Cum să alegem un ceas pentru copii? 6 lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a cumpăra

Taguri: Ghid de selecție | Pentru copii | Clasice

17.6.2022 | 8 MIN

Ceasurile pentru copii sunt o idee excelentă pentru un cadou semnificativ. Cu siguranță vor crea multă plăcere, dar în același timp îi vor transmite copilului sentimentul că poartă ceva din lumea adulților. Dacă doriți, avem câteva sfaturi de bază. La ce să vă asigurați că trebuie să fiți atenți atunci când alegeți ceasul?

Când vor merge în clasa întâi, pentru premiere, pentru zile de naștere sau doar pentru distracție. Ceasul îi va face cu siguranță fericiți pe copii. Cum se alege cel potrivit? Pe ce parametri să ne concentrăm? Și ce este mai presus de toate cifrele? Am transpus experiența noastră într-un scurt ghid și am adăugat câteva sfaturi despre modelele populare.

1. Nu vă zgârciți niciodată la materialele de calitate. La ce să fiți atenți?

Calitatea este pe primul loc. Dacă cumpărați primul ceas și știți deja că îl veți înlocui peste un an sau doi, nu trebuie să investiți foarte mult. Dar nu ar trebui să economisiți când este vorba din ce material să fie realizat ceasul, indiferent dacă va fi purtat timp de câteva luni sau ani.

Pielea copiilor este sensibilă, iar unii copii pot suferi chiar de diverse alergii. Prin urmare, alegeți o carcasă de ceas (corpul) realizată din aliaje fără nichel și, în mod ideal, cu o carcasă din oțel de înaltă calitate. Dacă știți că nici măcar oțelul nu este bun pentru pielea copilului dumneavoastră, există pe piață ceasuri de calitate fabricate în întregime din plastic (de exemplu, ceasul elvețian Flik Flak).

Dýnko by mělo být z bezniklové slitiny, ale ideálně z oceli.

În mod ideal, capacul ar trebui să fie din oțel.

Evitați neapărat aliajele despre care nu știți ce conțin. Puteți găsi o mulțime de ceasuri foarte ieftine pe piață, dar acestea pot conține niveluri ridicate de nichel, de exemplu, și trebuie neapărat să evitați acest lucru.

Materialele de calitate se aplică, de asemenea, curelelor. Siliconul este ideal, deoarece este ușor, se adaptează bine la mână și este ușor de curățat. Curelele din material textil sunt, de asemenea, potrivite, iar dacă copilul nu va intra în apă cu ceasul, pielea sau imitația de piele sunt, de asemenea, foarte confortabile pe piele și nu vor face nici un rău. Pe de altă parte, ceea ce nu recomandăm pentru copiii mici sunt brățările din oțel, care sunt inutil de grele.

Silikonový řemínek je vhodný i do vody či na sport.

Cureaua din silicon este, de asemenea, potrivită pentru apă sau sport.

De asemenea, trebuie să luați în considerare materialul sticlei. Cel mai adesea găsim minerale pe ceasurile pentru copii, dar ocazional întâlnim și plastic. Plasticul se zgârie mult mai repede, dar este mai flexibil, nu se sparge ușor și, de obicei, nu se sparge în cioburi ascuțite chiar dacă se sparge. Prin urmare, va fi o alegere excelentă pentru cei mai tineri copii sau pentru ceasurile de sport.

Plastové sklíčko se snadněji poškrábe, zato je pružnější a je menší šance, že se roztříští na ostré střepy.

Sticla de plastic este mai ușor de zgâriat, dar este mai flexibilă și este mai puțin probabil să se spargă în cioburi ascuțite.

2. Trebuie să reziste la apă. Ce sistem de impermeabilizare să alegeți?  

Sunt sigur că sunteți cu toții familiarizați cu asta. Copiilor nu le pasă prea mult de rezistența la apă a ceasurilor lor. Lecțiile de înot, vacanțele de vară la mare, ploile de seară... Puțini copii își amintesc să își dea jos ceasul. Așadar, dacă știți că acestea sunt activitățile pe care le desfășoară zilnic, alegeți un ceas cu o rezistență la apă de 10 ATM (100 de metri).

Printre brandurile de ceasuri de calitate pentru copii Lorus sau Secco de exemplu, se concentrează pe ceasuri sport cu rezistență mai mare la apă, iar rezistența la apă de 100 de metri este oferită și de popularul brand cehesc Prim Klaun.

Cu toate acestea, toți producătorii de renume de ceasuri pentru copii oferă acum rezistență de bază la apă în ceasurile lor. Așadar, dacă ceasul este destinat pentru școală, de exemplu, și se evită aventurile majore în apă, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la ceasurile cu o coloană de apă de 30 sau 50 de metri.

Voděodolnost by měla být přizpůsobená aktivitám, které na hodinky čekají.

Rezistența la apă trebuie să fie adaptată la activitățile care privesc ceasul.

O excepție este brandul Flik Flak, care oferă ceasuri cu o rezistență la apă de 30M, dar datorită designului său, puteți înota cu ușurință și vă puteți scufunda în baie. Și chiar se poate spăla în mașina de spălat. Cureaua din material textil este, de asemenea, potrivită pentru acest lucru cu Flik Flak. Este un ceas perfect pentru copiii mici.

3. Dar suficient de mare. Ce mărime ar trebui să alegeți?

Dimensiunea este unul dintre cele mai importante criterii. Dacă ceasul unui copil nu se potrivește bine, acesta va rămâne pe noptieră. Prin urmare, este important ca acesta să nu fie nici prea mare, nici prea greu.

Hodinky nesmí být příliš velké, aby na ruce nepřekážely.

Ceasul nu trebuie să fie prea mare pentru a se potrivi pe mână.

Pentru copiii mici recomandăm, de exemplu, Flik Flak, care este fabricat din plastic, are o curea textilă subțire și o sticlă din plastic. Acest lucru îl face foarte ușor, cureaua se adaptează foarte bine, iar sticla nu riscă să se spargă în aceeași măsură ca și cea minerală.

Pentru copiii mai mari, nu trebuie să vă fie teamă să luați un ceas de metal. Cu toate acestea, mărimea trebuie să se potrivească circumferinței încheieturii mâinii copilului. Acest lucru este foarte dificil de generalizat, deoarece mâna fiecărui copil este diferită la o anumită vârstă. Dar cele mai mici ceasuri sunt în jur de 23-28 mm, iar cele mai mari în jur de 30-35 mm.

Brandul Bentime de exemplu, se concentrează pe ceasuri mici. Ele sunt populare printre micile prințese cu fundiță sau pisicuță. Pentru băieți, motivul fotbalului și al dinozaurilor are un mare succes.

Pentru fetele sau băieții mai mari, vă puteți inspira din brandul JVD. Fetele vor fi atrase de modelul floral, de exemplu, care arată deja mai matur. Pentru băieți, vă recomandăm modelul cu cadran luminos și curea verde.

155 lei în stoc

SUGESTIE: Fetele mai mari sau adevăratele showgirls pot fi interesate de modelele Lotus. Colecția Lotus Bliss are ceasuri frumoase și strălucitoare cu un diametru mai mic de până la 30 mm. Pentru băieții mai mari, puteți alege ceasurile "adulte" din oțel Casio Collection sau Festina Junior.

4. Numere sau digital?

În general, copiii citesc mai bine ora pe un afișaj digital. Dar, dacă acesta va fi primul ceas care îi va ajuta pe copii să facă un pas în lumea adulților, ca să spunem așa, și care este, de asemenea, conceput pentru a-i ajuta să învețe despre timp, acele sunt cu siguranță preferabile.

109 lei Vânzarea s-a încheiat

În cazul ceasurilor analogice, este o idee bună să se pună accentul pe o bună lizibilitate și pe cifrele pretipărite, astfel încât copiii mai mici să poată citi ora mai ușor. De asemenea, producătorii adaptează designul la acest lucru, astfel încât, de exemplu, acul orelor să aibă forma unui creion roz, iar cel al minutelor, a unui creion violet. Copiii își amintesc mai bine acest lucru și s-ar putea chiar să se bucure mai mult de a învăța ora.

Dobře rozlišené číslice mohou dětem pomoct se čtením času.

Cifrele bine definite îi pot ajuta pe copii să citească ora.

Pe de altă parte, digitalele au câteva gadgeturi suplimentare. Cel mai adesea un cronometru, o lumină de fundal și o dată. De multe ori sunt și mai sportive, deci au o rezistență ridicată la apă și teme și culori mai versatile, astfel încât să le țină companie copiilor câțiva ani.

De exemplu Lorus sau Secco se concentrează pe ceasurile digitale sportive. Ambii producători îi încântă pe copii cu o iluminare din spate de înaltă calitate și o gamă largă de opțiuni de culoare.

147 lei nu este disponibil

6 NEJ: Ceasuri pentru bebeluși pentru micuții ticăloși
22.5.2023
6 NEJ: Ceasuri pentru bebeluși pentru micuții ticăloși

5. Culori și motive. Universală sau cu o imagine?

Toate sfaturile anterioare vor fi inutile dacă nu alegeți culoarea, motivul, imaginea potrivită. Cel mai important lucru atunci când alegeți un ceas (nu numai pentru copii) este: trebuie să vă placă.

Dacă intenționați să vă luați unul nou anul viitor, completați cu aspirațiile actuale - Spiderman, Batman, Regatul de Gheață sau unicornii sunt la modă în acest moment? Cumpărați un astfel de ceas. Acordați atenție dacă mica dvs. prințesă este pasionată de roz și sclipici, sau dacă astronauții sunt în prezent întreaga lume pentru micuțul dvs.

Dar dacă alegeți un ceas pentru un copil mai mare sau doriți ca acesta să dureze mai mult, alegeți motive simple și colorate, care vor fi mereu la modă. De exemplu, pentru fete, în loc de unicorni, flori care să nu obosească în clasa întâi sau a treia, iar pentru băieți, ceasuri elegante în albastru sau negru și roșu, care să dureze câțiva ani.

109 lei Vânzarea s-a încheiat

Ceasuri JVD pentru fete - Galerie foto pentru micile prințese
31.1.2024
Ceasuri JVD pentru fete - Galerie foto pentru micile prințese

6. Ce fel de închidere? Ce ziceți de curele de rezervă?

Dacă investiți mai mult într-un ceas, este cu siguranță o idee bună să aflați în prealabil dacă puteți obține o curea de schimb pentru modelul ales, de exemplu. De regulă, curelele sunt cele care se uzează cel mai repede, așa că ar fi păcat dacă ceasul ar trebui să ajungă la coșul de gunoi. Din fericire, la majoritatea producătorilor de ceasuri de calitate, înlocuirea și comandarea curelelor de schimb este lipsită de complicații.

Un ultim detaliu este modul în care este fixat ceasul. În majoritatea lor veți găsi o închidere clasică. Dar copiii mici, în special, au încă o problemă cu această metodă. O alternativă poate fi un ceas cu Velcro. Mai multe astfel de modele sunt disponibile la brandul ceh JVD.

147 lei nu este disponibil

TOP 6: Ceasuri pentru băieți de la JVD
3.6.2022
TOP 6: Ceasuri pentru băieți de la JVD

7. Sfat suplimentar: Copiii și smartwatchurile?

Poate că sunteți un fan al clasicilor, iar smartwatch pentru copii nici măcar nu v-a trecut prin minte. Dar au avantajele lor. Ceea ce le place cel mai mult părinților este posibilitatea de a vedea locația actuală a copilului lor. Sentimentul de siguranță este important.

Un ceas cu un localizator GPS poate fi o opțiune excelentă dacă, de exemplu, copiii călătoresc singuri sau merg la diferite activități, la școală sau la bunica.

De asemenea, ar trebui să le acordați o șansă dacă nu doriți să îi cumpărați copilului dvs. un smartphone, dar doriți să păstrați legătura cu el. Unele ceasuri pot fi folosite pentru a efectua un apel telefonic sau cel puțin pentru a trimite un SOS.

Copiii ar putea aprecia faptul că pot juca jocuri pe ceas, sau poate îi motivează să facă mișcare.

Alegerea este deja destul de mare astăzi, așa că vă oferim un mic ghid cu o selecție a celor mai bune ceasuri smart pentru copii:

Cele mai bune ceasuri inteligente pentru copii
27.5.2022
Cele mai bune ceasuri inteligente pentru copii

Ați ales deja ceasul pentru copil? Și ce impact a avut alegerea dvs? Împărtășiți sugestiile și sfaturile dvs. în comentarii. :)