» Blog » Garmin

Garmin Venu Sq 2 recenzie- Unghiular cu autonomie serioasă a bateriei

Taguri: Recenzii | Garmin | Smartwatch

1.9.2022 | 6 MIN

După o serie de modele de dispozitive sportive, Garmin lansează Garmin Venu SQ 2, ceea ce ar trebui să îi motiveze pe oameni să facă exerciții fizice și să aibă un stil de viață sănătos. Iar în recenzia de astăzi, vom analiza dacă merită.

Când cineva pronunță cuvântul Garmin, este greu să își imagineze un smartwatch pur precum un ceas Apple sau Samsung. În ciuda acestei adversități, Garmin produce câteva modele urbane.

Noutăți:

  • display AMOLED 320 x 360 pixeli
  • durată de viață a bateriei extinsă la 11 zile (modul de economisire a energiei pentru 12 zile!)
  • instantaneu de sănătate
  • widget de somn direct în ceas
  • GPS recepționează toate sistemele de sateliți simultan

Ce o să vă încânte

În primul rând, este cu siguranță durata de viață a bateriei, care a crescut cu aproape 100% față de modelul anterior. Apoi, veți fi mulțumiți de toate noutățile descrise mai sus, de plata cu cardul și de facilitățile sportive.

[[230374]]

Ce n-o să vă încânte

Displayul AMOLED utilizat pare puțin cam ieftin, iar procesarea sa nu este ideală. Mediul intern este foarte lent pentru un Garmin și sper că versiunea noastră de test (beta) nu conține actualizări care să rezolve problema vitezei mediului.

Mă gândesc că Garmin ar fi putut include în model, alături de muzică și plăți, apelarea telefonică și mai ales gestul de poziționare a palmei, care stinge ecranul.

Gata cu lamentările, haideți să facem asta cum trebuie.

Același cântec vechi despre margini

Ar fi bine să spunem de la început că ceasul este disponibil în două versiuni. Garmin Venu SQ 2 și Garmin Venu SQ 2 Music. Fiecare dintre aceste variante are 3 culori, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Designul pătrat al ceasului a rămas și cu greu îl puteți deosebi de generația anterioară. Cu excepția înălțimii ceasului, dimensiunile au rămas identice. 40,6 × 37,0 × 11,1 mm sunt cifre destul de sobre și bine adaptate. Ceasul poate fi purtat atât de bărbați, cât și de sexul frumos. Împreună cu greutatea de 38 g, ceasul este potrivit pentru a fi purtat toată ziua, precum și pentru un somn liniștit.

Carcasa unghiulară, bine profilată, este fabricată din polimer călit și împodobită cu o lunetă din aluminiu anodizat în jurul displayului. În partea de jos a displayului, nu mai găsim acum logo-ul Garmin, ci doar indexuri. Există două butoane pe părțile laterale și, ca de obicei, un senzor de ritm cardiac și un conector de alimentare în partea de jos. Cureaua este din silicon, are o lățime de 20 mm și este prevăzută cu un sistem Quick Release.

Noutăți, ceasul prevăzut cu AMOLED

A doua cea mai mare schimbare a fost în ceea ce privește displayul. Displayul LCD a fost înlocuit cu AMOLED, ceea ce înseamnă o mulțime de culori frumoase și luminoase pentru Venu SQ 2. Displayul de 1,41" cu o rezoluție de 320 x 360 pixeli este... Atât de controversat. Poate că este un abur mai mare decât prima generație, dar când ceasul se aprinde, ceva nu pare în regulă. În comparație cu Venu 2 sau Venu 2 Plus displayul este mult mai întunecat chiar și la cea mai mare luminozitate.

Poate un display de generație veche, probabil o coincidență... Categoric, AMOLED este încă frumos și vizibilitatea nu este o problemă nici măcar în lumina directă a soarelui. Sticla Corning Gorilla Glass 3 oferă protecție împotriva spargerilor, dar, desigur, se pot produce zgârieturi. Și, deoarece ecranul este convex, aș recomanda o folie de protecție.

Echipament senzorial adecvat

Echipamentul senzorilor este exact același ca la modelul anterior. Avem un accelerometru, un pulsoximetru, un senzor de ritm cardiac, o busolă, un GPS și sper că nu am uitat nimic. Senzorul de ritm cardiac este noul Elevate 4, dar are un comportament controversat. Cred că este vorba de plasticul folosit pentru a acoperi senzorul, deoarece acesta prezintă variații decente chiar și în repaus.

Consider că GPS-ul reprezintă un mare pas înainte, deoarece acum poate detecta toate sistemele de sateliți în același timp și a fost îmbunătățită considerabil acuratețea datelor.

Bateria este într-adevăr titanică

Acesta este o mină de aur a unui ceas. Bateria este uimitoare și a crescut cu aproape 100%! Pentru mai multă claritate, adaug un tabel de date.

Garmin Venu SQ 2
Garmin Venu SQ 2 Music
Garmin Venu SQ
Garmin Vivoactive 4
Modul Smartwatch 11 zile
11 zile 6 zile 8 zile
Modul de economisire 12 zile 12 zile -
-
GPS 26h
26h
14h 18h
Toate sistemele de navigație 20h
20h
-
-
Toate sistemele + Muzică 7h
7h
6h (doar GPS)
6h (doar GPS)

Din tabel se poate observa un salt clar față de generația anterioară, iar acest ceas, chiar dacă faceți sport în fiecare zi, vă va oferi cu siguranță 7 zile de relaxare. Iar dacă activați modul "doar GPS", nu veți avea probleme nici măcar la cursa de 24 de ore sau la Beskyd Seven.

Sufletul sportiv este de necontestat

Ceasul are un pachet sportiv clasic Garmin cu câteva sporturi, cum ar fi alergarea pe traseu sau drumețiile. Astfel, veți găsi elementele de bază, cum ar fi alergarea, ciclismul, mersul pe jos, yoga și alte sporturi (mai exact, sunt 28, față de cele 23 anterioare). Noutatea ceasului este hit-ul momentului nostru - HIIT. De asemenea, se adaugă tenis, pickleball și multe altele... Pentru alergare, veți fi mulțumit de antrenamentele preînregistrate și puteți avea până la 4 câmpuri de date pe un singur ecran.

Dacă uitați să începeți un antrenament, ceasul poate recunoaște activitatea și, după un anumit timp, va porni automat monitorizarea, ceea ce eu consider că este un mare avantaj. Înainte, funcția Move IQ funcționa doar prin reprezentarea pe un grafic din Garmin Connect a faptului că făceai ceva în acel moment, dar nu activa monitorizarea activității.

Mi-ar fi plăcut să am mai multe funcții inteligente

Din nou, nicio schimbare majoră față de ultimul model. Prin urmare, trebuie să vă mulțumiți cu NFC, răspunsuri predefinite la notificări și, în versiunea Music, un player muzical integrat (500 de melodii + opțiunea de servicii de streaming).

Singura funcție nouă este Garmin Connect IQ direct de pe ceas, de unde puteți descărca aplicații pentru ceas în mod limitat.

Sunt un pic dezamăgit că Garmin nu s-a jucat mai mult cu funcțiile orașului și nu a adăugat funcția de apelare telefonică prin Bluetooth cunoscută de pe Garmin Venu 2 Plus sau, de exemplu, opțiunea de răspuns deschis la un mesaj. Va trebui să mai așteptăm pentru acest aspect.

Sănătatea este cel mai important lucru

Menționăm imaginea de sănătate în aproape fiecare nouă recenzie și este bine că Garmin a inclus-o aici. Este o funcție interesantă prin care puteți obține ritmul cardiac mediu, SpO2, VST și stresul în două minute de stat întins sau așezat. Acesta poate indica oboseala și/sau poate o boală iminentă dacă valorile nu sunt normale. Sau poate că ați băut mai mult decât ar fi trebuit în seara respectivă.:-)

Printre funcțiile de bază se numără, de exemplu, urmărirea pașilor, a caloriilor, a stresului, a ritmului cardiac pe parcursul zilei și a ritmului respirator. Femeile vor găsi, de asemenea, un calendar de îndrumare, iar bărbații (pentru că au capul în nori) pot înregistra cât de mult au băut în timpul zilei.

Concluzie

Este un fel de joc de-a șoarecele și pisica. Nu prea știu ce să cred despre acest ceas, pentru că, în afară de baterie și de ecranul AMOLED, nu s-a schimbat aproape nimic și nu m-ar mira ca noi funcții, precum cea de health shot, să vină odată cu actualizarea vechiului Venu SQ Este grozav că durata bateriei a crescut suficient de mult pentru ca ceasul să nu vă dezamăgească nicăieri.

Dacă ați dorit să faceți un upgrade de la prima generație, merită cu siguranță în ceea ce privește durata de viață a bateriei și precizia GPS. M-aș fi așteptat, de asemenea, la un salt de preț mai mare între modelele cu și fără muzică (diferența este de 140 lei), dar Garmin a implementat pur și simplu o politică de prețuri diferită.

Ca alternativă, aș vedea, de exemplu, Amazfit GTS 3 sau noul Amazfit GTS 4, care încă nu a fost lansat. Dacă nu vă deranjează o carcasă ovală, puteți încerca Huawei Watch GT 3 sau GT 3 PRO sau Suunto 7.

Și ce părere aveți despre ceas?

S-ar putea să vă intereseze:

Garmin Venu SQ recenzie: Corpul lui Apple Watch, inima lui Garmin
23.3.2022
Garmin Venu SQ recenzie: Corpul lui Apple Watch, inima lui Garmin

Amazfit GTR 4 recenzie - În sfârșit, o emblemă de calitate?
18.7.2022
Amazfit GTR 4 recenzie - În sfârșit, o emblemă de calitate?

Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun smartwatch sub 10 000 CZK?
23.3.2022
Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun smartwatch sub 10 000 CZK?

Huawei Watch GT 3 PRO recenzie - Un burghez de rasă pură cu suflet sportiv - Huawei Watch
29.6.2022
Huawei Watch GT 3 PRO recenzie - Un burghez de rasă pură cu suflet sportiv - Huawei Watch

Ceasurile menționate în articol