot timpul. Ce va-ş recomanda, să fiţi precauţi ţi să vă protejaţi ceasul cu o sticlă de protecție pentru ecran sau o husă de silicon pentru carcasă.

Deficienţă semnificativă pe echipamentul senzorului

Accelerometru, giroscop, monitor de ritm cardiac, pulsoximetru și... V-ați aștepta să adaug un GPS, dar, din păcate, acesta nu este aici și este cea mai mare dezamăgire pentru mine. Cu un senzor GPS, acesta ar fi fost ceasul perfect atât pentru oraș, cât și pentru activitățile sportive.  Pe de altă parte, trebuie să spun că acest defect este puțin compensat de faptul că ceasul are un senzor de ritm cardiac foarte precis, precum și un pulsoximetru. Cu cât de ușor este dispozitivul, pur și simplu se potrivește perfect pe mână, iar ritmul cardiac este uimitor de precis chiar și în comparație cu centura.

Dacă sunteți în căutarea unui model similar cu GPS, consultați acest ceas:

Huawei Watch Fit recenzie – Shorty cu un buzunar mare de surprize
23.3.2022
Huawei Watch Fit recenzie – Shorty cu un buzunar mare de surprize

Durata de viață a bateriei este de peste o săptămână

Așa cum am menționat puțin mai sus, bateria este din nou ceva care poate șoca o persoană. Producătorul scrie că ceasul ar trebui să reziste 10 zile în modul smartwatch. În timpul activității mele, în care l-am lăsat acasă doar o singură dată, ceasul a rezistat şapte zile. Probabil că ar fi rezistat şi a opta zi, dar eu l-am încărcat când mai avea 10%. Pentru o mai bună detaliere și claritate, pe lângă activitățile sportive, am purtat ceasul toată ziua cu monitorizare a ritmului cardiac, am primit notificări în timpul zilei și mi-am măsurat somnul pe timp de noapte.

12 cursuri sportive direct în ceas

Deși ar putea părea că ceasul este pur urban, este exact invers. Cele 12 cursuri de fitness animate sunt cu siguranță bune și substanțiale pentru începători, dar sunt sigur că și cei experimentați pot lua ceva din ele. Există, de asemenea, un antrenament rapid animat pentru birou. Pe lângă cursuri, există 95 de activități sportive în selecția de sport. Bineînțeles, nu lipsesc alergarea, ciclismul, drumețiile și înotul (ceasul are o rezistență la apă de 50 M). Alte activități sportive se bazează pe ritm cardiac, calorii și timp.

Lite OS - sistemul propriu Honor și Huawei

Făcând un tur al experienței utilizatorului, veți descoperi că sistemul este absolut genial. Nu se blochează deloc și este un fapt că sistemul de operare Lite este minunat. Când trageți cu degetul în sus pe ecranul principal, veți vedea notificările. Atunci când glisați în jos, veți vedea scurtături. Stânga și dreapta, apoi diferite widget-uri pe care le puteți configura, iar un singur buton de pe carcasă vă va duce la activități sportive, setări, istoric și așa mai departe. Destul de simplu, nu?

Mai lipsește un pic de inteligență

Este mare păcat că răspunsurile rapide la mesaje nu au ajuns încă la Honors (deși Huawei are deja această opțiune). Ar fi o explozie absolută și nu ar trebui să te ocupi de nimic. Deocamdată, nu este așa, așa că va trebui să vă mulțumiți cu citirea unui mesaj, a unui apel sau a unui calendar, de exemplu. În afară de notificări, puteți folosi ceasul pentru a controla muzica de pe telefon, pentru a activa declanșatorul camerei foto de pe telefon sau pentru a vă găsi telefonul (acesta va răspunde în limba engleză: "I'm heeeeereeee."). Ceas deșteptător, cronometru, cronometru...

Perfect pentru monitorizarea zilnică

Ce fel de smartwatch ar fi dacă nu ar ști pașii, caloriile, ritmul cardiac și alte lucruri, nu-i așa? Nu vă faceți griji, chiar și acest ceas poate face tot ceea ce am menționat în prima propoziție. Și mai adaugă și ceva în plus. Așa cum suntem obișnuiți cu dispozitivele Huawei şi Honor, ceasul poate măsura stresul pe baza întrebărilor la care răspundeți (vă întreabă încet dacă vă gândiți la sinucidere) și apoi calibrează dispozitivul. De asemenea, acestea adaugă o analiză specială a somnului prin intermediul TruSleep™, care poate distinge între somnul REM, somnul ușor și somnul profund.

Ceasul poate înregistra ritmul cardiac fie la fiecare secundă, fie la fiecare 10 minute, pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Ceasul găzduiește, de asemenea, un pulsoximetru, care este relativ precis. Și, în cele din urmă, dacă găsiți că totul este greșit, ritmul cardiac este ridicat, stresul este ridicat, puteți face unul dintre exercițiile de respirație pentru a vă calma.

Aplicația este uimitor de clară

Pur și simplu îmi place aplicația Huawei Health. Este foarte clară, puteți găsi tot ce aveți nevoie și nu trebuie să vă gândiți unde să căutaţi. Pentru mine, una dintre cele mai bune aplicații pentru smartwatch de pe piață. Una dintre perfecțiuni este conversia caloriilor în alimente, astfel încât putem afla câte pulpe de pui sau ouă am ars, de exemplu.

De ce să obțineți un astfel de dispozitiv?

Este un companion al naibii de bun care nu costă o avere. M-am gândit mult timp la o frază care să descrie acest dispozitiv. Sper să fie așa. Cu prețurile actuale ale combustibilului, acest ceas vă va costa aproape cât un plin de benzină pentru mașina dumneavoastră și chiar face multe. Senzor de ritm cardiac foarte bun, pulsoximetru, exerciții animate. Totul într-o carcasă incredibil de mică, accentuată de un frumos ecran AMOLED.

Dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv similar cu GPS, v-aș recomanda să verificați Huawei Watch Fit. De fapt, este exact același ceas, dar are doar GPS. Un altul similar ar putea fi Huawei Band 6 şi Xiaomi Mi Watch sau, de exemplu Mi Watch lite, ceva mai scump, care se laudă cu algoritmi de la Firstbeat.

Ceasurile menționate în articol

491 lei nu este disponibil
354 lei nu este disponibil