» Blog » Garmin

CONFRUNTARE: Garmin Fenix 7X vs. Garmin Enduro 2

Taguri: Duel | Garmin | Pentru bărbați | Smartwatch

15.8.2022 | 8 MIN

Cu ochiul liber, aceste ceasuri sunt greu de distins, motiv pentru care majoritatea oamenilor vor crede că Garmin Fenix 7X și Garmin Enduro 2 sunt același ceas. Această idee este cu siguranță ajutată de faptul că Enduro 2 are hărți și muzică. Există de fapt vreo diferență?

Pentru mulți, este o confruntare până la moarte. La propriu. Să rezumăm rapid meritele modelelor atunci când vor fi lansate.

Dar dacă nu ați citit recenziile acestor modele, ar trebui să începeți cu ele:

Garmin Enduro 2 recenzie - De data aceasta cu hărți și player de muzică
16.1.2023
Garmin Enduro 2 recenzie - De data aceasta cu hărți și player de muzică

Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?
23.3.2022
Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?

Avantajele Garmin Enduro 2:

  • Durată de viață mai lungă a bateriei
  • Ritmul ajustat în funcție de grad - GAP
  • Hărți cu Next Forks
  • Lanternă 2x mai puternică
  • Elemente sexy de culoare galben-verzui

Avantajele lui Fenix 7X:

  • Un aspect mai social
  • HRV, Pregătirea pentru antrenament (încă nu a fost confirmat pentru Enduro 2)
  • Cursă primară, Calendar de curse (Nu este încă confirmată pentru Enduro 2)
  • Mai multe opțiuni de culoare
  • Etichetă de preț mai mică

În concluzie, se pare că nu există aproape nicio diferență. Dar am găsit ceva.

Aspectul este probabil cea mai mare diferență

Asemănătoare ca ouăle la ouă, dar totuși aspectul este probabil cea mai mare diferență între aceste modele. Designul ceasului este exact același pentru ambele. Enduro 2, însă, și-a păstrat designul fițos, cu elemente colorate în jurul ecranului. Acest lucru înseamnă că mai avem încă 11 dungi galbene deasupra inelului solar. Și de ce 11? Nu mă întrebați pe mine.

Enduro a preluat și garda din jurul butonului de la Fenix, este aceeași culoare galbenă și arată foarte bine! În rest, materialul (titan), dimensiunea (51 mm), solarul și zimții de pe anse rămân aceleași. Sistemul de 5 butoane este, de asemenea, identic, dar Enduro 2 răspunde puțin diferit atunci când este apăsat. Nu fac clic, sunt mai silențioase și... Mai bine din punctul meu de vedere. Nu știu dacă este doar o chestie de bucată sau dacă este la fel peste tot.

U Fenixu 7 je hrazdička taková nenápadná

Pe Fenix 7X, portalul este atât de discret...

Sunt atât de bucuros că Enduro 2 a rămas cu cureaua de nailon minunată. Este probabil cea mai mare diferență de când Fenix 7X este pe silicon, piele și/sau metal. Și dacă aș putea alege doar o singură curea pentru totdeauna, aceasta ar fi nailon.

Ei bine, dacă ar trebui să mă hotărăsc asupra unui singur model, aș alege Enduro, deoarece aspectul original mi se potrivește perfect.

Displayul pare să fie același

Din punct de vedere parametric, dacă ne uităm la display, nu găsim nicio diferență. Același ecran transflectiv de 1,4". Ceea ce este nou la Enduro este safirul în combinație cu ecranul solar și tactil. La Fenix, găsim același lucru, deci este o eroare tehnologică.

Cu toate acestea, în viața reală, consider că modelul Enduro este mai ușor lizibil în lumina directă a soarelui. Nu știu dacă au vreun tratament special despre care Garmin nu vorbește, dar strălucirea este mai mică și vizibilitatea este mai bună.

Am fost foarte dezamăgit de Enduro 2

În ceea ce privește senzorii, este din nou un eșec. Același Elevate 4, GPS cu mai multe frecvențe, același sistem. Nu știu cum au făcut-o, dar pe modelul de test ritmul meu cardiac a fost incredibil de rău și am fost foarte dezamăgit.

Stejná střeva, jiná funkčnost

Aceeași structură, funcționalitate diferită

Apropo, uitați-vă la grafic. Ambele ritmuri cardiace sunt portabile și trebuie să spun că Fenix este mult mai precis. Vârful de ritm cardiac din minutul șapte (alergam în urcare) a fost înregistrat exact pe Fenix 7X, iar Enduro a crezut în mod evident că mă odihnesc. Ei bine, sper că a fost doar o bubuitură la soare și că monitorul de ritm cardiac va funcționa la fel de bine ca la Fenix.

GPS-ul este, de asemenea, o nucă greu de spart. Am observat deja în timpul activității că Enduro a fost ușor sub așteptări, dar ceea ce am văzut pe hartă după aceea a fost literalmente o tâmpenie.

Vybíhal jsem tam, kde vede fialová linka...

Am fugit până acolo unde merge linia mov...

Tohle je opravdu hodně špatné

Asta e foarte, foarte nasol. Violet - Garmin Fenix 7X, Albastru - Garmin Enduro 2

SatIQ - Satisfacția nu există

Va fi o caracteristică absolut genială! Dar cel mai important lucru este "va fi". SatIQ este utilizat pentru a comuta automat între semnalele de satelit. În momentul în care avem un cer fără nori, suntem în aer liber, ceasul va trece doar la detectarea GPS, care este suficientă în acel moment. Dar dacă ne mutăm sub copaci, unde semnalul este foarte slab, ceasul va trece la detectarea tuturor sistemelor de sateliți + benzi multiple.

Această setare vă va oferi cel mai bun raport între durata de viață a bateriei și acuratețe. Adică, ar trebui... Deocamdată, este cel mai bun doar pe partea de baterie, dar precizia, după cum puteți vedea puțin mai sus, este destul de jalnică. SatiQ este deja prezent pe ambele modele și cred că această funcție reprezintă viitorul. Totuși, eu aș lăsa-o deocamdată.

Bateria la Enduro 2 – Level MASTER

Știm deja de la prima generație că Enduro este un campion în materie de autonomie a bateriei. Dar Garmin a dus acum bateria la nivel de maestru. Pentru claritate, voi lăsa datele în tabel. Datele marcate cu un asterisc se referă la solar.

Garmin Enduro Garmin Enduro 2
Garmin Fenix 7X
Modul Smartwatch 50 zile / *65 zile 34 zile / *46 zile 28 zile / *37 zile
Mod de economisire 130 zile / *1 an 90 zile / *1 an 90 zile / *1 an
GPS 70 ore / *80 ore 110 ore / * 150 ore 89 ore / *122 ore
Toate sistemele de navigație X 67 ore 63 ore / *77 ore
Toate sistemele de navigație + recepție multifrecvență X 40 ore 36 ore / *41 ore
UltraTrac
200 ore / *300 ore 213 ore /*578 ore 213 ore / *578 ore
Mod expediție 62 zile / *95 zile 77 zile / *172 zile 62 zile / *139 zile

Pot spune cu siguranță că Enduro are cea mai lungă durată de viață a bateriei din lume în ceea ce privește ceasurile GPS. Și este de neegalat Coros Vertix 2.

De la sport la sănătate - GAP

Garmin acordă atenție tuturor parametrilor și acurateței (după rândurile anterioare - haha). Pentru a se asigura că nu rămân în urmă, lucrează mereu la noi gadgeturi. Unul dintre acestea tocmai a venit la Enduro 2. GAP pe scurt, Grade Adjusted Pace pe scurt. Este un gadget interesant care convertește ritmul curent într-un ritm plat. Aceasta înseamnă că, dacă urcați o pantă cu un ritm de 15 min/km, câmpul de date GAP vă va indica, de exemplu, 6 min/km. Pentru că este același ritm pe teren plat.

O modificare foarte interesantă pentru a vă ajuta să vă gestionați antrenamentul și efortul în cursă, astfel încât să nu vă epuizați. Pentru mine, acesta este unul dintre cele mai mari progrese ale Garmin din ultima vreme. Și deocamdată, este doar apanajul lui Enduro 2, deoarece funcția nu este confirmată încă pentru Fenix.

Pauză pentru răcoritoare

De asemenea, o noutate pentru cel mai nou dintre cei doi concurenți este capacitatea de a înregistra automat răcoritoarele. Eu și colegul meu nu am fost de acord dacă acest lucru este un avantaj, deoarece se poate întâmpla să te oprești undeva în cursă pentru a merge la toaletă, sau poate doar să te răcorești sau să iei o gustare. Unii ar putea găsi această caracteristică interesantă, dar noi nu am fost complet impresionați.

Hărți pentru Enduro 2? Da! Și cu o îmbunătățire

Unii spun că sunt mulțumiți de hărțile de la Enduro, iar alții cred că strică rostul modelului de a afișa numele străzii pe care alergați și distanța până la următoarea intersecție.

Toate caracteristicile menționate se regăsesc deocamdată doar în Garmin Enduro 2 și va trebui să ne întrebăm dacă aceste caracteristici vor fi în cele din urmă și în Fenix 7. Cu siguranță puteți aștepta cu nerăbdare să modificăm acest articol atunci când vom ști ce și cum.

VST, pregătire pentru formare și multe altele

Vă spun de pe acum că, dacă aceste caracteristici nu vor ajunge în Enduro 2, voi fi foarte supărat. Deocamdată, nu sunt acolo, iar din materialul disponibil, nu pare că vor veni. Deși Enduro 2 poate măsura variabilitatea ritmului cardiac prin intermediul unui instantaneu de sănătate, VST-ul de peste zi este învăluit într-o mantie de îngrijorare dacă va ajunge acolo. Variabilitatea ritmului cardiac este o măsură importantă care îți poate spune cât de supra-antrenat ești sau dacă te îmbolnăvești de cea mai gravă afecțiune a bărbatului și nu numai...

HRV nebo-li VST se do hodinek dostalo z modelu Garmin Forerunner 955

HRV sau VST a apărut pentru prima dată la modelul Garmin Forerunner 955

Pregătirea pentru antrenament este ceva ce Fenix a primit într-o actualizare foarte recentă. Valoarea vă arată de la 0 la 100 cât de pregătit sunteți pentru următorul antrenament, pe baza somnului, VST, timpului de recuperare, încărcăturii pe termen scurt, precum și a istoricului de somn și stres. Este un ajutor destul de decent și se poate spune că este un fel de valoare îmbunătățită a timpului de recuperare.

În Fenix 7, veți găsi, de asemenea, posibilitatea de a vă vedea nivelul ciclismului (doar cu wattmetrul și centura de piept) sau cum se comportă stocurile. Aceasta este o caracteristică nouă și interesantă și, din moment ce nu sunt deloc în industrie, puteți să-mi trimiteți un mesaj dacă o considerați interesantă.

Nimic nu vă surprinde în inteligență

Aceeași melodie, ceasul este cu adevărat identic în ceea ce privește funcțiile inteligente. Notificări, muzică, hidratare și alte lucruri amuzante pe care le folosim astăzi și în fiecare zi. Cu toate acestea, nu căutați cu adevărat o diferență între aceste piese. V-ați pierde timpul.

Například platba kartou je

De exemplu, plata cu cardul este "distractivă" pe care o folosesc foarte des.

Același lucru este valabil și pentru funcțiile de fitness, sunt absolut aceleași...

Evaluare finală

Pentru Garmin Enduro 2, aș folosi fraza mea, destul de populară: "De ce? Pentru că pot." Acest model este aproape identic cu Garmin Fenix 7X și, deși eu și colegul meu am căutat cu atenție orice diferențe, acestea sunt aproape inexistente.

Cu excepția cazului în care doriți să obțineți aspectul original Enduro cu inelul galben din interiorul cadranului, nu văd niciun motiv pentru a cumpăra modelul Enduro 2. Dar... Motivul pentru a cumpăra va fi dacă Fenix nu va primi GAP și Next Fork în actualizare. Nu pot să judec dacă acest lucru este important pentru dumneavoastră, dar cel puțin pentru mine, prima caracteristică menționată ar fi un factor decisiv.

Evaluarea mea finală este simplă. Sunteți un ultra-nerd care are nevoie de cea mai lungă durată de viață a bateriei, de cel mai frumos aspect și de cele mai bune funcții de alergare? Alegeți modelul Enduro 2 și cu siguranță nu veți da greș. Dacă sunteți un atlet în suflet și în inimă și faceți toate sporturile care vă ies în cale. Alegeți Fenix 7X și nu veți da greș. Sunteți ambele de mai sus, cumpărați orice model și din nou - cu siguranță nu veți face o greșeală.

Myslíte, že nakonec z F 7X přejdu na Enduro 2? :-)

Credeți că voi trece în cele din urmă de la Fenix 7X la Enduro 2? :-)

Acest articol va suferi cu siguranță o schimbare drastică după lansarea lui Enduro 2, deoarece este scris pe baza testării unui eșantion nevândut chiar din acest model, așa că vom vedea care va fi piesa de vânzare și ce va ajunge tot în Fenix prin actualizări.