» Blog » Garmin

CONFRUNTARE: Garmin Venu SQ vs. Venu SQ 2 - Două generații de ceasuri cu forma pătrată

Taguri: Duel | Garmin | Smartwatch

13.12.2022 | 5 MIN

Dacă facem abstracție de ceasurile pentru copii de la Garmin, smartwatchurile Venu SQ și Venu SQ 2 sunt singurele ceasuri care au formă pătrată din oferta acestui brand. Haideți să analizăm cum au evoluat noile modele SQ.

Da, prima generație Venu SQ a apărut în 2020 și a fost un adevărat succes datorită prețului său scăzut și a dotărilor cu adevărat decente. A doua generație din 2022 are un preț ceva mai mare, dar nu e de mirare. Pe măsura prețului, și echipamentul s-a îmbunătățit. Să analizăm mai întâi cele mai mari diferențe, iar apoi vom vorbi mai pe larg despre acestea.

Ce are Venu SQ 2 față de predecesorul său:

  • Noua tehnologie de afișare
  • Senzor nou de ritm cardiac și GPS
  • Interfață de ceas îmbunătățită
  • Durată de viață extinsă a bateriei
  • Caracteristici noi

În schimb, ce a rămas:

  • Margini oriunde v-ați uita
  • Aspectul urban al ceasului
  • Două variante - cu și fără muzică
  • O gamă largă de culori

Nici o schimbare de design

Dacă puneți cele două generații una lângă alta și nu cunoașteți combinațiile de culori, nu veți ști care este cea nouă și care este cea mai veche. Absolut nimic nu s-a schimbat în acest caz. Și când spun nimic, mă refer chiar la nimic. Ok, cineva ar putea spune că "luneta" neagră din jurul displayului nu mai are logo-ul Garmin, ci doar indecșii sunt acolo.

Garmin Venu SQ recenzie: Corpul lui Apple Watch, inima lui Garmin
23.3.2022
Garmin Venu SQ recenzie: Corpul lui Apple Watch, inima lui Garmin

Carcasa a rămas de aceleași dimensiuni - 40,6 x 37 x 11,1 mm, fiind formată dintr-o combinație de bază din plastic, o lunetă din aluminiu și două butoane pe partea dreaptă. Chiar și greutatea a rămas aceeași, oprindu-se la 38 de grame, ceea ce înseamnă că pur și simplu nu simțiți ceasul pe mână.

Garmin Venu SQ 2 recenzie - Edge cu o durată de viață adecvată a bateriei
1.9.2022
Garmin Venu SQ 2 recenzie - Edge cu o durată de viață adecvată a bateriei

Așadar, doar combinațiile de culori s-au schimbat ușor. Generația mai veche are 4 variante cu "Music" și 3 variante fără music player. Noua versiune este mai echilibrată, cu variantele într-un raport de 3:3. Dintre cele noi, cel mai mult îmi place culoarea Mellatic Mint/Cool Mint, care mi se pare " fresh".

Din păcate, nu este posibil să alegem un câștigător în această categorie. Carcasa este aceeași, așa că depinde de dvs. ce combinație de culori vă place mai mult.

LCD / AMOLED

Garmin a făcut ceea ce trebuie și a înlocuit displayul LCD, deja arhaic, cu unul modern AMOLED, iar acest lucru se vede. Ceasul a " flashat " și displayul este mai contrastat și ceea ce ne dorim, este, de asemenea, mai frumos și de o calitate mai bună. La modelul mai vechi, nu se putea vedea prea mult afară în lumina directă a soarelui. Cu noul model doi, acest lucru nu mi s-a întâmplat niciodată în timpul testelor mele.

Numerele au crescut și în cazul modelului 2, cu un display de 1,41" și o rezoluție de 320 x 360 pixeli. Vechea generație are un display de 1,3" cu o rezoluție de 240 x 240 pixeli. Sticla rămâne aceeași - Corning Gorilla Glass 3, pe care aș prefera să aibă o folie de protecție.

În ceea ce privește displayul, câștigătorul este, probabil, clar... SQ 2.

Echipamentul senzorial a rămas același, dar...

Dacă verificați site-ul web al producătorului și introduceți ceasul în instrumentul de comparație, veți vedea că echipamentul senzorului a rămas același. Accelerometrul, busola, pulsoximetrul și senzorul de corecție a luminozității sunt aceleași.

O caracteristică nouă este senzorul de ritm cardiac Elevate 4 și un GPS care poate detecta toți sateliții în același timp. Ambii senzori promit să facă mai precise datele de antrenament și de sănătate și își îndeplinesc această promisiune.

Dar totuși, ceasul este foarte ușor, chiar și vechea generație nu a avut probleme cu monitorul de ritm cardiac și GPS-ul.

Această categorie a fost câștigată de noua serie SQ 2.

Elementul real pentru decizie este rezistența

Cred în continuare că, Garmin Venu SQ este un model de valoare, chiar dacă are senzori învechiți și/sau un display inferior. Este suficient să țineți cont de frecvența mai mare de încărcare.

Ei bine, pentru mai multă claritate, atașez un tabel.

Garmin Venu SQ
Garmin Venu SQ 2
Modul Smartwatch 6 zile
11 zile

Mod de economisire

-
12 zile
GPS 14h
26h

GPS + Muzică

h 7h (toate sistemele de navigație)
Toate sistemele de navigație - 20h

Conform tabelului, câștigătorul acestei categorii este deja clar vizibil. Venu SQ 2 a ajuns din urmă pe fratele său rotund în ceea ce privește autonomia bateriei – Garmin Venu 2 sau Venu 2 Plus.

Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun smartwatch sub 10 000 CZK?
23.3.2022
Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun smartwatch sub 10 000 CZK?

Clasicul sporturilor urbane

În cazul funcțiilor sportive, este un eșec. Nu sunt prea multe de discutat aici. Aceleași funcții sportive ca la toate ceasurile din seria Garmin urban. Nu există alergare pe traseu, nu există drumeții, iar singura diferență între activitățile sportive este că noul ceas este prevăzut cu o activitate de Disc Golf.

În caz contrar, ceasul va măsura un nivel de referință suficient în ceea ce privește distanța parcursă, ritmul, ritmul cardiac, timpul, caloriile și poate VO2 Max în ceea ce privește alergarea.

Druhá generace má trošku hezčí background výběru a pozastavení aktivity, co? :-)

A doua generație are o selecție background și o activitate de repaus puțin mai frumoasă, nu? :-)

Din păcate, va trebui să vă lipsiți de caracteristicile sportive mai ample, despre care am discutat deja într-un alt articol.

Garmin - Modele de ceasuri urbane vs. sportive sau ce câștigi și ce pierzi
9.12.2022
Garmin - Modele de ceasuri urbane vs. sportive sau ce câștigi și ce pierzi

A mai adăugat elemente pentru sănătate și somn

Cred că este grozav că în sfârșit puteți să urmăriți somnul direct de pe ceasul dumneavoastră. Nu este vorba că prima generație nu putea măsura somnul, dar este mult mai plăcut să aruncați o privire la ceas imediat după ce ați dormit decât la aplicație.

Un alt lucru grozav este Health Snapshot, care, pe lângă măsurarea ritmului cardiac, a pulsului Ox și a respirației, poate măsura și variabilitatea ritmului cardiac, ceea ce vă poate ajuta să depistați boli sau alte probleme de sănătate.

Dar elementele de bază rămân, pașii, caloriile, stresul, body battery și alte caracteristici familiare Garmin.

Mă așteptam la mai mult în ceea ce privește funcțiile smart

Sincer, mă întrebam dacă noul Venu 2 SQ va putea efectua apeluri telefonice în raza de acțiune, așa precum Venu 2 Plus. Dar, din păcate. Nu este așa.

Așadar, chiar și funcțiile smart rămân aceleași. Notificări, răspunsuri la acestea (doar pentru Android), plata cu cardul, servicii de stocare și streaming (versiunea "Music"), ceas deșteptător, cronometru și atât. Nu este rău deloc, pentru că asta este exact ceea ce pot face chiar și cele mai bune modele Garmin, dar pentru un ceas de oraș mă așteptam la funcții mai rafinate sub forma acelui apel telefonic sau poate a unui răspuns deschis la un mesaj.

Evaluarea finală

Câștigătorul la puncte este cu siguranță clar. Este vorba de Venu SQ 2. Are un display, o baterie și caracteristici mai bune. Dacă nu vă deranjează să plătiți în plus pentru această piesă, merită cu siguranță. Dar pentru persoanele care doresc un dispozitiv de calitate și nu vor să plătească prea mult pentru, să zicem, primul lor smartwatch, Venu SQ este încă o opțiune excelentă.

Venu SQ este chiar unul dintre cele mai ieftine, dacă nu chiar cel mai ieftin ceas de pe piață în acest moment, suportând plăți la aproape toate băncile din țară. Are toate funcțiile sportive și inteligente de care ai nevoie și nici bateria nu este dezamăgitoare în versiunea de bază.

Ce părere aveți? Merită să plătiți în plus pentru o baterie mai mare și un display mai bun?

Ceasurile menționate în articol