» Blog » Garmin

Garmin Fenix 7X - Deja mai mult de 1000 de kilometri

Taguri: Recenzii | Garmin | Pentru bărbați | Smartwatch

24.8.2022 | 8 MIN

Au trecut într-adevăr mai multe săptămâni de când a apărut cel mai așteptat ceas al anului 2022. Un smartwatch care a câștigat multă popularitate și care o păstrează pentru moment. Garmin Fenix 7 a cucerit piața.

Este un ceas cu adevărat spectaculos, fără îndoială. Surprinde prin dotările, precizia și eleganța sa, ca să nu spunem altceva. Ceasul a parcurs cu mine o mulțime de antrenamente, curse și alte aventuri și am reușit să alerg mai mult de o mie de kilometri cu el. Și iată impresiile mele.

Doar pentru a clarifica. Aceasta nu este o recenzie a ceasului, ci doar o experiență pe termen lung. Dacă doriți să citiți recenzia, consultați-o aici:

Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?
23.3.2022
Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?

Purtarea unui ceas mare în fiecare zi

Trebuie să spun că, atunci când am folosit un Forerunner 945, în trecut, am fost clar că nu voi mai folosi niciodată un model mare. Ei bine... Cu toții facem uneori greșeli. În ciuda faptului că am o încheietură mică, Fenix 7X (51 mm diametru) este foarte bun pentru o ținută casual. Am primit o curea de nailon pentru ceas, care îmi cuprinde mai bine mâna și reduce greutatea. Deci două în una. Dacă sunteți pasionați de cifre, greutatea s-a oprit la 67 de grame.

Pentru toți cei care cred că ceasurile sunt mari și nu pot fi purtate, am un mesaj pentru ei. Nu este așa. Nu mă deranjează deloc la mână și s-a strecurat sub mâneca cămășii, pe care a trebuit să o scutur de praf o dată la un an.

Pro formálnější příležitosti lze zvolit kožený řemínek anebo kovový tah

Pentru ocazii mai formale, puteți alege o curea din piele sau o curea de metal

Hârtie vs. realitate - GPS și monitor de ritm cardiac

Există o diferență foarte mare cu ambele lucruri în comparație cu modelele mai vechi, dar este oare atât de importantă? Da și nu. GPS-ul este foarte bun și, până acum, nu are rival în ceea ce privește precizia. Vom lăsa la o parte mult discutatele setări de satelit, deoarece, după cum sunt sigur că știți deja, există mai multe setări - doar GPS, recepție la toți sateliții, toți sateliții + mai multe benzi și UltraTrac.

Dar cel mai mult m-a intrigat o nouă opțiune care a apărut pe ceas prin cea mai recentă actualizare - SatIQ. Satisfacția este imensă și aștept cu nerăbdare actualizările ulterioare ale acestei funcții. Ideea de a schimba automat sateliții în funcție de puterea semnalului curent este minunată. Tot ceea ce trebuie să faceți acum din partea Garmin este să îl aduceți la 100% și apoi nu trebuie să vă mai faceți griji pentru nimic. Deocamdată las setarea pe "toți sateliții.

Dacă vă interesează această tehnologie din perspectiva unei lanterne, este ceva între "toți sateliții" și "toți sateliții + mai multe benzi". Deci, durata de viață a bateriei este mega lungă.:-)

Am fost încântați de senzorul de ritm cardiac la început, dar, din păcate, entuziasmul a dispărut destul de repede. Cel puțin pentru mine. Este un fapt de netăgăduit că tehnologia avansează cu fiecare generație de senzori, dar încă nu a ajuns la nivelul la care să pot spune: "Aruncați benzile și măsurați doar de la încheietura mâinii!". Măsurarea manuală este minunată, nu Fenix 7X, dar pentru orice antrenament rapid și/sau vara (când transpir mai mult), optez pentru centura de piept.

TOTUL PE TEMA: Centurile de piept pt. monitorizarea ritmului cardiac
23.3.2022
TOTUL PE TEMA: Centurile de piept pt. monitorizarea ritmului cardiac

Displayul tactil - este de fapt un avantaj?

Wow, îmi amintesc exact ziua în care am aflat că Fenix va avea un touchpad. Glumesc, nu-mi amintesc, dar îmi amintesc sentimentul de dezamăgire. Am fost îngrijorat de funcționalitatea sa, de capacitatea de reacție și de toate... M-am întrebat ce face un touchpad pe un dispozitiv exterior.

Neumím si představit, že si teď dotykem přehazuji obrazovky

După aceste câteva luni de utilizare, trebuie să spun că nu a fost deloc o idee rea și că uneori chiar ating displayul. De cele mai multe ori, însă, îmi pun palma pe el. Lucrul super tare sunt gesturile tactile, unde folosesc cel mai mult suprapunerea palmei pe display. Se revine la ecranul de bază. Astfel, de exemplu, primiți o notificare, clipiți din ochi, puneți palma pe display și, bum, sunteți pe ecranul de bază. Trebuie să ajustați ceva în meniu, ați terminat, bum, sunteți pe ecranul de bază.

De asemenea, funcția tactilă este excelentă pentru introducerea pinului cardului, unde trebuie doar să atingeți ușor și nu trebuie să folosiți butoanele. Bineînțeles, trebuie să menționez utilizarea hărților tactile. Este mai bună, dar, din moment ce nu sunt un utilizator atât de pasionat de hărți, voi spune doar că este minunată. Ceea ce este. Am configurat o comandă rapidă astfel încât, chiar dacă funcția de atingere este dezactivată în activitatea "traseu", o pot activa în activitatea câmpului de date de pe hartă prin intermediul comenzii rapide.

Dezavantajul atingerii este că, dacă îl purtați peste tot și este pornit și întrerupeți activitatea, trebuie să aveți grijă să nu vă atingeți din greșeală cu hainele, pentru că dacă o faceți (chiar și de 2 ori la rând cum am făcut eu), salvați-vă antrenamentul.

Un aparat de rezistență adecvat

Sunt sigur că vă întrebați despre bateria uriașă. Ei bine, ce pot să spun, sunt foarte mulțumit. Dacă vreți un tabel cu durata de viață a bateriei, verificați review-ul pentru că recunosc că nu mi-o amintesc din capul locului. Știu însă că rezistența este foarte mare - cu o utilizare normală, nu are nicio problemă să reziste mai mult de 25 de zile (chiar dacă faceți exerciții fizice), iar cu activitate, ceasul se descarcă în jur de 1,7% pe oră. Se poate observa și această schimbare. În luna mai, la o cursă de 55 km, s-a descărcat aprox. de 2,36% pe oră și scadea din ce în ce mai mult:-) Bineînțeles, la aceasta contribuie și energia solară, care funcționează foarte bine vara.

Toate acestea au fost testate în timpul funcționării GPS pe toate sistemele de sateliți + benzi multiple.

Musím uznat, že ani v zimě se baterka nevybíjela nadměrně

Trebuie să recunosc că nici în timpul iernii bateria nu s-a descărcat excesiv.

Solar pentru ceasuri funcționează în sfârșit, așa că pot spune că ajută și, prin urmare, merită. Cu toate că nu există o versiune a modelului 7X fără solar, așa că nu aveți de ales. M-aș bucura dacă ar intra mai târziu și funcția de la ciclocomputerul Edge, unde se spune cu cât a fost prelungită durata de viață a bateriei de către solar.

Din paragrafele de mai sus, dacă sunteți la fel de leneș ca și mine și doriți ceva care să țină o încărcare aproape la nesfârșit, acesta este dispozitivul potrivit. Apoi, este mai probabil să existe situații în care doriți să începeți o activitate (de exemplu, după mai mult de 20 de zile de încărcare) și să constatați că ceasul mai are doar câteva procente. Dar nu disperați, dacă nu aveți de gând să faceți o activitate mai lungă de 10 ore, ceasul va supraviețui.

Actualizare - Eterna luptă

Așteptăm de foarte mult timp o actualizare și caracteristici de la Garmin Forerunner 955 Mai întâi a venit opțiunea de testare a software-ului alpha, pe care a trebuit să o instalez eu însumi. Ei bine, ce să facem, era în engleză, avea erori și încetinea sistemul. Apoi a venit versiunea 9.24. Din nou, era în limba engleză, avea erori și încetinea sistemul. Abia a treia oară a venit o actualizare a patch-ului în limba română.

Din păcate, ceea ce am observat în ultima vreme este că ceasul nu mai ține pasul. De fiecare dată când mă trezesc dimineața și vreau să-mi verific somnul, mă plimb prin widget-uri și ceasul se blochează câteva secunde înainte de a porni. Diminețile mele sunt asemănătoare, dar, realist vorbind, încep să-mi fac griji că și Suunto ar putea fi mai rapid.

Funcțiile de alergare și fitness sunt TOP

Cred că sunt un utilizator suficient de exigent pentru a spune că funcțiile de alergare și de fitness sunt foarte bune pentru Garmin. Poate cel mai înalt. Le voi menționa pe cele mai importante din punctul meu de vedere:

  • Măsurarea VST toată noaptea - Un gadget cool care ne verifică sănătatea sau pregătirea pentru antrenament
  • Health Snapshot - În două minute de repaus, cunoașteți mediile tuturor indicatorilor importanți de sănătate. Deseori fac un instantaneu dimineața și seara pentru a vedea cum mă descurc.
  • Suport nativ Watt - Deși sunt un utilizator de centură de piept Polar, Garmin a adăugat în sfârșit suportul nativ Watt dacă aveți o centură de piept Garmin.
  • Stamina - Da, este o vrăjeală, dar îmi place să o verific pentru a vedea câtă putere mi-a mai rămas și trebuie să spun că este destul de potrivită. Pe de altă parte, dacă descoperiți că aveți o rezistență mai bună decât partenerul de lângă dvs.
  • Lanternă cu LED - știu că nu este o caracteristică, dar mi-a salvat gâtul de câteva ori, așa că merită să fie și ea.

Dacă doriți să învățați despre wați, vă recomand să consultați acest articol:

TOTUL PE TEMA: Antrenamentul de alergare în funcție de wați (wattmetre)
15.8.2022
TOTUL PE TEMA: Antrenamentul de alergare în funcție de wați (wattmetre)

Ce folosesc cel mai des pe ceasul meu?

Sincer? Sunt preocupat mai ales de kilometraj, ritm cardiac, timp... Doar elementele de bază. Dispozitivul nu va alerga niciodată sau nu va face sport pentru noi, așa că este doar un ajutor portabil grozav, fără de care nu-mi pot imagina antrenamentul și viața mea. Dar, cu siguranță, nu este nimic sofisticat.

Îmi place să mă uit la metrii pe care i-am urcat atunci când mă antrenez, iar atunci când am un traseu (navigație) în curs de desfășurare, nu mă pot lipsi de funcția ClimbPro, care îmi arată unde mă aflu pe deal și câți metri mai am de parcurs.

ALL ON TOPIC: Garmin Watch Starea de antrenament
27.7.2022
ALL ON TOPIC: Garmin Watch Starea de antrenament

Pentru mine, în calitate de alergător de ultra alergare, este logic să am acest ceas datorită duratei mari de viață a bateriei, chiar și în cele mai bune setări GPS - sau toți sateliții + mai multe benzi sau doar toți sateliții. Ceasul va afișa cu exactitate altitudinea, viteza mea și, sperăm, GAP-ul pe care îl va avea Garmin Enduro 2. Sunt un credincios ferm.:-)

Dintre funcțiile de fitness, eu folosesc cel mai mult măsurarea VST pe toată durata nopții, care a devenit probabil cea mai populară funcție. Și sfatul simplu este că, cu cât te apropii mai mult de 100 pe noapte, cu atât mai bine te simți. Iar dacă ai trecut de o sută, recunoașteți deja nirvana. Obișnuiam să am în jur de 70 ms și știu că aceasta este valoarea perfectă pentru mine pentru a începe o zi productivă în care să mă pot antrena la potențialul meu maxim.

De asemenea, am dobândit obiceiul de a-mi verifica măsurătorile de somn și ritmul cardiac. Pentru mine, regula de bază este că, dacă ritmul cardiac scade sub 40 noaptea, este bine. Dacă scade sub 43, pot să mă antrenez, iar dacă depășește 45, înseamnă că fie am băut puțin, fie că sunt bolnav.

De ce să sacrificăm banii necreștini în acest dispozitiv?

Ei bine, varianta Seven X începe de la 4.400... Ceea ce, să fim sinceri, este mult. Nu veți fi în totalitate încântați, dar credeți-mă, merită fiecare bănuț. Pot spune cu siguranță, cu inima împăcată, că Fenix 7X este, până acum, cel mai precis și cel mai bun dispozitiv pe care l-am ținut vreodată în mâini. Atât în ceea ce privește ritmul cardiac la încheietura mâinii, cât și în ceea ce privește urmărirea GPS.

Celkové zhodnocení hodinek :-)

Evaluarea generală a ceasului :-)

Nici măcar nu merită să vorbim despre baterie, pentru că atunci când spun Fenix, primul lucru care îmi vine în minte este - Cult cu autonomie mare. Iar cu Fenix 7X, pentru prima dată nu trebuie să-mi fac griji dacă sunt la 20% și vreau să alerg 3 ore, ceea ce este cu adevărat minunat.

În concluzie, sunt foarte fericit să port acest ceas și să profit de toate caracteristicile sale excelente. Dacă sunteți la fel de nebun ultra sau pur și simplu vă place să călătoriți perioade lungi de timp în munți, acesta este ceasul potrivit pentru dumneavoastră.

Ce părere aveți despre Fenix 7X în retrospectivă?

S-ar putea să vă intereseze:

Garmin Tactix 7 recenzie - Ce vedeți?
7.4.2022
Garmin Tactix 7 recenzie - Ce vedeți?

COMPETIȚIE: Garmin Fenix 6 vs. Garmin Fenix 7
21.3.2022
COMPETIȚIE: Garmin Fenix 6 vs. Garmin Fenix 7

Garmin Epix 2 review - Nici măcar Lada nu ar putea picta un astfel de ecran
19.5.2022
Garmin Epix 2 review - Nici măcar Lada nu ar putea picta un astfel de ecran

TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta
6.6.2022
TOTUL PE TEMA: Monitorul de ritm cardiac și cum vă poate ajuta

Ceasurile menționate în articol