» Blog » Garmin

Garmin Fenix 6 – Diferențe între variante

Taguri: Ghid de selecție | Garmin | Smartwatch

27.7.2022 | 4 MIN

PRO, 6S, 6S, Sapphire, 6X... Sunt mai multe variante diferite de Garmin Fenix 6 decât râmele după ploaie. De aceea, am pregătit acest scurt articol pentru a vă răspunde la întrebare în trei pași simpli: "Care Fenix mi se potrivește?".

În asemenea cazuri, nimic nu este mai util decât un tabel:


versiunea de bază versiunea PRO
hărți + player de muzică + Wi-Fi

diametru sticlă minerală sticlă de safir sticlă minerală
încărcare solară
sticlă minerală sticlă de safir sticlă minerală
încărcare solară
Fenix 6S
42 mm
6S Glass
vânzare încheiată 6S Solar 6S PRO Glass 6S PRO Sapphire 6S PRO Solar
Fenix 6
47 mm
6 Glass
vânzare încheiată 6 Solar 6 PRO Glass 6 PRO Sapphire 6 PRO Solar
Fenix 6X
51 mm
vânzare încheiată vânzare încheiată vânzare încheiată 6X PRO Glass 6X PRO Sapphire
6X PRO Solar

1. Alegeți-vă dimensiunea: 6S, 6, 6, 6X

Pentru a se asigura că Fenix se potrivește încheieturii fiecăruia, Garmin a decis să producă trei dimensiuni diferite. Datorită diametrului său de 42 mm, Fenix 6S își va găsi locul pe încheieturile mai subțiri și cel mai adesea pe încheieturile femeilor. Poate de aceea este disponibil în cele mai multe combinații de culori.

Mărimea medie a modelului Fenix 6 este unisex. Este disponibil într-o gamă decentă de culori și se potrivește atât la încheieturile bărbaților, cât și (cu puțin noroc) la cele ale femeilor.

Cel mai mare dintre frați – Fenix 6X este un capitol în sine. Se potrivește tuturor celor care nu sunt deranjați de un ceas mai mare sau pur și simplu au o încheietură mai mare.

Diametrul carcasei nu este singura diferență. Diferența constă, de asemenea, în dimensiunea curelei, dimensiunea ecranului și, cel mai important – durata de viață a bateriei.

  • Fenix 6S - 9 zile cu utilizare standard, 25 de ore cu GPS în funcțiune
  • Fenix 6 - 14 zile cu utilizare standard, 36 de ore cu GPS în funcțiune
  • Fenix 6X - 21 de zile cu utilizare standard, 60 de ore cu GPS în funcțiune

2. Alegeți-vă designul: mineral, safir, solar

Toate mărimile sunt prevăzute cu două tipuri de sticlă - minerală sau safir.

Puteți recunoaște modelele cu cristal de safir pur și simplu prin cuvântul "Sapphire" atât în denumirea ceasului, cât și pe cadranul acestuia. Avantajele sale? Este aproape imposibil de zgâriat. Dezavantaje? Este mai fragilă. Astfel, dacă vă sprijiniți ceasul de carcasă, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la o zgârietură pe sticlă. Dar dacă veți cădea cu el, de exemplu pe bicicletă, este mai probabil să supraviețuiască sticla minerală cu sticlă Corning Gorilla Glass.

Așadar, întrebarea depinde mai mult de dumneavoastră. Sunteți adesea expus la posibile căderi sau lovituri? Este mai probabil să vă îndreptați spre sticla minerală. Nu sunteți aproape deloc expus la aceste carcase și nu vreți să vă zgâriați ceasul? Puteți alege cu inima liniștită versiunea de safir.

Ei bine, sau cumpărați un model cu sticlă minerală și o sticlă autocolantă de protecție. Aceasta este varianta corectă.

Versiunea "Solar" are, de asemenea, sticlă minerală, dar se numește mai exact Power Glass. Această sticlă și o baterie specială asigură alimentarea ceasului cu energie solară.

Pentru a detalia, ceasul nu este alimentat în totalitate de soare. La orice Fenix 6, bateria solară este capabilă să prelungească durata de viață a bateriei cu 10% în cazul unui acces luminos bun (aproximativ 50.000 lux).

Vă întrebați când voi menționa, în sfârșit, versiunea cu energie solară și cristal de safir? Din nefericire, nu veți vedea asta, pentru că nu se află în gama Fenix. Dar uitați-vă la Garmin Tactix Delta. Care are atât safir, cât și solar.

3. Alegeți versiunea: Basic sau PRO

În comparație cu versiunea de bază, versiunea PRO are, de asemenea, hărți topografice, un player de muzică și Wi-Fi. Astfel, în Fenix 6 fără sufixul PRO (care se găsește în denumire sau pe plăcuța de identificare) nu vom găsi aceste caracteristici. În afară de cele trei caracteristici enumerate mai sus, versiunile PRO și de bază sunt exact la fel.

Dacă vă face cu ochiul orice model cu safir sau cu dimensiunea 6X, deja vă este mai ușor. Versiunile de bază ale acestor modele nu mai sunt în producție, așa că toate acestea se regăsesc în versiunea PRO. Așadar, în prezent nu veți găsi în gama noastră o versiune cu cristal de safir sau mărimea 6X care să nu aibă hărți, un player de muzică și Wi-Fi.

Pentru a clarifica lucrurile, Wi-Fi nu este acolo pentru a vă conecta la internet și a naviga. Este pentru sincronizarea listelor de redare de la serviciile de streaming și pentru actualizări de sistem.

Modelele selectate sunt disponibile și în titan

Pur și simplu, acest lucru înseamnă că luneta, capacul și închizătorul sunt realizate din titan.

Cel mai mare avantaj al titanului este antialergenicitatea și ușurința sa. Titanul este pe jumătate la fel de ușor ca oțelul, astfel încât versiunea din titan poate fi cu câteva zeci de grame mai ușoară decât cea din oțel.

Deci, acum sunteți mai informați?