» Blog » Garmin

Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun ceas smart până în 2000 lei?

Taguri: Recenzii | Garmin | Smartwatch

23.3.2022 | 11 MIN

E chiar aici. Întotdeauna aștept cu nerăbdare noutățile Garmin ca un școlar, vacanța de vară. Mai ales când este vorba de un model cu atât de multe gadgeturi noi precum Garmin Venu 2. În același timp, este foarte posibil să fie cel mai bun ceas smart până în 2000 lei. Sau știi ce? Mai degrabă, este cel mai bun telefon smart cu funcții sportive sub 2000 lei din toate timpurile. O afirmație destul de puternică, nu-i așa? Poate că vă voi convinge de asta în această recenzie.

Cea de-a doua generație are de fapt exact aceeași idee ca și prima - de a face un ceas urban cu sufletul sportiv al unui Garmin. Și ce presupune acest lucru? Ceasul trebuie să aibă echilibrul ideal între caracteristicile inteligente și cele sportive și să arate ca atare. Ei bine, și cred că designul elegant și sportiv al Garmin este al naibii de bun.

 

Două dimensiuni ale carcasei - pentru încheieturi mici și mari

Generația anterioară era unisex. Dar apoi s-a întâmplat, ca un diametru de 43 de milimetri, să fie prea mare pentru femei sau prea mic pentru bărbați. Acum au reușit să scape folosind două dimensiuni de carcasă. Garmin Venu 2 are un diametru de 45 de milimetri, iar versiunea mai mică a lui Venu 2S are 40 de milimetri. Generația soră are, de asemenea, aceeași dimensiune Vivoactive 4.

Garmin VivoActive 4 recenzii: sporttesterul universal pentru sportivi de agrement, olimpic
23.3.2022
Garmin VivoActive 4 recenzii: sporttesterul universal pentru sportivi de agrement, olimpic

Garmin a pus accentul pe o gamă largă de opțiuni de culoare, versiunea mai mare având 2 opțiuni de culoare – albastru închis şi negru. Versiunea mai mică este destinată mai mult încheieturilor de mână ale femeilor, așa că Garmin a lucrat cu unele culori mai conservatoare precum gri sau negru, dar și cu combinații cromatice mai strălucitoare, cum ar fi crem cu lunetă rosegold şi alb cu lunetă aurie.

Garmin Venu 2 Plus introducere - Primul cu funcție telefonică
12.5.2022
Garmin Venu 2 Plus introducere - Primul cu funcție telefonică

Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai mari plusuri ale gamei Venu - atractivitatea și marea selecție. Iar acum, cea de-a doua generație are un aspect și mai curat, deoarece s-a renunțat la canelurile de pe lunetă

Display în rolul principal

Carcasa ceasului este din plastic întărit, lunetă este din oțel, sticla este Gorilla Glass, cureaua este din silicon, există două butoane pe laterale, dar acestea sunt simple fleacuri în comparație cu ecranul folosit. Pentru că este imaginea ceasului. Garmin a folosit din nou tehnologia AMOLED și este destul de asemănător cu generația anterioară.

Garmin vívomove Sport review - Un hibrid social cu spirit sportiv
21.3.2022
Garmin vívomove Sport review - Un hibrid social cu spirit sportiv

În sfârșit un Venu cu afișaj vizibil chiar și în lumina directă

Cu toate acestea, are un mare DAR. Aici, acest afișaj este vizibil chiar și în lumina directă a soarelui. Generația anterioară a făcut egalitate pe ici, pe colo, în condiții de iluminare exterioară (trebuia să strângi din ochi și să focalizezi), dar cel mai probabil a pierdut (pur și simplu nu puteai vedea nimic pe ecran). În acest caz, Garmin a rezolvat această problemă prin combinarea ecranului tactil și al afișajului. Astfel, nu există un strat tactil între diapozitiv și afișaj, care doar reflecta razele soarelui și atunci nu puteai vedea ceasul. În același timp, mi se pare că afișajul este puțin mai sensibil decât alte ceasuri Garmin cu ecran tactil.

În plus, mi se pare că afișajul este ceva mai sofisticat, mai detaliat și este ajutat și de interfața de utilizator îmbunătățită și, pentru Garmin, complet nouă. Dar mai multe despre asta mai târziu...

Cadranele sunt o capodoperă, iar ceasul are un mod Always-On mai bun

Ceea ce aș evidenția cu siguranță sunt cadranele de pe ceas. Puteți configura chiar și un cadran animat, iar totul este complet configurabil direct de pe ceas (tipul de afișare a orei, fundalul, aspectul și numărul de câmpuri de date, culorile etc.). Datorită noului GPU, ceasul are acum capacitatea de a utiliza aplicații și cadrane mai pretențioase și este singurul care are acces la platforma extinsă Connect IQ 4.0 (aplicații mai pretențioase).

Číselník si můžete nakonfigurovat podle libosti.

Puteți configura cadranul după bunul plac.

Un alt lucru care trebuie subliniat este afișarea mai multor date în modul Always-On. Până acum, când afișajul era oprit, ceasul afișa doar ora. Acum este afișat întregul cadran și doar lumina de fundal se estompează. Dar, în același timp, este un consumator teribil de baterie (a consumat 20% din bateria mea în 24 de ore). Dar astea sunt toate modurile Always-On.

Echipamentul de senzori este revoltator de variat pentru un ceas de oraș

Ce găsim în ceas? Accelerometru, barometru, giroscop, busolă, pedometru, pulsoximetru, termometru, altimetru, senzor de ritm cardiac și senzor de lumină ambientală (reglează luminozitatea în funcție de condițiile de lumină ambientală).

Da, pentru un ceas smart de oraș, este un pachet revoltător de variat. Dar nu ar fi un Garmin fără acel set de senzori.

În partea inferioară, există acum un senzor optic Elevate 4 de ultimă generație. Acum are o dispunere diferită, un număr mai mare de diode și mai multe deschideri unde lumina ricoșează pentru o analiză mai bună. Dar cea mai mare schimbare este în ceea ce privește detectarea oxigenării sângelui, care înainte era atât de... Fake.

Srovnání záznamy okysličení krve v noci. Forerunner 745 (vlevo) a Venu 2 (vpravo). Zdroj: dcrainmaker.com

Compararea înregistrărilor oxigenării sângelui pe timp de noapte. Forerunner 745 (stânga) și Venu 2 (dreapta). Sursa: dcrainmaker.com

Desigur, există un GPS pentru înregistrarea traseului, care poate fi combinat și cu sistemul de navigație GLONASS (mai bine la munte) sau Galileo (mai bine în oraș).

Ceasul poate fi apoi conectat la senzori externi, cum ar fi o centură de piept, un footpod și multe altele.

Chiar și cu un ecran AMOLED, ceasul rezistă până la 11 zile

Ecranele AMOLED sunt frumoase, dar consumă și baterie. Venu-urile anterioare au ajuns la un maxim de cinci zile de autonomie, dar în mod realist a fost mai mult de 2-3 zile. Potrivit producătorului, Venu 2 poate rezista până la 11 zile, iar Venu 2S până la 10 zile. Bineînțeles, totul depinde de utilizare. Dacă folosiți GPS-ul de mai multe ori pe săptămână (mers pe jos, alergare și alte antrenamente), probabil că veți ajunge la un maxim de 5-6 zile. Dar, chiar și așa, tot e un rezultat de lux.

Cum rămâne cu modul Always-On? Garmin susține că bateria are o autonomie de până la 2 zile. Am pierdut cam 50% într-o zi și jumătate, așa că aș fi ajuns la trei zile. Totuși, în general, nu vă recomand să activați funcția Always-On, deoarece consumă inutil bateria.

Și cu un semnal GPS la fiecare secundă, ceasul rezistă 22 de ore (versiunea mai mică 19 ore), iar dacă porniți muzica, 8 ore (versiunea mai mică 7 ore).

Doar o picătură... Și Venu 2 durează toată ziua

Ce este nou? Încărcare rapidă! Este un lucru mișto. Mergeți la serviciu, iar procentajul bateriei prezice că este posibil ca aceasta să se descarce pe drumul spre mașină. Sau, mai rău, se va stinge în timpul antrenamentului. Venu 2 are o funcție de încărcare rapidă prin care conectați ceasul la încărcător timp de 10 minute și aveți suficient procent pentru o zi întreagă sau pentru o oră de antrenament.

Experiența utilizatorului este un mare pas înainte

Da, este foarte posibil ca Garmin să fi avut deja nevoie de acest lucru. Mutați grafica undeva. Și da, așa a fost. Widgeturile care afișează toate informațiile importante din afara ecranului principal au primit un nou strat de vopsea. Acum sunt puțin mai sofisticate, iar ceea ce apreciez cel mai mult este că acum poți vedea date mai vechi de 4 ore. Anterior, ori de câte ori deschideați widgetul pentru ritmul cardiac, de exemplu, acesta afișa datele pentru ultimele 4 ore. Acum puteți derula linia de timp la stânga, la dreapta și să vă uitați la istoric.

În general, grafica ceasului este foarte frumoasă. De asemenea, am fost plăcut surprins de detalii precum istoricul fiecărui sport în parte. În selecția de activități sportive aveți întotdeauna un anumit sport în fundal. Dacă deschideți alergarea, aveți un alergător în fundal. Dacă faci yoga, ai un yogamancer în fundal.

Apoi, atunci când atingeți un record sau vă atingeți un obiectiv stabilit, ceasul vă răsplătește cu o animație foarte frumoasă de confetti. :) În general, există câteva animații foarte frumoase, care adaugă o notă plăcută experienței utilizatorului.

Body battery și monitorizarea somnului au fost îmbunătățite

Venu 2 oferă astfel de standarde Garmin, cum ar fi pașii făcuți în timpul zilei, etajele urcate, minutele de activitate viguroasă, caloriile arse, înregistrarea hidratării, ritmul cardiac pe toată durata zilei, stresul, respirația și oxigenarea sângelui, dar ceea ce sunt două caracteristici care au primit o îmbunătățire semnificativă sunt monitorizarea somnului și indicatorul de Body Battery.

Să începem cu Body Battery. Acest indicator arată pe o scară de la 0 la 100 "încărcătura" corpului dumneavoastră. Un fel de "telefon", cum ar fi cel pe care îl aveți pe telefon. Doar că smartphone-ul ești tu. Până acum, s-a întâmplat destul de des (mai mult sau mai puțin în fiecare seară) să încarc Body Battery complet până la 100. După îmbunătățirea algoritmului de somn,  rareori se mai reîncarcă complet. În general, acum am probleme în a "încărca" peste 70.

Și pentru a dormi. Acolo era nevoie de o schimbare. Până acum, Garmin-urile vă arătau doar raportul dintre diferitele etape - ușoară, profundă și REM. Dar nu a oferit nicio evaluare sau sfat cu privire la modul de îmbunătățire a somnului. Deci, dacă nu ai studiat singur (ceea ce puțini oameni fac) care ar trebui să fie raportul corect dintre diferitele faze, nu ai nicio idee despre cât de bun este un somn de calitate.

Acum, ceasul vă va evalua somnul pe o scală de la 0 la 100 și va scrie, de asemenea, o evaluare verbală sau sfaturi pentru data viitoare. Pentru mine? Un pic cam târziu în comparație cu concurența, dar mai bine mai târziu decât niciodată. :)

Am 30 de ani, dar vârsta mea de fitness este de 18 ani.

Veți mai auzi astfel de afirmații acum, când a apărut Venus 2. Au adăugat o vârstă de fitness, iar omul este, prin natura sa, un fel de "homo narcisus" și nu aș fi surprins dacă acum vom concura cu toții pentru a vedea cine este mai tânăr după vârsta de fitness. Aceasta este calculată pe baza ritmului cardiac în repaus, a antrenamentelor și a IMC-ului dumneavoastră.

Din zbor prideţi totul despre corpul dvs.

O altă caracteristică utilă este instantaneul de sănătate. Din nou, aceasta este o caracteristică nouă care poate părea inutilă la început, dar eu o consider foarte bună. Instantaneul durează două minute, iar ceasul înregistrează ritmul cardiac, stresul, respirația, variabilitatea ritmului cardiac și oxigenarea sângelui. Ideal este să faceți o astfel de fotografie în fiecare zi, imediat după ce vă treziți. Puteți determina apoi dacă sunteți bolnav (ritm cardiac mai ridicat, oxigenare mai scăzută, variabilitate mai mică) sau dacă ar trebui să încetiniți și să vă permiteți un antrenament mai ușor.

În plus, aceste date sunt stocate în Garmin Connect ca activitate, iar dvs. puteți crea un fel de cronologie a stării dvs. matinale.

O altă funcție nouă pe care eu personal nu am apreciat-o cu adevărat, dar pentru cineva care creează provocări în familie, cu colegii sau prietenii în Garmin Connect, are utilitatea sa. În cazul provocărilor, există acum un widget separat care vă permite să vedeți clasamentul din cadrul provocării respective direct pe ceas. Până acum, puteaţi să îl vedeţi doar pe telefon.

Cum rămâne cu sportul? Ce este nou?

Veți găsi majoritatea acelorași sporturi ca în toate Garmin-urile - alergare, ciclism, înot în piscină, yoga, antrenor eliptic și așa mai departe. Dar ce este nou? Pentru fanii HIIT, am vești bune. Acum există antrenamente preîncărcate în ceas sau puteți crea dumneavoastră un antrenament. Ceasul urmărește apoi totul și vă arată cum să faceți exercițiul cu ajutorul unei animații. Acest lucru este valabil pentru o mulțime de alte monitorizări de fitness, dar și pentru yoga.

Dar au fost adăugate și alte activități, cum ar fi bouldering, escaladă în interior și drumeții. Primele două sunt foarte specifice, dar cred că drumeția este ceva ce lipsea cu adevărat la generația anterioară. Și acum, de la celălalt capăt. Ce lipsește? În ciuda prezenței GPS-ului și a rezistenței la apă până la 5 ATM, ceasul nu poate monitoriza înotul în apă deschisă (doar într-o piscină). Unii alergători sunt un pic dezamăgiți că nu găsesc trail running.

Cu Venu 2, vei ști exact ce vă va durea

Nu e ca și cum ceasul ar prezice viitorul și ar ști ce te va afecta. Deși... Femeile au un calendar menstrual, așa că ele pot să prevadă ce se întâmpla. Dar să trecem la subiect. În exercițiile de antrenament cu greutăți, atunci când începeți o activitate, vi se prezintă o hartă musculară care arată mușchii care sunt implicaţi în acel antrenament. Adică, care te vor durea a doua zi. :)

Player de muzică și plăți fără contact? Elementele esențiale inteligenței urbane de la Garmin

Așa cum am scris la începutul acestui articol, Garmin-urile sunt ceasuri smart de oraș. Și de aceea nu le poate lipsi un player muzical și un spațiu de stocare care poate încărca până la 750 de melodii sau liste de redare de pe Spotify, Amazon Music sau Deezer.

Metoda de plată fără contact Garmin Pay își va găsi, de asemenea, utilizarea. În ce constă aceasta? Nu poate fi mai simplu decât să puneţi încheietura mâinii la terminal și să achitaţi. În plus, o puteți configura printr-o scurtătură convenabilă, prin care trebuie doar să glisați degetul pe main transport screen.

Bineînțeles, ceasul reflectă și toate notificările de pe telefon. Nu au nicio problemă cu limba engleză, notificările nu tind să se încheie ciudat și afișează toate emoji-urile pe care le-am încercat. Chiar și un pudel cu o coroană.

Ceasul are o navigare simplă și ți-ar putea salva viața

Multă lume întreabă mereu despre navigare, care este aici, dar este una dintre cele mai ușoare. Mai mult sau mai puțin, salvați o locație, iar apoi ceasul este capabil să folosească săgeata pentru a vă ghida spre acel punct. Probabil că cea mai mare utilizare pe care o văd este atunci când parchează într-o parcare mare. Parcați, salvați locația pe ceas, iar când vă întoarceți, îl lăsați să navigheze până la ultima locație salvată.

Consider că detectarea accidentelor și a coliziunilor este una dintre cele mai utile. Este deja un standard Garmin și mulți oameni subestimează această funcție, dar eu o consider extrem de importantă. Dacă ceasul detectează că ați căzut sau, Doamne ferește, că ați fost lovit de ceva, trimite un mesaj text de urgență la trei contacte prestabilite. Singura cerință este să aveți telefonul la dumneavoastră.

Astfel de caracteristici de bază mai smart includ apoi un ceas cu alarmă, un cronometru, o funcție practică "Find My Phone" și, de asemenea, reglarea automată a luminozității.

Rezumat

Garmin Venu 2 este un ceas excelent pentru mine. Fiecare pas pe care Garmin l-a făcut pentru a împinge generația Venu are sens pentru mine. Au dublat durata de viață a bateriei, au rezolvat problema luminii directe a soarelui, au îmbunătățit grafica, au adăugat o mulțime de funcții noi, au îmbunătățit senzorul optic și au lăsat toate lucrurile bune de la generațiile mai vechi. Nu pot spune un cuvânt rău despre Venus 2 și, în același timp (la 8 iunie 2021), consider că este cel mai bun produs cumpărat sub 2000 lei.

Ceasurile menționate în articol