Garmin Forerunner 265 recenzie - Când ceea ce este grozav nu este suficient
Taguri: Recenzii | Garmin | Pentru bărbați | Pentru femei | Smartwatch
2.3.2023 | 10 MIN
Cu puțin timp în urmă, Garmin a prezentat minunatul Forerunner 255. A fost și este un succes printre modelele de smartwatchuri sport, dar Garmin s-a gândit că încă nu era suficient. Asta pentru că a lansat Garmin Forerunner 265, care, pe lângă un display AMOLED, dispune acum de o dinamică de alergare la încheietura mâinii și de alte noutăți sportive interesante.
Forerunner 255 se află pe piață de aproape un an și susțin în continuare că este cel mai bun smartwatch sportiv în raportul preț/performanțe. Adică... Ba mai mult, am rămas ferm pe poziție până când Garmin a lansat Forerunner 265, care introduce funcții noi, precum:
- design nou,
- display AMOLED,
- funcția Pregătire pentru antrenament,
- măsurarea dinamicii alergării fără a fi nevoie de ocentură de piept sau de un pod,
- noua interfață de utilizator,
- măsurarea waților la încheietura mâinii,
- o singură variantă cu music player.
Designul - un pas înainte sau înapoi?
În ceea ce privește designul, este discutabil dacă este vorba de o inovație sau mai degrabă de o întoarcere la rădăcini. Fanii Garmin își vor aminti de modelele originale ale seriei Forerunner (de exemplu, 735XT) și trebuie să recunoaștem că arătau bine. Forerunner 265 mi se pare o reîncarnare de design a modelului 735XT. Și asta nu mă deranjează deloc, pentru că întotdeauna mi-au plăcut.
Pe partea laterală a carcasei găsim cantitatea standard de cinci butoane. Butonul START/STOP nu mai este acum rotund, ci oval. Acesta indică obiectivul neîncărcat atât al dvs. cât și al ceasului - RUN. Nu susțin că este complet greșit, dar având în vedere că sportivii care nu aleargă ar putea cumpăra acest ceas, nu vor primi neapărat cu bucurie această instrucțiune. Probabil că mi-ar fi plăcut dacă Garmin ar fi rămas cu un simplu START/STOP.
Da, știu că este vorba de linia Forerunner, ceea ce face ca publicul țintă să fie destul de clar, dar oare oamenii poartă chestii Under Armour sub armură?
Carcasa ceasului este un pic mai subțire și trebuie să recunosc că are o greutate cu adevărat mică, așa că aproape că nu se simte pe mână. Forerunner 265 vine în două variante, cea mai mare având un diametru al carcasei de 46 mm, iar cea mai mică de 42 mm. Din punctul meu de vedere, este ideal, deoarece ambele genuri își vor găsi propriul lor. Adică... Toate genurile.
Cureaua este dublă, partea exterioară a curelei fiind de o anumită culoare, iar cea interioară întotdeauna neagră. Din punct de vedere practic, probabil că nu există niciun motiv pentru aceasta, dar arată bine. Puteți vedea culoarea neagră chiar și prin găuri. La capătul curelei există o parte neagră pe care este scris "RUN". O chestie absurdă, dar m-a făcut fericit. Are sens pentru mine. Nu alergați? Schimbați cureaua. Cureaua este atașată de carcasă printr-un sistem de Quick-Release.

Știți, nu am fost niciodată un fan al modelelor din plastic. Eu însumi am un Tactix 7 cu carcasă metalică, dar mi se pare că, pe măsura trecerii timpului, producătorii devin din ce în ce mai buni în ceea ce privește utilizarea plasticului. Forerunner 265 este un ceas pur și simplu numai din plastic, dar nu arată deloc rău. În același timp, am avut varianta turcoaz, care poate pentru prima dată în viața mea se simte ca un adevărat unisex. Asta pentru că turcoazul este ușor mai închis la culoare. De exemplu, la Forerunner 745, turcoazul unisex nu s-a potrivit atât de bine. Sau pe Neo Tropic.
Are sens displayul AMOLED pe un ceas de alergare?
Dacă m-ați fi întrebat acum doi ani, probabil că aș fi spus nu. Dar astăzi? Dimpotrivă.
Displayurile AMOLED și OLED au avut probleme legate de faptul că pur și simplu nu sunt lizibile în lumina directă a soarelui. În acel moment, dispozitivele LCD transflective care foloseau razele soarelui pentru a se ilumina aveau sens. Astăzi, însă, displayurile AMOLED au un contrast și o iluminare din spate atât de mari încât nu am nicio problemă în lumina directă a soarelui. În plus, există un senzor foarte sensibil care aprinde displayul în jumătate de secundă ori de câte ori îmi întorc mâna pentru a mă uita la ceas.
În plus, tehnologia avansează, iar displayul transflectiv insipid devine obositor. Vreau să mă uit la culori frumoase. În plus, este practic, deoarece lizibilitatea unui display AMOLED este mult mai mare, deoarece are o rezoluție și un contrast mai bune. Ceea ce este avantajos chiar și pentru cineva cu o vedere slabă. Cunosc o mulțime de oameni care au renunțat la Garmin doar pentru că nu puteau citi datele de pe display.
Deci, dacă Garmin ar face, să zicem, Tactix-uri cu un display AMOLED... probabil că mi-aș lua unul.
Au combinat un display AMOLED color cu o experiență de utilizare rafinată. Nu numai că l-au proiectat cu lejeritate, dar au adăugat și diverse "glitch-uri", cum ar fi animații atunci când treci deasupra unui widget, imagini cu un atlet pentru fiecare activitate sportivă (la alergare există un alergător, la ciclism există un ciclist etc.). Dacă e să fiu sincer, Garmin are în sfârșit o experiență de utilizare relevantă pentru era mobilă (unde se agață de UX - User Experience) și nu pentru era computerelor când a fost creat brandul Garmin.
De exemplu, atunci când începeți o activitate sportivă, timp de două secunde apare încă o fotografie a sportivului, apare un triunghi verde și apoi se trece fără probleme la câmpurile de date ale activității sportive. Un simplu detaliu, dar care schimbă complet senzația de utilizare.
GPS și bătăile inimii sunt în top
Echipamentul de senzori este deja un astfel de standard la Garmin - accelerometru, barometru, giroscop, busolă, pulsoximetru, senzor de ritm cardiac și receptor GPS.
Pentru un alergător, sau pentru orice sportiv în general, senzorul de ritm cardiac și GPS-ul sunt probabil cele mai importante, așa că voi comenta în principal despre acestea.
Un monitor de ritm cardiac? Super. Garmin a folosit "bătrânul și "bunul" Elevate 4, despre care nu spun că este perfect (de asemenea... care optică este?), dar cel puțin foarte bun. Pe o vreme normală, cu temperaturi peste 0, ceasul a măsurat foarte bine și a fost la 1 bătaie de inimă față de centura de piept. Pe vreme geroasă, diferențele au fost ceva mai mari, dar am înțeles. Este o ciudățenie a opticii. Pe vreme geroasă, pe ploaie, pe teren greu sau chiar pe mâini foarte transpirate, orice senzor optic poate întâmpina probleme.
Albastru - centură de piept, mov - Forerunner 265
Ca o comparație cu o centură de piept? Aceasta se întâmplă la temperaturi peste zero grade și trebuie să recunosc că nu mi-ar fi frică să mă antrenez deloc fără centură de piept.
GPS-ul este activat în mod implicit la SatIQ, o nouă funcție prin care ceasul selectează automat cele mai potrivite setări de satelit pentru a economisi bateria. Astfel, dacă există un acces bun la semnal GPS, acesta va lăsa doar GPS. Dacă semnalul se deteriorează, acesta va configura mai mulți sateliți, iar dacă accesul este complet tragic, va configura comunicații multibandă. Acum, probabil că aș spune că Garmin este cel mai bun în materie de detectare a locației de pe piață, iar Forerunner 265 nu face decât să confirme acest lucru.
Când l-am comparat cu Tactixurile pe care le aveam în cele mai bune setări posibile (toți sateliții pe mai multe frecvențe):
Albastru – Tactix 7, mov – Forerunner 265
13 zile? Pe AMOLED e bine
Durata de viață a bateriei în modul smartwatch este de aproximativ 13 zile, dar bineînțeles că la acest tip de display depinde de cât de des îl porniți, sau chiar dacă îl setați pe Always-On (lumină permanentă). În modul GPS ar trebui să fie de 20 de ore, dar sincer, articolul este scris înainte de lansare, așa că nu știu dacă este cea mai bună setare posibilă sau doar GPS. Bănuiesc că cea mai bună setare posibilă pentru că 20 de ore mi se pare destul de puțin. Voi actualiza articolul după lansare.
Sunteți gata să vă antrenați? Asta este exact ceea ce așteptam
Da, Garmin m-a făcut foarte fericit prin adăugarea funcției Ready to Train. Personal, consider că este probabil cea mai bună funcție de stil de viață/sport pe care Garmin a lansat-o în ultimul an. Asta deoarece această funcție ia în considerare ultimul somn, timpul de recuperare, starea de variabilitate a ritmului cardiac, volumul de muncă din ultima săptămână, istoricul somnului și al stresului și emite un număr simplu pe o scară de la 0 la 100. Acest număr reflectă cât de pregătit sunteți să vă antrenați în ziua respectivă și, de asemenea, vă stabilește în mod corespunzător recomandarea zilnică de antrenament. Ar putea exista ceva mai superficial?
Mi se pare că o mulțime de oameni se străduiesc să își simtă corpul sau cel puțin să estimeze încărcătura necesară, iar această măsurătoare mi se pare una dintre cele mai rezonabile.

29.11.2022
Cele mai bune 5 funcții ale smartwatchului Garmin pentru alergătorii începători
Garmin se află pe locul al doilea. După Apple, acesta adaugă dinamica alergării de la încheietura mâinii
Dinamica de rulare este importantă. Multă lume nu dă doi bani pe ea, dar s-ar putea să vă ducă mai departe în alergare decât credeți. Vă face alergarea mai economică. Cadența și lungimea pasului erau deja măsurate de ceasuri, dar oscilația verticală, timpul de contact cu solul și ratele dintre aceste două măsurători, Garmin-urile puteau fi măsurate doar cu ajutorul unei centuri de piept sau pod. Dacă nu sunteți familiarizați cu acești parametri, vă recomand articolul de mai jos.

9.6.2022
Apple Watch a primit măsurători avansate de alergare și măsurarea puterii la încheietură
Dar nu toată lumea dorea să meargă cu o centură sau cu un pod sau cel puțin nu dorea să plătească pentru accesorii suplimentare. Așa că acum nu mai trebuie să se ocupe de asta. Dar trebuie să recunosc că există niște diferențe destul de substanțiale. Ceea ce este de înțeles, deoarece accesoriile măsoară aceste măsurători dintr-un punct fix, fie pe piept, fie pe îmbrăcăminte. În schimb, ceasurile le scad de la mâna în mișcare.
De exemplu, oscilația verticală a variat în cadrul unităților (de cele mai multe ori cu unu), dar cred că acesta este doar un algoritm inițial care va fi reglat cu precizie. Dar când comparați structura graficului, este destul de asemănătoare.
Albastru - centură de piept, mov - Forerunner 265
Graficul de mai sus provine de la o alergare pe teren plat, dar dacă îl comparăm cu o alergare în urcare și înapoi, unde există o mulțime de obstacole și un teren dificil, datele sunt deja destul de diferite.
Albastru - centură de piept, mov - Forerunner 265
Din punct de vedere al unei baze de antrenament Garmin, Forerunner 265 le are pe toate
Știți, Forerunner 265 este un fel de model revoluționar care are deja toate caracteristicile avansate de antrenament. Îți va măsura timpul de recuperare, îți va spune starea antrenamentului (dacă sunteți productivi sau nu) sau poate veți putea folosi navigația în curbă. Așadar, încărcați un fișier GPX pe ceas sau creați un traseu în aplicația Garmin Connect. Acestea sunt funcții pe care nu le veți găsi la modelele Forerunner inferioare.

27.7.2022
TOTUL PE SUBIECT: Status de antrenament a ceasului Garmin

28.7.2022
Ce tipuri de navigație există în ceasurile Garmin?
Regenerarea este la fel de importantă ca și antrenamentul în sine
Pe lângă funcțiile de antrenament, Garmin mă satisface întotdeauna în ceea ce privește funcțiile de stil de viață sau poate "post-antrenament". Probabil că cea pe care o urmăresc cel mai mult în ultima vreme este variabilitatea ritmului cardiac pe timp de noapte, unde ai un grafic cu evoluția variabilității, un grafic al acesteia și un rezumat săptămânal.
În timpul zilei, ceasul exprimă apoi variabilitatea sub formă de stres pe o scară de la 0 la 100. Pe baza istoricului dumneavoastră de stres, somn și sport, acesta exprimă, de asemenea, Body Battery, care reprezintă încărcătura corpului dumneavoastră pe o scară de la 0 la 100. Pe aceeași scară, ceasul poate exprima și calitatea somnului dumneavoastră și cronometrează diferitele stadii ale somnului (ușor, profund, REM).
Ritmul cardiac este măsurat toată ziua, în fiecare secundă și, în plus, ceasul vă numără pașii, caloriile pasive și active pe tot parcursul zilei și vă poate măsura și oxigenarea. Nu recomand însă acest lucru, deoarece consumă teribil bateria.
A treia oară fără versiunea Music
Este deja un standard faptul că se fac două versiuni ale acestui model - cu și fără muzică. De data aceasta, Garmin a renunțat la acest lucru, iar playerul de muzică se regăsește la toate modelele. Personal, nu văd o problemă în acest lucru, deoarece un player de muzică nu este ceva ce cineva și-ar dori la un ceas. Cu toate acestea, din păcate, Garmin nu va oferi o opțiune mai ieftină pentru cineva care nu va folosi absolut deloc playerul muzical.
Toate versiunile dispun, de asemenea, de plata fără contact și de funcții standard precum ceas deșteptător, alarmă, find my phone, posibilitatea de extindere cu ajutorul platformei Connect IQ etc. Am fost destul de încântat să văd că Forerunner 265 are cadrane noi și inedite.
Ce este un Forerunner 265 și merită Forerunner 965?
Forerunner 265 este pur și simplu grozav. Dacă ar trebui să vă spun o alternativă la un smartwatch sport cu un preț de aproximativ de 2 000 de lei, probabil că nu am nimic mai bun în mânecă. Acest model este dotat din vârful sticlei până la funcții sportive, cât și inteligente de la Garmin și nu îi lipsește aproape nicio funcționalitate cheie. Da, îi lipsesc hărțile, dar, sincer, de câte ori le veți folosi? Durata de viață a bateriei este excelentă, displayul mă încântă și arată bine. Am putea spune: Nu e nimic de reproșat.
Dar întrebarea cheie este: în ce moment merită să plătim în plus pentru Forerunner 965? Dacă știți că aveți nevoie de hărți, este evident. Luați FR 965. Vă plac caracteristicile metalice și știți că puteți profita la maximum de durata de viață a bateriei? Luați FR 965. În toate celelalte cazuri, despre care îndrăznesc să spun că sunt majoritatea, Forerunner 265 are mai multe șanse să vă convină. Și nu veți regreta.