» Blog » Coros

Coros Pace 2 recenzii – Un ceas care va face un leneș mai rapid

Taguri: Recenzii | Coros | Smartwatch

18.5.2022 | 8 MIN

Coros Pace 2 sunt considerate a fi cele mai ușoare sporttester din toate timpurile. Arată puțin ca un cip de înot cu o coroană adăugată. Dar prețul este foarte mic, iar ceasul merită cu siguranță cei câțiva bani pe care îi investiți în el!

Un alt model dintr-un lung șir de modele Coros cu o precizie asemănătoare celei de la Coros în ceea ce privește înregistrarea traseelor și ritmul cardiac. Nu, ceasul nu este cel mai inteligent când vine vorba de funcții urbane. Dar nici măcar nu se joacă cu asta. Ceea ce face, face cu brio și vă poate ajuta să obțineți rezultate mult mai bune la antrenament.


Ce e mic e dulce și...

Destul de ușor. Și apoi foarte repede. Așa cum am scris la început, ceasul îmi amintește mai degrabă de un cip de înot cu coroană. Ce ne facem, nu este un design grozav. Este un alt ceas dintr-o lungă serie de ceasuri tipice pentru alergare care cu siguranță nu impresionează prin aspect, dar nici nu au fost concepute în acest scop.

Carcasa minimalistă are doar două elemente mecanice. Una dintre ele este o coroană rotativă, cu care puteți controla aproape întregul dispozitiv. Puteți alege dintre două tipuri de curele - silicon sau nailon. Am ales cele cu o curea de nailon pentru testul meu și ce să vezi, este o adevărată explozie. Ceasul se potrivește frumos pe mână, iar cureaua de nailon, ca și cea de silicon, este atașată de carcasă cu elemente de fixare de tip Quick Release. Oh, și greutatea. Puteți să o simțiți cu adevărat.

Și percepeți astfel încât nu simțiți nimic. Cu cureaua de silicon, ceasul cântărește 36 g, iar cu cureaua de nailon, greutatea se oprește la 29 g. Acest lucru îi conferă ceasului titlul de cel mai ușor sporttester din lume. Este pur și simplu un fapt incontestabil că nu este chiar nimic pe încheietura mâinii. Acel "nimic" are un diametru al carcasei de 42 mm, care este absolut potrivit atât pentru o femeie cu o încheietură mai subțire, cât și pentru un ogar alergător cu o încheietură subțire. Coros însuși a scris: "So light it could fly." Atât de ușor încât ar putea zbura.

Suficient și ușor Gorilla

Nu e de mirare că Coros a ales Corning Gorilla Glass pentru acest model. Am menționat undeva că și safirul este de 1,6 ori mai greu decât Gorilla. Acesta ar putea fi motivul pentru care nu a fost folosit aici, dar cred că a fost mai mult pentru a menține prețul scăzut.

Cu toate acestea, sub Gorilla se află un ecran LCD cu memorie Always-On cu 64 de culori și o rezoluție de 240 x 240 pixeli. Nu cred că am nimic de reproșat în ceea ce privește ecranul. Nu produce strălucire, este frumos de privit în lumina directă a soarelui și este destul de bine netezit (fără pixelare). Sunt puțin dezamăgit de faptul că ceasul nu are un buton de iluminare din spate. Aceasta este activată automat dacă apăsați butonul și/sau rotiți coroana (poate fi, de asemenea, dezactivată complet).

Din punct de vedere senzorial, este la egalitate cu Fenix 6

Ați fi surprins, este adevărat. Doar pentru a mă distra, am încercat să compar aceste două ceasuri. În afară de pulsoximetru, are aceleași dotări ca și Fenix 6.  Deși este un ceas destinat în primul rând alergării pe șosea, nu-i lipsește barometrul, care este clasificat ca senzor pentru utilizarea pe munte. Printre elementele clasice de aici se numără un accelerometru, o busolă, un giroscop, un termometru, un senzor optic de ritm cardiac și, bineînțeles, un GPS care poate detecta și GLONASS, QZSS și BeiDou.

În ceea ce privește acuratețea, din nou, nu am nimic de reproșat. Datorită ușurinței, ritmul cardiac este foarte precis chiar și de la încheietura mâinii, iar dacă ne concentrăm asupra GPS-ului, mi se pare mult mai fluid decât, de exemplu, Garmin Enduro al meu (Pace 2 combină GPS+QZSS+GLONASS). Chiar și încărcarea GPS-ului durează doar câteva secunde, așa că nu trebuie să petreceți minute în șir în fața casei așteptând un semnal. Interesant este faptul că sunt, de asemenea, unul dintre puținele ceasuri care acceptă coordonatele MGRS, care sunt folosite de armată.

Garmin Enduro je značeno zelenou a Coros Pace 2 červenou barvou

Garmin Enduro este marcat cu verde și Coros Pace 2 cu roșu

Un tren de viteză cu wați la fel de precis ca STRYD

Utilizarea sportivă a ceasului este clară. Deși există 12 sporturi în cadrul ceasului (alergare, ciclism, triatlon, înot...), cel mai important sport este în continuare alergarea. Există trei moduri de alergare - alergare, alergare pe pistă și alergare pe banda de alergare. Un pic de păcat că nu au trail running când au un barometru, dar modul de alergare servește perfect pentru alergare în aer liber, de asemenea. Și nu vă faceți griji, VO2 Max nu va scădea în timpul alergării pe traseu. Pace 2 va recalcula metrii de altitudine și îi va lua în considerare în calcul.

În afară de Polar, Coros este al doilea din lume care adaugă wați de la încheietura mâinii și trebuie să spun că a reușit cu adevărat. Informația pe care o voi interpreta acum provine de la recenzentul american DC Rainmaker, dar cred că este 100% adevărată. Este vorba de faptul că puterea variază adesea. În cifre, în timpii de reacție etc.

Coros Apex Pro recenzii – La câțiva pași de perfecțiune
17.5.2022
Coros Apex Pro recenzii – La câțiva pași de perfecțiune

Cel mai cunoscut wattmetru pentru alergători este STRYD și, în general, este considerat a avea cele mai precise măsurători. Iar măsurarea Coros este aproape identică, conform cercetărilor Rainmaker. Acest lucru se datorează, de asemenea, faptului că STRYD funcționează cu Coros, astfel încât ceasul are un algoritm foarte asemănător, dacă nu identic cu STRYD. Știu că nu am discutat încă prea mult despre wattmetre, dar cu siguranță vom vorbi mai mult despre asta în viitor.

Ceasul celui mai rapid maratonist de pe planetă

Cine nu ar ști despre cine este vorba, despre domnul modest care a alergat un maraton ca prima persoană de pe planetă sub 2 ore. În plus, el a adăugat aurul la Jocurile Olimpice din 2016 și 2020 pe distanța de maraton și a domnit la 5.000 de metri în 2003. Eliud Kipchoge este un atlet kenyan și, de asemenea, un ambasador al Coros.

Vitězství na olympiádě v Tokiu 2020 – 2021. Na ruce má Eliud model Pace 2 speciálně zbarven pro olympiádu.

Câștigarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020-2021. Eliud poartă un model Pace 2, model colorat special pentru Jocurile Olimpice

Coros a creat, de asemenea, o ediție limitată a acestui ceas chiar pentru el. Acesta poartă culorile roșu și verde inspirate de steagul național kenyan. Această ediție specială are o curea de silicon în plus față de cea de nailon și include, de asemenea, un senzor Coros Pod, care măsoară și alți parametri de alergare în afară de wați.

217043

Widgetul pe baterie nu a dezamăgit din nou

Nu numai că ceasul are o baterie mare pentru gama sa de preț, dar adaugă un widget care rezumă frumos utilizarea bateriei. Mai întâi sub formă de grafic și apoi sub formă de procentaj, acesta evaluează cât % ați consumat prin iluminare de fundal, utilizare zilnică și sport. Acesta va oferi chiar și valori estimate ale duratei de viață a bateriei.

La bază, producătorul oferă 20 de zile în modul smartwatch și 30 de ore pe secundă pe GPS. Înainte de a cupla ceasul, m-am uitat la widget și Coros estimează că ceasul poate funcționa până la 44 de zile fără un telefon cuplat, cu bateria încărcată la 97%. Cred că Garmin începe să simtă presiunea...


Minimalism în caracteristici inteligente

Ce ne vom gândi, un smart pentru oraș, de pe care poți să-ți faci e-mailurile, să asculți muzică și să plătești rulouri în magazin, nu e chiar așa. Pace 2 este un model axat aproape exclusiv pe sport. Poate face notificări de pe telefon (fără opțiune de dezabonare), monitorizare a ritmului cardiac pe tot parcursul zilei (puteți alege dacă la fiecare secundă sau la fiecare 10 minute), pași, somn, calorii și cam atât.

Printre funcțiile mai puțin convenționale se numără metronomul, partajarea ritmului cardiac, busola și apoi doar clasicele precum alarma, cronometrul și cronometrul. Sincer, am încercat să setez alarma și este destul de plângăcioasă pentru cât de mic este ceasul. Cred că m-ar trezi după o cursă.

În Pace 2 veți găsi, de asemenea, un nou widget pentru semnalul de satelit, unde puteți verifica câți și ce sateliți zboară deasupra dumneavoastră în acest moment. Pe lângă vizualizarea vizuală, widget-ul vă va spune și numărul exact al celor de la care primiți un semnal de calitate.

Aplicația Coros

Din start, să spunem că aplicația, ca și ceasul, este în întregime în limba engleză. Dar nu cred că asta ar trebui să fie o problemă, pentru că totul este relativ bine făcut și nu este nevoie de cunoștințe de limba engleză. Aplicația este împărțită în 4 categorii. Rezumat de bază, istoricul antrenamentelor, Coros EvoLab și dispozitive asociate.

Toate cele 4 categorii sunt concepute logic și îmi place în mod special EvoLab, unde poți afla totul despre antrenamentul tău și posibila ta progresie (Dominik l-a descris mai mult în recenzia sa despre Coros Vertix).  În ultima rubrică despre dispozitiv puteți seta ordinea aplicațiilor, câmpurile de date pentru activitățile sportive etc. Păcat că setările nu se pot face în ceas și un alt păcat este că aplicația nu are o versiune web care cred că ar fi mai clară și mai ușor de lucrat cu ea.

Coros Vertix 2 review - Am venit, am văzut, am cucerit?
7.4.2022
Coros Vertix 2 review - Am venit, am văzut, am cucerit?

Coros fluieră și alte branduri au vânt

Coros a fost foarte popular în ultima vreme. Atât de către noi, la redacție, cât și de către alergători, și deja începe să fie văzut la curse. Da, Garmin este lider în ceea ce privește frecvența deocamdată, dar nu este nimic care nu se poate schimba în timp. O voi menționa din nou. Coros este pe piață de trei ani până acum și are deja cel mai puternic sporttester la un preț minim, cu caracteristici sportive maxime și o durată de viață uriașă a bateriei.

Ceasul m-a cucerit și trebuie să recunosc că, ca dispozitiv de antrenament, este genial. Nu există suplimente inutile, doar fotografii rapide pentru a vă ajuta să vă atingeți cel mai bun rezultat personal.

Alternativele la acest model sunt greu de găsit. Dintre cele finlandeze Suunto 5 sau Polar Vantage M2 ar putea fi o alternativă. Ambele modele sunt foarte sportive, deși au o durată de viață a bateriei ceva mai mică decât Coros. Un reprezentant american care ar putea concura cu Pace 2 este apoi Garmin Forerunner 245,  care este puțin mai inteligent, nu are putere și pierde puțin din autonomia bateriei. În general, Coros poate fluiera, iar alte branduri ar trebui să fie foarte atenți la ceea ce va prezenta în continuare.

S-ar putea să vă intereseze:

Ceasurile menționate în articol