» Blog » Hamilton

Hamilton Murph în sfârșit și cu diametrul de 38mm!

Taguri: Prezentare | Hamilton | Pentru bărbați | Clasice | Armată | Aviație | Retro | Tradiționale

9.1.2023 | 5 MIN

Fanii filmului Interstellar și ai ceasurilor Hamilton Murph au primit versiunea de 38 mm pe care o solicitau de mult timp. Și în sfârșit a sosit astăzi! Haideți să aruncăm o privire asupra noilor soldați stelari.

E chiar aici. Hamilton Khaki Field "Murph" a obținut o dimensiune mai compactă, iar fanii sunt încântați. Și din punctul meu de vedere, pe bună dreptate. Nu numai că proprietarii de încheieturi mai mici își vor face simțită prezența, dar acest ceas este o adevărată plăcere de privit.

"Comunitatea de ceasornicari din Hamilton este extrem de pasionată și bine informată cu privire la ceea ce facem. Recunoaștem importanța participării active la conversații pentru a ne conecta cu fanii noștri, pentru a le înțelege nevoile și pentru a le depăși așteptările." - Vivian Stauffer, CEO al Hamilton

Primul lucru care m-a interesat, desigur, a fost comparația cu predecesorii săi mai mari, de 42 mm, făcuți celebri de Interstellar. Cred că amintirea filmului cu buget mare, greu și science-fiction al regizorului Christopher Nolan s-a instalat definitiv în mintea tuturor celor care au văzut filmul... (doar ascultând coloana sonoră în timp ce scriu aceste rânduri mi se face pielea de găină). Și astfel nu este nevoie să o descriem pe larg.

Ceea ce este important este că ceasul Hamilton a jucat un rol cheie aici - nu a fost pur și simplu pus pe brațul actorului ca "plasare de produs", ci a devenit chiar instrumentul și deznodământul intrigii. Acesta este motivul pentru care acul secundar al ceasului original Hamilton Murph se mândrește cu inscripția Eureka în codul Morse.

Ceasul lui Hamilton de la începutul filmului apare doar ca o amintire, dăruită de pilotul Cooper (Matthew McConaughey) fiicei sale Murph (Jessica Chastain). Un cadou care simboliza importanța timpului și a relativității în univers. Dar, după cum s-a dovedit mai târziu, acest ceas avea să ajute în cele din urmă la transmiterea unui mesaj în cod Morse care ar fi putut salva Pământul.

Dar, după cum s-a dovedit, pentru o mare parte a comunității de ceasuri, 42 mm era pur și simplu prea mare. În zilele noastre, aceasta pare a fi o dimensiune perfect standard, dar suntem obișnuiți cu o altă formă (mai mică) cu modelul retro militar Khaki Field iar mulți oameni au fost convinși că și dimensiunea "retro" de 38 mm s-ar potrivi mult mai bine ceasului. Au avut dreptate?

Fotografie použita s laskavým svolením Monochrome-watches.

Fotografie utilizată prin amabilitatea https://monochrome-watches.com/

Această întrebare mă face să mă simt inconfortabil, pentru că sunt puțin reticent în a accepta această idee. Nu, după părerea mea, scăderea de 4 milimetri nu a contribuit la frumusețea ceasului (și la senzația de "wow" pe care o ai când îl privești). Nu a făcut-o, pentru că vechiul Murphy avea deja acest efect. Nu știu dacă mă așteptam la ceva mai mult, la ceva care să mă facă să mă dea pe spate și să-mi provoace nu doar bătăi mai rapide ale inimii, ci și un stop cardiac, dar nu... era doar un Murphy bun și frumos, doar că mai mic. Deci nu, nu sunt mai bune, dar nici mai rele.

Ei bine, cu excepția unui singur lucru... Acul secundar nu are inscripția Eureka. Ceea ce este regretabil din punctul meu de vedere, pentru că a fost cel care a adăugat o notă din acel mister și acea gândire profundă pe care spectatorul a luat-o de la cinema după ce a văzut Interstellar. De ce a făcut Hamilton acest lucru? Poate că a vrut să onoreze filmul original și să recunoască faptul că cel nou, mai mic, nu era la fel de autentic? E greu de spus...

Am fost interesat de opinia unui cititor al revistei noastre:

"La insistențele publicului, Hamilton a început să producă și Murph. Și este la fel ca în film, cu o carcasă de ∅42 mm. În momentul în care scriu această postare, versiunea de ∅38mm este acum disponibilă. Cu toate acestea, acesta diferă și prin alte detalii decât dimensiunea carcasei și, prin urmare, după părerea mea personală, nu mai este un Murph, ci doar un alt Hamilton Khaki Field perfect lucrat." - Mulțumesc pentru opinia lui Honza din comentarii :)

Honza, dacă citești acest articol, la ce alte detalii te referi? Deși colegul meu Agat și cu mine am privit ceasurile unul lângă altul pentru o perioadă destul de lungă de timp și am încercat să găsim diferențe de design, nu am găsit niciuna. Cu excepția, poate, a unei diferențe foarte (foarte) subtile în ceea ce privește contrastul și temperatura de culoare a cadranului. În timp ce modelul mai vechi pare mai discret (cadranul nu este negru pur, ci ușor maro, iar indecșii și acele sunt cam... în surdină), modelul mai nou are un cadran mai negru, iar indecșii sunt ceva mai vii. Ugh, a fost o adevărată provocare să găsesc această diferență.

Originalul Murph:

Acele de catedrală, lunetă lustruită pe o carcasă periată, coroană signată, curea din piele de vacă neagră lucioasă cu cusături contrastante care se potrivesc cu indecșii, cataramă cu ghimpe cu logo-ul Hamilton, curba elegantă a urechilor, raportul dintre cadran și dimensiunea indecșilor, dispunerea textului, echilibru perfect... totul se potrivește. Inclusiv parametrii.

Cristalul este din safir, carcasa este din oțel chirurgical, iar rezistența la apă este de 100 (pentru înot). Luminozitatea (Swiss Super-Luminova), are o "fauxtina" care adaugă ceasului un aer cald, retro. În plus, strălucește ca un tunet atunci când este luminat și nu vă va dezamăgi în întuneric.

În interior se află de asemenea același mecanism, Calibr H-10. Acesta este, în esență, o versiune hamiltoniană a mecanismului ETA C07.611 care se regăsește în diversele branduri Swatch Group.

Istoria lui Hamilton: lunga călătorie de la căile ferate americane sub aripa companiei elv
17.5.2022
Istoria lui Hamilton: lunga călătorie de la căile ferate americane sub aripa companiei elv

Este un mecanism automat și îl putem observa printr-un capac transparent. Finisajul său, inclusiv rotorul cu semnătura Hamilton, este un pic industrial și auster, ceea ce nu este, desigur, un lucru rău în cazul Khaki Fields, și nu ne puteam aștepta la un decor mai ostentativ. Cu toate acestea, este important de menționat că mecanismul este echipat cu un filet Nivachron antimagnetic, funcționează la 21.600 de semi-frecvențe pe oră, folosește 25 de pietre și are o rezervă de funcționare de 80 de ore.

Într-un mecanism mecanic, frecvența de inerție ne spune de câte ori pe secundă se va mișca întregul angrenaj și, prin urmare, de câte ori pe secundă va fi ușor derulată penița. Acesta este exprimat în jumătăți de ore (bph) și numărul de mișcări ale secundarului pe secundă. La 21.600 bph (adică 3Hz), înseamnă 6 ticuri ale secundarului pe secundă.

Dýnko je šroubovací.

Capacul este cu filet.

Sunt la fel de entuziasmat de noile Murphs ca și de cele vechi, iar faptul că sunt mai mici și se potrivesc bine pe o încheietură subțire mă face să mă gândesc cât de mult ar arăta bine în modesta mea colecție... Ei bine, poate la anul, Iisuse. ;)

Ați găsit vreo diferență? Și 38mm pare mai bun în cazul lui Hamilton Murph? Nu ezitați să vă spuneți părerea în comentarii.

S-ar putea să vă intereseze în continuare:

TOP 6: Cele mai emblematice ceasuri Hamilton
23.3.2022
TOP 6: Cele mai emblematice ceasuri Hamilton

Hamilton Khaki Aviation Pilot Pioneer recenzie - Frumosul cu ochii bunicului
25.11.2022
Hamilton Khaki Aviation Pilot Pioneer recenzie - Frumosul cu ochii bunicului

Hamilton prezintă noul Pioneer Mechanical Chrono - Uimitor de retro cu înfășurare manuală
9.6.2022
Hamilton prezintă noul Pioneer Mechanical Chrono - Uimitor de retro cu înfășurare manuală