» Blog » Garmin

Garmin Forerunner 955 recenzii - Doar cu ce este mai bun se va mulțumi

Taguri: Recenzii | Garmin | Smartwatch

1.6.2022 | 14 MIN

Trei ani. Se pot întâmpla multe lucruri în acest timp. Puteți să slăbiți, să vă îngrășați, să vă căsătoriți sau să începeți o afacere înfloritoare. În trei ani, Garmin a reușit să aducă pe piață noul Forerunner 955. Și credeți-mă, a meritat așteptarea. Ecran tactil, baterie de lungă durată, solar sau Multi-GNSS? Are de toate.

Da, a fost 2019, data de 30 aprilie, când a sosit bunul și bătrânul Forerunner 945. Cel mai mare succes în rândul Forerunner, care avea caracteristici mai bune decât Fenix-urile de la acea vreme. Și asta este ceea ce au păstrat până în ziua de azi.

Multă lume, inclusiv eu am crezut că noul 9-5 va fi o simplă copie a lui Fenix 7, dar nu vă lăsați păcăliți. Iconicul Forerunner aduce caracteristici care îl trimit pe Fenix în picaj la pământ, așa că haideți să aruncăm o privire rapidă la noutățile aduse de acestui model:

  • Ecran tactil
  • Multi GNSS
  • Versiunea solară
  • "Gata de antrenament" widget
  • Măsurarea VST de noapte
  • Instantaneu de sănătate
  • Calendarul curselor și cursa primară

Ce îmi place cel mai mult la acest ceas

Îmi place foarte mult aspectul nou și mai sofisticat. Cu toate că este încă un full-patch, nu mai este clasicul full-patch urât. Un alt aspect este ecranul tactil îmbunătățit, unde puteți alege direct activitățile pentru care doriți sau nu să folosiți touchpad-ul.

Noutatea ceasului este un widget "Ready to Train", prin care ceasul îți spune exact cât de pregătit sunteți pentru antrenament pe baza somnului, a VST (variabilitatea ritmului cardiac), a istoricului de antrenament etc.

Întotdeauna există o problemă

Și am trei dintre ele, dintre care două se referă la aceeași problemă. Pe ceas, luneta din jurul ecranului a rămas de aceeași dimensiune și, din păcate, ecranul tactil are ciudățeniile sale. Cea de-a treia problemă se referă la strângerea curelei.

Garmin Forerunner - Ghid de selecție
25.7.2022
Garmin Forerunner - Ghid de selecție

Principalele diferențe între Forerunner 955 și Fenix 7

De când lumea, s-a făcut o ecuație între cuvintele plastic și Forerunner, dar și metal și Fenix. Acest model nu este diferit, iar FR955 este fabricat în întregime din plastic, în timp ce omologul său de exterior este fabricat dintr-o combinație de metal și plastic.

Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?
23.3.2022
Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?

Instincturile sunt foarte asemănătoare, dar există câteva diferențe. Fenix a păstrat unele dintre funcțiile tactile pentru ei înșiși, dar Forerunner a adăugat multe funcții noi, cum ar fi rapoartele de dimineață, un widget de pregătirea antrenamentului, măsurători HRV și multe altele, pe care le putem vedea mai târziu în Fenix 7 sau Tactix 7.

Garmin Tactix 7 recenzie - Ce vedeți?
7.4.2022
Garmin Tactix 7 recenzie - Ce vedeți?

Ei bine, și ultima este diferența la baterie, unde Fenix are un mic avantaj.

Două variante și o schimbare de design

Ceasurile sunt mereu supuse comparațiilor cu modelul anterior și nici acum noul ceas nu evită acest lucru. Cu 945, ați găsit anterior versiunea TRI Bundle. În practică, acest lucru a însemnat că ați primit două centuri de piept, un suport pentru bicicletă și o curea de rezervă împreună cu ceasul. Cu toate acestea, accesoriile pot fi cumpărate la liber, așa că această pierdere nu afectează prea mult.

Pentru noul model, pentru prima dată în istoria Forerunner, au ales și o versiune solară. Așadar, avem versiunile Forerunner 955 și Forerunner 955 Solar. La ce să ne așteptăm de aici? O durată de viață a bateriei neașteptat de lungă dacă aveți suficient soare.

De asemenea, în fotografie căutați modificări ale carcasei? S-ar putea să nu vedeți nimic la prima vedere, dar la a doua vedere... Acolo, schimbarea este deja evidentă, iar Garmin adaugă o doză bună de eleganță. Deși carcasa a crescut puțin în sus, s-a rotunjit frumos și se poate observa că Garmin are grijă de aspect chiar și cu platformele plate. În jurul perimetrului carcasei, între cele cinci butoane din titan, este doar o dungă ușoară "racing", iar pe partea dreaptă, în mijloc, este "Forerunner".

Cureaua se află acum pe un telescop clasic. În trecut trebuia să înșurubați axele, acum aveți nevoie doar de un cuțit și de puțină îndemânare (colegul meu Dominik a făcut-o cu o furculiță). Nu este nicio problemă să scoateți cureaua originală, să lăsați doar telescopul și să puneți orice QuickFit de 22 mm lățime. Noua curea, cu cataramă din titan, este minunată și se potrivește perfect pe mână.

Specificații și comparații:

Garmin Forerunner 945
Garmin Forerunner 955 (Solar)
Garmin Forerunner 255
Diametrul carcasei 46,7 mm 46,5 mm 45,6 mm
Înălțimea carcasei 13,7 mm 14,4 mm 12,9 mm
Lățimea curelei 22 mm
22 mm 22 mm
Dimensiunea ecranului 1,2" 1,3" 1,3"
Rezoluția ecranului 240 x 240 px 260 x 260 px 260 x 260
Greutatea (Sapphire/Basic) 51 g
53 g 49 g

Ceas de triatlon cu ecran tactil

Am văzut pentru prima dată ecranul tactil pe Fenix 7 și Epix. Cu toate că funcționează puțin diferit pe Forerunner... Un pic mai bine. Încă de la început, aveți opțiunea de a seta direct în ceas activitățile pentru care doriți ca ecranul tactil să fie activ, ceea ce este o adevărată plăcere.

De exemplu, dacă folosiți doar activitatea "Hărți", puteți lăsa activată funcția tactilă în cazul hărților și o puteți dezactiva pentru alte activități. De asemenea, vei fi mulțumit de opțiunea de a seta lumina de fundal pentru atingere, adică dacă nu vrei ca ceasul să se aprindă de fiecare dată când îl atingeți.

Marele păcat sunt gesturile nefuncționale, cum ar fi revenirea la ecranul principal prin acoperirea palmei, pe care le folosesc destul de mult acum cu Fenix. De asemenea, deocamdată, tastatura old-school nu funcționează pe ceas, așa că trebuie să trec la o tastatură și mai old-school, și anume literele "dial". Puteți găsi litera potrivită atingând-o, dar trebuie să o confirmați cu butonul din dreapta sus.

Ecranul a crescut la o dimensiune de 1,3" și o rezoluție de 260 x 260 pixeli. Creșterea este vizibilă, operabilitatea este minunată, dar nu vă bucurați de inelul încă urât de jumătate de inch din jurul ecranului. Chiar și Forerunner 255 are un inel mai mic (și un ecran de aceeași mărime ca și acest ceas). Ecranul rămâne transflectiv, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lizibilitatea în lumina directă a soarelui.

Echipament senzorial și precizie de primă clasă

Dacă ne uităm la modelele de top de la Garmin, este vorba tot de aceeași melodie. Barometru, busolă, termometru, senzor de ritm cardiac, pulsoximetru, giroscop, accelerometru și GPS (recepție cu frecvență dublă a tuturor sistemelor de sateliți), care acceptă GLONASS, Galileo și BeiDou. Și cam asta e tot. Având în vedere că Forerunner 955 și 255 sunt cele mai ușoare dispozitive de până acum, cu cel mai recent chipset și senzor de ritm cardiac, mă așteptam la o mare precizie din partea lor.

A fost adăugată o protecție în jurul senzorului pentru a proteja senzorul atunci când ceasul este așezat pe orice suprafață. Senzorul este acum protejat de sticlă în loc de plastic.

Încă de la primii kilometri am aflat că ceasul măsoară ritmul cardiac foarte precis. Datorită ușurinței dispozitivului, abaterile sunt minime și vă puteți monitoriza ritmul cardiac real tot timpul. În prima imagine puteți vedea că totul este în regulă. A doua imagine arată o cursă de alergare care a fost alergată pe o vreme destul de caldă, astfel încât mâna era transpirată și, prin urmare, în comparație cu centura, Forerunners a avut ușoare abateri.

Je to až neuvěřitelné.:-)

E de necrezut.:-) Albastră – Forerunner 955, mov – centura de piept

Při druhém testu hodinky měly na dvou místech větší odchylky. V průměru tep seděl, ale realtime ukazoval trošku více nebo méně.:-)

La cel de-al doilea test, ceasul a avut deviații mai mari în două locuri. În medie, ritmul cardiac a fost corect, dar în timp real a arătat un pic mai mult sau mai puțin.:-) Albastră - centura de piept, mov - Forerunner 955

Înainte, exista o diferență abisală în ceea ce privește GPS-ul între Fenix 6 și Forerunner 945, deoarece Fenix 6 avea o antenă EXO care nu funcționa la fel de bine. Eram curios să văd cum a evoluat tehnologia în trei ani, așa că am luat cu mine Forerunner 945, Forerunner 955 și Fenix 7X pentru a alerga. Și acum, priviți mai degrabă cât de abisală este diferența dintre vechiul și noul Forerunner. Fenix 7X s-a descurcat foarte bine în comparație cu FR955 și au existat diferențe minime.

Forerunner 945 to vzal zkratkou

Fenix 7X (linie galbenă), Forerunner 955 (linie neagră) și Forerunner 945 (linie roșie) a luat-o pe scurtătură.

Această imagine demonstrează probabil cel mai bine deplasarea și măsurarea GPS dual-band.

Forerunner 945 to vzal přes hospodu, která stojí přímo na místě kudy vede liniiForerunner 945 a luat-o printr-un pub care se află chiar pe linie.

Nu am mai făcut niciodată un test cu barometrul, așa că am fost curios cum măsoară ceasul altitudinea folosind un altimetru barometric. Ei bine, verificați singur. Este straniu din punct de vedere al acurateței. Nu spun că Fenix 7X este un fel de dispozitiv barometru de referință, dar sunt fascinat de constanța măsurătorilor ambelor dispozitive Garmin.

Modrá – Fenix 7X, fialová – Forerunner 955. Tohle jsem vážně nečekal, že se

Albastră - Fenix 7X, mov - Forerunner 955. Chiar nu mă așteptam la asta, ca "liniile" să se suprapună aproape.

Va rezista ceasul Ironman?

Desigur, bateria a crescut spre culmi față de predecesorul său, iar în modul smartwatch nu veți avea nevoie de cablu timp de aproximativ 15 zile, iar cu ajutorul energiei solare, timpul poate fi extins la 20 de zile.

Garmin Forerunner 945
Garmin Forerunner 955 (*Solar)
Garmin Forerunner 255
Modul Smartwatch 14 zile
15 zile (*20 zile)
14 zile
Toate sistemele prin satelit + muzică -
8,5 ore
-
Toate sistemele de satelit + benzi multiple -
20 ore (*22 ore)
-
Doar GPS 36 ore 42 ore (*49 ore)
30 ore
UltraTrac
60 ore 80 ore (*110 ore)

Am testat Forerunners 955 pe Wallachian Hump (55 km). Cursa a fost o plimbare de la început până la sfârșit, iar ceasul a funcționat excelent. Am început la 82% și am terminat la 59%, cu dublă detectare GPS și măsurare a ritmului cardiac în fiecare secundă. A ajutat puțin ceasul faptul că nu era conectat la telefon prin Bluetooth. Cu toate acestea, performanța este solidă și a avut o medie de 4,52% pentru o oră de funcționare.

Modré – Fenix 7X, fialové – Forerunner 955. První řádek pod grafem se věnuje ubraným procentům za hodinu a druhý odhadu výdrže baterky po ukončení aktivity.

Albastră - Fenix 7X, mov - Forerunner 955. Prima linie de sub grafic este dedicată procentelor pe oră pierdută, iar a doua este dedicată estimării duratei de viață a bateriei după încheierea activității.

Probabil că nu la costum, dar pentru oraș?

În societate, acest ceas ar putea provoca o ușoară trecere în fals, dar în oraș se potrivește destul de bine. Veți aprecia capacitatea de a răspunde la un mesaj, de a răspunde la un apel și de a reda muzică direct de pe ceas (2000 de melodii) și plățile NFC. Oh, și dacă vreți să arătați mai elegant în oraș, puteți descărca look-urile de pe pagina Garmin Connect IQ sau vă puteți crea unul propriu.

Ușoara schimbare față de Fenix 7 este că ceasul nu are deocamdată Connect IQ în el și va trebui să luați vechiul și bunul telefon și să alegeți de acolo. Dar cred că nu e mare lucru.

Funcțiile de fitness nu se referă doar la pași, ritm cardiac și calorii

Garmin a încercat întotdeauna să deruleze, dar s-a blocat o vreme, iar tot ce suporta ceasul de la măsurătorile de fitness erau pașii, ritmul cardiac, caloriile și etajele urcate. Dar acum este o poveste diferită, iar ceasul măsoară o mulțime de lucruri care sunt importante pentru noi:

  • Măsurarea stresului - o măsură de la 1 la 100 a încărcăturii asupra corpului dumneavoastră. Se măsoară pe baza variabilității ritmului cardiac.
  • Body Battery - o măsură a "încărcăturii" corpului dumneavoastră de la 0 la 100. Deci, în teorie, dimineața ar trebui să fiți undeva în jurul valorii de 100 și, treptat, nivelul de încărcare a corpului ar trebui să scadă odată cu activitățile din timpul zilei.
  • Starea VST (variabilitatea ritmului cardiac) - ceasul monitorizează VST pe parcursul nopții și apoi afișează media nocturnă și cea mai mare valoare dimineața.
  • Health Snapshot - în 2 minute veți obține o "imagine de ansamblu a stării de sănătate" constând în ritmul cardiac mediu, SpO2, respirație, stres și VST.
  • Raportul de dimineață - Un lucru uimitor și genial. Pentru că atunci când vă treziți dimineața, ceasul vă va întâmpina călduros (nu ca pe prietena dvs.), vă va arăta vremea, rezumatul somnului, VST și starea dvs. de pregătire pentru antrenament. De asemenea, vă va scrie recomandări pentru antrenamentul de ciclism și alergare din ziua următoare. Și va încheia cu un citat motivațional de genul: "Astăzi este ziua dvs. Profitați din plin de ea!"

Sportul este pe primul loc

Probabil că este inutil să vorbim despre faptul că ceasul poate măsura o activitate sau alta. Cu toate acestea, ceasul măsoară toate sporturile disponibile (nu chiar scuterul, în cazul în care cineva întreabă) și încearcă să ofere o analiză cât mai detaliată a sportului.

De asemenea, acesta adaugă navigația cu suport pentru hărți (TopoActive Europe), hărți de golf și, bineînțeles, detectarea accidentelor, în cazul în care vi se întâmplă ceva în timpul activității sportive. Cu toate acestea, trebuie să aveți un telefon asociat pentru ca detectarea accidentului să poată trimite un raport de accident.

Va trebui să descărcați hărțile manual prin Garmin Express, deoarece ceasul nu dispune de un manager de hărți, care este deocamdată atributul lui Fenix 7 sau Tactix 7.

Înainte de a ne scufunda în noile caracteristici pe care le veți găsi în ceas, este bine să recapitulăm un vechi clasic. În ceas veți găsi, de exemplu, starea antrenamentului, sarcina de antrenament, timpul de recuperare, valoarea VO2 Max și antrenorul Garmin. Să trecem acum la noutățile care ajung doar pe modelele premium.

Pregătirea pentru antrenament - timp de recuperare îmbunătățit

O funcție nouă, întâlnită doar pe Forerunner 955 până acum, este widget-ul de pregătire pentru antrenament. Este o altă valoare numerică care vă poate ajuta să vă recuperați după un antrenament și să vă pregătiți în mod neașteptat pentru următorul. O valoare numerică de la 0 la 100 indică disponibilitatea dumneavoastră de a vă antrena pe baza mai multor factori. Acești factori sunt istoricul somnului, istoricul stresului, sarcina pe termen scurt, starea VST, timpul de recuperare și somnul.

Cursa primară și calendarul cursei - totul sub control

Puteți crea un întreg calendar de curse în Garmin Connect și îl puteți păstra cu dvs. în permanență. Cursa principală funcționează în mod similar, cu excepția faptului că, pe lângă data cursei, puteți introduce un fișier GPX din care Garmin va estima timpul final pe baza antrenamentului, VO2 Max etc. În plus, vă va oferi, de asemenea, un cronometru pentru numărătoarea inversă și, de asemenea, vremea din ziua cursei.

Puterea de rulare - Bittersweet Victory

Cineva se aștepta probabil ca Garmin să vină cu wați măsurați de la încheietura mâinii, precum Coros sau Polar, dar din păcate. Asta e partea amară. Aveți în continuare nevoie de centura de piept HRM-PRO pentru a măsura wați, dar... Punctul de interes pentru persoanele care doresc să se antreneze în funcție de wați este capacitatea de a se antrena în funcție de STRYD wigdet, alcătuit din zone de putere = wați (precum și zone de ritm cardiac).

All in all, velká radost z testování! :-)

Real Time Stamina – rezistența actuală

Destul de utilă pentru începători și intermediari care nu știu cum să se mențină în ritm. Pur și simplu, ceasul va calcula cât timp sunteți capabil să țineți pasul cu o astfel de sarcină pe baza ritmului sau a ritmului cardiac.

Na konci už jsem byl sice hodinu mrtvý, ale tento pomocník asi není stavěný na ultra závody.:-)

La final eram deja frânt de o oră, dar acest ajutor nu este probabil construit pentru cursele ultra.:-)

Ceasurile sunt cel mai bine testate în timpul unei curse

Și, așa cum am scris mai sus, mi s-a oferit această oportunitate și am profitat din plin de ea. Pe de o parte erau Garmin Fenix 7X și pe de altă parte FR 955. Dar, uneori, trebuia să mă conving că Forerunnerii erau cu adevărat pe mâna mea, pentru că nu puteau fi simțiți deloc. Lizibilitatea ecranului a fost foarte bună și mi-am verificat ritmul la fiecare kilometru și chiar și după 50 km (când de obicei nu mai văd nimic), l-am putut vedea perfect. A fost una dintre cele mai bune experiențe de testare, deoarece combinația dintre durata lungă de viață a bateriei și ușurința le face o încercare incredibilă chiar și pentru ultramaratoane lungi.

"Duelul" cu Jirka Petr de pe traseul de 30 km. Cel puțin în fotografie am reușit să rămân în spatele lui.:-)

De ce să alegeți Forerunner 955? Și este doar pentru alergători?

Vă spun de la bun început că acest ceas mă face să mă întreb din nou încotro o ia drumul. Ușurința ceasului este incredibilă, ofertele sportive sunt aceleași ca la modelele Fenix, iar bateria este, de asemenea, minunată. Se poate spune că are de toate, cu excepția unei lanterne încorporate.

Dar un pic mai cuprinzător:

  • Sunteți un biciclist care practică disciplinele enduro, downhill și gravity - acest model nu este pentru dumneavoastră.
  • Sunteți un alergător pe distanțe în jurul maratonului care dorește un ceas ușor cu o durată de viață mare a bateriei - acest model este pentru dumneavoastră.
  • Sunteți un pasionat de activități în aer liber care practică aproape toate sporturile care apar - luați în considerare posibilitatea de deteriorare a ceasului și decideți dacă aveți nevoie de mai multă durabilitate sau dacă plasticul este suficient.
  • Sunteți un șic care cade des, își ia ceasul peste tot și nu îl protejează deloc - acest model nu este pentru dumneavoastră.
  • Sunteți un minimalist în căutarea celui mai voluminos model cu cea mai mică greutate - felicitări, ați găsit modelul potrivit pentru dvs.

Ei bine, eu sunt cel șic, așa că, în cele din urmă, din păcate, acest model nu este pentru mine.:-)

O mulțime de înbunătățiri pentru un preț accesibil

Aș spune că Forerunner 955 este cel mai bun ceas premium din acest moment în ceea ce privește raportul preț/performanță. Luați în considerare faptul că acesta combină hărțile TopoActive Europe, playerul de muzică, alimentarea cu energie solară și o durată de viață incredibilă a bateriei la un preț mult mai mic decât, să zicem, Fenix 7 sau 7X. Cele mai mari noutăți pentru Forerunners sunt, desigur, ecranul tactil, sistemul solar și Multi-GNSS. Astfel, oferă aproape tot ceea ce oferă Fenix 7 și chiar mai mult atunci când vine vorba de VST pe timp de noapte și de pregătirea pentru antrenament.

Singurul lucru care lipsește aici este un manager de hărți și Connect IQ chiar în ceas, dar aceste "mofturi" pot fi trecute cu vederea pentru acest model.

Sunt extrem de mulțumit de acest ceas și trebuie să spun că pentru o vreme chiar m-am întrebat dacă să trec din nou la un pluș ușor precum Forerunner 955. Voi spune din nou, dar lejeritatea, care este doar cel mai mare caracter al acestui ceas. Iar când combinați lejeritatea cu ecranul mai mare și cu durata de viață a bateriei pe care o are acest model, nu aveți de ce să vă faceți griji.

În ultima vreme, a fost dificil să găsim alternative la aceste modele de ceasuri premium. Așadar, dacă sunteți în căutarea celui mai bun de pe piață, verificați Fenix 7 sau Tactix 7, care au tot ce are acest model și au o durată de viață a bateriei ceva mai mare. În ceea ce privește alte branduri, verificați Coros Apex Pro sau Polar Vantage V2.

Dacă nu aveți nevoie de un ecran tactil, de o frecvență GNSS dublă și de un ritm cardiac mai bun, nu vă temeți să investiți într-un Forerunner 945, Fenix 6 sau Tactix Delta. Sunt încă modele grozave de care nu trebuie să vă fie jenă.

S-ar putea să vă intereseze:

Garmin Fenix 6 recenzii - ceasul numărul unu pentru activități în aer liber
9.6.2022
Garmin Fenix 6 recenzii - ceasul numărul unu pentru activități în aer liber

Coros Apex Pro recenzii – La câțiva pași de perfecțiune
17.5.2022
Coros Apex Pro recenzii – La câțiva pași de perfecțiune

ALL ON TOPIC: Garmin Watch Starea de antrenament
27.7.2022
ALL ON TOPIC: Garmin Watch Starea de antrenament

Ceasurile menționate în articol