» Blog » Garmin

Garmin Fenix 7 – 9 lucruri pe care trebuie să le știți

Taguri: Noutăți | Garmin | Smartwatch

23.3.2022 | 6 MIN

Garmin Fenix 7 nu l-am avut încă pe mână, dar sunt tot mai multe informații pe internet. Așa că am decis să rezum într-un singur articol principalele caracteristici și funcții ale Fenix 7.

Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?
23.3.2022
Garmin Fenix 7 recenzie - Sunt un Fenix 7 și cine este mai mult?

1. LED - lanternă

Poți să spui că este o prostie, dar pentru mine este unul dintre cele mai mari puncte forte ale lui Fenix 7X. Cu siguranță își va găsi o utilizare în orice activitate zilnică și, de asemenea, poate salva o viață. Pentru a activa cele trei LED-uri, trebuie doar să introduceți comenzi rapide (țineți apăsat lung LIGHT) sau să setați o comandă rapidă direct în setările ceasului (faceți dublu clic pe butonul LIGHT, de exemplu). Astfel, lanterna de pe telefon încetează să mai aibă sens. În plus, vă puteți baza pe lanternă în timpul curselor și o puteți avea ca iluminare secundară imediat după lanterna frontală.

Dar atenție, lanterna cu LED-uri este doar pe cel mai mare model 7X.

Una dintre celelalte caracteristici excelente este modul de cadență. La fiecare al doilea pas, LED-ul se aprinde în alb și la fiecare al patrulea pas se aprinde în roșu. Astfel, vă puteți simți imediat un pic mai în siguranță pe marginea drumului.

Zdroj: DC Rainmaker

Sursa: DC Rainmaker

2. Senzor Elevate Gen 4

Acest senzor apăruse deja pe Garmin Ven 2 urban și nu ne-am putut sătura de el, deoarece producea variații minime în comparație cu centura de piept. Nu spun că optica va înlocui complet centurile de piept, dar acum voi fi un pic mai puțin supărat dacă îmi uit centura de piept acasă.

Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun smartwatch sub 10 000 CZK?
23.3.2022
Garmin Venu 2 recenzie - Cel mai bun smartwatch sub 10 000 CZK?

Srovnání hrudního pásu (červená) a Fenixu 7 (oranžová).

Comparație cu centura toracică (roşie) a Fenixu 7 (portocalie). Sursa: DC Rainmaker

Conform graficului, puteți vedea că Fenix 7 măsoară foarte precis. De asemenea, am văzut un mic upgrade în ceea ce privește procesarea, deoarece până acum senzorul era ascuns sub un plastic transparent, iar acum este acoperit de sticlă. Acest lucru se datorează faptului că au existat adesea abateri atunci când senzorul era foarte zgâriat, iar sticla ar fi putut preveni atât de multe zgârieturi.

Garmin Epix 2 review - Nici măcar Lada nu ar putea picta un astfel de ecran
19.5.2022
Garmin Epix 2 review - Nici măcar Lada nu ar putea picta un astfel de ecran

3. Recepție dual band GPS

Pe scurt... Ce înseamnă recepție dual-band? Ceasul preia date de la mai mulți sateliți ai unui sistem de navigație stabilit (GPS, Galileo, GLONASS) și cu cât comunică cu mai mulți sateliți, cu atât mai mare este precizia.

Recepția în bandă dublă (recepție pe două frecvențe diferite) sporește și mai mult precizia. Calitatea trasării traseului, a calculului distanței, a ritmului etc. este de multe ori mai precisă. În plus, Fenix 7s sunt acum capabile să primească semnale de la toate sistemele de navigație în același timp. Astfel, ceasul primește semnale GPS, Galileo și GLONASS, plus doi sateliți.

3 sisteme de navigație + recepție dual-band = un ceas foarte precis.

4. Funcţia Stamina

Stamina poate calcula în timp real cât timp puteți alerga în funcție de efortul depus. Astfel, dacă alergați la un semimaraton, ajungeți la o frecvență cardiacă de 165 și după 10 kilometri ceasul vă spune că puteți alerga 2 kilometri la acest efort, știți că ceva nu este în regulă și ar trebui să încetiniți.

Garmin Instinct 2 review - Sau un soldat într-o cămașă hawaiiană
12.5.2022
Garmin Instinct 2 review - Sau un soldat într-o cămașă hawaiiană

Stamina je na 96 % a při současném úsilí dokáže běžet ještě 22 km nebo 1 hodinu a 45 minut. Zdroj. DC Rainmaker

Rezistența este de 96% și, la efortul actual, alergătorul mai poate alerga 22 km sau 1 oră și 45 de minute. Sursa: DC Rainmaker

Gândiți-vă la Stamina ca la propriul electromotor personal. De cele mai multe ori începeţi cu rezervorul plin (100%) și, în funcție de eforturile dvs. (cât de mult consumaţi), rezistența se descarcă. Dar aveți grijă! Pe măsură ce încetiniţi/ alergaţi, rezistența se poate reîncărca din nou. La fel cum mașinile electrice se reîncarcă prin frânare.

Coros, avea deja o funcție similară, dar o afișa doar după ce se încheia activitatea, ceea ce este, desigur, util, dar are mult mai mult sens în timp real.Zdroj: DC Rainmaker

Sursa: DC Rainmaker

Predicția rezultatelor la diferite distanțe a primit, de asemenea, o îmbunătățire minoră. Anterior, puteți vedea timpii pentru 5 km, 10 km, semimaraton și maraton. Acest lucru a rămas neschimbat, dar acum putem vizualiza un grafic al progresiei. Astfel, putem să ne evaluăm antrenamentul, dacă devenim mai rapizi sau mai lenți. Care este tendința formării noastre.

5. Funcţia Run / Walk / Stand

Cred că numele acestei funcții vorbește de la sine. Când terminați o activitate sportivă, veți obține un grafic cu cât de mult ați alergat, ați mers sau ați stat în picioare. O funcție simplă, dar foarte utilă, care vă poate ajuta, de exemplu, să analizați cum v-ați descurcat într-o cursă și unde ați pierdut timp.

Zdroj: DC Rainmaker

Sursa: DC Rainmaker

6. Funcţia Up Ahead

Există frumusețe în simplitate, iar Up Ahead este un bun exemplu în acest sens. Atunci când creați un traseu, puteți introduce câte puncte de trecere doriți, le puteți denumi și puteți trimite traseul respectiv la ceasul dumneavoastră. Atunci când activați navigația, veți vedea pe ecran distanța față de fiecare punct. Cea mai mare utilitate a acestui sistem o văd, de exemplu, într-o cursă, unde se introduc punctele cheie și punctele de realimentare. Astfel, atunci când treceți la câmpul de date Up Ahead, puteți vedea câtă distanță mai aveți de parcurs înainte de a ajunge la destinație.

7. Afișaj cu ecran tactil

De fapt, ecranul tactil a dominat toate titlurile despre Fenix 7. Pentru că dintr-o dată a fost un boom. Dintr-o dată, cel mai apreciat tester sportiv din lume putea fi operat prin atingere. Există două tabere. Unul dintre ei dorea în mod categoric ecranul tactil, iar celălalt îl respingea în mod categoric. Deși îmi plac comenzile cu butoane, ecranul tactil era deja de dorit la Fenix 7.

De fapt, toate modelele concurente comparabile au deja un ecran tactil și există mai multe caracteristici ale ceasului care, la propriu, cerșeau un ecran tactil. De exemplu, navigarea pe hartă va fi acum de multe ori mai ușoară. Același lucru este valabil și pentru widgeturile și graficele din cadrul acestora. De exemplu, parcurgerea selecțiilor de activități va fi acum mai rapidă.

Aceasta este părerea mea personală, dar, în principal, va crea acum un pic mai mult spațiu pentru dezvoltatorii de aplicații pentru Connect IQ. Până acum, modelele premium au fost limitate de comenzile cu butoane

8. Descărcați aplicații și actualizări de hărți direct de la încheietura mâinii

Există, de asemenea, un mare boom în jurul Garmin, care pune la dispoziția utilizatorilor hărțile lumii. Cu toate acestea, până în prezent, instalarea sau actualizarea hărților necesita un computer. Acum putem găsi Map Manager chiar pe ceas și putem gestiona totul direct de pe dispozitiv datorită Wi-Fi. Din nou, un lucru mic, dar foarte util.

Zdroj: DC Rainmaker

Sursa: DC Rainmaker

În această privință, versiunea Sapphire are un avantaj, deoarece dispune de 32 GB de memorie (versiunea non-Sapphire are 16 GB). De exemplu, Europa are mai mult de 10 GB și, dacă descărcați mai multe hărți, aplicații, modele de afișare, s-ar putea să rămâneți fără memorie.

COMPETIȚIE: Garmin Fenix 6 vs. Garmin Fenix 7
21.3.2022
COMPETIȚIE: Garmin Fenix 6 vs. Garmin Fenix 7

9.Posibilitatea de a edita profilurile de activitate și câmpurile de date de pe telefon

Garmin a avut întotdeauna un avantaj față de concurență - câmpurile de date privind activitatea sportivă pot fi editate direct de pe ceas. Garmin avea și un dezavantaj - câmpurile de date privind activitatea sportivă puteau fi editate NUMAI în ceas. Acum putem să o rezolvăm în mod convenabil prin telefon. De exemplu, dacă vă dați seama că vă lipsește un câmp de date în timpul unei activități sportive, ajustarea direct în ceas este foarte utilă. Dar acest lucru se face la un nivel minim și este cu siguranță mai rapid și mai convenabil să se rezolve prin telefon.

Există vreo altă caracteristică pe care o considerați esențială? Împărtășiți-vă opinia în comentarii.:)