» Blog » Garmin

Garmin Fenix 7 recenzii - Sunt un Fenix 7 și cine este mai presus?

Taguri: Recenzii | Garmin | Smartwatch

23.3.2022 | 32 MIN

Garmin Fenix 7 este cel mai bun smartwatch sport din lume. Asta este tot ce trebuie să știți. Vă îndoiți? Vă garantez că această recenzie vă va convinge. Pentru că Garmin s-a înscris şi de data asta.

Ce trebuie să știţi despre Fenix 7 chiar la începutul acestui articol:

  • toate variantele au un ecran tactil
  • modelele cu lunetă argintie sunt fabricate din oțel și au sticlă standard Gorilla Glass
  • modelele cu lunetă neagră (finisaj PVD) sunt cu baterie solară
  • modelele cu cristal de safir pot primi GPS multifrecvență (precizie mai mare)
  • toate variantele cu cristal de safir au încărcare solară automată
  • Fenix 7X este singurul care are o lanternă cu LED (este minunat)

Dacă Garmin se întrece cu concurența pentru cea mai complexă divizare a ceasului, felicitări, ați câștigat. Dar, din moment ce este un ceas de lux, vă iert.

Garmin Fenix 7 - Ghid de selecție
9.8.2022
Garmin Fenix 7 - Ghid de selecție

Ce îmi place cel mai mult la Fenix 7?

Consider că cel mai mare progres este reprezentat de noul chipset GPS, care este capabil să recepționeze semnale pe mai multe frecvențe de la toți sateliții în același timp.
Acest lucru duce acuratețea de detecție la un nivel cu totul nou.În mod similar, recomand noul senzor de ritm cardiac, care este cu un pas mai aproape de acuratețea unei curele de piept.
Am fost foarte mulțumit de lanterna LED, pe care o folosesc cu adevărat în fiecare ziOricât de mult mi-ar displace să recunosc, m-am obișnuit cu ecranul tactil, de care am fost mult timp un adversar.Și desigur...
Durata de viață a bateriei. Garmin încarcă din nou concurența prin prezentarea celor mai dotate smartwatch sport, iar durata de viață a bateriei este de câteva săptămâni, dacă nu de câteva luni.
[[217905]]

Fenix 7 cu ce m-a dezamăgit un pic?

Am sperat că Fenix 7 ar fi cu o idee mai inteligent și ecranul tactil ar deschide opțiunea de a deschide răspunsul la notificări (atingeți-l pe tastatură).
Apeluri telefonice lipsă. Un lucru pe care mulți oameni și l-au dorit, dar pe care, din nou, nu l-au obținut. Și totuși, după lansarea lui Venu 2 Plus acesta părea atât de promițător. Eu personal nu am nevoie de telefonie, dar mă gândesc la sutele de mii de oameni care ar aprecia acest lucru.
Afișajul ceasului are destul de puţini pixeli. Pixelarea este, de fapt, exact la fel ca la generația anterioară, iar compararea cu Epix 2 este ca și cum ai compara un Fiat cu un Ferrari. Dar dacă trebuie să aleg între un ecran frumos și autonomia bateriei, voi alege întotdeauna autonomia bateriei.
[[217902]]

Metalul acoperă acum ansele lui Fenix 7

Din punct de vedere al aspectului, nu s-au schimbat prea multe la Fenix 7. De asemenea... De ce să schimbi ceva care funcționează? Cea mai semnificativă schimbare este probabil extinderea părții metalice la ansele ceasului. Nu știu dacă este un avantaj atât de mare din punct de vedere funcțional, dar, în opinia mea, nu poți avea niciodată suficient metal. La urma urmei, este un material mai rezistent pentru un ceas outdoor.

Cea mai mică versiune, 7S, are cel mai curat aspect. Este singurul care nu are metalul de pe anse înșurubat de sus, ci de jos. Versiunile 7 și 7X au șuruburi în partea din față și trebuie să spun că a adăugat un pic mai mult "louk" în aer liber, care, de asemenea, nu este niciodată suficient.

Luneta are, de asemenea, caneluri, care înainte erau doar în jurul butoanelor, dar acum sunt șase, spațiate uniform în jurul lunetei.

Barieră de stil pentru a preveni suspendarea neintenționată a antrenamentului

Un alt detaliu este un fel de " barieră" care este aliniat cu butonul din dreapta sus. Acest lucru ar trebui să prevină suspendarea neintenționată a antrenamentului. Până acum, această problemă a fost rezolvată, de exemplu, prin sigilii duble, și asta în seria Forerunner. Dar cu Fenix, trebuiau să rezolve problema într-un mod ceva mai elegant, ceea ce au și făcut. În plus, acest buton a primit o canelură ușoară în jurul perimetrului și logo-ul Garmin gravat din partea de sus. Practic, nu adaugă nimic, dar arată bine.

În unele combinații de culori există chiar și un buton de culoare.

În cel mai mare model 7X, găsim ceva cu adevărat neobișnuit. O lanternă cu LED.

Puteți seta patru intensități de lumină albă sau o intensitate de lumină roșie. Aceasta din urmă are aproximativ aceeași intensitate ca și cel de-al doilea nivel de lumină albă. Am configurat o comandă rapidă prin care activam lanterna făcând dublu clic pe butonul LIGHT. Super rapid, super la îndemână. Nu am mai folosit lanterna telefonului meu de mult.

Poate vă gândiți... Ce va face lanterna asta pentru mine? Sincer, este unul dintre lucrurile pe care le folosesc cel mai des. Ori de câte ori mă duc la baie noaptea, când nu-mi mai funcționează lanterna frontală, îmi alunecă o monedă sub scaunul mașinii. Sunt zeci de situații de acest gen pe parcursul zilei.

Funcția "Lanternă cu lanternă" este grozavă. Când alergați, lumina albă și roșie alternează. Te face să te simți puțin mai sigur pe drum. Această funcție are mai multe moduri, dar mie mi-a plăcut cel mai mult modul cadență.

Senzorul de ritm cardiac nu se mai zgârie acum când este așezat pe masă

Nu s-au schimbat prea multe în partea de jos. Senzorul de ritm cardiac a fost schimbat, dar mai multe despre acest lucru mai târziu. Acum este înconjurată de o protecție metalică. Când m-am uitat cu o lupă la tranziția dintre această protecție și senzor, am constatat că senzorul este un pic mai adânc. Așadar, dacă puneți ceasul pe o masă, șansele de a zgâria senzorul sunt minime. Ceea ce este foarte util atunci când detecția se bazează pe optică.

În mod similar, am fost încântat să văd că, protecţia senzorului este acum din sticlă, nu din plastic. Sticla este un material puțin mai dur și, prin urmare, nu este la fel de predispus la zgârieturi. Mai ales când este încă puțin încastrat în capac.

Garmin Fenix 7S
Garmin Fenix 7
Garmin Fenix 7X
Diametrul carcasei 42 mm 47 mm 51 mm
Înălțimea carcasei 14,1 mm 14,5 mm 14,9 mm
Lățimea curelei 20 mm 22 mm 26 mm
Dimensiunea ecranului 1,2" 1,3" 1,4"
Rezoluția ecranului 240 x 240 px 260 x 260 px 280 x 280 px
Greutate fără curea (oțel/titan) 47 / 42 g 56 / 50 g 68 / 61 g

În rest, nu s-au schimbat prea multe la Fenix 7 în comparație cu generațiile anterioare. Poate că șlefuirea generală a pieselor metalice mi se pare un pic mai bună, iar același lucru este valabil și pentru finisajul PVD. Finisajul mat adaugă o notă de eleganță și face ca ceasul să pară un pic mai exclusivist.

Afișaj tactil? Pe sporttester?

Indiferent ce veți spune, mie îmi place afișajul tactil de pe Fenix 7. Am fost puțin îngrijorat că viteza de redare nu va fi la fel de rapidă pe LCD și, prin urmare, ceasul nu va fi la fel de rapid dacă glisez cu degetul, dar nu este așa. Această problemă apare la Suunto și Polar, de exemplu, unde ceasurile lor pot fi cu ecran tactil, dar nu se poate spune că, comenzile sunt mai rapide.

Așa că da, atingerea a contribuit cu siguranță la viteză. Folosesc ecranul tactil pentru unele utilizări de rutină în timpul zilei (verificarea ritmului cardiac, vizualizarea somnului, vizualizarea notificărilor etc.). În sport, pe de altă parte, nu aș pune mâna pe un ecran tactil în viața mea. Adică... Cu excepția unui singur lucru.

Nu aș mai controla niciodată în viața mea o hartă cu ajutorul butoanelor. Ecranul tactil este perfect pentru vizualizarea hărții și a eliminat un ghimpe uriaș din coasta tuturor Garmin-urilor. Singurul lucru care mă tachinează un pic este setarea tactilă în timpul activității. Pentru a atinge harta în timpul unei activități sportive, trebuie să activez atingerea tactilă pe tot parcursul monitorizării (glisarea între câmpurile de date etc.). Dar aș dori să schimb câmpurile de date cu butoane și harta cu atingere. Ceea ce nu este posibil. Așadar, totul sau nimic. Păcat.

Dar este grozav că, dacă trebuie să introduceți o parolă Wi-Fi, un nume de locație salvată etc., puteți utiliza tastatura retro pe care o cunoașteți de pe telefoanele cu butoane. Genul în care faceți clic de trei ori pe butonul din mijloc de sus și tastați C. Singura rușine este că, Garmin nu a apelat la opțiunea de notificare a răspunsului deschis cu acest control. Da, nu este chiar domeniul de expertiză al Garmin, dar de ce să nu ne dorim ceva?

Fenix 7 nu poate fi controlat complet prin atingere

Adevărul este că, chiar dacă touchpad-ul este o bombă, nu te poți baza 100% pe el. De exemplu, puteți utiliza butoanele pentru a deschide o selecție de activități sportive, comenzi rapide și setări. Și nu există nicio posibilitate de a rezolva toate aceste acțiuni doar prin atingere. Glisarea cu degetul la stânga și la dreapta nu face absolut nimic. Nici o reținere îndelungată nu ajută la nimic. Dublu-clic, triplu-clic... Există o mulțime de modalități de a crea un traseu, dar, din păcate, Garmin nu a făcut acest lucru.

1 - Podsvícení / Dlouhým stiskem otevřete zkratky, 2 - Nahoru / Dlouhým stiskem otevřete Menu, 3 - Dolů / Dlouhým stiskem otevřete hudbu, 4 - Potvrzovací tlačítko / Spuštění monitoringu sportovní aktivity, 5 - Zpět / Manuální zaznamenání kola

1 - Lumina de fundal / Apăsare lungă pentru a deschide scurtăturile, 2 - Sus / Apăsare lungă pentru a deschide Meniu, 3 - Jos / Apăsare lungă pentru a deschide Muzică, 4 - Buton de confirmare / Începe monitorizarea activității sportive, 5 - Înapoi / Înregistrare manuală a turei

Nu am primit nici măcar o părticică mică de pixelare

Este puțin păcat că a șaptea generație nu a primit câțiva pixeli în plus. Când îl compar cu, să zicem Epixem, care nu numai că are un ecran AMOLED și o imagine foarte clară, Fenix 7 arată ca un Peugeot la o conversie Porsche. Dar când mă uit la durata de viață a bateriei noului Fenix 7, pixelarea scăzută nu mă deranjează atât de mult...

Displej Epixu 2 je trochu jiná písnička.

Ecranul lui Epix 2 este o poveste puțin diferită

Echipamentul senzorial a fost îmbunătățit calitativ, dar nu și cantitativ

Când se apropia lansarea lui Fenix 7, se specula că ar putea avea un ECG, măsurarea glicemiei și alte lucruri mărunte. Dar, în cele din urmă, a existat "doar" o îmbunătățire a senzorului de ritm cardiac și a receptorului GPS.

Pe toate forumurile, răspunsul este clar. Senzorul de ritm cardiac Elevate 4, care a ajuns în Fenix 7, este mult mai bun decât vechiul Elevate 3. Aproape că nu vezi nicio variație în comparație cu centura de piept. Da, în timpul zilei și în timpul alergării am văzut pe ici pe colo că, dintr-o dată, ritmul cardiac este mult mai ridicat, dar presupun că acest lucru va fi rezolvat cu o actualizare de software.

I když běžím po malých stezkách v hustším lese, tak hodinky nemají žádný problém.

Chiar și atunci când alerg pe trasee mici, în păduri mai dese, ceasul nu are nicio problemă.

Până în prezent, Garmin-urile au putut recepționa GPS sau GPS în combinație cu Glonass/Galileu. Dar nu veți putea niciodată să folosiți toate cele trei sisteme de navigație în același timp. Și acum puteți. Desigur, acest lucru îmbunătățește calitatea recepției semnalului și a trasării traseului. Galileo este mai bun în oraș, iar Glonass în munți. Și toate acestea se potrivesc cel mai bine cu GPS-ul.

Pentru a înrăutăți situația, nu numai că puteți recepționa semnale de la toate sistemele de navigație în același timp, dar puteți primi și semnale cu mai multe frecvențe. Se aplică o regulă simplă: cu cât aparatul și satelitul operează pe mai multe frecvențe, cu atât mai multe șanse au de a trimite mai multe informații. În concluzie... Cu cât este mai frumos trasarea traseului și cu atât mai bune sunt calculele privind ritmul, distanța etc.

Desigur, cu cât ceasul recepționează mai mult, cu atât mai mult consumă bateria. Aș dori doar să subliniez că recepția multifrecvență se aplică doar la versiunile Sapphire.

În general, îmbunătățirea GPS este probabil un răspuns la concurența din partea Coros. Anul trecut, Coros a strălucit cu Vertix 2, care a făcut exact asta.

Coros Vertix 2 review - Am venit, am văzut, am cucerit?
7.4.2022
Coros Vertix 2 review - Am venit, am văzut, am cucerit?

Pe lângă GPS și un nou senzor de ritm cardiac, Fenix 7 are un accelerometru, barometru, giroscop, busolă, pulsoximetru, termometru și altimetru. Sunt un pic dezamăgit că nu există nicăieri informații despre faptul că ceasul are senzori îmbunătățiți, cum ar fi termometrul sau barometrul. Presupun că nu s-a schimbat nimic.

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, Garmin a arătat concurenței spatele

Aș putea continua la nesfârșit despre durata de viață a bateriei, dar în acest caz nu există nimic mai bun decât un tabel. Numerele din paranteze indică durata de viață a bateriei cu lumină suficientă.

Garmin Fenix 7S Garmin Fenix 7 Garmin Fenix 7X
În regim smartwatch
11 zile (14 zile)
18 zile (22 zile)
28 zile (37 zile)
Mod de economisire 38 zile (87 zile)
57 zile (173 zile)
90 zile (1+ an)
Recepția semnalului GPS 37 ore (46 ore)
57 ore (73 ore)
89 ore (122 ore)
Recepția tuturor sateliților 26 ore (30 ore)
40ore (48 ore)
63 ore (77 ore)
Recepția tuturor sateliților (multi-frecvență) 15 ore(16 ore)
23 ore (26 ore)
36 ore (41 ore)
Recepția tuturor sateliților + muzică 7 ore 10 ore 16 ore
GPS (mod maxim de economisire a energiei) 90 ore (162 ore)
136 ore (289 ore) 213 ore (578 ore)

Garmin a inclus acum o baterie solară în aproape toate variantele. Se aplică aceleași reguli ca la toate modelele solare Garmin. Dacă doriți să prelungiți durata de viață a bateriei în timpul utilizării normale, trebuie să expuneți ceasul la o lumină de 50.000 lumeni, timp de cel puțin 3 ore. Dacă doriți să prelungiți modul GPS, acesta trebuie să fie expus la aceeași intensitate pentru întreaga perioadă de activitate

Pentru a vă face o idee... În mod legal, la locul de muncă este necesară o iluminare de 200 lumeni. Apoi, încă 49.800 și ești gata de plecare.

Ca să vă dau o altă idee... Dacă iarna este înnorat, intensitatea luminii solare este de 3000 de lumeni, în timp ce într-o zi însorită de vară poate fi de 100.000 de lumeni.

Voi fi sincer cu dvs. În cea mai mare parte a anului, nu veți ajunge la cantitatea necesară de lumeni.

Hârtie vs. realitate

Aveți cunoștință despre documente. Cumpărați o mașină, iar consumul trecut pe hârtie este de aproximativ trei ori mai mic decât cel real. Același lucru se întâmplă și în cazul bateriei unui smartwatch, pentru că multe depind de utilizator.

Eu încerc să deconectez în jur de 8 ore pe săptămână și să ajung la jumătate din durata de viață a bateriei - cam 14 zile (am un 7X). Deci, dacă te antrenezi jumătate din cât mă antrenez eu, poți ajunge la vreo 3 săptămâni. Dacă te antrenezi de două ori mai mult decât mine, probabil că vei ajunge la o săptămână.

Bineînțeles, există și alți factori care afectează acest lucru. Cum ar fi selectarea cadranului. Folosesc un cadran de la Garmin pentru că pot fi sigur că este făcut pentru a nu consuma prea multă baterie în mod inutil. Un lucru pe care adesea dezvoltatorii de Connect IQ nu îl iau în considerare.

În general, totuși, acesta este un ceas cu o rezistență cu adevărat spectaculoasă.

Cele mai bune aplicații și cadrane pentru ceasurile smart Garmin (de la Connect IQ)
23.3.2022
Cele mai bune aplicații și cadrane pentru ceasurile smart Garmin (de la Connect IQ)

Cum rămâne cu durata de viață a bateriei cu o lanternă activă?

Și cât rezistă ceasul când este aprins? Acesta a fost primul lucru pe care l-am întrebat despre Fenix 7X. Apropo, o chestie grozavă. Dacă ați setat widget-ul privind durata de viață a bateriei pe cadranul principal, atunci când activați luminile, acesta comută și afișează durata de viață rămasă a bateriei atunci când luminile sunt active.

Așadar, avem patru intensități de anduranță (nivelul 1 este cel mai scăzut), iar ceasul arată această rezistență:

  • nivelul 1 - 6 zile
  • nivelul 2 - 20 de ore
  • nivelul 3 – 8 ore
  • nivelul 4 – 5 ore
  • lumină roșie – 23 ore

Astfel, atunci când aveți o încărcare completă și luminile aprinse, aveți 5 ore de autonomie, potrivit ceasului.

Dar am urmărit cât timp îi ia ceasului să se descarce 1% fără GPS activ, cu lumina aprinsă la maxim, și am ajuns la exact 2,5 minute.

Am vrut să dau ceasului un mic impuls în plus. Așa că am pornit GPS-ul (toți sateliții multifrecvență) și lanterna (la maxim). Am ajuns la... 2,5 minute.

Probabil că ceasul se descarcă puțin mai repede cu GPS-ul activ, dar, evident, nu este un factor care să îl afecteze atât de mult.

Oricum, dacă lucrăm cu ipoteza unei pierderi continue... Oh, bine, nu voi folosi prostia cu hogofogo. Doar că, probabil, o să scoți toate procentele în patru ore și ceva.

Stilul de viață

Fenix 7 numără pașii, caloriile arse, etajele urcate... Genul de clasic pe care îl pot face aproape toate ceasurile smart. Personal, eu folosesc cel mai mult scorul de somn (0-100) și structura celor trei faze de somn. De asemenea, monitorizez bateria corporală, care reprezintă gradul de încărcare a corpului tău pe o scară de la 0 la 100. În funcție de somn, vă încărcați diferit, iar în timpul zilei, în funcție de activitățile sportive, de nivelul de stres și de alți factori, acest număr scade.

Am fost foarte mulțumit de actualizarea imaginii de sănătate. Acum obțineți frecvența cardiacă, oxigenarea sângelui, frecvența respiratorie sau variabilitatea ritmului cardiac (VST) în milisecunde. Practic, niciun Garmin nu putea exprima VST în milisecunde. Puteți estima suprasolicitarea, oboseala, stresul și multe altele pe baza VST. În general, se consideră că este o valoare de aur, care vă spune foarte multe. Vă recomand să o studiați! Am abordat-o ușor în articolul de mai jos.

TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta
6.6.2022
TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta

Asiguraţi-vă că vă  luaţi doza de sănătate la aceeași oră în fiecare zi. Vă recomand imediat după ce vă treziți. Veți vedea cu adevărat o mare diferență. Încercați să vă măsurați după un antrenament intens și după ce ați băut mult. Apoi, încercați invers, după o zi de odihnă, fără alcool în sânge. Veți vedea diferențele. MySASY funcționează pe o bază similară.

Hărțile au fost incluse în toate variantele de Fenix 7

Să rezumăm cele mai importante lucruri chiar de la început:

  • versiunea cu sticlă de safir are 32 GB de stocare
  • versiunile Sapphire au hărțile Europei preinstalate, dar se pot instala și alte părți ale lumii
  • versiunea de bază (fără safir) are 16 GB de stocare
  • versiunea de bază nu are hărți preinstalate, dar le poți instala (dar ești limitat de spațiul de stocare mai mic)

Cred că aici vedem din nou o ușoară reacție la Coros, care are capacitatea de a instala hărți ale întregii lumi. De fapt, Garmin a făcut exact același lucru.

Acum veți găsi și hărți de schi și de golf preinstalate pe ceas. Trebuie doar să vă aflați în apropierea unui traseu/piste de schi și veți beneficia de meniul complet.

Foarte interesant este managerul de hărți, care poate fi găsit acum chiar pe ceas. Așadar, nu aveți nevoie de un computer pentru a instala hărțile. Adică... Cu excepția cazului în care vorbim despre instalarea hărților topografice cehe. Pentru acestea, aveți nevoie în continuare de Garmin Express și de un cablu bun și vechi.

În mod similar (dar limitat), Connect IQ funcționează acum direct în ceas. Numărul acestora este limitat, dar este mai bine decât nimic, pentru că până acum trebuia să folosești o a doua aplicație mobilă pentru a descărca aplicații.

Spațiul de stocare pentru aplicații este limitat la aproximativ 20 MB, dar nu este un lucru rău. Ar tenta oamenii să descarce din ce în ce mai multe prostii (vizitele mele ocazionale la grupurile Facebook confirmă acest lucru), iar ceasul ar deveni mai lent. În acest fel, Garmin a stabilit un plafon clar și poate garanta o funcționare fără probleme.

Da, navigația nu trebuie să lipsească

Navigarea este una dintre caracteristicile cheie care diferențiază modelele de bază de cele mai profesionale. Personal, îmi place să încerc rute noi și sunt o jucărie, așa că dau click pe Mapy.cz, o export și o trimit la ceasul meu.

Cu toate acestea, există și rute mai ușoare. Puteți fie să generați un traseu în Garmin Connect, fie să faceți clic pe un punct de pe hartă, fie să folosiți minunata funcție "Circle Route". Introduceți numărul de kilometri, iar ceasul va crea un traseu pe care alți utilizatori Garmin îl parcurg cel mai des pe jos/cu bicicleta și vă va duce înapoi la punctul de plecare. Dacă vă aflați într-un loc nou sau doriți să încercați un nou traseu, aceasta este funcția perfectă pentru dvs.

Aproape toate setările pot fi efectuate acum de pe telefon

Garmin a fost întotdeauna grozav prin faptul că puteai seta totul direct în ceas. Accesorii, câmpuri de date în activitatea sportivă, orice. Doar că... Nu a funcționat pe telefon, ceea ce sunt sigur că este mai ușor pentru mulți.

Dar... Schimbare! În aplicația Garmin Connect puteți configura acum aspectul ceasului, toate widget-urile, câmpurile de date, activitățile sportive preferate, etc.

Ce gadgeturi sportive vedem pentru prima dată în premieră în rândurile celor de la Garmin?

Personal, am folosit cel mai mult funcția Endurance. Această funcție vă arată în timp real cât de mult vă "consumați". La începutul unei activități, sunteți de obicei în jur de 100%. Pe baza ritmului cardiac, calculează apoi procentul rămas, timpul sau distanța pe care mai puteți alerga.

Să folosim din nou acest exemplu. Când am alergat un semimaraton la o cursă, am început la 90% și am terminat la 28%. Am avut un ritm mediu de aproximativ 4:00, iar bateria mea s-a descărcat rapid.

Am avut o petrecere seara (da, am băut) și nu am dormit prea mult (nota 32 din 100). Am început a doua zi cu un potențial de 52%, dar pentru că am alergat pe o distanță scurtă (5 km) și într-un ritm mai lent (5:11), potențialul meu a scăzut doar cu 11%.

În general, totuși, cred că această caracteristică are sens pentru un maraton, cel mult. Ultramaratoniștii ar intra probabil în negativ. Personal, ceasul meu arăta maximum 50 de km într-un ritm normal.

Aș spune că este un fel de siguranță anti-comutator. La începutul cursei, vă dați seama că alergați prea repede, așa că o lăsați mai moale.

Nu este nevoie să descriem pe larg funcția Up Ahead. Este faptul că puteți introduce puncte de interes pe hartă. Fotografii pot planifica un traseu și pot crea mai multe puncte în care vor dori cu siguranță să scoată aparatul foto. Sportivii, pe de altă parte, pot introduce anumite puncte pe hartă și pot introduce lucruri precum mese specifice sau orele la care doresc să ajungă într-un anumit loc pentru a atinge un timp țintă.

Personal, nu am folosit-o și probabil că nu o voi face. Dacă, de exemplu, această funcție ar putea număra numărul de calorii arse și câteva recomandări despre ce ar trebui să pun în următoarea gustare, ar fi minunat. Dar, așa cum este, nu prea are sens pentru mine

Feature pentru jogging

Garmin a adăugat o funcție Run/Walk (alergare/plimbare) care arată cât de mult ați alergat, ați mers sau ați stat în picioare ca parte a activității dvs. generale într-un grafic simplu. Este funcția perfectă pentru fanii jogging. Sau pentru oricine care aleargă pe distanțe mai lungi, de exemplu, în cazul în care treceți și la mersul pe jos.

Mai multe caracteristici sportive în Fenix 7

Seria Fenix are atât de multe caracteristici încât muritorul de rând va folosi doar câteva. Aș spune că până la 5%. Dar cele mai frecvent utilizate sunt cu siguranță următoarele.

Recomandările zilnice de antrenament vor determina antrenamentul adecvat pentru dumneavoastră în fiecare zi. Un antrenament adecvat ar trebui să fie variat în ceea ce privește diferitele intensități, lungimi etc. Ceasul îl va urmări pentru dvs. și va determina tipul de antrenament din fiecare zi care vă va împinge cel mai departe.

Statutul de formare este strâns legat de recomandările de formare. Dacă antrenamentul este monoton, dacă vă antrenați prea puțin sau prea mult, ceasul vă va spune prin starea de antrenament.

ALL ON TOPIC: Garmin Watch Starea de antrenament
27.7.2022
ALL ON TOPIC: Garmin Watch Starea de antrenament

Un astfel de standard este estimarea VO2 Max. Acest parametru calculează consumul maxim de oxigen în timpul activității sportive. Cu cât mai mult oxigen poate folosi un atlet, cu atât mai mare este nivelul său de fitnes

Predicția rezultatelor la diferite distanțe este apoi scăzută din consumul maxim de oxigen. În funcție de nivelul tău de pregătire fizică, ceasul îți va spune care ar fi timpul final pentru 5 km, 10 km, semimaraton sau maraton.

Desigur, regula de aur este că, cu cât senzorii și algoritmii ceasului sunt mai buni, cu atât mai bune sunt rezultatele pe care le obțineți. Prin ridicarea Fenix 7 la o treaptă superioară în ceea ce privește cei mai importanți doi senzori - senzorul de ritm cardiac și GPS - puteți conta pe o performanță și mai bună în aceste măsurători.

Ce sporturi monitorizează Fenix 7?

Ca regulă generală, aproape totul. Nu veți găsi sporturi specifice, cum ar fi cricketul sau dansul din buric (care este adesea oferit de concurenții chinezi), dar cu siguranță veți găsi clasicele.

Deci, ce monitorizează ceasul:

Alergare, Alergare pe traseu, Alergare pe pistă, Banda de alergare, Pistă acoperită, Cățărare, Drumeții, Mersul pe jos, Ciclism, Ciclism montan, Ciclism în sală, Golf, Piscină, Înot în ape deschise, Triatlon, Swimrun, Forță, Cardio, Alpinism în sală, Escaladă în sală, Bouldering, Schi, Snowboard, Schi în afara pistei, Schi fond, Schi de fond, Schi de țară, Schi în stil liber, Yoga

Cele mai specifice sunt:

Alergare de aventură, Alergare virtuală, Ciclism, Ultra Running,Tur cu bicicleta, Bicicletă electrică, Bicicletă electrică MTB, Ciclocros, Gravel Bike, Tenis, Pickleball, Paddle, HIIT, Respirație, Pilates, Urcare pe scări, Stepper, Jumpmaster, Barcă, Snowshoeing, SUP, Surfing, Kiteboarding, Windsurfing, Vâslit, Vâslit în sală, Antrenor eliptic, Caiac, Antrenament de ritm

Și există o regulă de aur conform căreia ceea ce nu găsești în bază, cu siguranță poți înlocui cu o aplicație de la Connect IQ.

Fenix 7 nu este de fapt mult mai inteligent decât Fenix 6

Plătești cu ceasul, poți încărca emițători sau descărca liste de redare de la serviciile de streaming și, bineînțeles, afișează și notificările de pe telefon. Dacă aveți un telefon Android, puteți utiliza răspunsul prestabilit. Este un pic păcat că nu poți efectua un apel de pe Fenix 7 sau chiar să folosești opțiunea de răspuns deschis (tastează-l pe tastatură), dar ce naiba. Până la urmă este doar un sporttester, așa că așa să fie. Dar răspunsul deschis ar fi util.

Plata fără contact și playerul de muzică - un bun clasic vechi

Dintre astfel de clasici, găsim plata fără contact în Fenix 7. Schimbarea majoră constă în faptul că puteți atinge codul PIN pe touchpad-ul ceasului. Este mult mai rapid decât să folosești butoanele, așa cum era înainte.

În plus, puteți stoca până la 2.000 de melodii pe ceas sau puteți utiliza servicii de streaming precum Spotify, Deezer sau Amazon Music. Dar aveți nevoie de un cont Premium pentru a descărca listele de redare pe ceasul dvs.

Rezumat și alternative

Garmin Fenix 7 este piesa perfectă. Da, muritorul mediu va folosi cel mult 5% din tot ceea ce poate face acest ceas, dar de multe ori se cumpără lucruri nu pentru ceea ce vor folosi, ci pentru potențialul lor. Chiar dacă îți cumperi un Ferrari cu o viteză maximă de 350 km/h, tot vei conduce la 50 în sat în cea mai mare parte a timpului. :) Și exact așa stau lucrurile cu Fenix 7.

Alternativele sunt greu de găsit, deoarece puține alte dispozitive se pot compara cu Fenix 7. Oricum, dacă ne uităm la titani de la alte branduri, există Coros Vertix 2 (are măsurarea puterii în wați), Polar Vantage V2 (Polar are o monitorizare detaliată a activităților sportive și, de asemenea, a puterii în wați) sau Suunto 9 Peak (Suunto este renumit pentru "aderența" sa).

Garmin Fenix 7 introducere - Cu touchpad și lanternă cu LED

Da, fără speculații, fără scurgeri de informații... Totul este oficial. Garmin a dezvăluit succesorul tronuluiFenix 7. Modelul de top ar trebui să reziste până la 37 de zile în modul normal și dispune de o lanternă încorporată, un ecran tactil și alte caracteristici sportive noi.

Garmin Fenix 7 - 9 lucruri pe care trebuie să le știți
23.3.2022
Garmin Fenix 7 - 9 lucruri pe care trebuie să le știți

Ce oferă Fenix 7:

  • 22 variante diferite
  • versiune cu cristal de safir și baterie solară
  • ecran tactil
  • hărți TopoActive ale lumii
  • posibilitatea de a instala aplicații și hărți direct de pe ceas
  • durată de viață extinsă a bateriei
  • recepție simultană de la toate sistemele de navigație (+ recepție dual-band)
  • lanternă LED încorporată
  • funcția "Up Ahead"
  • funcţia "Real-time Stamina"
  • MTB Grit and Flow caracteristici de ciclism

Se pare că nu am primit asta:

  • opțiuni de telefonie
  • asistent vocal
  • EKG
O observație bună a fost făcută de colegul meu, care a remarcat că adjectivul "PRO" a dispărut, dar s-ar putea să îl mai vedem în a șaptea generație. Poate că, în timp, Garmin va lansa teoretic un model Garmin Fenix 7 PRO, care ar primi doar posibilitatea de a efectua apeluri telefonice și asistent vocal.

Ca de obicei, avem 3 variante de mărime

Garmin a optat pentru modelul clasic în variante de trei dimensiuni - 7S, 7 și 7X. Diametrele carcasei sunt exact aceleași ca la generația a șasea (42, 47 și 51 mm).

Malá ochutnávka Fenix 7X.

O mică mostră a lui Fenix 7X.

Din nou, avem versiuni cu sticlă minerală, cristal de safir și, de asemenea, cu o baterie solară.

Garmin Epix 2 review - Nici măcar Lada nu ar putea picta un astfel de ecran
19.5.2022
Garmin Epix 2 review - Nici măcar Lada nu ar putea picta un astfel de ecran

Până în prezent, se pare că Garmin oferă doar două modele care nu au nici cristal de safir și nici baterie solară. Toate celelalte primesc fie o baterie solară, fie un cristal de safir.

Malá ochutnávka Fenix 7.

O mică mostră a lui Fenix 7.

Regula generală este acum mai mult sau mai puțin simplă - toate ceasurile cu un cristal de safir includ automat hărți topografice și recepția semnalului dual-band de la sistemele de navigație.

Malá ochutnávka Fenix 7S.

O mică mostră Fenix 7S.

Power Sapphire deja pe Fenix 7

Versiunea Power Sapphire (cristal de safir + baterie solară) a fost întâlnită până acum doar pe Tactix Delta,  dar de data aceasta a ajuns în gama Fenix!

Control dublu - satisfacerea ambelor tipuri de utilizatori

Ba da, este. Pe Fenix 7, găsim un ecran tactil. Dar " utilizatorii de butoane" nu trebuie să dispere - Garmin nu ne-a lipsit de butoane. Și apropo de ecran, acesta rămâne la aceleași valori ca la a șasea generație - 1,4", 1,3" și 1,2". Dar când glisezi cu degetul pe el, se întâmplă ceva cu adevărat. Cea mai mare utilitate o văd pe hartă. Să fim sinceri... A fost destul de nasol să folosești butoanele. Touchpad-ul va fi un lux.

Interesantă este și funcția Hot Key, care blochează touchpad-ul și îl face disponibil doar acolo unde are sens. Presupun (și sper) că în diagrame, hărți, etc.

Garmin Instinct 2 review - Sau un soldat într-o cămașă hawaiiană
12.5.2022
Garmin Instinct 2 review - Sau un soldat într-o cămașă hawaiiană

Hărți ale întregii lumi? Din nou inspirație de la Coros?

Coros Vertix 2 a surprins piața oferind utilizatorilor hărți topografice ale întregii lumi. Acum, Garmin a făcut o mișcare similară, preinstalând pe ceas hărți complete ale întregii lumi.

Nu mai aveți nevoie de telefon pentru a instala aplicații

Concurența poate instala aplicații direct de pe ceas de ceva vreme, așa că este foarte bine că Garmin încearcă să restrângă acest aspect. Acum puteți instala noi aplicații, configurații de cadran și hărți direct de pe ceas.

Durata de viață a bateriei cu un pas mai aproape de incredibil

În acest caz, nimic nu este mai bun decât o foaie de calcul. Numerele din paranteze indică rezistența în condiții de încărcare solară completă.

Garmin Fenix 7S Garmin Fenix 7 Garmin Fenix 7X
În regim smartwatche
11 zile (14 zile)
18  zile (22 zile)
28 zile (37 zile)
Mod de economisire 38 zile (87 zile)
57 zile (173 zile)
90 zile (1+ an)
Recepția semnalului GPS 37 ore (46 ore)
57ore (73 ore)
89 ore (122ore)
Recepția tuturor sateliților 26 ore (30 ore)
40 ore (48 ore) 63 ore (77 ore)
Recepția tuturor sateliților (multi-frequency)
15 ore (16 ore)
23 ore (26 ore)
36 ore (41 ore)
Recepția tuturor sateliților + muzică
7 ore 10 ore 16 ore
GPS (modul de economisire maximă) 90 ore (162 ore)
136 ore (289 ore)
213 ore (578 ore)

Aș evidenția în special modelul 7X cu o autonomie incredibilă a bateriei, care se apropie de actuala "baterie" de titan Coros Vertix 2.

Coros Vertix 2 review - Am venit, am văzut, am cucerit?
7.4.2022
Coros Vertix 2 review - Am venit, am văzut, am cucerit?

Vorbind despre Vertix 2, acesta a fost, de asemenea, remarcabil prin faptul că a fost capabil să primească semnale nu numai de la toate sistemele de navigație în același timp, ci și de la doi dintre sateliții lor. Acest lucru a îmbunătățit calitatea trasării traseului, o mai bună citire a ritmului, etc. Acum, Fenix 7 poate face același lucru, aducându-l puțin mai aproape de concurență.

În acest articol, am analizat modelul Fenix 7X. Sau el pe noi?

Dacă nu mă înșel, nu am mai văzut așa ceva la un sporttester până acum. Modelul Fenix 7X are o lanternă LED încorporată. Poate părea un lucru prostesc, dar ar putea să vă salveze viața. Imaginați-vă că sunteți în mijlocul pădurii noaptea și că nu vă mai funcționează lanterna frontală. Sau s-ar putea întâmpla ceva mult mai rău... Ce se întâmplă dacă ați scăpat o bancnotă de 50 de dolari sub scaunul mașinii?

De asemenea, are o altă funcție de siguranță: după apusul soarelui, ceasul poate să lumineze intermitent în funcție de cadența dvs. Astfel, de exemplu, sunteți mai bine iluminați pe șosea și vă puteți simți un pic mai în siguranță. Nu trebuie neapărat să clipească în alb, dar îl puteți seta și la verde și roșu.

Srovnání světelnost Varia (červená) a svítilny na Garmin Fenix 7X (vpravo).

Comparație între luminozitatea Varia (roșu) și cea a lanternei de pe Garmin Fenix 7X (dreapta).

Funcția Up Ahead (Înainte) afișează următoarele puncte de parcurs în navigație. Astfel, dacă creați un traseu și introduceți, de exemplu, puncte de reîmprospătare și alte puncte cheie de-a lungul traseului, ceasul vă va arăta distanța de la aceste puncte.

Rezistență în timp real sau "Nu voi mai exagera niciodată"

O altă caracteristică ingenioasă care își va găsi cu siguranță utilitatea în mâinile alergătorilor și bicicliștilor. Pe baza tempoului, a ritmului cardiac și a istoricului de activitate, ceasul estimează cât de mult timp puteți alerga la un anumit tempo.

MTB Grit and Flow - bunătăți pentru bicicliști

Aceste două caracteristici evaluează fluiditatea și dificultatea ciclismului

Elementul de MTB folosește un accelerometru pentru a evalua cât de mult "gâfâiţi", cât de mult săriți etc. Ceasul măsoară, de asemenea, numărul de salturi, durata acestora și timpul petrecut "în aer liber".

Cu ajutorul accelerometrului, MTB Flow știe cât de mult frânați și cât de fin sunteți în viraje. Până acum, această funcție a fost prezentă doar în calculatorul de ciclism EDGE.

Fenix 7 este, de asemenea, capabil să evalueze dinamica schiatului de fond atunci când este combinat cu o centură de piept potrivită.

Deci, ce părere aveți despre Fenix 7? Comunicați-ne în comentarii! :)

Garmin Fenix 7 - Ce ne-ar plăcea să vedem la un succesor al Tronului?

Actuala generaţie Fenix este uimitoare. Fără îndoială. Dar nu este nimic mai bun decât să privești mereu înainte. Personal, îmi place și abia aștept succesorul său - Garmin Fenix 7. Așadar, astăzi, să discutăm despre tot ceea ce ne putem aștepta sau despre ceea ce mi-aș dori să avem la Fenix 7.

Când va fi lansat noul Fenix 7?

Să începem cu ceea ce vă interesează cel mai mult. Există zvonuri pe internet conform cărora Fenix 7 ar urma să fie lansat în septembrie-octombrie 2021.

De fapt, Garmin menţine o perioadă de doi ani:

  • Ianuarie 2017: Garmin Fenix 5
  • Iunie 2018: Garmin Fenix 5 Plus
  • August 2019: Garmin Fenix 6
  • Iulie 2020: Garmin Fenix 6 Solar și 6S Solar
  • Septembrie 2021: Garmin Fenix 7... Oare?

Cu toate acestea, Garmin ar putea să se descurce cu Fenix 6 Plus și să păstreze Fenix 7 ca un as în mânecă până anul viitor. De fapt, a făcut același lucru anul acesta, când așteptam cu toții Forerunner 955 în primăvară și am văzut doar o versiune ușor îmbunătățită a Forerunner 945 LTE. Așa că nu avem de ales decât să ne încrucișăm degetele și să sperăm.

Acum să trecem în revistă schimbările care ar putea apărea. Nu uitați că toate acestea sunt doar o formă de prezicere și nu informații confirmate. :)

Design - Va intra Fenix 7 la regim?

De-a lungul anilor, Garmin a folosit un șablon destul de similar atunci când a proiectat noul Fenix. De asemenea, de ce nu? Este un design dovedit. Cu toate acestea, cred că Fenix 7 va pierde puțin din greutate. La fel cum a făcut și cu noul Forerunner 945 LTE.

Păstrați dimensiunea afișajului și îndepărtați puțin marginile lunetei, reduceți puțin înălțimea carcasei și am avea un Fenix 7 ceva mai aerodinamic și poate chiar ceva mai bine adaptat. Cu toate acestea, am ajunge și la o greutate ceva mai confortabilă. De exemplu, Fenix 6X cântărește 93 de grame, iar reducerea la cel puțin 80-85 de grame ar fi o frumusețe.

Curea - Va exista o curea de nailon în pachet?

Apropo de greutate. Multe grame ar fi fost economisite dacă Fenix 7 ar fi avut o curea de nailon. Pentru comparație, o curea de silicon cu lățimea de 26 mm cântărește 26 de grame, iar o curea de nailon de aceeași lățime cântărește doar 5 grame. În plus, mi se pare mult mai confortabilă, deoarece se adaptează mai bine pe încheietura mâinii.

Cu toate acestea, adăugarea unei curele de nailon la pachet ar adăuga probabil câțiva dolari la preț. Asta este ceea ce ne dorim?

Comenzi - Va ajunge Garmin la comenzi duble?

Pot spune cu certitudine că Garmin nu ar fi ajuns cu siguranță la un afișaj cu ecran tactil pentru această serie de modele în același timp. Este în continuare un ceas outdoor, iar comenzile cu butoane au mult mai mult sens. Dar cum rămâne cu comenzile duble? Adică, posibilitatea de a controla fie cu ajutorul ecranului tactil, fie cu ajutorul butoanelor.

Personal, prefer controlul prin butoane. Dar atunci când vă deplasați în jurul hărții, de exemplu, acest tip de control este teribil de greoi. În acest caz, un ecran tactil ar fi perfect. Recunosc asta. Dar este aceasta o problemă suficient de mare pentru ca Garmin să recurgă la un ecran tactil?

Display - Ne putem aștepta la ceva mai bun?

Există discuții pe internet cu privire la faptul dacă Garmin ar trebui să aleagă un ecran OLED sau AMOLED. Părerea mea este că, în mod sigur, nu o vor face. Un afișaj LCD transflectiv este mult mai logic pentru publicul țintă. Văzând ceasul permanent și pe orice vreme? Vreau să spun, e frumos.

Întrebarea care se pune în discuție este, însă, calitatea redării. Afișajele transreflective sunt cunoscute pentru redarea lor slabă. Cu toate că în cazul lui Fenix 6, trebuie să recunosc faptul că calitatea este destul de ridicată, chiar dacă este vorba de o tehnologie transflectivă. Dar există loc de îmbunătățire!

Pentru mine personal, câțiva pixeli în plus nu vor fi irosiți niciodată, dacă Garmin poate face în așa fel încât să nu reducă mult din durata de viață a bateriei.

Bateria - Există puțin loc pentru îmbunătățiri, dar există încă ceva

Când spun Fenix, cuvântul "durata de viață a bateriei" vine imediat în minte după "titan". Seria Fenix este specifică prin autonomia uriașă a bateriei. Dar poate fi împinsă mai departe?

În ceea ce privește bateria în sine, nu sunt sigur. Dar în ceea ce privește factorul de formă reîncărcabilă? Absolut. Garmin a încercat să utilizeze energia solară în linia Fenix, dar nu a fost încă perfecționată. Dar, la începutul acestui an, au introdus Garmin Enduro, care avea o încărcare solară la un cu totul alt nivel. Îl vom vedea și pe Fenix 7? Poftim?

Garmin Enduro review - Un ceas cu rezistența unei vaci
13.5.2022
Garmin Enduro review - Un ceas cu rezistența unei vaci

Se speculează, de asemenea, că bateria solară va deveni standard pe toate Fenix 7, nu doar pe unele variante precum Fenix 6..

Senzori - Fenix nu dispune decât de ECG și măsurarea presiunii

Chiar și cea de-a șasea generație era atât de plină de senzori încât era de necrezut. Dar tehnologia avansează și am putea vedea ceasuri cu ECG sau de măsurare a presiunii în ceasuri de la Apple, Samsung sau chiar Lotus Smartime Dar este aceasta calea de urmat pentru Fenix?

Toate ceasurile cu această funcție sunt cu adevărat ceasuri urbane. Și cred că sunt mulți bani implicați în introducerea ECG-ului și a măsurării tensiunii arteriale, ceea ce ar afecta probabil prețul lui Fenix 7. Ambele caracteristici sunt utile, dar nu sunt sigur că sunt atât de utile pentru piața țintă a lui Fenix 7.

Dar pentru a moderniza senzorii actuali, este o altă poveste. Am văzut deja această îmbunătățire cu nou Garmin Venu 2, care primește un nou senzor de ritm cardiac și un pulsoximetru. Mi-ar plăcea cu siguranță să îl văd pe Fenix 7.

Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun smartwatch sub 10 000 CZK?
23.3.2022
Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun smartwatch sub 10 000 CZK?

LTE - Să telefonăm de pe Fenix 7?

Când Forerunner 945 LTE a apărut în primăvară și am văzut cuvântul LTE, am încetat să mai respir. Wow, a sosit. Garmin are un model de pe care puteți efectua apeluri. Dar nu a fost așa. LTE este utilizat aici pentru funcții de securitate și urmărire. Probabil că va fi construit în mod similar pentru Fenix 7, care va veni în versiuni cu și fără LTE.

Dar efectuarea de apeluri de la ceas este o funcție atât de pur urbană, încât nu m-aș aștepta la ea pe Fenix 7. Dar dacă ar putea introduce un microfon și un difuzor de calitate în Fenix 7, s-ar putea specula despre hands-free. Astfel, dacă aparatele Fenix se aflau în raza de semnal Bluetooth, puteai efectua un apel de pe ele. Nu spun că e ceva de care am neapărat nevoie, dar e la îndemână, nu?

Lifestyle Features - Va termina Fenix 7 ceea ce a început Venu 2?

Când a apărut Venu 2, acesta a adus cu el o mulțime de caracteristici noi - noi algoritmi pentru bateria corporală, monitorizarea somnului, precum și estimarea vârstei de fitness, instantanee de sănătate etc. Toate aceste caracteristici vor fi utile în cazul lui Fenix 7.

De asemenea, este încurajată monitorizarea zgomotului, de exemplu, care ne protejează de expunerea la medii zgomotoase și care a apărut pentru prima dată în Apple Watch 6.

Poate părea o prostie, dar brandurile chinezești sunt capabile să monitorizeze somnul în timpul zilei de ani de zile, ceea ce Garmin nu poate face. Pentru a îmbunătăți calculul de recuperare și/sau bateria corporală, aceste date sunt foarte importante, iar Fenix 7 ar putea monitoriza somnul. :)

Funcții sportive - Mai există ceva ce nu poate face Fenix?

Probabil că cel mai mult mi-a fost teamă de această categorie. Garmin este un tun de sporttester. Mai lipsește ceva?

Nu e mult, dar există ceva.

Probabil că cea mai urmărită măsură "competitivă" este estimarea VO2 Max. Dar există o ceață de ceață în jurul ei. Funcționează corect? Cum puteți crește această valoare?

Personal, mi-ar plăcea să văd VO2 Max afișat nu numai în numere întregi, ci și în zecimi. De exemplu Apple sau Casio GBD-H1000 le au.

Chiar dacă VO2 Max-ul meu crește cu 0,1 după fiecare antrenament, este un imbold că mă îndrept în direcția bună. În plus, calculul în zecimi este o formă de autoritate, ca și cum producătorul ar spune: "Avem un algoritm atât de precis încât putem calcula în zecimi".

Ceea ce îmi place foarte mult la Polar este funcția Nightly Recharge. Este o astfel de îmbunătățire a monitorizării somnului și a timpului de recuperare. Ceasul ne spune apoi cât de bine ne-am regenerat în timpul somnului și dacă suntem pregătiți pentru o nouă porție bună de antrenament.

În general, aș modifica puțin recomandările zilnice de antrenament. Să recunoaștem, din când în când pare mai degrabă o roată a norocului decât o funcție cu adevărat sofisticată.

O mulțime de utilizatori laudă, de asemenea, antrenamentele animate. Este bun nu numai pentru a ști cum să facem un anumit exercițiu, ci și pentru a ști dacă îl facem corect. Aș implementa același lucru pentru funcțiile de alergare - antrenamente animate pentru tehnica de alergare, de exemplu, pentru a ajuta la aterizare, cadență și alți parametri importanți ai economiei de alergare.

Ultima mea dorință ar fi o estimare a VO2 Max și pentru cicliști. În același timp, obțineți date adecvate doar cu ajutorul unor pedale speciale. Ar fi util un număr pur de la ceas.

Mai multe știri despre Garmin Fenix 7:

Funcții smart - Acces vocal sau tastatură

Există un singur lucru pe care mi-l doresc la funcțiile smart. Și anume, capacitatea de a răspunde la mesajele primite.

Răspunsurile prestabilite sunt bune, dar foarte limitative. Un răspuns deschis la un mesaj primit ar fi perfect!

Dar asta ne aduce înapoi la ecranul tactil. Dacă vreau o tastatură, am nevoie de un ecran tactil. Cu toate acestea, există o modalitate de a ieși din această situație cu ajutorul accesării vocale.

Și ce ați dori să vedeți în Fenix 7?

Aș putea să mă gândesc la o mulțime, dar vă las puțin spațiu. Spuneți-mi în comentarii ce ați aprecia cel mai mult la Fenix 7.