» Blog » Garmin

Garmin Epix 2 recenzii – Nici măcar Lada nu ar reuși să picteze așa ceva

Taguri: Recenzii | Garmin | Pentru bărbați | Smartwatch

19.5.2022 | 12 MIN

Aici se face istorie. Garmin a realizat un dispozitiv multisport în aer liber cu un ecran AMOLED. Iar Epix 2 este chiar plăcut.

Noua direcție Garmin?

Am fost cu toții destul de surprinși când Garmin a lansat Fenix 7 și Epix 2 în același timp. Sunt exact același ceas, cu o singură diferență - ecranul.

Motivațiile Garmin sunt clare. Cererea de pe piață. Dispozitivele inteligente sunt atât de solicitate în prezent încât Garmin trebuia să răspundă. Trebuia să se adreseze celor care apreciază un ecran AMOLED frumos contrastat și bogat în culori. Garminienii înrăiți ar putea spune că este o prostie și că Garmin nu mai este ceea ce era odată. Dar are un ecran foarte frumos de privit.

Unde excelează Epix 2?

Cam în toate, dar să recapitulăm.

Are un ecran foarte frumos. Am menționat asta? Nu numai că este amuzant, dar, prin faptul că ecranul strălucește activ, este mult mai potrivit pentru persoanele cu probleme de vedere. Deci, dacă nu puteți vedea acest articol fără ochelari, citiți mai departe. :)

În timp ce are un ecran frumos, are într-adevăr o autonomie foarte bună a bateriei. Va rezista până la 16 zile în modul smartwatch!

Dispune de toate caracteristicile detaliate de antrenament care se găsesc, de exemplu, în Fenix sau Tactix.

Epix primește un senzor de ritm cardiac îmbunătățit, iar receptorul GPS primește acum semnale multifrecvență. Acest lucru face ca înregistrarea traseului să fie mai precisă.

Pe fiecare Epix puteți instala hărțile aproape întregii lumi.

Unde Epix nu m-a mulțumit?

Este păcat că unele caracteristici de la Fenix 7 nu au fost incluse în Epix. Cu afișajul AMOLED, Epix ar putea tinde spre un ceas urban și ar fi putut primi o opțiune de telefon acolo, de exemplu.

Dacă nu apelarea telefonică, o opțiune de răspuns deschis pentru notificări ar fi fost bună.

În rest, nu e nimic de subliniat.

Omagiez designul

Trebuie să recunosc că Epix este totuși un pic mai bun ca design decât Fenix 7. Mai ales combinațiile de culori sunt foarte interesante.

Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?
23.3.2022
Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?

De exemplu, această versiune este o adevărată explozie și pot spune cu siguranță că este unul dintre cele mai frumoase smartwatch-uri pe care le-am văzut vreodată.

Garmin s-a gândit la sexul frumos și la bărbații care iubesc culoarea albă.

Îmi place foarte mult faptul că designul Epix a fost îmbunătățit cu un buton colorat START/STOP. Există, de asemenea, o protecție în jurul acestuia pentru a preveni pornirea sau oprirea accidentală a antrenamentului. În plus, cred că acea protecție adaugă o notă de eleganță.

Este important de reținut că Epix este produs în două variante - basic și Sapphire.

Versiunea Sapphire are un cristal de safir și o lunetă și un cadran din titan. În schimb, versiunea de bază are sticlă Gorilla Glass și o lunetă și un cadran din oțel. Este ușor de observat diferența. Există o singură versiune de bază, cea cu carcasă gri închis și lunetă deschisă. Și are și un preț ușor mai mic. Titanul este un material mai ușor, astfel că versiunea Sapphire cântărește 70 de grame, în timp ce versiunea de bază cântărește 76 de grame.

Din partea din spate a ceasului găsim senzorul de ritm cardiac, care este acum ușor încastrat în carcasă. Este vorba de un milimetru, dar este un milimetru foarte important. Pentru că atunci când puneți ceasul pe masă, acesta se sprijină pe partea metalică din jurul senzorului, nu direct pe senzor, așa cum a fost la toate Garmin-urile de până acum, astfel încât se poate zgâria cu ușurință. Și chiar nu vrei să se întâmple asta cu un lucru care funcționează pe bază de optică, deoarece o zgârietură poate distorsiona rezultatele. În plus, senzorul este acum ascuns sub sticlă, care este un material mai dur decât plasticul pe care l-au folosit până acum.

Consultați tabelul pentru alți parametri tehnici:

Garmin Epix 2
Diametrul carcasei 47 mm
Înălțimea carcasei 15 mm
Lățimea curelei 22 mm (QuickFit)
Dimensiunea afișajului 1,3"
Rezoluția afișajului 416 x 416 px
Greutate (Sapphire/Basic) 70 / 76 g

AMOLED și tehnologia tactilă se potrivesc perfect

Pentru un model cu tehnologie AMOLED, aș fi destul de surprins dacă ecranul nu ar fi tactil. Și bineînțeles că este.

Este o adevărată plăcere să te uiți la el. Rezoluția este de 416 x 416 pixeli, iar finețea este (aș spune că este standardul pieței) de 326 ppi. Din câte știu eu, iPhone-urile au o finețe similară.

Dar cea mai mare îmbunătățire este în ceea ce privește numărul de culori. În timp ce Fenix afișează doar 64 de culori, Epix afișează 65.000 de culori. De exemplu, vă puteți da seama cu siguranță atunci când vizualizați o hartă. Dar nu numai acolo, puteți vedea deja o diferență semnificativă atunci când parcurgeți meniul.

În afară de faptul că arată bine, care este scopul practic? Este mai ușor de citit pentru o persoană cu vedere slabă. Deoarece ecranele LCD sunt iluminate din spate, ecranele AMOLED strălucesc. Și, din moment ce ceasul poate fi considerat un dispozitiv relativ mic, este la îndemână atunci când "clipiti și vedeți".

Dacă sunteți în căutarea unui model "ușor și luminos", Epix nu vine cu ecranul LED disponibil și pe Fenix 7X sau Tactix 7. Se pare că Garmin echipează doar cele mai mari modele cu această funcție.

Garmin Tactix 7 recenzie - Ce vedeți?
7.4.2022
Garmin Tactix 7 recenzie - Ce vedeți?

Un mic dezavantaj este faptul că afișajul se stinge în mod implicit. Bineînțeles, se aprinde ori de câte ori vă întoarceți mâna spre față (și funcționează foarte bine). Dacă doriți, puteți de asemenea să setați un mod "Always-On", în care ecranul se aprinde permanent și se stinge ușor atunci când este inactiv. Dar ai grijă, este un adevărat devorator de baterii.

Recepție GPS multifrecvență și un senzor de ritm cardiac de foarte bună calitate

Cele două lucruri care m-au făcut cel mai fericit în timpul lansării au fost GPS-ul și monitorul de ritm cardiac.

GPS-ul primește acum semnale cu mai multe frecvențe și poate recepționa toți sateliții în același timp (GPS, Glonass, Galileo). În practică, funcționează astfel: cu cât ceasul și satelitul comunică pe mai multe frecvențe, cu atât mai mari sunt șansele de a transmite informații. Astfel, ceasul este mult mai precis.

Dar aveți grijă! Doar versiunea Sapphire are recepție multifrecvență!

Iată o înregistrare de traseu de pe noul Instinct 2, care nu are recepție de date de poziție multifrecvență.

Văd pe ceas cum mă scoate din când în când în afara drumului.

Dacă ne uităm acum la imaginile din Epix 2, priviți ce frumusețe.

Monitorul de ritm cardiac este același basm. Abaterile de la centura toracică sunt acum minime. Acest lucru se datorează unei iluminări mai bune și mai multor suprafețe de detecție care identifică reflexiile luminii.

În comparație cu centura de piept, ceasul a variat cu cel mult 1-2 bătăi, și chiar și graficul este cam zimțat (citește mai detaliat).

În clasicul ceas putem găsi, accelerometru, barometru, giroscop, busolă, pulsoximetru și termometru.

Durata de viață a bateriei - mai mult decât vă așteptați

Ecranele AMOLED erau asociate cu o durată de viață scurtă a bateriei. Astăzi, însă, acest lucru nu mai este neapărat valabil. Epix 2 este o dovadă în acest sens.

Garmin Fenix 7S Garmin Fenix 7 Garmin Fenix 7X Garmin Epix
În mod smartwatch
11 zile (14 zile)
18 zile (22 zile)
28 zile (37 zile)
16 zile (6 zile)
În mod economic 38 zile (87 zile)
57 zile (173 zile)
90 zile (1+ an)
21 zile
Recepția semnalului GPS 37 ore (46 ore)
57 ore (73 ore)
89 ore (122 ore)
42 ore (30 ore)
Recepția tuturor sateliților 26 ore (30 ore)
40 ore (48 ore)
63 ore (77 ore)
32 ore (24 ore)
Recepția tuturor sateliților (multi-frecvență) 15 ore (16 ore)
23 ore (26 ore)
36 ore (41 ore)
20 ore (15 ore)
Recepția tuturor sateliților + muzică
7 ore
10 ore
16 ore
10 ore (9 ore)
GPS (mod maxim de economisire a energiei) 90 ore (162 ore)
136 ore (289 ore)
213 ore (578 ore)
14 zile

Când îl comparați cu Fenix 7 de dimensiuni medii, nu există o diferență atât de mare. Epix economisește destul de mult bateria prin afișarea datelor în alb și a fundalului în negru atunci când se desfășoară activitate sportivă. În schimb, Fenix afișează exact opusul.

În general, însă, sunt un fan al ecranului iluminat în permanență, care reduce timpul la 6 zile. Dar dacă faci la fel de mult sport ca mine, atunci timpul se reduce cu câteva zile. În mod realist, am ajuns la 3-4 zile. Ceea ce înseamnă mult prea multă reîncărcare pentru mine. De aceea, Tactix 7 este încă campionul inimii mele.

În același timp, este o diferență destul de mare faptul că Epix 2 nu are reîncărcare solară, care a avansat cu adevărat cu Fenix 7 și se reîncarcă destul de eficient. Cum ar fi... Foarte eficient.

Clasicele stilului de viață de la Garmin

Nu prea are rost să enumerăm funcțiile de lifestyle ale Garmin. Acestea sunt aproape identice pentru toate dispozitivele. De aceea, voi împrumuta următoarele două paragrafe din recenzia Fenix 7.

Epix 2 numără pașii, caloriile arse, etajele urcate... Genul de clasic pe care îl pot face aproape toate ceasurile inteligente. Personal, eu folosesc cel mai mult scorul de somn (0-100) și structura celor trei faze de somn.

De asemenea, monitorizez bateria corporală, care reprezintă gradul de încărcare a corpului dvs. pe o scară de la 0 la 100. În funcție de somn, vă încărcați diferit, iar în timpul zilei, în funcție de activitățile sportive, de nivelul de stres și de alți factori, acest număr scade. Dacă vă odihniți, crește.

Personal, îmi place noua funcție de măsurare VST (variabilitatea ritmului cardiac) care a apărut odată cu apariția noului senzor optic de ritm cardiac.

TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta
6.6.2022
TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta

Cea mai bună soluție pentru a măsura VST este un instantaneu de sănătate. În decurs de două minute, ceasul măsoară nu numai VST, ci și oxigenarea sângelui, ritmul cardiac mediu, ritmul respirator și stresul pe o scară de la 0 la 100.

Eu îmi măsor în acest fel în fiecare dimineață și este un feedback foarte bun despre antrenamentul meu și despre cât de greu este pentru corpul meu. Sau poate dificultatea unui chef cu alcool.

Noi caracteristici sportive în Epix 2

Trei sporturi noi au fost adăugate la Epix 2 - Anduranță, Alergare/plimbare/Staționare și Up Ahead.

Funcția Stamina poate calcula în timp real cât procentaj de rezistență mai aveți, câți kilometri mai puteți alerga sau cât timp. Personal, această funcție nu are prea mult sens pentru ultramaratoniști, deoarece, de obicei, nu afișează mai mult de 50 km. Dar toate distanțele până la maraton și mai jos, nicio problemă. S-ar putea să te facă puțin nervos.

Rezistența este calculată pe baza condiției fizice, a istoricului antrenamentelor, a bateriei corporale și a ritmului cardiac. Astfel, este posibil să nu începeți la 100% după o noapte nedormită, ritmul cardiac va fi ridicat și rezistența va scădea mult mai repede.

Raportul de alergare/călătorie/statul în picioare în ceas lipsea de mult timp și în sfârșit a ajuns aici. Cronologia vă arată timpul în care ați alergat, ați mers sau ați stat în picioare. Este un instrument grozav pentru analiza cursei, unde poți spune "Wow, am stat în acel loc de gustări foarte mult timp!"

Dacă sunteți la început de drum cu alergatul, acest lucru poate fi foarte bun pentru a analiza alergarea indiană.

Urmează funcția Up Ahead. Vă permite să introduceți puncte de interes pe hartă. Fotografii pot planifica un traseu și pot crea mai multe puncte în care vor dori cu siguranță să scoată aparatul foto. Sportivii, pe de altă parte, pot introduce anumite puncte pe hartă și pot seta mese sau timpi specifici pe care doresc să ajungă într-un anumit loc pentru a îndeplini un timp țintă.

Ce lucruri sportive au fost acolo și au rămas acolo

Personal, îmi plac cel mai mult aceste caracteristici sportive.

Sunt un mare fan al statului de antrenament. Pe baza raportului de încărcare a antrenamentului (aerobic scăzut, aerobic ridicat și anaerobic), ceasul vă va spune dacă antrenamentul dvs. este productiv sau nu. Dacă petreceți cea mai mare parte a timpului la un antrenament sau puțin timp la un antrenament, antrenamentul nu este considerat productiv.

ALL ON TOPIC: Garmin Watch Starea de antrenament
27.7.2022
ALL ON TOPIC: Garmin Watch Starea de antrenament

Dacă antrenamentul nu este productiv, este o idee bună să folosiți recomandările zilnice de antrenament. De exemplu, dacă aveți o sarcină anaerobă mică, recomandările zilnice pot recomanda intervale în acea zi.

Succesul antrenamentului și VO2 Max va prezice rezultatele dvs. la 5K, 10K, semimaraton și maraton.

În ceea ce privește activitățile sportive, constatăm că există:

Alergare, Alergare pe traseu, Alergare pe pistă, Banda de alergare, Pistă acoperită, Cățărare, Drumeții, Mersul pe jos, , Ciclism, Mountain bike, Ciclism în sală, Golf, Înot în piscină, Înot în ape deschise, Triatlon, Swimrun, Forță, Cardio, Alpinism în sală, Escaladă în sală, Bouldering, Schi, Snowboard, Schi în afara pistei, Schi fond, Schi de fond, Schi de țară, Schi în stil liber, Yoga

Și din cele mai specifice:

Alergare de aventură, Alergare virtuală, Ciclism, Ultra Running, Ciclism, Tur cu bicicleta, Bicicletă electrică, Bicicletă electrică MTB, Ciclocros, Gravel Bike, Tenis, Pickleball, Paddle, HIIT, Respirație, Pilates, Urcare pe scări, Stepper, Jumpmaster, Barcă, Snowshoeing, SUP, Surfing, Kiteboarding, Windsurfing, Canotaj, Canotaj în sală, Antrenor eliptic, Caiac, Antrenament de ritm

Puteți adăuga apoi o mulțime de activități în aplicația secundară Connect IQ. Ceea ce m-a bucurat foarte mult este faptul că Connect IQ este acum într-o formă limitată chiar pe ceasul dumneavoastră. Astfel, dacă sunteți conectat la Wi-Fi, puteți descărca aplicații direct de pe ceas.

În schimb, ceea ce vine de la mobil acum este crearea de câmpuri de date. Epixies afișează date specifice (câmpuri de date) pentru fiecare activitate sportivă și le puteți seta de pe ceas, nu de pe telefon (așa cum puteți face cu Suunto sau Polar). Acum este posibil și cu Garmin.

Epix merită să fie un pic mai deștept?

Categoric!

Cred că Epix a cerut, la propriu, posibilitatea de a efectua apeluri telefonice. Păcat că nu a fost auzit. Dacă nu era vorba de telefonare, ar fi putut include cel puțin o opțiune de răspuns deschis. Din păcate, nici asta nu s-a întâmplat.

Utilizatorii de Android pot profita cel puțin de răspunsurile prestabilite.

Dar... Plata fără contact a fost introdusă și este mult mai convenabilă, deoarece poți atinge PIN-ul pe ecranul tactil. Și, așa cum este tradițional la modelele Garmin de top, există un player de muzică cu suport pentru servicii de streaming.

Funcțiile de navigație și de cartografiere sunt echilibrate între funcțiile inteligente și cele sportive. Versiunea Sapphire are hărți ale Europei preinstalate direct pe ceas. Trebuie să le instalați în versiunea de bază. Și ar trebui să primiți un voucher topografic împreună cu ceasul. Nu știu cum e cu concurența, dar la noi e clar.

Dintre funcțiile de navigație, cel mai des folosesc încărcarea fișierelor GPX pe ceas. Creez un traseu în Mapy.cz, îl export, îl deschid în Garmin Connect și îl trimit la ceas. Jucărie.

Traseul circular este excelent pentru a descoperi noi trasee. Setați o distanță și, eventual, o direcție, iar ceasul evaluează cea mai populară rută din apropiere în limita distanței respective.

Care este diferența dintre Sapphire și versiunea de bază a Epix 2?

Să recapitulăm. Sapphire are un extra:

  • hărți preinstalate pentru Europa (alte versiuni trebuie descărcate)
  • stocare dublă 32 GB
  • recepție GPS multifrecvență (înregistrare mai bună)
  • carcasă și capac de titan

Rezumat

La prima vedere, Epix nu pare de fapt ce știu ce... Exact același ceas, dar cu un ecran AMOLED.

Da, asta este frumusețea lui, ecranul AMOLED.

Nu este vorba doar de culori și de o bătaie pe spate pentru că ai un afișaj frumos. Are o caracteristică practică uriașă - o mai bună lizibilitate. Nu v-ar veni să credeți câți oameni pe care îi întâlnesc nu pot vedea ecranul Fenix pentru că este prea slab și lipsit de contrast. Nu vor avea nicio problemă cu Epix.

Există alternative? Nu există. Nimeni altcineva nu a mai realizat un astfel de chuppah sporttester cu un ecran AMOLED și tone de caracteristici inteligente și sportive. Cu excepția Suunto 7, dar acestea are o durată de viață a bateriei ridicolă în comparație cu Epix.

Ceasurile menționate în articol