» Blog » Garmin

Garmin Enduro 2 recenzie – De data aceasta cu hărți și music player

Taguri: Recenzii | Garmin | Pentru bărbați | Smartwatch

16.1.2023 | 11 MIN

Un pas înainte sau un pas înapoi? Încă nu mă pot decide ce să cred despre Enduro 2. Au în dotare un music player nou, fundaluri de hărți: și sunt rezistente în continuare. Dar nu sunt unele caracteristici irosite?

Ce este nou la Enduro 2:

  • autonomie extinsă a bateriei - până la 46 de zile în modul normal și 150 de ore cu GPS activ
  • display tactil
  • player de muzică
  • lumină LED de 2 ori mai puternică decât pe Fenix 7X
  • hărți topografice, de schi și de golf
  • instantaneu de sănătate
  • SatIQ - o funcție care reglează automat modul de recepție GPS pentru o durată maximă de viață a bateriei
  • detectarea automată a snack barului
  • ritm ajustat în funcție de grad - o funcție care ajustează automat ritmul în funcție de teren și înclinație
  • Nextfork - afișează distanța până la următoarea intersecție de traseu/stradă și numele următorului traseu/stradă

Ce este Enduro 2 pe scurt?

Să fiu sincer, nu sunt atât de încântat de acest model. Odată cu apariția lui Fenix 7X, prima generație Enduro a încetat brusc să mai aibă sens. Bateria solară era și mai eficientă, iar Fenix 7X avea hărți și un player de muzică.

Dar un plus pe care îl avea prima generație Enduro. A beneficiat de faptul că nu avea un player de muzică și hărți topografice.

Vă întrebați, ce fel de vrăjeală e asta de pot beneficia de absența unor caracteristici? Nefiind acolo, nu puteau consuma energia bateriei, ceea ce este exact ceea ce fac aceste două funcții, poate cel mai mult dintre toate funcțiile.

Acum, brusc, în Enduro 2 găsim hărți topografice, un player de muzică, iar linia dintre Fenix și Enduro este la fel de transparentă ca o pungă de microfibre. Dacă nu ar fi pus asta, nu ar fi consumat bateria și am fi văzut în același timp un preț ceva mai prietenos pe rafturi. Poate un pic cam sumbru pentru a începe o recenzie, nu?

Dar, pe de altă parte...

Am fost cu siguranță mulțumit de lanterna LED puternică pe care Fenix 7X nu o poate egala. În același timp, am fost foarte mulțumit de funcția de Adjusted pace, dar am o bănuială că aceasta va apărea și în Fenix 7 și Tactix 7.

În general, nu înțeleg de ce a fost nevoie să punem totul în Enduro 2. Atunci Garmin ar fi putut la fel de bine să lanseze Fenix 7X Plus.

Design - Elementele galben-verzui rămân

Enduro folosește exact aceeași carcasă ca și Fenix 7X - o carcasă din titan de 51 mm cu tratament DLC anti-zgârieturi. Luneta metalică și capacul cu filet sunt fixate pe carcasa de plastic. Metoda sandwich este completată de cinci butoane pe laterale.

Cea mai izbitoare caracteristică este butonul START/STOP galben-verzui, care este exclusiv pentru seria Enduro. Această culoare nu se regăsește în alte serii. La fel ca și marginea verde din jurul displayului, care acum este punctată, dar îmi place mai mult decât cea solidă de pe prima generație. Vorbind despre butoane, mi se pare că au o rezistență ușor diferită față de Tactix 7 și, cumva, nu mă pot obișnui cu ele. De exemplu, când fac clic pe butonul START/STOP, nu se produce niciun clic.

E o absurditate, dar mă face să fiu puțin agitat.

În partea de sus a carcasei găsim o lanternă LED la care trebuie să comentez de la bun început. Pentru Garmin, lanterna cu LED-uri este încă la început (am văzut-o pentru prima dată la începutul anului 2022), dar au reușit deja să îi dubleze intensitatea. Cred că utilizarea unei sticle mai clare ajută la acest lucru, deoarece sticla care protejează bara de lumină este mai mată la Fenix 7X.

Din punct de vedere al greutății (fără curea), Enduro are 64 de grame, ceea ce este surprinzător, cu 3 grame mai mult decât Garmin Fenix 7X. Greutatea redusă este garantată chiar și cu cureaua pusă, deoarece Enduro folosește un UltraFit din nailon (circumferința încheieturii mâinii de 110-220 mm), care este probabil cel mai bun lucru pe care linia Enduro l-a adus pe masă. Am avut și eu această curea pe Tactix Delta, acum pe Tactix 7, și sunt foarte mulțumit.

Displayul? Nimic nou

Displayul este exact același ca cel de la Fenix 7X și Tactix 7. Are o dimensiune de 1,4 inci și o rezoluție de 280 x 280 pixeli. Bineînțeles, este (ca de obicei la Garmin) transflectiv și nu se estompează.

În general, cel mai mare avantaj al displayurilor transflective este capacitatea lor de a folosi lumina pentru a fi iluminate. Nu se va întâmpla, de exemplu, să ieșiți afară, cu soarele strălucind puternic și să vă uitați cu ochii întredeschiși la display. Cu cât soarele strălucește mai mult, cu atât mai mult strălucește și displayul. Dar, în condiții normale de utilizare, este posibil să aveți o problemă de lizibilitate. În special persoanele cu vedere slabă, deoarece displayul nu este la fel de clar și contrastat.

Enduro 2 este dotat, de asemenea, cu un nou senzor de ritm cardiac

Echipamentul senzorial include un accelerometru, un barometru, o busolă, un termometru, un pulsoximetru și, bineînțeles, un senzor de ritm cardiac.

Este dotat cu noua generație Elevate 4, care redă mult mai detaliat și mai precis. Graficul este pur și simplu mai zimțat. :) Există, de asemenea, o protecție în jurul senzorului pentru a-l feri de zgârieturi. Ceea ce este foarte util pentru tehnologiile bazate pe optică.

Fialová (hrudní pás) a modrá (Enduro). Jde vidět, že křivka hrudního pásu je zubatější, ale jinak si Enduro vede docela dobře, ne? :)

Mov (centura de piept) și albastru (Enduro). Se poate observa că, curba centurii de piept este mai zimțată, dar în rest Enduro se descurcă destul de bine, nu? :)

GPS-ul a fost, de asemenea, actualizat și funcționează acum pe mai multe frecvențe, ceea ce devine încet, dar sigur, un standard în lumea ceasurilor smart.

Enduro 2 este capabil să recepționeze GPS, toate sistemele de navigație în același timp și toate sistemele de navigație pe mai multe frecvențe. Aceste 3 moduri sunt completate de modul UltraTrac, în care semnalul GPS este recepționat la fiecare minut, și de modul Expedition, în care este recepționat la fiecare oră.

Garmin Enduro Garmin Enduro 2
Garmin Forerunner 955
Garmin Fenix 7X
Modul Smartwatch 50 zile / *65 zile 34 zile / *46 zile 15 zile / *20 zile 28 zile / *37 zile
Modul de economisire 130 zile / *1 an 90 zile / *1 an ?
90 zile / *1 an
GPS 70 ore / *80 ore 110 ore / * 150 ore 42 ore / *49 ore 89 ore / *122 ore
Toate sistemele de navigație X 67 ore ?
63 ore / *77 ore
Toate sistemele de navigație + recepție multifrecvență X 40 ore 20 ore / 22 ore 36 ore / *41 ore
UltraTrac
200 ore / *300 ore 213 ore /*578 ore 80 ore / *110 ore 213 ore / *578 ore
Modul expediție 62 zile / *95 zile 77 zile / *172 zile ? 62 zile / *139 zile

Grade Adjusted-pace - Funcție de rulare complet nouă

Această caracteristică m-a făcut, probabil, cel mai fericit dintre toate noile caracteristici ale Enduro 2. De fapt, este extrem de simplu de explicat. Această funcție convertește ritmul actual într-un ritm pe teren plat. Deci, dacă alergați în pantă cu un ritm de 8:30, această funcție vă va arăta că ați alerga, să zicem, 4:45 pe teren plat, deoarece există o creștere destul de mare a altitudinii.

La ce este utilă? În funcție de ritmul pe teren plat, puteți determina cu ușurință efortul pe care îl depuneți. S-ar putea să credeți că, dacă alergați într-un ritm de 6:00 în urcare , alergați încet, dar ar putea fi ca și cum ați alerga 4:00 pe plat. Și asta e o provocare, nu-i așa?

Înlocuiește destul de bine puterea cu wați, ceea ce poate, de asemenea, să determine foarte bine efortul depus indiferent de altitudine. Utilizatorii Garmin nu au avut până acum opțiunea de măsurare a puterii la încheietura mâinii și nu toată lumea are o centură de piept, așa că este foarte utilă.

Această funcție există de ceva vreme în Strava (dar numai după salvarea activității) și în ceasurile Coros.

SatIQ – Economisește bateria și facilitează luarea deciziilor

Poate că v-ați întrebat vreodată dacă să setați recepția GPS, toate sistemele sau poate Multi-Band. Despre asta este vorba... Știți cum stă treaba.

Funcția SatIQ este perfectă pentru acest lucru, reglând automat cele mai bune setări posibile pentru durata de viață a bateriei.

Astfel, dacă vă aflați într-un loc în care recepția GPS este perfectă, se va regla doar GPS-ul. Dacă recepția este mai slabă, se vor regla toate sistemele de navigație. Dacă tot nu este suficient, se va seta recepția multifrecvență.

Cu această funcție, ar trebui să obțineți cea mai precisă înregistrare a traseului cu cel mai mic consum de baterie.

Timp de odihnă automat - Ceea ce era manual este acum automat

Această caracteristică a apărut pentru prima dată în formă manuală pe prima generație Enduro. Funcționalitatea sa este simplă. Ajungeți la stația de refresh, apăsați pe un buton și timpul petrecut la stația de refresh este înregistrat. Acest lucru a fost apoi reflectat în scorul de activitate, unde a fost indicat timpul total petrecut la stația de refresh. Chiar practic.

Acum, Enduro 2 face acest lucru în mod automat. Mă îngrijorează doar faptul că se va porni de fiecare dată când vă opriți (poate pentru a lua o pauză) și că datele nu vor fi relevante. În acest caz, mi se pare mai logic să îl porniți manual și să vedeți timpul total în care ați stat în staționare cu funcția Run/Walk/Stand. Aceasta este o linie de timp pe care puteți vedea cât de mult ați alergat, ați mers sau ați stat în picioare.

Nextfork - Ce traseu mă așteaptă acum?

Enduro 2 are acum baza de hărți, iar cu 32GB de stocare, există o mulțime de colțuri ale lumii de adăugat. În plus, există navigație tur-retur, ceasul avertizându-vă cu privire la schimbările de direcție și la distanța până la destinație. Personal, îmi place, de asemenea, funcția PacePro, care este o strategie de ritmare a cursei în care ceasul vă arată ritmul în care ar trebui să alergați (ia în considerare și creșterea în altitudine) pentru a vă atinge timpul țintă.

Funcția ClimbPro este, de asemenea, utilă, afișând un grafic cu creșterea în altitudine, distanța până la următorul deal și câți metri verticali veți urca.

Aceasta este, de asemenea, legată de noua funcție Nextfork, care arată distanța până la următoarea potecă și numele acesteia. Plăcut, dar nu aș spune că este un schimbător complet de joc, după care aș spune "Enduro 2 este un must have!".

Apropo de fundaluri de hărți, puteți încărca în Enduro și hărți ale terenurilor de golf sau ale pârtiilor de schi.

Care sunt caracteristicile sportive tipice Garmin din Enduro 2?

Dacă nu mă înșel, Enduro a fost seria în care, pentru prima dată, Garmin a avut opțiunea de citire a VO2 Max și pentru alergare pe traseu. Deci ține cont de altitudine. Desigur, puteți dezactiva acest lucru direct în setările de activitate, deoarece poate fi influențat dacă aveți un rucsac mai greu sau un teren mai greu, de exemplu.

Din clasici putem afla timpul de recuperare, sarcina de antrenament, starea de antrenament și predicția timpului pe diferite distanțe. În funcție de sarcina de antrenament, ceasul determină apoi recomandarea zilnică de antrenament.

Statutul de antrenament – Ceasul evaluează zona de ritm cardiac în care vă aflați cel mai des (sarcina de antrenament) și, pe baza raportului de timp petrecut în fiecare zonă, antrenamentul dumneavoastră este evaluat verbal. Dacă vă antrenați corect, ceasul vă va evalua antrenamentul ca fiind productiv. Această caracteristică poate fi utilă pentru începătorii care nu știu exact cum să se antreneze.

O funcție nouă și plăcută în acest an este Real Time Stamina, care utilizează ritmul cardiac, fitness-ul și istoricul antrenamentelor pentru a vă spune cât timp puteți alerga cu efortul dumneavoastră actual. Pe lângă timp, ceasul poate exprima acest lucru și în procente (începeți de la 100%, iar numărul scade pe măsură ce activitatea avansează) sau în distanțe (că puteți alerga încă 45 km).

Cum rămâne cu funcțiile de lifestyle?

Am citit că Enduro 2 va fi dotat cu măsurarea variabilității ritmului cardiac pe timp de noapte (VST), care se găsește în Forerunner 955, ceea ce m-a făcut foarte fericit. Prin diferența dintre bătăile individuale ale inimii, puteți determina cât de bine își revine corpul dumneavoastră sau poate reacționează la o dietă săracă sau la alcool.

Pe timp de noapte, bineînțeles, ceasul monitorizează somnul și evaluează calitatea acestuia pe o scară de la 0 la 100. Pe baza somnului și a nivelului de stres zilnic, acesta calculează apoi Body Battery (Bateria corporală), care reprezintă încărcătura corpului dumneavoastră pe o scară de la 0 la 100.

Printre aceste "clasicele autoexplicative" se numără numărarea pașilor, măsurarea ritmului cardiac pe toată durata zilei, citirea caloriilor arse, monitorizarea respirației, oxigenarea sângelui sau hidratarea.

Music player - Are sens în Enduro 2?

Muzica în ceas este cu siguranță o chestiune practică. Puteți fie să încărcați emițători clasici în Enduro 2, fie să descărcați liste de redare de la servicii de streaming precum Spotify.

Toate acestea sunt bune și frumoase, dar am o problemă cu un singur lucru. Consumă baterie.

Seria Enduro a fost construită pentru o durată maximă de viață a bateriei, iar muzica este ceva care subminează acest obiectiv. În plus (împreună cu hărțile), este doar un alt lucru care crește prețul și îndepărtează potențialii utilizatori.

De fapt, îmi imaginez că Enduro 2 are un preț ușor mai mic decât Fenix 7, utilizatorul renunțând la muzică și hărți, dar beneficiind de o autonomie mai mare a bateriei. Acum primește asta, dar la același preț.

Funcții smart - Fără modificări

Lăsând la o parte hărțile, care se află la limita dintre caracteristicile smart și cele sportive, nu există nimic nou în Enduro 2.

Ca și în cazul primei generații, există plăți fără contact, notificări telefonice și o funcție ingenioasă de căutare a telefonului personal.

Rezumat

Cred că playerul muzical și fundalurile hărților sunt inutile. Mai ales muzica. Aceasta crește prețul și doar în linia Enduro aș prefera să renunț la câteva caracteristici, să plătesc mai puțin și să mă aștept la o durată de viață a bateriei foarte lungă.

În acest moment, doar funcția GAP (Grade Adjusted Pace) și bateria de 2 ori mai puternică au sens din punctul meu de vedere. Cred că GAP-ul va ajunge și în Fenix, dar bineînțeles că bateria va rămâne doar Enduro 2. :) Dar mi se pare că nu sunt suficiente facilități pentru a mă face să îmi întorc mâna de la Fenix 7X, care vine în combinații de culori mai frumoase și cu un suport mai bun pentru actualizări (este nava amiral a Garmin, la urma urmei).

Dar dvs.? Enduro 2 are sens din punctul dvs. de vedere?

[[M3739]]

[[M3742]]