» Blog » Garmin

CONFRUNTARE: Garmin Forerunner 255 vs. Garmin Forerunner 955

Taguri: Duel | Garmin | Smartwatch

16.6.2022 | 8 MIN

Credeți că este o prostie să punem acest ceas într-o confruntare? Greșit. Deși Garmin Forerunner 255 și Forerunner 955 fac parte din categorii de preț ușor diferite, câștigătorul acestui duel este... Nu este clar.

Seria Forerunner s-a axat întotdeauna pe ceasuri de alergare și triatlon. Acest lucru a fost întotdeauna susținut de echipamentul modelelor și de ușurința lor surprinzătoare. Este logic că un ceas de maraton nu poate cântări jumătate de tonă și trebuie să fie eficient și aerodinamic.

Recent, Forerunner 255 și Forerunner 955 au apărut pe piață, ceea ce a provocat un val de entuziasm, dar și o ușoară supărare în ceea ce privește FR 955. Așa că astăzi vom analiza cum s-au descurcat aceste ceasuri în competiția directă.

Pentru a fi clar, comparația se face cu Forerunner 955 Solar și Forerunner 255, nu cu Forerunner 255S.  Dacă nu ați citit recenzii ale acestor modele, vă recomand să începeți cu aceste articole.

Garmin Forerunner 955 recenzie - Doar ce e mai bun va face
1.6.2022
Garmin Forerunner 955 recenzie - Doar ce e mai bun va face

Garmin Forerunner 255/255S Review - Încărcătură sportivă de mijloc de gamă
1.6.2022
Garmin Forerunner 255/255S Review - Încărcătură sportivă de mijloc de gamă

Schimbarea în materie de design este vizibilă la ambele modele

Forerunner vă făcea să vă simțiți ofensați în cea mai mare parte a timpului și nu era chiar potrivit pentru o utilizare normală. Dar vremurile se schimbă și designul lor devine mai sofisticat.

Cea mai mare surpriză a carcasei FR 255 este inelul colorat din jurul perimetrului, deoarece acesta a apărut pentru prima dată pe Forerunnerech 935, după accea pe 945 dar nu și pe 955 și a fost furat de fratele său mai mic.

Zabroušené tlačítko a sexy kroužek

Buton rotunjit pe FR 255 și inel atractiv

Este un element de stil, așa că mă mir că FR 955 nu a obținut acest lucru, urmând exemplul predecesorilor săi. În timp ce modelul superior nu a primit un inel, partea laterală a carcasei prezintă o inscripție "Forerunner" cu un fel de dungă de curse. În general, apreciez foarte pozitiv aspectul ceasului.

Dacă ne uităm mai atent la butoanele dispozitivelor, vom descoperi că Forerunner 255 are butoane din oțel ( teșite în partea de sus), în timp ce FR955 le are deja în titan. Și apropo de butoane, funcțiile individuale ale butoanelor au modelul superior pe lunetă și cel inferior pe inelul din jurul display-ului.

FR 245 avea 42 de milimetri, iar FR 945 avea 47 de milimetri. Schimbarea a avut loc la ambele modele noi, cel inferior având 45,6 mm, iar cel superior 46,5 mm. Cu greu se poate observa diferența în milimetri, dar se poate observa diferența de înălțime. FR 255 este vizibil mai jos și, de asemenea, se potrivește mai bine pe mână decât omologul său Forerunner, care se situează la un nivel superior.

Tlačítka u FR 955 mají vygravírované základní nastavení

Butoanele de pe FR 955 sunt gravate cu parametrii de bază

Voi prezenta în tabelul de mai jos milimetrii și greutățile detaliate (comparativ cu modelele mai vechi):

Garmin Forerunner 255
Garmin Forerunner 955
Diametrul carcasei 45,6 mm 46,5 mm
Înălțimea carcasei 12,9 mm
14,4 mm
Lățimea curelei 22 mm 22 mm
Dimensiunea ecranului 1,3" 1,3"
Rezoluția ecranului 260 x 260 px 260 x 260 px
Greutate 49 g
53 g

Ecranul este o mare surpriză

Dacă ați citit cu atenție tabelul, ați aflat și dimensiunea ecranului. Și acesta a fost literalmente un obiectiv atât pentru mine, cât și pentru partenerul meu Dominik. S-ar fi putut prezice că FR 955 va primi un ecran mai mare și că va fi cu ecran tactil, după modelul Fenix 7, ceea ce s-a și adeverit întocmai. Dar nimeni nu se aștepta ca modelul 255 să aibă un ecran la fel de mare ca cel al modelului superior. Pentru mine, faptul că au un ecran de aceeași dimensiune, dar nu este tactil, este de asemenea un avantaj. Aceasta a făcut ca redarea pe 255 să fie incredibil de rapidă.

Astfel, modelul superior are un touchpad, în cazul căruia funcțiile sunt foarte asemănătoare cu cele ale lui Fenix. Dar are câteva ciudățenii, cum ar fi lipsa acțiunilor tactile și o capacitate de reacție puțin degradată. De asemenea, a pierdut răspunsul tactil.

Sincer, folosesc rareori touchpad-ul de pe Fenix și l-aș tolera complet pe Forerunner, așa că, pentru mine, câștigătorul este cu siguranță Forerunner 255 "Speedy Gonzales".

O artilerie de senzori

Nu este nimic de adăugat și nimic de luat dacă sunteți serioși în legătură cu acest sport. Și din nou, FR 255 îngenunchează modelul superior cu aceeași echipare de preluare. Veți găsi absolut tot ce aveți nevoie pentru a vă antrena în orice categorie de performanță. Barometru, GPS, monitor de ritm cardiac, pulsoximetru, giroscop, termometru, busolă, orice.

Dacă ați citit deja recenzia colegului meu Dominik sau ați văzut videoclipul de pe youtube, știți că suntem încântați. Dar cu cât îl studiez mai mult timp, cu atât sunt mai entuziasmat doar de Forerunner 255!

Nici măcar nu trebuie să vorbim despre acuratețea modelelor. Cred că acesta este cel mai precis ceas pentru măsurarea atât a GPS-ului, cât și a ritmului cardiac. Ambele modele sunt ușoare ca o pană (perfecte pentru ritmul cardiac) și cu multi-bandă este o explozie, iar precizia poate fi comparată cu perfecțiunea.

Dar, din moment ce modelul inferior costă mai puțin și face exact același lucru ca și cel superior, probabil că este clar cine câștigă în toate privințele. Forerunner 255.

Spirit sportiv în fiecare parte a ADN-ului

Dacă ne imaginăm ADN-ul dublu helix al ambelor modele, moleculele formează cuvântul "sport" în fiecare parte. Și, de fapt, sportul este prima diferență notabilă între aceste ceasuri. Amândoi sunt titani sportivi, fără îndoială, dar Forerunner 955 a primit ceva mai multe caracteristici. Pur și simplu, Forerunner 955 are dotări suplimentare:

  • Pregătirea pentru antrenament - vă spune cât de pregătiți suntem pentru următorul antrenament pe baza mai multor factori
  • Aclimatizarea la temperatură și altitudine
  • Rezistență în timp real - vă arată în monitorul de activitate cât de mult mai puteți rezista sub acea sarcină. Rezistența este exprimată fie ca număr de kilometri, fie ca timp, fie ca procent.
  • Segmente Garmin și Strava
  • Fundalul hărții și planificarea traseului direct pe ceas
  • Funcții de golf și conectare la aplicația Garmin Golf
  • MTB Grit/Flow - Dificultatea și fluiditatea mersului pe MTB
  • Lipsa activităților sportive

Lipsa funcțiilor de pregătire pentru antrenament și de rezistență în timp real, care ar fi putut fi incluse în modelul inferior, este o mare dezamăgire. Alte lucruri sunt mai mult ca niște lucruri mici și înlocuibile.

Documentația hărților este un avantaj, dar, așa cum am tot spus, nu este cu adevărat necesară. Modelul inferior a fost îmbunătățit cu navigare în curbă (pe o hartă oarbă), astfel încât să puteți utiliza fișierul GPX pentru a naviga pe Forerunner 255. Doar că nu o veți vedea în culori.:-)

Ca să nu fiți dezamăgiți de activitățile care lipsesc, există perle precum bouldering, cățărare, înot / alergare, tenis sau "o mie" de activități de ciclism care au ajuns doar în 955, dar, din nou, nimic extraordinar.

Rapoartele bateriei sunt de-a dreptul de râs

Toată lumea se aștepta la lucruri mărețe de la Forerunner 955. Se aștepta cel puțin aceeași rezistență ca la Fenix 7 de bază, dar nu s-a întâmplat deloc. Nu se aștepta nimic de la FR 255, și doar cu acest parametru merită premiul de săltărețul anului, pentru că rezistența este uimitoare. Consultați graficul și amuzați-vă cu mine pe seama Forerunner 955.

Garmin Forerunner 955
Garmin Forerunner 255
Modul Smartwatch 15 zile
14 zile
Toate sistemele prin satelit + muzică 8,5 ore
6,5 ore
Toate sistemele de satelit + benzi multiple 20 ore 16 ore
Doar GPS 42 ore 30 ore
UltraTrac
80 ore 54 ore

Da, Forerunner 955 are o durată de viață a bateriei ușor mai mare decât FR 255, dar putem fi cu toții de acord asupra aceluiași lucru. Durata de viață a bateriei este slabă. În schimb, FR 255 a distrus Forerunner 245, Forerunner 745 și cu siguranță nu pierde atât de mult în comparație cu 955. Așa că ridic degetul mare în sus și câștig la această categorie modelului inferior.

Plătiți, ascultați muzică și primiți notificări. Cu ambele ceasuri

La ambele ceasuri nu lipsește absolut nimic în ceea ce privește funcțiile smart. Dacă vorbim de Forerunner 255 Music, care are și el un player de muzică.

Așadar, ambele modele oferă funcțiile de bază extinse de plată cu cardul și/sau player de muzică (modelul FR 255 fără sufixul de muzică oferă și Garmin Pay). Diferența în cazul muzicii este că modelul superior poate găzdui 2000 de melodii, iar modelul inferior doar 500, dar totuși, cine ascultă mai mult de 500 de melodii în același timp? Suportul pentru serviciile de streaming este disponibil pentru ambele.

Notificările (opțiunea de răspuns doar pe Androids), ceasul deșteptător, cronometrul, funcția "Find my phone" și asistentul de securitate sunt deja normale. Ultima funcție menționată funcționează numai atunci când telefonul este conectat. Același lucru este valabil și pentru funcția "Find My Phone", dar probabil că acest lucru este evident. :-)

O adiere proaspătă de caracteristici de fitness în frunte cu VST

Funcții ceva mai vechi, dar totuși noi, cum ar fi doza de sănătate, și-au făcut loc, desigur, în ambele modele. Dar există și funcții noi, cum ar fi rapoartele de dimineață și măsurarea variabilității ritmului cardiac pe timp de noapte.

Primul lucru pe care îl vedeți la ceas dimineața este raportul de dimineață. Puteți să vă alegeți dumneavoastră. În mod implicit, există un rezumat al somnului, un antrenament recomandat pentru ziua respectivă și doar VST-ul de noapte. Garmin măsoară acum variabilitatea pe timp de noapte, iar dimineața va "reda" media VST și valoarea maximă pe timp de noapte. Cu ajutorul acestor date, vă puteți perfecționa antrenamentul și vă puteți monitoriza mai bine sănătatea.

Credeți, de asemenea, că diferențele de până acum sunt destul de mici? Aveți dreptate.

Evaluarea finală

Forerunner 255. Categoric. Așa cum am scris mai sus, cu cât am aprofundat mai mult subiectul, cu atât mai mult a devenit clar că Forerunner 255 va fi câștigătorul. Ceea ce au făcut cu acest model este ireal și mă bucură foarte mult, în timp ce FR 955 este dominat de dezamăgire. Este încă un ceas premium (FR 955), dar îi lipsește ceva, o scânteie care să mă facă să cred în el.

Din punctul meu de vedere, cele mai mari puncte forte ale FR 255 sunt durata de viață a bateriei, barometrul, navigația în curbă și, de asemenea, plata cu cardul. Aceste 4 lucruri pentru un preț foarte bun fac din acest model pur și simplu cel mai bun ceas sport din gama medie, care va face pasul spre gamele superioare.

Și acum opinia partenerului meu Dominik:

În timp ce Forerunner 955 este o serie de cult care are fanii săi înfocați, aceștia tind să îl achiziționeze "din obișnuință". În schimb, Forerunner 255 a pătruns pe piața smartwatch-urilor sportive ca o săgeată din arbaletă. Oferă funcții inteligente premium, dar și funcții sportive, o autonomie mare a bateriei și totul este legat cu o fundă pe care scrie "preț mediu". FR 255 acoperă o piață țintă uriașă și este doar o chestiune de timp până când dealerii vor începe să îl scoată pe tejghea.

Și cine credeți că ar câștiga? Forerunner 255 sau Forerunner 955?

S-ar putea să vă placă:

Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?
23.3.2022
Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?

TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta
6.6.2022
TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta

Ceasurile menționate în articol