» Blog » Garmin

Garmin Fenix 7 – Ghid de selecție

Taguri: Ghid de selecție | Garmin | Smartwatch

9.8.2022 | 3 MIN

Fenix 7 este un singur model, dar are 22 de variante diferite. E un lucru foarte important de știut, nu-i așa? Acest articol vă va ajuta cu siguranță să vă orientați.

Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?
23.3.2022
Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?

1) Alegeți-vă dimensiunea (și durata de viață a bateriei)

Fenix 7S (42 mm) este cel mai mic din acest trio și este cel mai des folosit de femei. De aceea, este disponibil și în cele mai interesante combinații de culori.

De asemenea, este adesea folosit de bărbații cu încheieturi mici sau de sportivii care doresc să economisească in greutate. Carcasă mai mică, greutate mai mică.

Fenix 7 (47 mm) este considerată o mărime unisex, dar aș prefera să văd această medie la încheietura unui bărbat.

Fenix 7X (51 mm) este o adevărată frumusețe și, cel mai important, este un best-seller absolut la care (aproape) numai bărbații ajung. Motivul este simplu. Carcasă mai mare, display mai mare. Și cel mai important... Acest model este singurul care are o lanternă LED încorporată, pe care eu personal o folosesc în fiecare zi.

Și, cel mai important, cea mai mare baterie se potrivește în această carcasă. Ceea ce mă atrage...

Fiecare dimensiune diferă în ceea ce privește dimensiunea curelei, dimensiunea displayului și, de asemenea, durata de viață a bateriei.


diametru dimensiunea displayului dimensiunea curelei durata de viață a bateriei (mod normal) durata de viață a bateriei (GPS)
Fenix 7S
42 mm
1,2"
18 mm
11 zile (*14 zile)
37 ore (*46 ore)
Fenix 7
47 mm
1,3"
22 mm
18 zile (*22 zile)
57 ore (*73 ore)
Fenix 7X
51 mm
1,4"
26 mm
28 zile (*37 zile)
89 ore (*122 ore)

Datele marcate cu asterisc se referă la versiunea Solar, care poate prelungi durata de viață a bateriei cu un acces luminos bun.

Dar între noi fie vorba. Toate variantele au o durată de viață foarte bună a bateriei, așa că alegeți un ceas care să se potrivească pe mână și să se simtă confortabil.

2)Alegeți materialul sticlei

O să o scriu chiar la început. Pe lângă materialul de sticlă, puteți alege și caracteristicile, deoarece versiunea cu cristal de safir are câteva caracteristici suplimentare pe care versiunea de bază nu le are. Mai multe despre asta mai jos.

Fenix 7 este disponibil pe două tipuri de sticlă - minerală și safir. În general, sticla de safir este considerată cea mai bună sticlă, deoarece este aproape imposibil de zgâriat. Prin urmare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la zgârieturile nedorite și nu trebuie să lipiți o sticlă de protecție.

Atenție însă, această sticlă este rezistentă la zgârieturi, dar nu la fel de rezistentă la impact ca Gorilla Glass, care nu este la fel de "rezistentă la zgârieturi", dar în ceea ce privește un eventual impact, există mai multe șanse că va rezista Gorilla.

Dacă știți că vă veți supune ceasul la posibile impacturi frecvente (cum ar fi bicicliștii), apelați la Gorilla și lipiți sticla.

Altfel, aș recomanda safirul tuturor, deoarece versiunea cu acest tip are de două ori mai mult spațiu de stocare (32 GB) și recepție GPS multifrecvență, ceea ce face ca acest ceas să fie mai precis la înregistrarea traseului.

Spațiul de stocare mai mare este util pentru a descărca mai multe hărți pe ceas.


31.3.2022
Cum să încărcați hărți topografice pe ceasul Garmin?

3) Alegeți dacă doriți încărcare solară

Dacă la pasul anterior ați decis că vă doriți cu siguranță sticlă de safir, acest pas este ușor pentru dumneavoastră. Modelele cu cristal de safir au întotdeauna încărcare solară.

În cazul versiunii Gorilla Glass, puteți alege dacă doriți sau nu să plătiți pentru încărcarea solară.

Cu o încărcare solară eficientă, puteți prelungi durata de viață a bateriei cu câteva zile în modul normal și cu câteva ore atunci când primiți GPS. Nu este vorba de faptul că ceasul funcționează doar cu energie solară.

Pentru a prelungi durata de viață a bateriei, trebuie să expuneți ceasul la o intensitate luminoasă de 50.000 lux. În iulie am o medie zilnică de 34 900 lux în iulie, fiind în principal la birou în timpul săptămânii și la munte în weekend, așa că pot ajunge până la 120 000 lux în weekend. Dacă ieșiți mai des decât mine, vă puteți reîncărca eficient.

4)Bucurați-vă de noul dumneavoastră Fenix 7

Acest pas depinde în întregime de dumneavoastră. :)