» Blog » Garmin

Garmin Vivosmart 5 recenzii –Un pas înainte sau un pas înapoi?

Taguri: Recenzii | Garmin | Smartwatch

12.5.2022 | 12 MIN

 

Garmin are într-adevăr un portofoliu foarte larg și, deși se concentrează în principal pe smartwatch-uri, din când în când satisface fanii dispozitivelor mai mici cu o brățară smart. În acest caz, este vorba de Vivosmart 5. Dar întrebarea este - a reușit sau este doar un strigăt în întuneric?

Ce e nou Vivosmart 5:

  • afișajul a crescut cu 66%.
  • scor de somn direct în ceas
  • detectarea accidentelor și a căderilor
  • monitorizarea a 15 activități sportive (generația anterioară avea 11)
  • trei opțiuni de culoare (negru este disponibil în două dimensiuni)
  • curele interschimbabile

Ce îmi place la Vivosmart 5?

Dintre toți producătorii de ceasuri inteligente, Vivosmart 5 este unul dintre cei câțiva care măsoară ritmul cardiac în fiecare secundă. Și nu doar în timpul activității sportive.

Trebuie să recunosc că Vivosmart 5 arată destul de bine pe mâna mea și este foarte confortabil de purtat.

Știrile de dimineață - lucruri uimitoare. Imediat după ce vă treziți, primiți un rezumatul nopții și al zilei care urmează.

Am fost îngrijorat de ecranul mic și de utilizarea acestuia. Complet inutil. Brățara este foarte ușor de utilizat, iar ecranul are o sensibilitate ideală.

[[222375]]

Ce îmi displace la Vivosmart 5?

În timp ce brățara se potrivește cu mâna mea, nu se potrivește cu orice încheietură mai mică sau mai mare. L-am încercat pe un coleg cu o încheietură de 14,5 cm și pe un coleg cu o încheietură de 19 cm și nu arăta foarte bine la amândoi.

Este puțin păcat că brățara nu a fost dotată cu GPS sau măcar NFC, având în vedere prețul. Mi-ar fi plăcut să văd mai mult NFC aici.

 

Designul - nu sunt prea multe de dezbătut la brățări


Nu știu de ce, dar cred că capitolul despre designul pentru brățările inteligente este inutil. Nu există prea mult spațiu acolo pentru a veni cu ceva revoluționar. Vivosmart 5 a rămas la forme rotunjite și la o curea de silicon ușor texturată. Combinațiile de culori sunt cu siguranță interesante - alb, verde și negru. Ultimul menționat este, de asemenea, într-o dimensiune mai mare.

Conform site-ului Garmin, dimensiunea mai mică ar trebui să se potrivească încheieturilor cu circumferința de 122-188 mm, iar cea mai mare cu circumferința de 148-228 mm. Cu toate acestea, aș recomanda să încercați brățara înainte de a o cumpăra.

 

[[222378]]

Nu mă pot abține să nu cred că brățara arată puțin cam depășită din punct de vedere al designului. Cred că e vorba de textură. Adică, toată lumea se orientează către suprafețe netede și un minimalism curat. Garmin mizează pe un design pe care l-am văzut deja pe generația anterioară din 2018. Ceea ce de fapt îmi confirmă destul de mult afirmația...

 

Sticla este din plastic (acrilic), la fel ca și carcasa ceasului (policarbonat) și catarama de pe cureaua de silicon. Este cu siguranță plăcut că Garmin a pus o buclă dințată pe curea. Îl împiedică în mod plăcut să se desfacă singur.

Apropo de curea, este minunat că acum poate fi înlocuită rapid. Generația mai veche îl avea atașat permanent. Ceea ce a fost o prostie.

 

Partea din față a ceasului este îmbunătățită și mai mult de un buton din plastic (anterior era sensibil la atingere) care deschide meniul, funcționează ca buton de revenire oriunde în afara ecranului principal, iar dacă îl țineți apăsat mult timp, cheamă ajutoare. I-aș reproșa doar un singur lucru. Este prea greu de apăsat pentru gustul meu.

Pe capac veți găsi un senzor de ritm cardiac care iese puțin în afara carcasei, ceea ce face ca măsurarea să fie mai precisă. Din păcate, cel mai recent senzor nu a ajuns pe Vivosmart 5. Dar este proiectat în cruce, așa că nu știu cum s-ar potrivi pe corpul îngust al lui Vivosmart. Sub acesta se află conectorul de încărcare, în care introduceți același cablu ca în toate celelalte Garmin-uri.

[[M2498]]

Ecranul este surprinzător de ușor de utilizat

Ecranul are o dimensiune de 10,5 x 18,5 mm. Numai din această cauză, eram îngrijorat că nu voi putea să îl folosesc. Nu spun că am degete foarte mari, dar poate că la alte brățări am avut probleme pe ici pe colo. Vivosmart 5 se manipulează foarte bine. Sensibilitatea este perfectă. Este un procentaj foarte mic de timp în care voi fi linșat. Rezoluția acestui ecran OLED este de 88 x 154 pixeli.

Reglarea automată funcționează rapid, iar în lumina directă a soarelui nu este o problemă. Numerele și textul sunt acum mult mai mari decât cele din generația anterioară, astfel încât lizibilitatea generală este mult îmbunătățită. Singurul meu regret este lipsa unui mod Always-On, în care brățara să nu se închidă complet. Venind de la celălalt capăt, sunt, de asemenea, puțin dezamăgit de imposibilitatea de a opri ecranul prin intermediul încheieturii mâinii, ceea ce este aproape standard în zilele noastre.

În interiorul brățării, pe lângă senzorul de ritm cardiac, veți găsi un pulsoximetru care măsoară oxigenarea sângelui, un accelerometru care măsoară pașii, un termometru care măsoară temperatura ambientală și un senzor de lumină ambientală care ajustează luminozitatea în funcție de condițiile de iluminare.

[[M2811]]

Păcat că cea de-a cincea generație a pierdut barometrul care se afla în Vivosmart 4, de exemplu. Brățara nu măsoară etajele urcate în timpul zilei, ceea ce este o chestie legată de stilul de viață pe care nu am înțeles-o niciodată, dar mulți oameni se dau în vânt după ea.

Lipsa unui receptor GPS este la fel de dezamăgitoare. Așadar, dacă doriți să desfășurați orice activitate în aer liber, trebuie să vă conectați la telefon și să preluați datele de localizare de pe acesta. Calitatea înregistrării și a evaluării ulterioare depinde în mare măsură de calitatea GPS-ului din telefon. Ceea ce e păcat. Dacă nu aveți telefonul la dvs., trebuie să vă bazați pe accelerometru, care măsoară totul pe baza mișcării mâinii dvs. Calitatea înregistrării este ca și cum ai desena un plan de etaj cu un metru de croitorie.

Contați pe baterie pentru aproximativ o săptămână

Pentru brățările Garmin, o săptămână este un termen obișnuit. Deoarece GPS-ul nu este încorporat direct în brățară, nu există mulți factori care ar putea afecta rapid rezistența. Singurul factor este puls-oximetrul. Dacă activați contorizarea pe toată durata zilei, așteptați-vă să pierdeți câteva zile. Eu personal îmi măsor pulsul doar manual.

Experiența utilizatorului este minimalismul în practică

Pe ecranul principal, puteți comuta câmpurile de date făcând clic pe afișaj. Astfel, puteți vedea starea bateriei, data, vremea, caloriile arse, minutele de activitate intensă, valoarea bateriei corporale, numărul de pași și ritmul cardiac, unul câte unul. Pentru mine, este foarte ușor de utilizat, deoarece cu câteva clicuri puteți afla tot ce este important și nu trebuie să intrați mai profund în brățară.

Dacă doriți să aflați ceva mai detaliat, deplasați-vă în sus și în jos pentru a vedea toate widgeturile pe care le-ați configurat. Dacă faceți clic pe buton, vă veți întoarce de oriunde, iar dacă îl apăsați pe pagina principală, veți ajunge la meniu. Țineți apăsat lung pentru a activa funcția "Asistență", care trimite locația dvs. și un mesaj despre un posibil pericol către contactele presetate. Glisați degetul spre dreapta pentru a vedea un centru de control foarte simplu, cu starea bateriei, activarea funcției "Nu deranjați" și o funcție "Găsiți-mi telefonul".

Puteți personaliza ordinea widget-urilor din aplicație. Apariția dialerului direct de pe brățară.

Caracteristicile stilului de viață

Să începem cu unul dintre clasici. Brățara vă măsoară ritmul cardiac în timpul zilei, respirația, stresul și, bineînțeles, somnul pe timp de noapte. Veți găsi apoi ratingul de somn chiar pe brățară, ceea ce este cu siguranță mai convenabil decât să porniți aplicația Garmin Connect de pe telefon în fiecare dimineață. Calitatea somnului sau a stresului se reflectă apoi în valoarea Body Battery, care exprimă așa-numita încărcătură a corpului dumneavoastră. Dacă sunteți neglijent și nu beți suficient, puteți introduce în brățară numărul de pahare de lichide pe care le beți. Femeile vor aprecia, de asemenea, calendarul menstrual.

În timpul zilei, brățara vă avertizează că ar trebui să vă deplasați. Dacă vă stabiliți un obiectiv zilnic de pași, brățara îl mărește zilnic. Pentru o mulțime de oameni, este apoi o provocare atunci când își îndeplinesc obiectivul timp de un an de zile, iar apoi, în fiecare zi, există un obiectiv din ce în ce mai mare.

Caracteristici sportive

Așa cum am menționat în secțiunea despre senzori, din păcate, nu veți găsi un receptor GPS în brățară. Acest lucru înseamnă că, ori de câte ori doriți să mergeți la o plimbare, o alergare sau chiar o plimbare cu bicicleta și doriți ca aceasta să fie măsurată cu exactitate, trebuie să luați cu dumneavoastră telefonul de pe care aveți datele de localizare.

Profiluri de sport pe Vivosmart 5: Alergare, Alergare pe bandă, Ciclism, Antrenament cu greutăți, HIIT, Cardio, Antrenament în circuit, Mers pe scări, Vâslit pe bandă, Pilates, Yoga, Înot în piscină

Brățara are, de asemenea, funcții sportive mai avansate, cum ar fi estimarea VO2 Max, dar totul depinde de calitatea GPS-ului și de locația telefonului dvs. De exemplu, un telefon în buzunar nu este tocmai un avantaj pentru GPS. Distanța poate fi apoi grav subdimensionată, ceea ce va afecta estimarea VO2 Max.

În timpul activității sportive, funcția de detectare a accidentelor este activată. De exemplu, în cazul în care cădeți sau sunteți lovit de o mașină, brățara va detecta impactul și va trimite un SMS către contactele presetate. Desigur, dacă brățara face o greșeală, aveți la dispoziție câteva secunde pentru a dezactiva această funcție. În cazul unor probleme nedetectate, puteți folosi o apăsare lungă a butonului. Astfel se activează funcția "Asistență". Face exact același lucru, dar trebuie să îl apelați manual.

Caracteristici inteligente

Cea mai inteligentă funcție este probabil afișarea notificărilor de pe telefon. Utilizatorii cu un telefon Android se pot bucura, de asemenea, de trimiterea de răspunsuri prestabilite. Da, am un Apple... Atunci nu mai am noroc.

Cam atât despre caracteristicile inteligente. Până la urmă, este o brățară smart, nu un ceas. În orice caz, Garmin ar fi putut să introducă câteva funcții mai inteligente, cum ar fi controlul muzicii de pe telefon sau plata prin NFC. De exemplu Xiaomi Mi Smart Band 6 are toate acestea. Având în vedere prețul, cred că Garmin a stagnat puțin aici.

[[M2817]]

[[M3203]]

Ceea ce îmi place cu adevărat, însă, sunt rapoartele de dimineață. Când vă treziți dimineața, ceasul vă va indica gradul de somn, vremea actuală și evenimentele din calendar pentru ziua respectivă. Aceasta este prima dată când am văzut acest lucru cu un Garmin și sper că nu va fi și ultima.

Singura critică pe care aș avea-o este imposibilitatea de a vizualiza retrospectiv rapoartele de dimineață. Imaginează-ți că vă treziți, că sunteți obosit și somnoros, iar la ceasul dvs. puteți cu ușurință să faceți clic pe detonarea bombei nucleare pentru că tocmai ați... E dimineață, să știți. Și apoi ați dori să vă uitați puțin mai târziu la o cafea. Ei bine, um...

Aș recomanda Vivosmart 5?

Sub prezentarea lui Vivosmart 5, Pavel Burdych a scris un gând interesant despre dacă această brățară poate concura cu cele chinezești:

Cred că poate concura cu Connect, altfel nu.

Și s-ar putea foarte bine să fie adevărat. Garmin Connect este o aplicație excelentă pentru a vă evalua activitățile zilnice sau sportive și este greu de găsit un concurent. Acesta este unul dintre avantajele uriașe.

În același timp, este o brățară cu măsurare a ritmului cardiac la fiecare secundă. Veți căuta din greu încă unul din acestea. Astfel, măsurarea este mult mai precisă decât dispozitivele cu măsurători la fiecare minut sau la fiecare zece minute sau mai mult.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unei brățări și doriți măsurători precise ale ritmului cardiac și ale somnului și, în general, vă bazați mai mult pe caracteristicile de sănătate sau de siguranță, Vívosmart 5 poate fi o alegere bună.

Pentru fanii funcțiilor smart, am un sfat simplu. Cumpărați Xiaomi Mi Smart Band 6. Dacă nu aveți nevoie să faceți plăți, poate Amazfit Band 5.

Și acum răspunsul la întrebarea din titlu. Cu siguranță nu cred că Vivosmart 5 este un pas semnificativ înainte, dar, în același timp, nu cred că este nici un pas înapoi. Este o virtute (pentru gustul meu) din necesitate, Garmin bifând căsuța "brățară smart". Dar nu aduce nicio inovație semnificativă.

Ce părere aveți despre această brățară? Are sens pentru dvs.? Vreți să vă luați una?

Garmin Vivosmart 5 prezentare – Poate concura cu brățările chinezești?

Garmin a fost foarte prolific de la începutul anului. Noile modele de pe piața smartwatch-urilor trag în cadența unei mitraliere grele. De data aceasta, a mulțumit și fanii dispozitivelor mai mici și mai simple. Se lansează o nouă generație de smartwatch-uri Vivosmart 5.


Cele mai importante lucruri chiar de la început

Ce e nou la Vivosmart 5:

  • ecranul a crescut cu 66%.
  • scor de somn direct în ceas
  • detectarea accidentelor și a căderilor
  • monitorizarea a 15 activități sportive (generația anterioară avea 11)
  • trei opțiuni de culoare (doar varianta neagră în două dimensiuni)
  • curele interschimbabile

Ecranul va fi mai ușor de vizualizat

Brățările smart sunt o alternativă excelentă pentru cei care se pot mulțumi cu funcțiile de bază și care apreciază un dispozitiv mai mic la încheietura mâinii. Dar care este cea mai mare problemă cu aceste dispozitive? Ei bine, pur și simplu nu sunt foarte lizibile. Mai ales pentru cineva cu vedere slabă. Cea de-a cincea generație a înregistrat o creștere de 66% a ecranului. Rezoluția este de 88 x 164 pixeli. Tehnologia este din nou OLED. Pe hârtie pare cu siguranță mai interesant, așa că sunt foarte curios să văd dacă va fi mai ușor de vizualizat. Dar eu cred că va fi așa.

Deci, cum am dormit în noaptea asta?

O întrebare la care poate că nu se poate răspunde prin simțire astăzi, dar trebuie pur și simplu să ne uităm la dispozitivul inteligent. Ceea ce, uneori, este poate păcat, dar nu contează. Vestea bună este că putem vedea scorul de somn direct pe brățară și nu trebuie să ne luăm telefonul mobil.

Nu există niciodată suficientă securitate

O funcție care v-ar putea salva viața. În cazul în care ceasul detectează un impact puternic (în urma unei căderi sau a unui accident), acesta trimite un mesaj text cu locația dvs. la trei contacte presetate. Cu toate acestea, trebuie să aveți telefonul la dvs. pentru a utiliza această funcție.

Pe lângă funcțiile de siguranță, au fost adăugate și funcții sportive. Brățara monitorizează acum nu 11, ci 15 activități sportive. Nu știm încă care dintre ele au fost adăugate, dar veți afla în următoarea recenzie.

Orice brățară vă place?

Ați fost clar în ceea ce privește generația anterioară. Culoarea pe care o cumperi este cea pe care o vei purta pentru totdeauna. Este cu siguranță minunat că Garmin a optat pentru un sistem înlocuibil cu Vivosmart 5. Astfel, dacă vă plictisiți de oricare dintre cele trei opțiuni de culoare, puteți obține o altă culoare. Fie direct de la Garmin, fie... Da, sunt sigur că producătorii chinezi vor începe în curând să producă o multitudine de combinații de culori. :) Garmin ia cu siguranță în considerare acest lucru și este bine că a permis utilizatorilor să "configureze" puțin brățara.

Varianta neagră este, ca de obicei, în două mărimi - S/M pentru persoanele cu încheieturi medii și L pentru persoanele cu încheieturi mai mari.

Dar haideți să rezumăm ceea ce generația anterioară avea deja și vom găsi și în Vivosmart 5:

  • echipamentul senzorial include accelerometru, barometru, pedometru, senzor de ritm cardiac, pulsoximetru și altimetru.
  • notificări de pe telefon (și opțiunea de răspuns pe Android)
  • conectivitate GPS de pe telefon
  • VO2 Max și estimarea vârstei de fitness
  • monitorizarea respirației, a ritmului cardiac, a somnului, a stresului, a respirației
  • numărarea zilnică a pașilor și a caloriilor
  • monitorizarea hidratării și calendarul menstrual
  • rezistență la apă 5 ATM (puteți înota cu el)

Ce părere am despre Vivosmart 5?

De fapt, nu există o schimbare atât de mare. Speram la un ecran color și, având în vedere prețul, poate un pic ca brățara să fie dotată cu NFC pentru plăți sau GPS. Nu spun ambele, dar dacă Garmin ar fi ales una dintre ele (personal, aș prefera GPS), ar fi fost grozav. Oricum, este prea devreme pentru a trage concluzii. Așteptați cu nerăbdare să le vedeți în recenzia care va apărea după ce ați testat corect brățara.

Ce părere aveți despre Vivosmart 5? Scrieți-ne în comentarii!