» Blog » Bulova

Bulova Surveyor Automatic Review - Un pachet compact plin de eleganță

Taguri: Recenzii | Bulova | Pentru bărbați | Clasice | Tradiționale

17.6.2024 | 5 MIN

Marca de ceasuri Bulova a fost în trecut un simbol al inovației, al calității și al prosperității incomensurabile. Cu avansul său uriaș față de ceilalți, a fost mândru să stabilească cursul pentru industria ceasurilor și să domine nu numai piața americană. După o cădere dură și o renaștere ulterioară, astăzi se străduiește să ajungă la o nouă generație de clienți, bazându-se în același timp pe moștenirea sa de aproape 100 de ani. Pe hârtie, noul Bulova Surveyor Automatic reprezintă un pachet interesant de caracteristici la un preț și mai interesant. Oare Bulova a reușit cuadevărat să reușească?

Dimensiunile potrivite

Mulți oameni tânjesc după un ceas de zi cu zi care să fie pur și simplu frumos, fiabil și accesibil. În mod ideal, fără ornamente și fără mofturi. Un astfel de ceas de zi cu zi ar trebui să arate suficient de prezentabil, dar nu excesiv de formal. Pe scurt, un ceas pentru orice ocazie. Și asta este exact ceea ce mi-a venit în minte când am văzut Bulova Surveyor. Ar putea fi acesta! În rândurile următoare voi descrie acest ceas și, în același timp, voi explica ce m-a condus de fapt la această considerație.

1 620 lei (Livrare 29.7.)

Să începem cu carcasa clasică. Este realizată din oțel inoxidabil 316L lustruit. Diametrul său este foarte atractiv, de 39 mm, iar grosimea sa este puțin mai mare, de 12 mm. Și diametrul carcasei a fost cel care mi-a atras cel mai mult atenția atunci când am citit specificațiile, deoarece, în opinia mea, este un astfel de mijloc de aur al standardelor ceasurilor moderne. Dacă vi se pare prea puțin, nu disperați! Dimpotrivă, ceasul pare mult mai mare în realitate și cred că orice milimetru în plus ar putea perturba fundamental estetica sa bună.

Diametrul carcasei este corect, dar ceasul este puțin mai înalt și prezența sa pe încheietura mâinii va fi cu siguranță vizibilă - dar nu se întâmplă nimic teribil aici. Carcasa are cotierele voluminoase cu o deschidere de 46 mm, iar forma este ușor apropiată de un octogon asimetric. Marginile sale nu sunt rotunde, ci aplatizate și împărțite în trei segmente pe laturi. Acest lucru, combinat cu clasica lunetă netedă, arată foarte elegant. Impresia nu este distrusă de brățara oyster din oțel cu verigi centrale lustruite și închidere cu fluture.

Hranatý tvar pouzdra v kombinaci s kruhovou lunetou.

De asemenea, cazul vine în mod inerent cu un ding, care este atât transparent, cât și înșurubat. Din inscripțiile de pe marginile sale, aflăm că ceasul este rezistent la apă și are un cristal de safir. Rezistența la apă în această carcasă acoperă doar standardul minim necesar, adică 3 ATM. Din punctul meu de vedere, este cu siguranță loc de îmbunătățiri aici. Înțeleg că acesta nu este un ceas sport, dar sunt obișnuit cu 3 ATM, în special pentru ceasurile sociale pur-sânge, al căror design pur și simplu nu permite o specificație mai mare. M-aș fi așteptat la mai mult cu Bulova relativ robust.

Cadran de culoare bordo

Descrierea carcasei trebuie să fie urmată, în mod firesc, de o descriere a părții la care proprietarul ceasului se va uita cel mai des - cadranul. Acesta este disponibil în prezent în două culori, și anume roșu bordoși verde smarald. Ambele culori sunt însoțite de un efect subtil de sunburst. Eu am primit-o pe cea de culoare roșu bordo pentru review și nu prea pot obiecta. Este frumos! Alegerea culorii indecșilor a fost, de asemenea, interesantă, deoarece aceștia sunt foarte contrastanți pe ambele modele, cel roșu fiind de culoarea cuprului, iar cel verde spre argintiu.

Indecșii înșiși sunt împărțiți în două zone bizotate în centru, care pot funcționa foarte bine cu lumina, pe care strălucesc literalmente. Contrastul este creat aici de dreptunghiurile în relief care înconjoară cadranul. Datorită acestora, este prezentă o anumită impresie de profunzime și întregul cadran pare să se ridice treptat1c. Indicele de la ora 12, care ia forma logo-ului diapazonului mărcii, este, de asemenea, izbitor. Diapazonul este cel care face trimitere la epoca de aur a Bulova și la succesul colosal al acesteia cu modelul Bulova Accutron, devenit acum legendar.

17 317 lei (Livrare 29.7.)

Indicii de culoare coordonată și acele în stil baston sunt ambele prevăzute cu un strat fosforescent. Cu toate acestea, nu căutați fosforescența pe indici, brațele vor trebui să fie suficiente. Totuși, acest fapt nu mă îngrijorează prea mult, la urma urmei acesta nu este un ceas de tip unealtă, ci un ceas "universal". Diavolul se găsește în detalii, așa că cadranul ceasului se de minune potrivește cu indecși. Acesta este un mic detaliu foarte frumos pentru mine, care ilustrează pozitiv impresia generală pe care o am despre ceas.

Číselník hodinek Bulova Surveyor.

Cadranul ceasului Bulova Surveyor.

Ultimul element interesant al cadranului este mica fereastra de dată de la ora 3. Totuși, nu este singură aici, deoarece este însoțită de o lupă, sau cu un singur ochi ca de ciclop. Ca întotdeauna, aceasta va împărți clienții în două tabere - unii o adoră, alții nu ar purta niciodată un ceas cu o fereastră tip ochi de ciclop. Personal, încerc să păstrez o poziție neutră, nu sunt un fan declarat, dar, fără îndoială, fereastra tip ciclop aparține unor varietăți de ceasuri. În acest caz particular, prezența sa cu siguranță nu mă deranjează. Ceasul poate semăna chiar și de la distanță cu iconicul Rolex Datejust.

Model Rolex Datejust 41 mm s hladkou lunetou, zdroj: www.rolexforums.com

Model Rolex Datejust 41 mm cu lunetă netedă, sursă: www.rolexforums.com

Ce se află în interior?

Găsim legendarul și familiarul calibru Miyota 8215. Împreună cu frații săi din seria 82xx, acesta este utilizat pe scară largă în multe ceasuri mai ieftine și este, de asemenea, foarte popular la multe microbranduri. L-am putea găsi în unele modele automate de la mărci precum Timex, Citizen, Festina, Invicta și, bineînțeles, Bulova. A câștigat popularitate în principal datorită prețului său accesibil și fiabilității excelente. Se regăsește în ceasuri încă din anii 1970.

Pohled na kalibr Miyota 8215.

O privire asupra calibrului Miyota 8215.

Caracteristicile sale includ o frecvență de 3 Hz, o rezervă de putere de 42 de ore, reglare automată și manuală, dată, hacking și 21 de pietre se potrivește. Variația maximă a mișcării ar trebui să fie cuprinsă între -20 și +40 de secunde pe zi. Aceasta este o mișcare foarte elementară, dar care poate fi descrisă fără rezerve ca fiind o mișcare calului de bătaie. Este o alternativă obișnuită la o altă mișcare japoneză disponibilă, și anume Seiko 4R35/NH35. Singurele sale deficiențe sunt reglarea automată unidirecțională și volumul ceva mai mare al rotorului. În contextul general, aceste lucruri destul de minore.

S-au ridicat la înălțimea așteptărilor mele?

Pe scurt - da! Cred că Bulova a venit aici cu un ceas rezonabil la un preț accesibil. Cu un preț de 9100 CZK, acesta este un ceas de zi cu zi frumos, care cu siguranță își îndeplinește perfect scopul. L-aș plasa în categoria mea preferată de ceasuri automate ieftine sub 10 000 CZK. Numitorul comun este în mare parte, mișcările japoneze de la Seiko sau Miyota. Concurența directă, după părerea mea, vor fi ceasurile Citizen Tsuyosa, care, totuși, oferă o rezistență mai mare la apă, un preț mai mic și designul integrat acum popular.

Bulova Oceanographer „Devil Diver“ GMT review
22.5.2024
Bulova Oceanographer „Devil Diver“ GMT review

 Citizen Tsuyosa recenzie – Descoperirea anului?
6.10.2022
Citizen Tsuyosa recenzie – Descoperirea anului?

Ceasurile menționate în articol