» Blog » Garmin

Garmin Instinct Crossover recenzie – Nu urmați acea lumină!

Taguri: Recenzii | Garmin | Pentru bărbați | Smartwatch | Armată

9.11.2022 | 8 MIN

Instinct cu ace analogice și fotoluminescență? Nici în visele mele cele mai nebunești nu am visat așa ceva. Și totuși, a devenit realitate – Instinct Crossover este aici.

Prin ce se remarcă Instinct Crossover:

  • ace analogice
  • fotoluminescență
  • elemente metalice
  • sticlă minerală
  • indexuri

Ce a dus Garmin către un ceas cu luminescență?

Ar putea fi multe răspunsuri - doar așa, design, avantaje practice... Personal, înclin spre avantajele practice. Linia Instinct a fost concepută pentru soldați și pentru pasionații de activități în aer liber. Pentru ei, conceptul de timp este foarte important și nu este nimic mai bun decât să aibă o imagine de ansamblu a timpului "dintr-o privire", chiar și în întuneric.

Dacă stau să mă gândesc bine, pentru soldați, aruncarea armei (pentru a aprinde displayul) poate avea consecințe fatale. L-ar putea costa viața. De aceea, acele strălucitoare pot fi foarte utile.

Dar nu este vorba doar de soldați. Aproape toată lumea poate folosi un cronometru dintr-o singură privire. Deși nu înțeleg cumva de ce Garmin a optat pentru fotoluminescență și nu pentru radioluminescență. Fotoluminescența dispare după câteva ore. Radioluminescența este mai puțin intensă, dar este permanentă. Este vorba de tritiu, care este radioactiv și care strălucește permanent timp de peste 10 ani. Nu vă faceți griji, nu este periculos. :)

Oricum, soldatul are o referință de timp pentru câteva ore după lăsarea întunericului. Și apoi? Asta e în stele. La propriu.

Dar apreciez alegerea titlului "Crossover". În termeni automobilistici, este o caroserie cu caracteristici de SUV. Deci este o îmbinare a două lumi. Aici, este din nou analogic și digital.

Designul este un eșec sau este plin de farmec?

O întrebare la care nu pot răspunde nici după ce l-am purtat timp de câteva săptămâni. Instinct are o vibrație g-shock pe care mulți oameni o apreciază, dar... Nu știu. Pe de altă parte, este un fel de bârfă. Dar recunosc, versiunea neagră arată foarte bine.

Pur și simplu un ceas outdoor cu fler G-Shock.

Oricum, aspectul ceasului a fost mult îmbunătățit. Instinct 2 ar fi putut părea prea aglomerat pentru unii. Două segmente de afișare, etichete de funcție a butoanelor... Iar citirile sunt afișate direct pe display. Da, a fost mult.

Acum, displayul este mai uniform (deși este întotdeauna împărțit de acele analogice) și există indecși în jurul perimetrului. În plus, pe cadran găsim și un 6 și un 12 arabesc. De data aceasta, nu sunt pe deplin sigur dacă era necesar, dar bine, nu voi intra în detalii. Este un lucru mărunt.

Diametrul este de 45 de milimetri, dar Instinct Crossover a devenit un pic mai mare, deoarece are o grosime de 16,2 milimetri, în timp ce Instinct 2 are 15 milimetri. Acele analogice sunt probabil de vină. Datorită pieselor din oțel, greutatea a crescut cu 13 grame (de la 52 de grame la 65 de grame).

În orice caz, acele analogice și toți indecșii au fost prevăzute cu stratul luminescent Super LumiNova, care se găsește pe marea majoritate a ceasurilor elvețiene clasice.

TOTUL DESPRE: Luminescență – Confruntare între branduri
30.6.2022
TOTUL DESPRE: Luminescență – Confruntare între branduri

Din păcate, Garmin nu specifică ce clasă de luminozitate este. Super LumiNova își împarte luminescența în diferite "grade" în funcție de intensitatea și durata iluminării.

Nejedná se o žádnou profesionální fotku, ale jde tady hezky vidět, jak ručičky a indexy září. Fotka je bez úpravy.

Aceasta nu este o fotografie profesională, dar este interesant să vezi acele și indecșii strălucind. Fotografia este inedită.

În opinia mea, o diferență destul de fundamentală este modul în care este asamblat ceasul. În timp ce Instinct 2 este fabricat integral din plastic, Instinct Crossover este prevăzut cu o inserție din oțel, ceea ce îi conferă un plus de durabilitate. Motivul este clar. Pentru a împiedica acele să se dezbine. Dar! Chiar dacă se întâmplă acest lucru, există funcția RevoDrive, care calibrează acele la ora digitală.

Sticla nu mai este din plastic (care este destul de flexibil), ci minerală și nu este atât de adâncită încât să primeze acele. Ca urmare, sticla nu este la fel de protejată, dar, din nou, este mai dură. Dar acum nu mai puteți lustrui nicio zgârietură cu pastă de lustruit.

În ceea ce privește cureaua sau capacul ceasului, nu s-a schimbat nimic aici. Totul este la fel ca în Instinct 2. Singura diferență este că, conectorul de încărcare a fost mutat din partea de jos în lateral. Dar acesta este un detaliu.

Displayul - O astfel de jumătate de... Literalmente

Așa cum am scris mai sus, poate cea mai mare schimbare este că displayul cu două segmente pe care îl găseați pe Instinct 2 a devenit un display cu un singur segment. Astfel, nu avem unul principal și unul circular mai mic, ci un singur display complet.

Garmin Instinct 2 review - Sau un soldat într-o cămașă hawaiiană
12.5.2022
Garmin Instinct 2 review - Sau un soldat într-o cămașă hawaiiană

Personal, nu am o problemă cu el, dar uneori mi se pare aglomerat în combinație cu acele. De exemplu, atunci când citiți o notificare, aceasta este împărțită în două părți și nu este foarte comod s-o citiți. Precum în mașină... Acesta este genul de lucru pe care nu ar trebui să-l facem, dar cu toții îl facem.

În general, mi se pare uneori neintuitiv. Uneori, displayul sare în "jumătăți", alteori sare pe tot ecranul. Uneori, acele doar redimensionează afișajul, alteori arată starea, de exemplu, îndeplinirea unui obiectiv zilnic de pași. Și, sincer, mi se pare că mișcarea constantă îmi distrage puțin atenția. Acele nu sunt atât de rapide și este nevoie de mai puțin de o secundă pentru a schimba poziția.

În orice caz, displayul este de aceeași dimensiune (0,9") cu o rezoluție de 176 x 176 pixeli.

De fapt, acesta este unul dintre cele mai arhaice, dar în același timp și cele mai contrastante displayuri. Așa că nu vă faceți griji, veți vedea. :) Dar pentru cei care poartă ochelari, ar putea avea o mică problemă. Fontul și numerele sunt destul de mici.

Echipament senzorial neschimbat față de Instinct 2

Ca și la Instinct 2, găsim senzorul de ritm cardiac Elevate 4 în partea de jos, iar în interior receptorul GPS, care (din păcate) nu scanează pe mai multe frecvențe, ci doar GPS, GPS + Galileo sau GPS + GLONASS pe o singură frecvență.

În plus, în interior găsim un barometru, o busolă, un accelerometru, un termometru și un pulsoximetru. Este un clasic pentru un dispozitiv de exterior.

În ceea ce privește acuratețea, GPS-ul este un astfel de clasic Garmin. Acesta măsoară bine, cu o ușoară incidență ici și colo. Nimic de subliniat.

Tady je zatáčka na Velkou Prašivou (před tím velkým krpálem), pokud běžíte z Komorní Lhotky.

În acest loc se află un viraj iar ceasul nu a avut nicio problemă și a urmat frumos virajul.

Tady mě příjemně překvapilo, že hodinky zaznamenaly i asi 10 metrů, co jsem šel pochillovat na lavičku. To je ten malý zobáček.

Aici am fost plăcut surprins de faptul că ceasul a înregistrat și aproximativ 10 metri de când m-am dus până la bancă într-o parcare.

Durata de viață a bateriei a fost mai extinsă în unele locuri și în altele mai redusă

În cazul unei baterii, întotdeauna afirm că nu există un lucru mai bun decât un grafic.

Garmin Instinct 2S
Garmin Instinct 2
Garmin Instinct Crossover
În modul smartwatch 21 zile (51 zile)
28 zile (nelimitat)
28 zile (70 zile)
Modul de economisire 50 zile (nelimitat)
65 zile (nelimitat)
71 zile (nelimitat)
Recepția semnalului GPS + GLONASS / GALILEO 22 ore (28 ore)
30 ore  (48 ore)
25 ore  (31 ore)
GPS (mod maxim de economisire a energiei) 54 ore (114 ore )
70 ore  (370 ore )
111 ore (553 ore)
Modul Expediție GPS 25 zile (105 zile) 32 zile (nelimitat) 40 zile (327 zile)

În modurile normale, ceasul trebuie să fie expus la o lumină solară de cel puțin 50.000 de lux (mai mult vara), iar în modurile GPS trebuie să fie expus la o astfel de intensitate pe toată durata de utilizare. Și având în vedere că de obicei este... ăăă... noapte, probabil că nu este foarte realist. Dar cu siguranță prelungește puțin durata de viață a bateriei.

Dar, conform graficului, Instinct Crossover se descurcă mai bine în modurile de economisire a energiei. Sincer, nu pot să mă gândesc la un motiv. În orice caz, acele funcționează în continuare în modul de economisire a energiei, astfel încât îl puteți transforma într-un ceas clasic permanent. :)

Cum rămâne cu stilul de viață, sportul și funcțiile smart?

De fapt, descrierea tuturor caracteristicilor ar fi un pic redundantă, deoarece ceasul se bazează pe modelul Instinct 2, deja analizat. De aceea atașez recenzia.

Garmin Instinct 2 review - Sau un soldat într-o cămașă hawaiiană
12.5.2022
Garmin Instinct 2 review - Sau un soldat într-o cămașă hawaiiană

Dar a fost adăugat ceva? De fapt, nu.

Dacă nu aveți chef să citiți toate caracteristicile lui Instinct 2, vă voi rezuma cele mai importante caracteristici ale lui Instinct Crossover:

  • Instinct Crossover va cronometra sarcina de antrenament, VO2 Max, recuperarea necesară și va recomanda, de asemenea, antrenamentul adecvat progresului dvs.
  • Acestea acceptă senzori externi, precum și dinamica de funcționare pe care o puteți măsura cu acești senzori.
  • Acesta măsoară ritmul cardiac, variabilitatea ritmului cardiac, stresul, Body Battery, pașii, caloriile și somnul pe timp de noapte.
  • Ceasul include un calendar, prognoza meteo, notificări telefonice și răspunsuri predefinite (doar pentru Android).
  • Gama de sporturi este foarte largă, inclusiv sporturi în aer liber, cum ar fi alergarea pe traseu și ciclismul montan. Ceasul poate chiar să vă ghideze (după încărcarea unui traseu) pe o hartă oarbă.
  • Toate versiunile acceptă plata fără contact Garmin Pay.

Merită Instinct Crossover?

O întrebare foarte grea. Este cu siguranță ceva nou. Acestea sunt primele Garmin-uri de exterior cu ace analogice (mă gândesc la seria Vivomove ca fiind urbană), ceea ce ar putea face pe cineva foarte fericit. De fapt, comparațiile cu G-Shock-urile sunt inevitabile cu acest ceas, și să fim sinceri... Din punct de vedere funcțional, G-Shock-urile nu au nicio șansă. Deși în ceea ce privește designul și durabilitatea, Garmin-urile nu au nicio șansă.

Dar cel mai important factor este prețul. Puteți obține Instinct 2 la mai puțin de jumătate din preț. Iar acesta este un motiv destul de întemeiat pentru a mă întreba dacă am neapărat nevoie de acele analogice. Personal, poate că nu. Ce părere are un soldat adevărat despre asta? Asta l-am întrebat pe fratele meu, care este soldat de carieră.

Mai mult sau mai puțin mi-a dezvăluit că orice lucru ușor iluminat este automat "demascare" și, prin urmare, nu este permis. De aceea, este mai bine să folosiți un display digital vizibil prin vizibilitate pe timp de noapte, ceea ce este ceea ce are versiunea Tactical (atât pe instinctele din a doua generație, cât și pe Crossover).

Pentru utilizatorul ocazional, acele pot avea o anumită notă de clasă și pot face tranziția de la lumea clasică la cea smart un pic mai ușoară. Cu toate acestea, intervine prețul, care aproape compensează Fenix 7, care este din nou funcțional puțin mai avansat decât Instinct.

Ce părere aveți despre acest ceas? V-ați lua unul chiar și la prețul relativ ridicat?