» Blog » Garmin

Garmin MARQ – Când luxul este o condiție

Taguri: Recenzii | Garmin | Pentru bărbați | Smartwatch

13.5.2022 | 7 MIN

Dacă aș fi creat acest articol pentru a vă spune câteva motive raționale pentru care ar trebui să vă luați un Marq, cu siguranță aș eșua. De ce? Pentru că nu există. De fapt, cu Garmin MARQ nu puteți specifica ce sunt, ci mai degrabă ceea ce reprezintă. Așa că, dacă începeți să citiți acest articol și vreți să vă decideți dacă să vă luați un Marq, ar fi mai bine să nu mai citiți. Pentru că nu vă puteți decide să cumpărați un Marq, ci trebuie să doriți să cumpărați unul.

MARQ – Un ceas care să fie autentic

Garmin MARQ este Rolex-ul din lumea ceasurilor smart. Rolex-urile afișează ora în același mod ca și un ceas de câteva sute de euro, dar, în afară de greutatea ceasului în sine, purtați la încheietura mâinii tradiția, exclusivitatea și, mai presus de toate, un sentiment de unicitate. MARQ reprezintă același lucru în sectorul smart.

Sunt un proprietar de Omega Seamaster și am fost în căutarea pentru ceva de aceeași calitate. M-am uitat la branduri precum Omega, TAG Heuer și altele asemenea. Deși aceste ceasuri sunt foarte bune, am ajuns întotdeauna la concluzia că am nevoie de detectarea ritmului cardiac și de notificări smart toată ziua, deoarece sunt un alergător pasionat. Niciuna dintre brandurile enumerate nu a putut îndeplini acest lucru pentru mine. Și apoi BOOM. A ieșit Garmin Marq. - Teriemer (Garmin Forum)

În ciuda prețului său, Marq nu este cu siguranță cel mai dotat ceas de la Garmin. Doriți un tester sportiv adecvat? Luați-vă un Fenix sau un Tactix. Marq, pe de altă parte, aduce un design unic, o execuție perfectă a fiecărui detaliu și neobișnuit. Și lăsând la o parte motivele raționale. Uneori, cea mai mare plăcere vine din cumpărarea a ceva care nu poate fi obținut în mod deosebit.

Pe scurt, ce au în comun toate MARQ-urile?

Deși Garmin a avut grijă să facă fiecare model unic, acestea au ceva în comun:

  • sticlă de safir convexă
  • lunetă specifică (titan sau ceramică)
  • lățimea carcasei 46 milimetri
  • grosime de 14 până la 14,7 milimetri
  • utilizarea de materiale de foarte bună calitate
  • Prelucrare de precizie
  • Finisaj DLC pentru a proteja ceasul împotriva zgârieturilor (Adventurer nu are acest finisaj)
  • hărți
  • player de muzică
  • plata fără contact
  • echipament bogat în senzori, inclusiv un pulsoximetru
  • rezistență la apă până la 100M
  • Durata de viață a bateriei de 12 zile
  • Ritm cardiac, stres, somn, pași și multe altele
  • afișarea notificărilor de pe telefon
Bineînțeles că au mai multe lucruri în comun, dar aceasta a fost o listă a celor mai importante. Acum să aruncăm o privire la modelele individuale.

MARQ Adventurer – Pe traseu, hai să mergem în costum.

Modelul Adventurer a fost creat pentru aventurieri, ceea ce este pus în valoare de lunetă azimutală din titan cu caneluri de design și de cureaua din piele italiană Vacchetta multistrat cu cusături ușoare specifice. Această curea are, de asemenea, o căptușeală special "groasă", astfel încât se adaptează frumos la pliurile mâinii.

Conceput pentru aventurieri, Garmin a adăugat un mod special de expediție la acest ceas, în care ceasul este capabil să înregistreze locația dvs. în fiecare oră timp de 4 săptămâni.

Nu este necesar să fi tăiat sute de liane în junglă cu maceta și să fi escaladat cinci opt mii, dar poate exprima și dorința dvs. interioară de aventură, sau pur și simplu să vă completeze încheietura mâinii cu aspectul său imaginativ.

Dacă nu ați fost atras de piele, dar ați fost atras de silicon din punct de vedere practic, acest model este disponibil și într-o versiune extravagantă, cu o curea portocalie. Oh, și Garmin a adăugat un senzor de temperatură extern.

MARQ Captain – Când nu asculți doar sunetul mării în scoica ta

Acest ceas strigă la propriu după elementul apă. Carcasa din titan șlefuită, cureaua albastră țesută de artiști francezi (Jacquard Weave) și lunetă din ceramică albastră cu cronometru de regată îi dau o " imagine ". Acesta din urmă își găsește rareori o utilizare practică, dar ce ar putea da unui ceas o notă mai marinărească decât o referință la o cursă legendară cu etape.

Din punct de vedere practic, este cu siguranță o plăcere să știi că ceasul poate controla instrumentele marine Garmin. La urma urmei, nu este nimic mai convenabil decât să controlezi barca de la încheietura mâinii.

Garmin Descent Mk2 - Prezentarea gamei complete și a variantelor
10.5.2022
Garmin Descent Mk2 - Prezentarea gamei complete și a variantelor

Acest model îmi amintește probabil cel mai mult de un ceas clasic de scufundări. Cronometrul de pe lunetă amintește de o lunetă de scafandru și pot auzi chemarea mării în fiecare detaliu. Și cureaua... Așa este. Dotată cu două bucle metalice pentru a o fixa mai bine.

MARQ Aviator – Pentru cei cu capul în nori

Fie că sunteți un visător cu capul în nori, fie că sunteți realist și aveți capul în nori atunci când pilotați, Aviator este la fel ca orice alt ceas de vis Marq. Este singurul model care beneficiază de un finisaj complet din titan, inclusiv brățara. Și, așa cum este tradițional la Marq - luneta ceramică completează coroana. În acest caz, este vorba de GMT, astfel încât piloții pot fi atenți la oră.

În interiorul ceasului se adaugă funcții de navigație în zbor, date importante în timpul zborului (altitudine, viteză, viteză verticală etc.), precum și un pulsoximetru care măsoară oxigenarea sângelui și hărți aeronautice.

Aviator este disponibil și în versiunea curea din silicon, care nu este la fel de elegantă ca și cureaua metalică standard, dar care, din punct de vedere practic, are avantajele sale. Astfel, ceasul este puțin mai ușor (49 de grame), se simte mai bine pe mână și poate fi puțin mai confortabil. Dar aceasta din urmă depinde de un sentiment subiectiv.

MARQ Athlete – Pe tartan cu stil

Pentru atlet, Garmin a trebuit în mod clar să aleagă o curea practică din silicon, o carcasă ușoară din titan (cea mai subțire - 14 mm) și a adăugat, de asemenea, o culoare verde a butonului care amintește puțin de elementele reflectorizante de pe hainele de alergare.

Și în rolul principal? Din nou, lunetă, care în acest model are două părți. Partea de sus arată estimarea VO2 Max, iar partea de jos arată timpul de recuperare.

Din punct de vedere funcțional, acesta nu este cu siguranță cel mai bun dispozitiv pentru sportivi, deoarece există Fenix sau Forerunner 945, care sunt chiar mai bine echipate, dar... Ați mai văzut vreodată un sporttester atât de arătos?

MARQ Golfer –  Pată verde pe verde

Nu știu de ce, dar modelul Golfer mi se pare cel mai logic dintre toate modelele Marq. În ce alt sport (în afară de culturism și altele asemănătoare) se ține cont de aspect la fel de mult ca în golf? Ți-ai pus niște pantaloni în carouri, o șapcă de baseball și o bucată de plastic? Nu, trebuie să ai o piesă sportivă, dar cu o anumită doză de eleganță. Ei bine, nu poți obține ceva mai bun decât Marq Golfer.

Aș putea continua aici despre faptul că acest ceas are caracteristici speciale de golf, inclusiv trei senzori pentru crose de golf chiar în pachet, dar este acesta cel mai important lucru? Cu siguranță că nu. Principalul lucru este că acest ceas arată al naibii de bine și că vei străluci pe verde. Lunetă ceramică verde cu contor de găuri, carcasă din titan periat și curea verde împletită strigă destul de clar dragostea pentru golf. La urma urmei, ce altceva este mai șic pe verde decât verdele?

Oamenii vor spune tot felul de aberații despre acest ceas, dar nu e nimic rău în a iubi lucrurile frumoase... Și acesta este cu siguranță frumos! Nu este la îndemâna mea din punct de vedere financiar, dar este foarte frumos. - RobCuadro (Garmin Forum)

MARQ Driver – Un ceas care ar trebui să fie pătat cu transpirație și benzină

Fie că sunteți un pilot de circuit săptămânal sau doar un pasionat de sporturi cu motor, Marq Driver este o raritate în rândul ceasurilor smart. Asta pentru că a fost conceput pentru monitorizarea sporturilor cu motor și îi lipsesc doar urmele de pneuri de pe bord sau o unitate cu motor pe benzină pentru a atinge perfecțiunea.

Acest ceas nu este cu siguranță o piesă la care să vă intereseze ritmul cardiac maxim la fel de mult ca la viteza maximă. De aceea, acest ceas poate monitoriza automat tururile individuale pe circuit, iar "motonada" sa este, de asemenea, îmbunătățită de o lunetă tahimetrică ceramică prin care puteți calcula viteza medie. Dar ce putem spune, arată bine, dar nu veți folosi această lunetă în practică.

Ceasul vine cu 250 de circuite preinstalate, inclusiv Brno și Most. Interesant este că există și o curea hibridă, care este realizată din titan (la fel ca și carcasa), dar partea interioară este completată cu silicon, ceea ce permite ceasului să se potrivească mai bine pe mână. Nu puteți risca ca ceasul să vă alunece din mână în timp ce faceți drifturi, nu?

MARQ Commander – În uniformă cu capul sus

Pentru acest model, Garmin a ales un gri mat fad și negru, fiind un ceas tactic care cu siguranță nu poate atrage atenția. Dar știi care este partea cea mai rea? Că oricum va atrage atenția, pentru că, din nou, îndeplinește standardul seriei Marq - arată al naibii de bine. Dar să sperăm că nu va atrage atenția inamicului...

În comparație cu alte Marq-uri, Commander nu a meritat o rafinare lină a lunetei, ci dimpotrivă. Au creat caneluri pe lunetă, care le conferă un aspect ușor mai ascuțit. Carcasa este din titan, la fel ca și lunetă. Apoi este fixat la mână cu o curea de nailon țesută, care este cu siguranță mai practică pentru un soldat decât o curea metalică.

Avantajele funcționale ale acestui model includ cu siguranță așa-numitul Kill Switch, atunci când apăsați butonul pentru a elimina toate datele, sau funcția Stealth Mode, datorită căreia ceasul nu trimite niciun semnal și nu este posibil să împărtășească poziția inamicului. De asemenea, are avantajul că ceasul poate deveni complet întunecat și îl puteți vedea doar prin vizibilitate pe timp de noapte și oferă suport pentru multe funcții de navigație.