» Blog » Garmin

Garmin Forerunner 255/255S recenzii - Ceas sport super dotat din categoria de mijloc

Taguri: Recenzii | Garmin | Smartwatch

1.6.2022 | 12 MIN

Forerunner 255 - acesta este cel mai bun ceas sport smart sub 2 000 de lei. Este o informație suficientă pentru dvs.? Nu? Rezistă 14 zile, la o încarcare, are navigație în viraje, plăți fără contact și atât de multe funcții de antrenament încât chiar și ceasul sportiv Coros ar putea să se jeneze.

O spun de la început. Forerunner 255 (FR 255) a fost foarte bun și nici măcar nu văd motivul pentru a obține Forerunner 745,  care este un model superior, dar mai vechi. În orice caz, a fost unul dintre cele mai bune ceasuri de alergare din gama medie. Acum FR 255 preia acest titlu.

Garmin Forerunner 745: Sporttesterul cu un palmares aproape perfect
15.8.2022
Garmin Forerunner 745: Sporttesterul cu un palmares aproape perfect

În general, FR 255 a făcut un salt uriaș în ceea ce privește analiza antrenamentului, dacă există suprasolicitare, cum reacționează corpul nostru la antrenament, cât de bine ne recuperăm noaptea și cum să ne ajustăm antrenamentul în consecință. În principal, pentru a face acest lucru, el folosește variabilitatea ritmului cardiac (HRV), o valoare care a trecut mult în prim-plan în ultima vreme. De exemplu, concurentul mySassy se bazează pe același principiu.

TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta
6.6.2022
TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta

Noutăți importante la FR 255:

  • două diametre ale carcasei - 45,6 și 41 mm
  • o durată de viață a bateriei aproape dublă față de generația anterioară
  • noul senzor de ritm cardiac
  • nou receptor GPS multifrecvență
  • plata fără contact Garmin Pay
  • rapoarte de dimineață - rezumatul somnului, HRV (variabilitatea ritmului cardiac), starea de antrenament și antrenamentul recomandat pentru antrenamentul de astăzi
  • analiza detaliată a comportamentului HRV pe timp de noapte
  • navigare în curbă
  • barometru și giroscop
  • suport pentru măsurarea waților în timpul antrenamentului

FR 255 va încânta atât bărbații, cât și femeile

De fapt, realizarea a două mărimi a fost o mișcare foarte inteligentă. Pentru bărbați, acest ceas era prea mic. Pe de altă parte, pentru o femeie cu o încheietură mică, ar fi putut fi un pic cam mare.

Forerunner 255 are un diametru de 45,6 mm și o grosime de 12,9 mm. Cu aceste dimensiuni, sunt mai aproape de modelul FR 955, mai înalt, ceea ce este foarte bine. Nu doriți să plătiți în plus pentru FR 955, dar vă simțiți confortabil cu dimensiunea lor? Aici este FR 255.

Výstřižek z naší videorecenze, když jsem natáčel na Valašškém hrbu. :)

Un fragment din recenzia noastră video când filmam la Wallachian Hump. :) Dimensiunea perfectă pentru el?

Garmin Forerunner 955 recenzie - Doar ce e mai bun va face
1.6.2022
Garmin Forerunner 955 recenzie - Doar ce e mai bun va face

În schimb, FR 255S s-a micșorat la un diametru de 41 mm și o grosime de 12,4 mm. Acest lucru îl face probabil primul ceas multisport pentru femei. FR 745 ar fi putut fi considerat unul, dar acesta era mai degrabă un unisex.

Garmin Forerunner 245
Garmin Forerunner 255S
Garmin Forerunner 255
Garmin Forerunner 955
Diametrul carcasei 42,3 mm 41 mm 45,6 mm 46,7 mm
Înălțimea carcasei 12,2 mm
12,4 mm
12,9 mm
14,4 mm
Lățimea curelei 20 mm 18 mm 22 mm 22 mm
Dimensiunea ecranului 1,1" 1,1" 1,3" 1,3"
Rezoluția ecranului 240 x 240 px 218 x 218 px 260 x 260 px 260 x 260 px
Greutatea 38,5 g
39 g
49 g
53 g

Circumferința ceasului este subliniată de o linie colorată, ceea ce îi conferă ceasului un aer atât de sportiv. Am găsit-o prima dată la ediția de triatlon FR 945.

În același timp, pe lunetă au fost adăugate caneluri pentru butoane. Butonul "START" este, ca de obicei, colorat în funcție de combinația de culori pe care ați ales-o. Este singurul buton cu două etape de apăsare pentru a evita suspendarea neintenționată a antrenamentului. Aceasta este o caracteristică standard a seriei Forerunner.

COMPETIȚIE: Garmin Forerunner 55 vs. Forerunner 255
14.7.2022
COMPETIȚIE: Garmin Forerunner 55 vs. Forerunner 255

Generalități despre butoane. Nu știu de ce, dar mi s-a părut că sunt de o calitate mai bună pe modelul FR 245 mai vechi. Nu erau la fel de "pretențioase". Dar, din nou, îmi place că Garmin s-a jucat cu detaliile, astfel încât perimetrul butoanelor este lucios, iar partea din față este mată. În același timp, butoanele sunt puțin mai încastrate, ceea ce este foarte bine, deoarece dacă FR 245 ar fi fost un om, urechile i-ar fi ieșit în evidență.

Garmin Forerunner - Ghid de selecție
25.7.2022
Garmin Forerunner - Ghid de selecție

Trecerea de la carcasă la anse este acum realizată perfect. Tranziția a fost subtilă pe FR 245, dar pe noul model este pur și simplu elegant.

Dispozitivului optic de detectare a ritmului cardiac este asigurat de osticlă o protecție

Aceasta este o nouă caracteristică pe care Garmin a prezentat-o cu noul Fenix 7 și la fel cu Tactix 7. Acum există o protecție în jurul senzorului în care este încorporat senzorul de ritm cardiac. Până acum, de fiecare dată când ceasul era pus deoparte, acesta stătea direct pe senzor și risca să se zgârie. Acum ceasul este protejat. Senzorul de ritm cardiac este acum ascuns sub sticlă, nu sub plastic. Deci, o altă caracteristică de prevenire a zgârieturilor. :)

Conectorul de încărcare este mutat în partea stângă dintr-un motiv necunoscut mie, iar pinul barometrului este ascuns sub numărul de serie. De obicei, acest pin se află pe partea laterală a carcasei, așa că sunt puțin îngrijorat că pielea va bloca acest pin și va distorsiona rezultatele barometrului.

S-ar putea să nu fiu departe de adevăr. Iată o comparație a citirilor altimetrului de la FR 245, FR 255 și Tactix 7.

FR245 –roșie, Tactix 7 – mov, FR 255 – albastră

Cureaua este atașată la carcasă cu ajutorul sistemului Quick-Release, ceea ce reprezintă un avantaj față de FR 955, care are un telescop clasic.

În plus, cureaua are o structură tip grilă destul de frumoasă.

Am testat versiunea mai mare și trebuie să recunosc că s-a purtat foarte bine. Nu este la fel de mic ca FR 245 și nici la fel de gros ca FR 955.

Garmin, vei ajunge vreodată la un alt ecran?

Poate că mă enervează puțin faptul că Garmin continuă să folosească același tip de ecran. Da, ecranul LCD transflectiv este încercat și testat, funcționează foarte bine și, probabil, are cel mai mult sens în linia Forerunner, dar... Aveți și dumneavoastră chef de inovație? Garmin nu trebuie neapărat să arunce un ecran AMOLED pe el, nici măcar nu mi-aș dori așa ceva, dar un fel de LCD îmbunătățit?

Diferența majoră față de FR 955 este că FR 255 nu are un ecran tactil.

Oricum, display-ul este protejat de Corning Gorilla Glass 3 și vă recomand cu siguranță să lipiți o sticlă de protecție. Ușoara adâncitură a sticlei nu face decât să o ceară.

Dar Gorilla are un avantaj uriaș. Pur și simplu nu are la fel de multă strălucire ca safirul, iar ceasul este mult mai ușor lizibil în timpul mișcării.

Camera se focusează pe pantofii mei, dar se poate vedea cum ecranul strălucește frumos?

Ceea ce este un pas în plus, totuși, este rama neagră din jurul ecranului. A fost groaznic pe FR 945, a fost groaznic pe FR 955, iar acum se apropie pe FR 255.

Echipamentul senzorilor se potrivește cu modelele de top Garmin

Senzorul de ritm cardiac este exact același cu cel al unor titani precum Fenix 7 sau Tactix 7, ceasuri cu un preț de aproape trei ori mai mare. Noua generație Elevate 4 detectează foarte precis, într-adevăr, dar FR 255 acționează în favoarea greutății. În timp ce ceasurile din metal tind să se balanseze pe mână, ceasurile de ornitorincă rezistă ca și cum ar fi încătușate. Acest lucru face ca măsurarea să fie mult mai precisă.

Noul receptor GPS - este pur și simplu perfect. Este o schimbare uriașă. Și acest lucru se datorează în principal faptului că receptorul GPS primește acum nu numai GPS + Galileo / GLONASS, ci toți sateliții în același timp și chiar pe mai multe frecvențe. Ce înseamnă acest lucru? Cu cât comunică pe mai multe frecvențe, cu atât cresc șansele de a transmite informații despre poziție și cu atât mai precise sunt detectarea și trasarea traseului.

Aveți posibilitatea de a alege între mai multe moduri GPS - doar GPS | GNSS | GNSS multi-bandă | Ultra Trac (recepție la fiecare minut).

Dintre cele clasice, există un accelerometru și un pulsoximetru. Există, de asemenea, un giroscop (excelent pentru înregistrarea înotului și a stilului de înot) și un barometru. Acesta din urmă numără etajele urcate în timpul zilei și, de exemplu, metrii urcați în timp real în timpul unei alergări pe traseu.

Durata de viață a bateriei de până la 14 zile

Când a apărut, în urmă cu un an și jumătate, promițătorul FR 745 avea un dezavantaj major. A durat doar 5 zile. Și asta nu este suficient.

FR 255 va rezista până la 14 zile în modul smartwatch și până la 30 de ore cu GPS-ul activ. Așadar, este foarte bine că ceasul este pregătit să termine nu doar un Ironman (17 ore), ci și, de exemplu, o cursă de 24 de ore. În general, pentru mine, rezistența GPS-ului care depășește 25 de ore este un indicator care are deja sens pentru un atlet de anduranță mai exigent.

Doar pentru a vă da o idee - când am mers la o cursă cu ceasul, datele pe care le-am colectat arată că FR 255 consumă 3,43% pe oră atunci când se utilizează toate sistemele de navigație pe mai multe frecvențe.

Ceea ce înseamnă puțin peste 29 de ore la recepția multifrecvență!

Există un singur DAR. Nu am FR 255 asociat cu Connect, deci consumul nu este afectat de Bluetooth și de notificările primite.

Pentru comparație - vechile FR 245 au un consum de 8,57%/oră atunci când primesc toate sistemele de navigație. Modelul premium Tactix 7 consumă 1,71%/h cu aceleași setări ca FR 255.

Mediul utilizatorului? Racheta printre Garmin-uri!

Nu știu cum a făcut-o Garmin, dar FR 255s sunt pur și simplu mai rapide. Mișcarea ceasului este ca o rachetă. Nu știu dacă are legătură cu ecranul (pe care l-am denigrat anterior) sau cu procesorul mai rapid, dar îmbunătățirea este acolo.

În rest, este un Garmin standard. Meniuri editabile în stil listă, cinci butoane și puteți ajunge peste tot cu cel mult trei clicuri. Garmin clasic.

Rapoartele de dimineață sunt... impresionat!

FR 255 are acele caracteristici clasice ale stilului de viață Garmin - monitorizarea somnului, Body Battery (încărcare corporală pe o scară de la 0 la 100), contor de pași, calorii arse, ritm cardiac pe toată durata zilei, stres... Dar haideți să ne concentrăm mai degrabă asupra știrilor.

Raportul de dimineață este o noutate completă, care, deși a apărut, de exemplu, în brățara Vivosmart 5, nu a fost cu siguranță atât de detaliată.

Garmin Vívosmart 5 review - Un pas înainte sau în lateral?
12.5.2022
Garmin Vívosmart 5 review - Un pas înainte sau în lateral?

Raportul de dimineață este un rezumat al somnului dumneavoastră (lungime, rapoarte de fază, rating), timpul de recuperare, starea de antrenament, starea HRV (variabilitatea medie și graficul de noapte) și recomandările de antrenament zilnic.

Analiza HRV peste noapte duce monitorizarea sănătății la un alt nivel

HRV determină stresul organismului pe baza diferenței de lungime a intervalelor dintre bătăile inimii. Dacă diferențele sunt mari (multe milisecunde), este un semn de bunăstare. Dacă diferențele sunt mici (câteva milisecunde, multe bătăi regulate ale inimii), este un semn că organismul (deci inima) este în tensiune.

Personal, folosesc de mult timp HRV, dar, în același timp, doar instantaneul de sănătate, care includea valoarea HRV, a fost util în acest sens. Faptul că acum este automat și că măsurarea funcționează toată noaptea îl face perfect. Pot vedea clar dezvoltarea HRV-ului meu pe timp de noapte și, prin urmare, succesul recuperării mele.

Consider că îmbunătățirea măsurării HRV este cel mai mare progres în FR 255.

Starea de pregătire a înregistrat, de asemenea, o îmbunătățire

Garmin a realizat cât de periculos este supraantrenamentul. De aceea, au introdus o nouă funcție Acute Load (Încărcare acută), care vă evaluează sarcina săptămânală și vă spune dacă exagerați. Această caracteristică este deosebit de importantă, deoarece suprasolicitarea vă poate determina să faceți o pauză de luni, dacă nu chiar de ani de zile. Doamne ferește dacă apare o fracțiune de oboseală.

În funcție de nivelul dumneavoastră de fitness, ceasul va evalua variația ideală a sarcinii. Pentru unii oameni, aceasta ar putea fi de 100-200. Pentru unii, 500-700.

Sunt puțin dezamăgit de faptul că Forerunner 255 nu a fost echipat cu pregătirea pentru antrenament care se regăsește în modelul FR 955, care este mai performant. Aceasta va afișa starea ta de pregătire pe o scară de la 0 la 100 pe baza timpului de recuperare, a sarcinii de antrenament sau a VST.

Vorbind de ceea ce lipsește, FR 255 a pierdut și funcția Real Time Stamina, care este un calcul care vă arată cât timp sau câți kilometri puteți rezista sub acea sarcină atunci când începeți să alergați.

Ritmul cardiac - Centura de piept vs. FR 255 vs. Tactix 7

Per total, nu este rău deloc. Noua generație de monitorizare a ritmului cardiac măsoară foarte bine. Ca regulă generală, cu cât ceasul este mai ușor, cu atât este mai bună măsurarea ritmului cardiac. Pentru că ceasurile mai grele se mișcă mai mult pe încheietura mâinii.

 

Mov – Tactix 7, Albastră – FR 255, Roșie – centura de piept

Dacă mărim puțin imaginea, putem vedea că Tactix 7 măsoară puțin mai bine. Explicația mea pentru acest lucru este simplă - FR 255 nu are încă software-ul final (la momentul testării, ceasul nu era încă oficial pe piață) și, prin urmare, nici algoritmii care prelucrează datele colectate de la senzor. Software-ul neterminat a creat probabil aceste " pante". :)

GPS – FR 245 vs. FR 255 vs. Tactix 7

Cu ajutorul GPS-ului se poate observa cu siguranță diferența dintre vechea și noua generație. FR 245 proiectează foarte mult de pe șosea, dar FR 255 și Tactix 7 ar putea fi considerate o singură linie, pentru că au măsurat aproape identic pe toată durata cursei.

FR245 – červená, Tactix 7 – fialová, FR 255 – modrá

FR245 – roșie, Tactix 7 – mov, FR 255 – albastră

FR 255 susține acum, de asemenea, Running Power

Unii atleți includ acum puterea în analiza antrenamentului lor. Dacă asociați un Stryd, de exemplu, puteți vedea acum performanța dvs. actuală direct pe ceas. Dar atenție, numai în combinație cu o centură de piept HRM PRO!

O schimbare minoră (și pentru unii, uriașă) este că Garmin suportă acum antrenamente direct din Stryd bazate pe zone de performanță.

Race Widget - ce cursă și pentru cât timp?

Race Widget este de fapt mai mult o funcție informativă - este un widget în care sunt afișate informații despre o cursă importantă. Numele său, detaliile traseului, ora de vis și câte zile au mai rămas până la startul cursei. În același timp, introduceți un fișier GPX și se calculează o predicție a celui mai bun rezultat posibil. Iar acest lucru poate fi ajustat pe măsură ce crește condiția fizică. Destul de motivant, nu?

Dar care este ideea principală? Pentru a vă da un imbold frumos că se apropie și că trebuie să munciți din greu! Așa că puneți-vă pe treabă!

În sfârșit, o navigare adecvată

Aceasta a fost una dintre cele mai mari diferențe dintre modelele premium și cele de bază - tipul de navigație.

FR 255 primește acum navigația în jurul curbei. Astfel, puteți încărca un fișier GPX direct pe ceas și puteți fi navigat. Nu este la fel de clar ca un ceas bazat pe hartă, dar face cel mai important lucru... Vă duceți acolo unde trebuie să ajungeți. :)

Poate că cel mai mare avantaj este că sticla Gorilla Glass este mult mai bună în ceea ce privește lizibilitatea. Câmpurile de date sau navigația, de exemplu, sunt perfect vizibile.

Acum puteți plăti cu FR 255

Da, aceasta este o veste foarte bună. Nu trebuie să vă faceți griji pentru portofelul dumneavoastră atunci când alergați. Trebuie doar să puneți încheietura mâinii pe terminal și ați terminat.

Playerul de muzică are doar versiunea Music

FR 255 poate conține până la 500 de melodii sau puteți utiliza servicii de streaming precum Deezer, Amazon Music sau Spotify. Atenție însă, aveți nevoie de un cont premium pentru a vă descărca listele de redare pe ceas.

Rezumat - ce este Forerunner 255?

Pur și simplu perfect. Am câteva motive clare pentru acest lucru.

Are pickup-uri perfecte.

Acesta are caracteristici smart, cum ar fi un player de muzică și plata fără contact.

Acesta dispune de navigație cu hartă fără vizibilitate.

Cu câteva excepții, acesta dispune de toate funcțiile de antrenament ale Garmin.

Are o durată de viață foarte lungă a bateriei.

Și acum cea mai importantă - costă sub 2 000 de lei.

Știți, nu m-ar surprinde dacă Forerunner 255 ar deveni al doilea cel mai bine vândut ceas Garmin cu un preț sub 2 000 de lei. Venu 2 este un model greu de urmărit și va fi greu să ocupe primul loc.

Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun smartwatch sub 10 000 CZK?
23.3.2022
Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun smartwatch sub 10 000 CZK?

Dar dacă vorbim despre un smartwatch sportiv cu un preț sub 2 000 de lei, acesta este cu siguranță Forerunner 255.

Ceasurile menționate în articol