» Blog » Hamilton

Hamilton Capsule Collection - Cum arată un ceas proiectat de un designer de costume de staruri?

Taguri: Recenzii | Hamilton | Pentru femei | Clasice | Retro | Tradiționale

23.3.2022 | 7 MIN

Hamilton și filmele, acesta este un capitol de sine stătător. Dar Hamilton și designul costumelor? E un deliciu. Capsule Collection mult așteptată (cel puțin de mine), este concepută de designerul de costume premiat Janie Bryant și pot să vă spun deja că arată minunat. Un pic excentric, dar în cel mai bun mod. Vă va plăcea la fel de mult ca și mie?

V-ați gândit vreodată că, costumele sunt unul dintre cele mai importante și mai puternice instrumente în crearea aspectului și a senzației unui film sau a unei emisiuni TV? Serios, fie că este vorba de un film istoric, o dramă de epocă, o serie fantastică în stilul Game of Thrones sau un SF spațial, nimic din toate acestea nu ar avea sens pentru spectator dacă personajele nu ar fi îmbrăcate de un designer de costume priceput și adesea extrem de creativ.

Și ce legătură are acest lucru cu ceasul? Fanii Hamilton știu de mult timp că această marcă de ceasuri a avut nenumărate titluri de filme și seriale TV în care au apărut ceasurile lor. Peste cinci sute, de fapt! Și asta e ceva cu adevărat deosebit. Așa că este mai mult decât logic că designul noii lor colecții a fost conceput de nimeni alta decât vedeta premiată pentru design de costume, Janie Bryant.

Creatoarea de costume Janie Bryant este responsabilă pentru o listă extinsă de producții TV, printre care Deadwood, Mad Men și, cel mai recent, comedia neagră Why Women Kill. Și a mai purtat și celebrul costum de clovn înfiorător din IT. Stilul ei este cu adevărat distinctiv, așa că nu e de mirare că a devenit una dintre cele mai căutate voci creative de la Hollywood sau că a câștigat un Emmy.

Și ce a creat Janie Bryant în colaborare cu Hamilton?

Hamilton a dezvăluit recent trei modele pentru femei din gama American Classic, care sunt menite să aparțină "prezentului și viitorului". Din punct de vedere al designului, ceasurile se află pe o "scară retro" care începe cu o sobrietate vintage de bun gust și se termină cu o discotecă futuristă strălucitoare care vă va întoarce plăcut capul. Da, aspectul cinematografic unic nu este o noutate pentru Hamilton (gândiți-vă la originalele Ventura sau PSR), dar sunt mereu plăcut surprins de ce altceva poate să mai inventeze...

Noua colecţie Hamilton x Janie Bryant Capsule Collection conține un total de șase ceasuri de damă, adică trei modele în două variante de culoare (în stilul prezentului și al viitorului), aparținând liniilor Intra-Matic, Ardmore și Lady Hamilton.

"O "garderobă capsulă" este un termen folosit pentru a descrie o mică colecție de articole de îmbrăcăminte care se potrivesc între ele din punct de vedere al culorii și stilului. Acesta include câteva piese vestimentare de bază care nu se vor demoda și constă doar din piese atemporale pentru a maximiza numărul de ținute care pot fi create. Scopul este de a avea haine potrivite pentru orice ocazie, fără a fi nevoie să dețineți o cantitate excesivă de haine. Termenul este utilizat pe scară largă în presa britanică și americană din domeniul modei și a devenit subiectul mai multor seriale populare de televiziune.

Toate modelele vor fi vândute într-o frumoasă cutie din piele de culoare crem, care poate fi purtată ca o geantă de mână datorită curelei discrete.

Hamilton Intra-Matic – Cronograful automat pentru doamne nu mai este demodat

Când Hamilton a revenit la modelul său 1968 Chronograph B în 2017, a fost un succes care s-a vândut imediat. Apoi, doi ani mai târziu, în 2019, Hamilton a continuat cu un alt cronograf automat, Intra-Matic, cu o carcasă mai mică, de 40 mm, și cu un aer retro convingător din anii '60. Care este rezultatul? Un alt smash absolut.

Dar ce se întâmplă atunci când acest celebru cronograf automat este transformat într-o versiune pentru femei, și în stilul îndrăzneț de la Hollywood? Sincer, nu îndrăznesc să ghicesc încă (dar puteți scrie în comentarii ce credeți voi).

"Today" şi "Tomorow" Versiunea pentru femei a modelului Intra-Matic păstrează dimensiunea medie a carcasei de 40 mm, care este o dimensiune cu adevărat modernă și, în adevăratul sens al cuvântului, "contemporană" pentru un ceas pentru femei. Iar grosimea care caracterizează cronografele automate este, de asemenea, peste medie. Aici este de 14,8 mm, ceea ce mă tem că nu este ideal pentru încheieturile unor femei, în special pentru doamnele cu mâini subțiri (dar oricum se bazează deja pe asta, nu?).

Ceasuri mici pentru femei pentru încheieturi mici - Galerie foto
31.1.2024
Ceasuri mici pentru femei pentru încheieturi mici - Galerie foto

De asemenea, nu se deosebește prea mult de versiunea standard pentru bărbați - carcasa lustruită și luneta bizotată sunt fabricate din oțel inoxidabil, ceasul are o complicație cronograf (cronometru), un design sportiv și detalii elaborate în mod corespunzător, cum ar fi indexuri aplicate cu fațete sau acul orei cu transparență.

În ceea ce privește culoarea modelul "Today" este cea mai fină și mai "feminină" dintre cele două și reflectă încercarea creatorului de a învălui ceasul într-o ceață rozalie. Acesta este decorat cu un finisaj PVD de aur roz (din nou, un detaliu foarte contemporan) și un cadran periat într-o nuanță "prăfuită" de roz. Și nu lipsește nici cureaua roz, fără de care ideea nu ar fi completă, dar dacă rozul este prea mult pentru purtător, cureaua poate fi oricând schimbată cu alta..

Ceasuri de damă în culoarea rose gold – Galerie foto
31.1.2024
Ceasuri de damă în culoarea rose gold – Galerie foto

Model "Tomorow" în schimb, va atinge gusturile doamnelor mai îndrăznețe, care nu se mulțumesc cu un accesoriu care nu este unic și extraordinar. Un ceas în stil retro al viitorului, cu o notă de epoca disco.

Hamilton le-a clădit pe o combinație de aur strălucitor și negru mat, ceea ce creează un contrast atractiv. Cu toate acestea, ceea ce face ca aspectul futurist să fie unic este cureaua metalică aurie care reflectă culorile din jur în variații jucăușe. Materialul este, desigur, piele.

Modelul Intra-Matic este o piesă cu adevărat îngrijită și sofisticată, care este susținută de ideea că și doamnele merită să poarte la încheietura mâinii o mică bijuterie care să nu se uite doar la design. Atât coroana, cât și capacul sunt înșurubate, astfel încât ceasul este rezistent la apă până la 100 de metri, iar sticla este, bineînțeles, din safir. În interior, Hamilton a pus același mecanism ca și în cazul versiunii pentru bărbaţi – Hamilton H-31 cronograf și mecanism de datare bazat pe Valjoux 7753, care se mândrește cu o rezervă de putere de 60 de ore și 27 de pietre..

Hamilton Ardmore – un ceas ca în anii 30.

O altă pereche de ceasuri de damă face parte din colecția Ardmore, care este inspirată de stilul Art Deco și își are rădăcinile în anii 1930. Și aici regăsim caracteristicile tipice ale acestui stil - forma pătrată, sticla convexă și secundarul descentrat. Ceasul a primit o carcasă dreptunghiulară foarte subțire, cu un finisaj complet lustruit, iar în comparație cu modelul anterior Intra-Matic sportiv, acesta este mai discret, mai elegant și mai potrivit pentru ținutele casual de zi cu zi. De asemenea, acestea sunt semnificativ mai mici (18,7 mm lățime și 27 mm lungime), ceea ce sporește senzația retro a ceasului.

La modelul Ardmore "Today" designerul a accentuat eleganța delicată cu un strat strălucitor de finisaj PVD lucios din aur galben. Această versiune a ceasului primește apoi cifre romane, ace în stil Breguet și o curea albă cu un cadran în relief.

Aspectul minimalist este bine întrerupt de o coroană distinctivă cu o margine dublă.

La modelul Admore "Tomorrow" în loc de un finisaj auriu, lasă să iasă în evidență oțelul lustruit. Cadranul sunburst periat, combinat cu indicii aurii simpli și acele minimaliste fac ca ceasul să pară mai dinamic, în timp ce finisajul auriu al subcadranului de la ora 6 îi conferă, de asemenea, un caracter mai distinctiv.

Ambele versiuni ale ceasului Hamilton x Janie Bryant Ardmore oferă o rezistență la apă suficientă de 30 de metri pentru uzura de zi cu zi și un mecanism alimentat cu baterii (quartz).

Lady Hamilton – micile vintage la sfârșit

Lady Hamilton Council se bazează în mod clar pe o estetică mai veche decât cele două modele anterioare. Mai exact, din anii 1920, când erau la modă proporțiile mici ale bijuteriilor (aici 15 mm lățime și 19 mm lungime), formele pătrate, brățările subțiri și ornamentele complicate ale carcaselor din fier forjat. Aerul modern este dat de tratamentul cromatic, care conferă un aspect proaspăt și nu cade în antichitatea mofturoasă, așa cum s-ar putea teme mulți.

Carcasele Lady Hamilton "Today" sunt finisate cu un finisaj PVD lustruit, de culoare mov prună închis. Această culoare bogată și neobișnuită este cea care păstrează atmosfera anilor 1920 a ceasului, adăugând în același timp o notă de misticism atrăgător. Aplicarea diamantelor, care se găsesc la orele 3, 6, 9 și 12, este un adevărat punct culminant al acestui ceas cu bijuterii.

Lady Hamilton "Tomorrow" impresionează prin stilul său distinctiv și prin contrastul dintre finisajul negru și cadranul argintiu cu aspect de soare. Pentru a crea o dinamică mai atrăgătoare, designerul a optat pentru indicii semisferici din aur aplicat, în timp ce finisajul luminos din aur galben este conceput pentru a conduce la un joc dramatic de lumină

Ambele ceasuri funcționează cu baterii și, în ceea ce privește rezistența la apă, se poat face duș cu ele.

Și ce să spunem în concluzie? Sincer, aplaud întotdeauna când se creează ceva unic și nou în lumea ceasurilor. Ceva ce nu vezi în orice altă vitrină și unde chiar și calitatea manoperei este egală cu calitatea designului. Iar în cazul ceasurilor pentru femei, acest lucru este de două ori mai adevărat. Îl salut pe Hamilton și mai ales pe Janie Bryant, este o lucrare frumoasă. Dar dacă această colecție va fi un succes pentru publicul feminin este încă în discuție. Dvs. ce credeți?