Șase ceasuri formale pentru bărbați potrivite ca un cadou la promoție (până la 450 lei)

Taguri: Cele mai bune | Pentru bărbați | Clasice | Evenimetne sociale

18.6.2024 | 7 MIN

Absolvirea unui grad de studiu este una dintre cele mai mari etape importante ale vieții. Un ceas (de preferință gravat cu o dedicație) poate fi un cadou ideal pentru această ocazie. Un cadou care va dura mulți ani și va fi în continuare o amintire a acestei realizări.

"Primul meu ceas mai de calitate" ar trebui să fie unul pentru ocazii sociale

Un ceas formal este foarte versatil. Îl putem purta în timpul liber, la întâlnirile cu familia sau prietenii, dar ne va face cele mai mari servicii la evenimente sociale precum baluri, mersul la teatru, interviuri de angajare, întâlniri personale etc. Ne dorim să arătăm elegant cu astfel ocazii. Am pregătit câteva ceasuri de societate care ar putea fi cadoul ideal pentru un bărbat aflat la început de carieră.

(1) Tissot Tradition Quartz - O alegere excelentă ca primul ceas "mai bun" pentru bărbați

În unele recenzii străine am citit că dezavantajul acestui ceas este lipsa luminozității și rezistența la apă de numai 30 M. Acest lucru are la fel de mult sens ca și faptul că dezavantajul unui smoching este absența unei glugi și impermeabilitatea scăzută. Tissot ne lămurește imediat, cu două cuvinte din denumire (Classic și Tradition), care este rostul acestui ceas. Acestea sunt costume formale elegante, pe care nu le-ai purta la o ieșire în oraș sau într-o vacanță la mare.

Ceasul este minimalist, fără funcții inutile, și astfel își gestionează perfect rolul de a fi discret la încheietura mâinii și de a ilustra doar stilul tău elegant.

Modelul cu curea din piele și cifre romane reprezintă apogeul normelor sociale pentru ceasurile formale elegante. Dar dacă sunteți în căutarea unui model mai versatil, îl puteți purta pe o brățară din oțel, care se potrivește mai bine ținutelor mai casual și, mai ales, este mai rezistent.

Am ales în mod deliberat o mișcare cu cuarț (în versiunea automată de două ori mai mult). Scopul a fost de a include un ceas care să fie atât foarte accesibil ca preț, cât și versatil. Un ceas elvețian, o mișcare elvețiană, o rezistență ridicată la zgârieturi a sticlei de safir, o doză mare de eleganță și peste 160 de ani de tradiție Tissot. Din punct de vedere al raportului preț/performanță, acest model este favoritul listei.

TOP 6: Cele mai apreciate ceasuri Tissot sociale pt. bărbați
7.4.2022
TOP 6: Cele mai apreciate ceasuri Tissot sociale pt. bărbați

(2) Seiko Presage Cocktail Time - Frumusețea admirată din Japonia care a cucerit lumea

Ceasurile Seiko rezonează în comunitatea orologeră și sunt foarte apreciate de clienți. De fapt, acestea captivează prin cadrane frumoase, aproape de neegalat în această gamă de prețuri, ceea ce face ca acestea să atingă ușor gustul tinerilor.

Colecția Cocktail Time, după cum sugerează și numele, se inspiră din cocktailuri celebre, care stau la baza nuanțelor cadranelor și, adesea, a structurii acestora. Modelul Mojito nu arată la fel de discret ca alte ceasuri din selecția noastră, dar dacă sunteți în căutarea unui ceas pentru evenimente sociale vesele, ceea ce este cu siguranță cazul absolvirii sau al balului de absolvire, vă puteți permite și o versiune mai colorată.

Chiar dacă nu sunt atât de reprezentative, totuși nu le puteți nega o doză mare de eleganță, susținută de cureaua din piele și de dimensiunile mai mici. În plus, vă puteți bucura și de frumusețea mișcării automate. Și, cine știe, ar putea fi chiar primul dvs. ceas mecanic.

Le includem în selecția noastră nu doar datorită reputației Seiko și a renumitei colecții sociale Presage, ci și pentru prețul lor accesibil. Modelele Cocktail Time oferă originalitate, reputația Seiko și o mișcare automată fabricată în întregime de Seiko în cadrul companiei.

(3) Tissot Le Locle Automatic - eleganța supremă, cu o rezervă de putere de 80 de ore

Hodinky Tissot Le Locle Automatic

Tissot fabrică ceasuri de peste 165 de ani, iar în acest timp a devenit cel mai renumit producător mondial de ceasuri elvețiene accesibile ca preț, dar de înaltă calitate. Ceasul poartă numele orașului elvețian "Le Locle", unde își are sediul marca și de care este legată istoria sa.

Așa cum suntem obișnuiți cu ceasurile Tissot, sticla este de safir și, prin urmare, este foarte rezistentă la zgârieturi. Nu vă veți putea lua ochii de la cadranul elegant, cu indecși în caractere romane (model Clous de Paris).

Am ales în mod deliberat să includem în listă un ceas cu o curea din oțel. Deși este mai puțin social, pe de altă parte, dacă acesta va fi primul (și deocamdată singurul) ceas mai bun pentru dumneavoastră, atunci oțelul are mai mult sens. Probabil că veți purta ceasul zilnic, nu doar cu o cămașă, ci și cu blugi și un tricou. Iar cureaua din oțel adaugă un plus de versatilitate și, mai ales, durabilitate a ceasului. O curea din piele purtată zilnic și pentru diverse activități poate suferi destul de mult și cu siguranță nu va rezista la fel de mult ca cea din oțel.

Dar dacă nu aveți de gând să vă abateți nici un centimetru de la normele sociale, Tissot oferă modelul și într-o versiune cu curea din piele, ceea ce îi adaugă un plus de formalitate.

Cu aceeași atenție acordată detaliilor și precizie a meșteșugului, a fost proiectat un cadran transparent prin care puteți vedea populara mișcare Powermatic 80. Numele sugerează o rezervă de putere de 80 de ore, astfel încât puteți pune ceasul deoparte după serviciu vineri și va funcționa încă luni dimineața.

Tissot Le Locle este un bestseller la scară mondială de ceva timp. Combinând calitatea înaltă, atemporalitatea, rezerva de putere de 80 de ore și un preț atractiv, nu este de mirare.

Dacă, pe de altă parte, sunteți în căutarea unui ceas sportiv-elegant și cu atât mai versatil, nu treceți cu vederea modelele PRX din gama Tissot.

Powermatic 80 - clar și ușor de înțeles
10.6.2024
Powermatic 80 - clar și ușor de înțeles

(4) Orient Star Contemporary - Imaginație universală pentru persoanele exigente

Dacă căutați un ceas formal, puteți întâlni cel mai adesea modele elvețiene de la mărci precum Tissot, Certina și Hamilton. Și este adevărat că doar cu greu puteți da greș cu ele. Dar dacă sunteți în căutarea unui ceas pe care să nu îl aibă o treime dintre colegii de clasă, trebuie să căutați puțin mai adânc.

Orient Star oferă ceasuri pentru cei pretențioși și este adesea lăudat de pasionații de ceasuri pentru manopera excelentă, calitatea mecanismelor, cadranele și raportul calitate-preț. Modelele de actualitate sunt apoi alese în mod deliberat nu numai pentru versatilitate, ci și pentru interesul pentru design.

De fapt, nu veți găsi rezistență ridicată la apă, luminozitate sau o brățară din oțel pe majoritatea ceasurilor formale. Și asta este perfect în regulă. Și totuși - dacă știți că nu vă scoateți costumul din dulap decât o dată pe an dar căutați un ceas mult mai versatil, cerințele dvs. vor include probabil acești parametri. Colecția Contemporany este concepută pentru a face exact acest lucru: elegantă, minimalistă din punct de vedere funcțional, dar cu o rezistență la apă de 10 ATM, luminozitate subtilă, dar practică, și o brățară din oțel.

Din punct de vedere estetic, puteți alege fie modelele mai reușite, cu un capac transparent, fie versiunile mai minimaliste, cu doar un indicator al rezervei de înfășurare.

(5) Junghans Max Bill Quarz - Școala Bauhaus pentru iubitorii de minimalism adevărat

Nu trebuie să fi studiat istoria artei sau arhitectura pentru a aprecia frumusețea minimalismului german sub formă de ceas Junghans Max Bill. Școala Bauhaus a fost sursa de inspirație și asta se vede cu siguranță.

Puritatea și rafinamentul estetic al modelelor este o mângâiere pentru orice suflet estetic. Mai mult, în categoria ceasurilor de societate sau formale, acestea sunt alegerea potrivită. Fie că alegeți un model cu cuarț sau, dimpotrivă, cu o mișcare automată, unde prețul este deja mai mare.

Galerie foto și ghid pentru gama Junghans Max Bill
12.1.2023
Galerie foto și ghid pentru gama Junghans Max Bill

Ceea ce veți aprecia la ele este profilul carcasei care este destul de subțire, ceea ce îl face ușor de strecurat sub manșeta cămășii, precum și avantajele oferite de simplitatea culorii. Așadar, vor fi un accesoriu excelent, indiferent de schema de culori a garderobei dvs.

În plus, designul clasic și cadranul alb vă oferă, de asemenea, libertate de alegere în ceea ce privește curelele. Puteți alege maro sau negru pentru a-l asorta cu accesorii din piele, cum ar fi pantofii sau culoarea curelei de la pantaloni. Sau optați pentru una mai colorată, care va accentua culoarea cravatei sau a papionului. Depinde de dvs. cum vă decideți să folosiți potențialul modelelor Junghans Max Bill.

(6) PRIM Linea 40 Quartz - Eleganță cehă de-a lungul generațiilor

Desigur, nu trebuie să uităm de argintul familiei sub forma modelelor cehe Prim. Brandul are câteva piese perfecte care vor face impresie bună la orice întâlnire pentru mai mulți ani de acum încolo. Dintre cele mai accesibile, alegem modelul Linea 40 care oferă eleganță supremă.

Cadranul alb simplu, cu fontul său numeric recognoscibil și ace aurii subtile, este completat de o fereastră pentru dată și de logo-ul PRIM la subsol. Minimalism care îi va mulțumi fără îndoială pe toți fanii ceasurilor Prim.

În interiorul carcasei din oțel găsim o mișcare elvețiană Ronda cu cuarț. Cureaua din piele cu cusături se potrivește perfect la culoare cu acele și se va potrivi și cu accesoriile din piele bine alese. Datorită stilului clasic al ceasului, curea neagră i se va potrivi de asemenea, astfel încât puteți obține foarte ușor ținuta asortată perfect.

Veți aprecia, de asemenea, caracteristici precum sticla de safir de pe model, care este foarte rezistentă la zgârieturi.

Ceasurile menționate în articol