Cele mai frecvente 5 greșeli atunci când alegeți un ceas social pentru bărbați

Taguri: Ghid de selecție | Pentru bărbați | Evenimetne sociale

1.5.2023 | 3 MIN

"Primul ceas "mai bun" pe care îl primește un bărbat ar trebui să fie unul sociale. În comparație cu ceasurile sport sau la modă, acestea sunt mai versatile. Poate fi purtat cu un costum la evenimente sociale, la serviciu cu o cămașă sau în timpul unui grătar cu prietenii.

Tissot Heritage Visodate Automatic T019.430.16.031.01

Principala regulă atunci când alegeți un ceas social este ca acesta să fie analogic (cu acționare manuală), ceasurile digitale fiind excluse. Dar mai mult sau mai puțin nimeni nu face această greșeală, așa că nu o includ în listă.

1) Cronografele - ceasurile cu cronometru sunt la fel de sociale ca și adidașii

Cronograful (cronometrul) este o funcție tipică pentru ceasurile sport. În sport, totul se rezumă la timp și trebuie să îl măsurăm. În cadrul evenimentelor sociale, însă, este adevărat contrariul. Suntem alături de oameni la care ținem și timpul nu este atât de important. Nu avem alte planuri, nu ne grăbim și, cu siguranță, nu trebuie să ținem cont de nimic.

Certina DS Podium Chronograph 1/10 SEC

Cronografele sunt ceasuri sportive, opusul celor sociale

Chronografele sunt alcătuite, de obicei, din mai multe indicatoare pe cadran (pentru afișarea timpului urmărit) și o pereche de butoane deasupra și sub coroană. Acest lucru adaugă varietate și complexitate ceasului. Opusul eleganței. Eleganța este de obicei obținută prin ducerea ei aproape până la minimalism. Un ceas social ar trebui să aibă un minim de complicații (funcții).

2) Ceasurile prea mari atrag atenția - exact ceea ce nu îți dorești la un ceas social

Prin intermediul hainelor și accesoriilor noastre în timpul nostru liber, ne place să arătăm cine suntem, ce ne place și să ne prezentăm personalitatea.

La evenimentele sociale, suntem mai conservatori în ceea ce privește prezentarea de sine. Acest lucru este valabil și pentru ceasuri. Acestea nu ar trebui să atragă atenția prin dimensiunea lor excesivă. Orice între 38-42 mm este acceptabil. Bineînțeles, circumferința încheieturii noastre joacă un rol important.

Invicta Coalition Forces Automatic 24708

Ceas prea mare (ca acesta 48 mm) este prea distinctiv și, prin urmare, nu este potrivit ca un ceas social.

Grosimea carcasei este, de asemenea, importantă. Ar trebui să fie suficient de subțire (până la aproximativ 12 mm) pentru a se strecura cu ușurință sub o sacou sau o cămașă.

3) Roșu, verde, galben? Nu pentru evenimente sociale.

Cuvântul care descrie cel mai bine un ceas social este simplitate. Acest lucru este valabil pentru forme, funcții, design și culori. Cureaua ar trebui să fie neagră sau maro. Dacă are cusături, acestea ar trebui să fie de aceeași culoare ca și cureaua.

Seiko Prospex Sea SRPA21K1 PADI Special Edition

Ceasurile colorate sunt nepotrivite pentru ținutele sociale

Părțile metalice ale ceasului trebuie să fie argintii sau aurii (se acceptă și aurul roz). Cadranul trebuie să fie negru, alb sau metalic. Orice altceva este o concesie din zona conservatoare.  Un ceas poate avea unele elemente minore de culoare, dar contează foarte mult ca acestea să fie făcute subtil și să nu atragă atenția. De exemplu, modelul Seiko Presage SPB039 de mai jos are cifra 12 colorată în roșu, dar este totuși un ceas social superb. Modul în care este folosită culoarea este foarte subtil și nu îi scade din eleganță.

Hodinky Seiko Presage SPB039J1

Utilizarea decentă și minimalistă a culorii nu contează

Toate piesele metalice ale ceasului trebuie să fie de o singură culoare. Așa-numitele bicolori (de exemplu, o combinație de argintiu și auriu) sunt mai degrabă în zona modei decât tradiționale și elegante.

Certina DS-4 Quartz

Ceasurile bicolore (două culori de metal) sunt mai puțin sociale

4) Cauciucul, plasticul și materialul textil nu au ce căuta pe ceasurile sociale.

Este simplu cu materialele. Metal și piele. O curea din piele este mai elegantă decât una din metal, iar pentru evenimentele foarte formale este singura alegere corectă (negru sau maro).

Hodinky Casio G-Shock G-Classic GA-110C-7AER

Orice altceva în afară de metal și piele nu este potrivit pentru un ceas social.

G-Shock-urile, din rășină, ceasurile militare cu o curea NATO sau Swatch-urile din plastic sunt, desigur, exact opusul ceasurilor sociale.

TOP 6: Cele mai apreciate ceasuri Tissot sociale pt. bărbați
7.4.2022
TOP 6: Cele mai apreciate ceasuri Tissot sociale pt. bărbați

5) Curea de ceas maro, curea neagră la pantaloni și pantofi albi. Ceva nu este în regulă aici.

În cazul ceasurilor cu o curea din piele, culoarea acesteia trebuie să se potrivească cu cea a curelei pantalonilor, precum și cu cea a pantofilor.

O regulă similară se aplică și în cazul părților metalice ale ceasului. Ceasurile de aur (sau placate cu aur) se potrivesc bine cu o cataramă de aur la curea sau cu butonii de aur.

Tissot PRS 516 Quartz T100.417.16.051.00

Dacă culoarea curelei de la ceas nu se potrivește cu cea a curelei de la pantaloni, nu este în regulă.

Aruncați o privire la oferta noastră completă de ceasuri sociale pentru bărbați.